zapojení autoradia

dotazy a rady na vše kolem hudby

zapojení autoradia

Příspěvekod viktorsssss » stř 03. bře 2010 18:39:45

Mám autoradio Sencor a Felicii rv 2000.Autoradio má při selmutí čelní panelu červeně podsvícené tlačítko eject,podsvícený otvor pro vkládání CD a blikající červenou kontrolku kontrolku.Nejsem si jist,zda li při vypnutém klíčku a sundaném panelu má posvínení ejectu a otvoru CD svítit (na rozdíl od blikající kontrolky což považuji za běžné).Není chyba v zapojení?
viktorsssss

Re: zapojení autoradia

Příspěvekod Marty_pv » stř 03. bře 2010 18:42:07

Jestli máš nezměněný tovární zapojení iso konektoru v autě, tak máš trvalých 12V i tam kde má být 12 spínaných ("15", přes klíček) - záleží na typu rádia jestli ti bude vybíjet baterku nebo ne
Moje ledová modrá: http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... hp?t=13307
Používejte HLEDAT a projděte si FAQ odpovídající sekce než založíte nové téma!
Marty_pv

Příspěvekod Návštěvník » stř 03. bře 2010 18:51:02

zapojení je tovární,je to normální eurokostka od výrobce.radio je sencor scd-3754mr a v návodu žádný schema zapojení.
Návštěvník

Příspěvekod fancarhifi » stř 03. bře 2010 19:03:59

...myslím, že to bude konstrukční záležitost než chyba v zapojení...pokud ti drží paměť... :?:
www.fancarhifi.cz vše pro co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
fancarhifi

Příspěvekod Marty_pv » stř 03. bře 2010 19:09:10

fancarhifi: Sériový zapojení ISO ve feldě má propojený piny 4 a 7 na napájecím konektoru (oba na stálých +12V) - dá se to snadno předělat tak aby to bylo správně (paměť stálých +12, rádio spínané klíčkem) - stačí natáhnout kabel na odpovídající pin (7 nebo 4 podle typu rádia) z pojistkovky ze svorkovnice C (pin 5)
Marty_pv

Příspěvekod fancarhifi » stř 03. bře 2010 20:36:13

.... ten kdo vymyslel tahat kabel z pojistkové skříňky asi moc elektroinstalaci Felicie nezná...toto neřeší absenci tzv. "0" která je běžná u většiny vozidel.
Je jasné, že když je na pinech 7(spíané +12V) a 4(memory) (není podle typu , ale každé) stálé napětí tak musí rádio hrát bez klíčku...můj otazník byl jen jako poznámka...zmíněné piny se zamění jen u Fabie, Octavie a VW...

...teď ke spínání...proč si komplikovat taháním kabelu z poj. skříňky a hledat svorkovnici C a pin 5 což bez znalosti umístnění (barvy) svorkovnice je tu pro spoustu uživatelů složitá záležitost.
K spínací skříňce je to cca 25cm a na fastonu č.15 je to to samé...

Myslím si co jsem napsal...bude to konstrukční záležitost protože je tlačíko prosvětleno z důvodu lepší orientace kde jej máš hledat...třeba u Panasonic taky svítí tlačítko SRC i při mode Off.Stejně to bylo i u 2DIN JVC kde bylo podsvícené tlačítko ON.Je tam jen dioda, která má zanedbatelný odběr.

Zkus jednu věc....rozpoj červený kabel mezi ISO a rádiem (měl by být na dutinkách) tlačítko EJECT by mělo zhasnout...zapoj tento kabel na spínačku.Tím se ale tak zbavíš možnosti hrát bez zapnutého zapalování.
Ale jak napsal Marty...pokud ti to nevybíjí baterii...neřeš to...
fancarhifi

Příspěvekod Marty_pv » stř 03. bře 2010 20:41:23

fancarhifi: Máš pravdu s tím že spínačce feldy chybí to další spínaný napětí hned po vložení (bez otočení) klíčku jako mají novější škodovky
Ne každý má volnou 15ku na spínačce (už tam něco má nebo má třeba imo META M35), ta pozice C5 v pojistkovce je ve schématech označená jako "15" pro rádio, tak nevidím problém (k propojení stačí 40 cm kabelu a dva iso piny)
Když je pro mě těžký naajít pin ve svorkovnici a udělat si správně fungující kabel, tak nebudu riskovat zkrat a zajedu k autoelektrikáři (to by tu mělo být někde vyvěšeno, spousta lidí se ptá jak na elektrický věci a přitom neznají ani základy, pak může být každá rada potenciálně nebezpečná)
Marty_pv

Příspěvekod fancarhifi » stř 03. bře 2010 20:49:39

..tak v tom ti musím dát za pravdu...spousta se v tom povrtá...udělá škodu a pak to má druhý opravit.Pro rozbočení se dá použít vydlička faston, ale jak píšeš...musí se něco o tom vědět...ale znáš to...ruce jsou rychlejší než hlava :lol:
Naposledy upravil fancarhifi dne stř 03. bře 2010 20:50:15, celkově upraveno 1
fancarhifi

Příspěvekod Macman » stř 03. bře 2010 20:50:00

viktorsssss píše:Mám autoradio Sencor a Felicii rv 2000.Autoradio má při selmutí čelní panelu červeně podsvícené tlačítko eject,podsvícený otvor pro vkládání CD a blikající červenou kontrolku kontrolku.Nejsem si jist,zda li při vypnutém klíčku a sundaném panelu má posvínení ejectu a otvoru CD svítit (na rozdíl od blikající kontrolky což považuji za běžné).Není chyba v zapojení?

chyba zapojeni neni ale tuhle stupidni vadu maj vsechny seriove vyrabene Sencory radia
all in progress...
Macman

Příspěvekod Radeggast » čtv 04. bře 2010 1:08:37

Vyzkoušej rozpojit hlavní napájení (ne to, co drží paměť)... Jestli eject a osvětlení cd zhasne, tak potom, aby ti to nesvítilo, musíš dát na tento drát vypínač (nebo na klíček, jak se tu zbytečně řeší, protože to bylo milionkrát)... Jestli to bude tento případ, tak to není vada ...:!:
Pokud by se ti to nechtělo dělat, tak musíš změřit proud a podle toho se rozhodnout, jestli ti to vyfláká baterku, nebo ne... ;)
Autohifi - pouze SQ, žádná tlakařina...
Radeggast

Příspěvekod sisin » čtv 04. bře 2010 9:30:13

Moje doporučení je Sencora zahodit a nebo rozpojit napájení na vypínač(vyřešil jsem to taky tak) Sencory mají podle názorů široké veřejnosti a odborníků tady velký odběr,včetně toho mojeho,které jsem napojil(napájení) na vypínač a né na spínačku.Pak jsem rádio dal stejně pryč a koupil JVC,ale vypínač jsem nechal zapojený a už jsem si na něho zvykl.Přišlo mi to v zimě jednodušší řešení.Navíc se mi spojily hned tři problémy...rádio a centrál s alarmem.
Tohle jsem řešil já a místní elektroodborníci mi poradili,od té doby je klid......viewtopic.php?f=30&t=8462
http://www.youtube.com/watch?v=rs-jAImScms
***Než podáš příteli ruku,raději si nejdříve přepočítej prsty !!!***
sisin

Zpět na Audio