Chip-tuning 1.3 MPi

Simos 2P
135M, 136M

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod Návštěvník » sob 12. črc 2008 20:36:01

Kámoš už má chiptuning na třetí škodárně a je od cimbu.Nikam jinám by už prý nejel.
Návštěvník

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod Mc Cali » sob 12. črc 2008 20:56:52

3500 za 4 kW je normál cena i v přepočtu jiných úprav na motoru.
Jde spíš o to, jestli se ty 4 kW tímto způsobem zvednou.
Myslím, že ne.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
Uživatelský avatar
Mc Cali
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 441
Registrován: sob 29. říj 2005 21:05:35
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod Dedla » ned 13. črc 2008 12:00:08

"Čiptuning" Feldy:
Ve skutečnosti se jedná o NULOVÝ nárůst výkonu!
Ale je fakt,že auto líp funguje.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Dedla
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1425
Registrován: pon 13. úno 2006 18:40:52
Bydliště: Praha

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod Dejwis » ned 13. črc 2008 19:49:57

Auto po čipu opravdu jede lépe, neříkám že se jedná o přidání pár kW, ale je to poznat. Pokud někdo nemá více penez, myslím že to není špatná věc. Na třech Feldách oveřeno že trošku spadla spotřeba (např u tátově 1.6 o cca 0,5l).
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Uživatelský avatar
Dejwis
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 1
Příspěvky: 1202
Registrován: pát 12. led 2007 14:02:23
Bydliště: Stredoceský kraj

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod Návštěvník » stř 16. črc 2008 10:54:16

Chip mam od Cimbu. Snizila se spotreba, auto lepe reaguje a v nizsich otackach mam k dispozici vike kroutaku - tot prvotni pocit po vymene RJ. Nyni po vymene vyfuku a slicovani alespon jeho + saciho potrubi s tesnenim mezi nimi a hlavou, poznavam v kopcich, ze to lepe tahne a nemusim tak moc radit. Verim, ze az udelam hlavu, motor nepoznam. Proto tvrdim, ze hardwarove upravy jsou ucinnejsi, nez softwarove.
Mmch, vyzkousej u nekoho normalniho, kdo te neojebe, nastavit zakladni a koncovou polohu skrtici klapky. To totiz Cimbu udela vzdy, kdyz meni jednotku (ma pri vymene otevirala na 85% max), taky klapku hadrem vycisti. Osobne jsem pote asi po roce klapku nechal znovu nastavit, kdyz to nejak zacalo cukat a vysledek okamzity a vykon opet zpatky. Nekde na webu jsem cetl, ze i jednotka Siemens jde zresetovat a pry to pomaha. Zkusil bych asi nejdrive toto a pak sel do chiptuningu.
Dulezita vec ohledne zasirani klapky je neprisavat olejove vypary, pak zustanou jeji pomery konstatni a neni treba ji cistit a nastavovat - mam to overeno u sveho auta za poslednich asi 25000km
Návštěvník

Chip-tuning 1.3 MPi

Příspěvekod Paty - FK » ned 07. zář 2008 17:26:27

Zdravím, jenom se chci zeptat, co vše obnáší úprava od firmy Cimbu. Jde čistě o to, že oni vyjmou původní řídící jednotku a dají novou? nebo se ještě provádí jiné úpravy v motoru? Jde o to, že po tom co jsem si přečetl různé diskuze a články, tak o tomto uvažuju, výhodou pro mě je že k jejich sídlu mám velice blízko... Jinak pokud se najde někdo,kdo má motor 1.3 50kW BMM stejně jako já ovšem už po této úpravě a podělí se o dojmy, budu jen rád. :)
Paty - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod favo » ned 07. zář 2008 20:26:14

Ve tvém případě se jedná o výměnu řídící jednotky za jejich a pokud máš immo tak přizpůsobení klíčků toť vše ale pokud budeš trvat na tom, že chceš svojí původní jednotku měli by ti být schopni přehrát soft přímo v ní, ale to bude na dýl.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 30 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7061
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Cimbu

Příspěvekod smazany clen - FK » pon 08. zář 2008 8:27:00

jak jsem tak pročítal octavia forum a řešilo se tam Cimbu vs Sportmotor tak se tam sešlo pár zajímavých postřehů...někdo dostal fungl novou ŘJ a někdo očividně použitou, s odlepenými štítky a někdo dokonce zjistil, že ty ŘJ jsou některé z Audi (platí pro oktávky) a když si někdo přál přehrát jeho ŘJ tak byl oheň na střeše a klasický výmluvy proč nechce tu jeho...on totiž už je má připravený dopredu, a jen to přehazuje...na youtube o něm napsal někdo přesně to, co ho charakterizuje nejvíc "nic nevymyslel, pouze prodává nápady ostatních a vydělává na tom"
smazany clen - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod favo » pon 08. zář 2008 18:44:58

Přesně tyhle slova jsem o něm řekl před lety když jsem zjistil jaký je to opravdu "profík" takže buď mě někdo citoval a nebo nejsem sám kdo má tento názor a vím že v tomto klubu je ještě minimálně jeden člověk který sdílí stejný názor.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 30 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7061
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Cimbu

Příspěvekod Paty - FK » pon 08. zář 2008 19:52:54

Jenom taková drobnost - bavíme se tady o Cimbu Autosport ze Sukorad u MB?
Paty - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod Kalfa - FK » pon 08. zář 2008 22:15:01

mr.Freak píše:jak jsem tak pročítal octavia forum a řešilo se tam Cimbu vs Sportmotor tak se tam sešlo pár zajímavých postřehů...někdo dostal fungl novou ŘJ a někdo očividně použitou, s odlepenými štítky a někdo dokonce zjistil, že ty ŘJ jsou některé z Audi (platí pro oktávky) a když si někdo přál přehrát jeho ŘJ tak byl oheň na střeše a klasický výmluvy proč nechce tu jeho...on totiž už je má připravený dopredu, a jen to přehazuje...na youtube o něm napsal někdo přesně to, co ho charakterizuje nejvíc "nic nevymyslel, pouze prodává nápady ostatních a vydělává na tom"


tak a ted mluvíte o cimbu nebo o sportmotor?
Kalfa - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod smazany clen - FK » úte 09. zář 2008 8:57:13

Kalfa: bavíme se o Cimbu

favo: no ja si u něj nic nenechal dělat tak nemohu posoudit, jen tlumočím názory dalším jedinců z jiných fór, kteří si to nechali upravit...sice těch spokojených převažuje ale oni zažívají eufórii, že to líp jede a je jim jedno odkud a jakou ŘJ jim tam cimbu šoupne, hlavně že to táhne víc...někomu se tim dokonce dobře pokurvil motor...a na adresu sportmotoru rika toto "Výše zmíněným
říkáme Sprasmotor a předěláváme po nich poměrně často - nemají správně zvládnutou kontrolu točivého momentu v ECU a tak jim to v tahu houpe. Jinak 154 kW softem je stejná kravina jako 160" - úprava RS oktávky u Sportmotoru...navíc při čipování se sundavá ten plast pod stěračema a někomu ho dobře poškrábal podomácku vyrobenýma kleštěma :D :D
Naposledy upravil Návštěvník dne úte 09. zář 2008 9:24:47, celkově upraveno 2
smazany clen - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod Vici » úte 09. zář 2008 9:10:54

ono to bude asi tak... ze svuj soft asi ze znamych "chiparskych" firem nevyvinul nikdo. vsecko je odnekud kopirovane, sbirane, mozna obcas koupene a nasledne zkopirovane. nebo taky stazene z netu, cili vlastnorucne "odborne" upravene na PC v softu na upravy datovych map - to se dnes rozmaha snad nejvic
jeste s tim ze treba u Feldy cimbu a podobne softy cekem funguji, a maji nejaky prinos, v ramci moznosti. Hruza jsou ovsem vytvory typu bitpower, a take durazne varuju pred softy pana Mucka - Tommu Motor Tuning ze Studenky. U fedy se se spatnym softemmuze stat maximaen to ze vas hned nastve a vyhodite jednotku a date puvodni. daleko vetsio probemy dokaze udeat spatny chiptuning u dieseovych motoru s turbem, tam je destrukce motoru velmi snadna....

jeste k tomu jak kdo dava jake jednoty - dost aut se dnes chipuje po kabelu. starsi vozy ktere to neumi - vetsina upravcu vam jednotku vymeni, poud ale chcete meli by byt za nejay cas schopni a ochotni upravit primo vas kus. jednotky jsou u dost aut a motoru stejne, cili mozna opravdu muze nekdo dostat jednotku z audi, ktere ma stejny motor jako treba oktavka......
treba i felda MPI ma jednotky stejne, jen 40 a 50kW v nich maji nahrany jiny soft. cili kdyz do 40kW jednotky da nekdo upraveny soft urceny pro 50kW tak je mozno ji k 50kW motoru pouzit...

timto se nijak nezastavam chiptuneru, jen se pokousim uvest na pravou miru nektere nesmysly
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Uživatelský avatar
Vici
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1278
Registrován: úte 16. pro 2003 16:17:43
Bydliště: Rožnov p.R.

Re: Cimbu

Příspěvekod Sigy - FK » úte 09. zář 2008 11:21:56

Vici: ty máš osobní zkušenosti s "Tommu Motor Tuning ze Studenky"?? Spolužak si tam chce nechat upravit Corollu (Vačka, setrvak, hlava,...)
Sigy - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod Vici » úte 09. zář 2008 11:44:21

jo mam. vacky pro motor skoda 1,3 - na prd. veci od motor-excelu za +- stejny peniz funguji daleko lip. a mel sem od nej soft na mpicko, total slatanina a shit. delsi dobu jsem hledal kde je problem.. a az sem dal seriovou jednotku tak auto zaclo jezdit i ve vyssich otackach nez 3000. byl to soft asi z 74kw oktavy nejak prejebany a vykuchany - nefunkcni lambda regulace atd. nechapu kdo, proc a jak to vytvoril a jeste se odvazil prodat.

nikdy bych si tam uz nic nekoupil
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Uživatelský avatar
Vici
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1278
Registrován: úte 16. pro 2003 16:17:43
Bydliště: Rožnov p.R.

Re: Cimbu

Příspěvekod kejzi1 » úte 09. zář 2008 20:58:25

A proto mám Motor excel ;)
Uživatelský avatar
kejzi1
_________________
_________________
Palec nahoru! 36 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 8486
Registrován: úte 02. kvě 2006 23:05:53
Bydliště: Jihlava,Třebíč

Re: Cimbu

Příspěvekod smazany clen - FK » úte 09. zář 2008 22:01:05

proto by mě i zajímalo, kdybych měl lepší auto, komu bych ho dal upravit...je u nás nějaká opravdu seriózní firma, která upravuje i třeba víc aut z koncertnu VW než jen feldy? jak je na tom ten Sportmotor?
smazany clen - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod Krtek1 » úte 09. zář 2008 22:09:38

No, se Sportmotorem Viciho nedráždit ;-)

Ale já od nich měl čip a v pohodě, žádný problémy...
"Nemusíte to pochopit. Stačí to přijmout."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."
Uživatelský avatar
Krtek1
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 85
Registrován: pát 09. črc 2004 12:38:27
Bydliště: Praha

Re: Cimbu

Příspěvekod Faust » stř 10. zář 2008 17:36:51

Ja mám dělaný program od pana Jandy s Cimbu,protože jseme po úpravě hadali oba počitače viz plyn-benzín.od to vyřešil a těch hodin práce a několikrat jezdění.
jiné firmy nevěděli a vymluvy jako nechte nám tady motor mi vám to předěláme atd.Dokonce když vlivem ve škoda servisu mě takzvaně vymazali chip mě pan jandá ochotně nahral znovu jen za 500kč.Tak si myslím že jeto fajn člověk.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Uživatelský avatar
Faust
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2332
Registrován: pon 11. srp 2008 17:54:38
Bydliště: Prelouc

Re: Cimbu

Příspěvekod Mc Cali » stř 10. zář 2008 19:00:48

Cimbu je ok......mam od něj čip i vačici a jezdím jak dráha bez problémů už skoro dva roky.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
Uživatelský avatar
Mc Cali
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 441
Registrován: sob 29. říj 2005 21:05:35
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Cimbu

Příspěvekod Vici » stř 10. zář 2008 19:52:55

Krt€K píše:No, se Sportmotorem Viciho nedráždit ;-)

Ale já od nich měl čip a v pohodě, žádný problémy...

v pohode me to je celkem fuk :-)
ja ted ladim naftaky, ty zadny chip nemaj :lol:
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Uživatelský avatar
Vici
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1278
Registrován: úte 16. pro 2003 16:17:43
Bydliště: Rožnov p.R.

Re: Cimbu

Příspěvekod favo » stř 10. zář 2008 20:27:08

Mě to po softu Cimbu jelo úplně stejně jako před tím jediný rozdíl byl v posunutým omezovači , to mi u ŘJ ME docela chybí.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 30 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7061
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Cimbu

Příspěvekod kejzi1 » stř 10. zář 2008 20:36:51

Favo:A kde je normálně omezovač u 1,3MPI?Já mám jednotku od ME a nedávno jsem ji porvý vytočil na omezovač a je 6200
Uživatelský avatar
kejzi1
_________________
_________________
Palec nahoru! 36 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 8486
Registrován: úte 02. kvě 2006 23:05:53
Bydliště: Jihlava,Třebíč

Re: Cimbu

Příspěvekod Zdenda19895 » stř 10. zář 2008 20:59:26

Krt€K píše:No, se Sportmotorem Viciho nedráždit ;-)

Ale já od nich měl čip a v pohodě, žádný problémy...
Už nemáš? A proč? :)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Uživatelský avatar
Zdenda19895
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1439
Registrován: pát 02. lis 2007 23:31:53
Bydliště: Staříč

Re: Cimbu

Příspěvekod Krtek1 » stř 10. zář 2008 21:19:58

Zdenda19895: protože jsem sehnal seriovou ŘJ a jelikož další úpravy se úzce budou týkat MotorExcelu a Dedly, tak i ŘJ bude upravená od nich ;)
"Nemusíte to pochopit. Stačí to přijmout."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ďábel změní tebe."
Uživatelský avatar
Krtek1
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 85
Registrován: pát 09. črc 2004 12:38:27
Bydliště: Praha

Re: Cimbu

Příspěvekod Vici » stř 10. zář 2008 21:23:36

nemyslim si ze treba v softu cimbu/sportmotor bude rozdil... na 90% budou stejne. novejsi softy od M-E - treba K01 - by mely byt o neco malicko lepsi ale na seriovce bez vacky to nikdo nepozna.. vim ze dalsi soft maji udelany ke svym svodum. vsak treba dedla napise vic

nicmene i treba motor s objemem 1,5 a s vackou seriova jednotka +- nakrmi, jen to nebude uplne "ono".
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Uživatelský avatar
Vici
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1278
Registrován: úte 16. pro 2003 16:17:43
Bydliště: Rožnov p.R.

Re: Cimbu

Příspěvekod smazany clen - FK » čtv 11. zář 2008 8:31:03

kejzi1 píše:Favo:A kde je normálně omezovač u 1,3MPI?Já mám jednotku od ME a nedávno jsem ji porvý vytočil na omezovač a je 6200


1.3 MPI r.v. 97 50 kW, točí cca 6500 v sérii
smazany clen - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod Mara - FK » čtv 11. zář 2008 11:36:57

Já mam feldu od kamaráda, je tam klika fabia a písty 77 vačka 280 , a jednotka se řešila na 3x a furt to neni ono. 1. jednotka byla upravená nevim od koho k nějaký ME vačce a byla původní od prvního 1,3 motoru a nejelo to, ale s tou se k tomuhle motoru nepočítalo, 2. jednotka od Jandy, to chrastilo jak řechtačka a nejelo s touhle jednotkou praskla první klikovka (kitová 78 Autospektum Mariánské lázně) motor K.O, tak se upravila z fabie. Pak byly snad ještě dvě na vyzkoušení , tahle poslední je co tvrdil z freestylového picupa nebo co, s tou to jede celkem pěkně a v 5000 to končí,to by nevadilo, ale co je na tom divný tak že někdy to jede dál třeba do 6,5 . Takže Cimbu mi přijde takovej hokus pokus . Myslim že seriová jednotka to fakt nenakrmi jak řikáš. Chtěl bych zkusit ještě nějakou jinou jednotku, ale zatim jsem se k tomu nedostal a hlavně nevim na koho se obrátit.
Mara - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod kejzi1 » čtv 11. zář 2008 13:52:51

Fakt jo?Já myslel že je omezovač dřív.Nikdy jsem neměl pořebu ji vytočit na omezovač.Až někdy o víkendu jsem vezl kámoše tak jsme to zkusil a je to těch 6200 (Jednotka ME)
Uživatelský avatar
kejzi1
_________________
_________________
Palec nahoru! 36 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 8486
Registrován: úte 02. kvě 2006 23:05:53
Bydliště: Jihlava,Třebíč

Re: Cimbu

Příspěvekod favo » čtv 11. zář 2008 19:47:27

Seriová 1.3 MPi má omezovač na 6000 ot/min
ME s tím nic nedělá a nechavá omezovač tam kde je , CIMBU jej posunoval na 6500 u 1.3 MPI 50kW
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 30 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7061
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Cimbu

Příspěvekod kejzi1 » čtv 11. zář 2008 21:16:46

Favo:Tak to je divný,šlo mi to za 6000 otáček a vypla cca 6200.Zkusil jsem to teda jen jedinkrát,nemá smysl ji točit na omezovač.5500 otáček bohatě stačí
Uživatelský avatar
kejzi1
_________________
_________________
Palec nahoru! 36 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 8486
Registrován: úte 02. kvě 2006 23:05:53
Bydliště: Jihlava,Třebíč

Re: Cimbu

Příspěvekod smazany clen - FK » pát 12. zář 2008 8:47:58

kejzi1 píše:Favo:Tak to je divný,šlo mi to za 6000 otáček a vypla cca 6200.Zkusil jsem to teda jen jedinkrát,nemá smysl ji točit na omezovač.5500 otáček bohatě stačí


no me prave taky jde za 6000 a chip nemam, nebo že by predchozi majitel (učitel z gymplu) si ji nechal načipovat? :D
smazany clen - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod mause » ned 14. zář 2008 9:43:14

kam na čip na moravě?? či v ově.. dík za odkaz
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Uživatelský avatar
mause
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1003
Registrován: sob 19. led 2008 22:08:41
Bydliště: Kojetín

Re: Cimbu

Příspěvekod favo » ned 14. zář 2008 17:39:28

mause píše:kam na čip na moravě?? či v ově.. dík za odkaz


Cimbu dělají i v Brně má tam zastoupení v jednom salonu škoda na Lesné.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 30 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7061
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Cimbu

Příspěvekod Návštěvník » čtv 18. zář 2008 15:25:17

docela by mě zajímalo kde vzal Cimbu ty grafy na jeho webu...třeba proč jeho graf 1.3MPI má největší krouťák 105 místo 107 ve 4000ot kdyz ma byt v cca 2700?

nějak nefungujou stránky ME :( nevíte kolik stojí vačka + chip u ME? a přibližný hodnoty? díky
Návštěvník

Re: Cimbu

Příspěvekod favo » čtv 18. zář 2008 18:46:07

Vačka ME tuším cca 4000 - 4500 a čip taky tak nějak.

Serie 1.3 MPi
Obrázek

Vačka a čip ME 1.3 MPi
Obrázek
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 30 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7061
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Cimbu

Příspěvekod smazany clen - FK » pát 19. zář 2008 8:30:10

favo píše:Vačka ME tuším cca 4000 - 4500 a čip taky tak nějak.

Serie 1.3 MPi

Vačka a čip ME 1.3 MPi


to sou zajímavý grafy...já si myslel že v sérii bude mít přes 50...jinak poměrně zajímavej údaj je i u ztrát výkonu....podobnou ztrátu (o malinko větší) má oktávka RS...a to se počítá ne z cca 55kW ale z cca 135kW...felda umí teda "hezky" hospodařit s výkonem :(
smazany clen - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod Dedla » pát 19. zář 2008 20:55:25

mr.Freak:
56 kW v sérii docela slušný - podobný číslo asi naměří většina "válcových brzd"...

All:
Skutečná hodnota nejvyššího točivého momentu u motorů 1.3 se nachází kolem 4000 rpm.

Vačka + "čip" + úprava hlavy M.E. 1.3 MPI ;)

Obrázek
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Dedla
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1425
Registrován: pon 13. úno 2006 18:40:52
Bydliště: Praha

Re: Cimbu

Příspěvekod favo » ned 21. zář 2008 11:22:12

Nevím čemu se zde divýte , podívejte se třeba na takový vozy DAEVOO a podobné korejské vozy , papírový výkon těžko hledá konkurenci ale na silnici je to děs a bída a i papírově slabší felda těmto vozům s přehledem ujede. Navíc propad výkonu není u feldy nijak dramatický , nehledě na to že graf je jedna věc a to jak se s autem jezdí je věc druhá. Já myslím že si u feldy není na co stěžovat , papírově to není žádný trhač asfaltu a ve skutečnosti taky ne a nikdo to od ní ani neočekává.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 30 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7061
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Cimbu

Příspěvekod 00Inferno00 » pon 22. zář 2008 6:32:52

Dedla píše:Vačka + "čip" + úprava hlavy M.E. 1.3 MPI ;)

Kolik te ta sranda stala?? Stranky ME nejak nefunguji.
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...

VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
Uživatelský avatar
00Inferno00
Palec nahoru! 7 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1722
Registrován: úte 02. zář 2008 9:51:55
Bydliště: Dolní BenešoVW

Re: Cimbu

Příspěvekod favo » pon 22. zář 2008 15:15:08

Dedlu nic on si to vyrobil nejspíš jako fušku po práci :D :D :D
Ale k cenám co jsem psal výše si připočti cca 8000 - 8500,- za úpravu hlavy.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 30 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7061
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Cimbu

Příspěvekod Návštěvník » pon 10. lis 2008 16:49:35

dost uvažuju o vačce + chipu od ME na 1.3MPI a chci se zeptat majitelů, zda se tato "Sranda" za ty peníze vyplatí...jaký mají celkový pocit z jízdy před a po úpravě a jestli do toho jít
Návštěvník

Re: Cimbu

Příspěvekod kejzi1 » pon 10. lis 2008 19:51:10

Návštěvník:ME mohu jen doporučit,mám od nich vačku a čip na 1,3MPI 40kw a je to hodně velkej rozdíl ;)
Uživatelský avatar
kejzi1
_________________
_________________
Palec nahoru! 36 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 8486
Registrován: úte 02. kvě 2006 23:05:53
Bydliště: Jihlava,Třebíč

Re: Cimbu

Příspěvekod favo » pon 10. lis 2008 22:58:12

Já mohu jen souhlasit původně vačka a soft ME na motoru 1.3 MPi 50kw a jelo to pěkně ale co teprve v kombinaci s motorem 1.4 už se těším až si nechám podle vzoru ME udělat ještě hlavu ;)
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 30 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7061
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Cimbu

Příspěvekod Návštěvník » úte 11. lis 2008 5:32:21

když se podívám na ty grafy tak to přidá nějaký 3kw, což je třeba oproti té samé u 1.6 úpravě o dost míň, tak právě mě zajímá jak to pak jede v tý 1.3 a jestli spíš jde motor jen rychleji do otáček nebo jestli je i poznat víc síly ;)
Návštěvník

Re: Cimbu

Příspěvekod kejzi1 » úte 11. lis 2008 13:47:44

Jde rychleji do otáček,ale v postatě se do 4000 otáček chová auto celkem normálně,jakmile ho ale vytočíš přes 4000 otáček chytne jakoby druhej dech a začne tahat až někam do 5500otáček,pak zařadíš a držíš to v těch otáčkách,tak to auto krásně jede.Pěkně se s tím předjíždí a i když s tím jezdím tímto stylem tak mám průměrnou spotřebu cca 8l/100km,ale pokud jezdím občas takto a občas normálně tak se motám kolem 7l/100km

Jinak co se týče KW,nevím kolik mám a je mi to celkem jedno,hlavně že to jede mnohem líp
Uživatelský avatar
kejzi1
_________________
_________________
Palec nahoru! 36 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 8486
Registrován: úte 02. kvě 2006 23:05:53
Bydliště: Jihlava,Třebíč

Re: Cimbu

Příspěvekod bitmap - FK » úte 11. lis 2008 14:01:51

Mam stejnou vacku jako Kejzi a mozna ze prida "jen 3kW" nekde na spicce vykonu, ale motor se s ni chova mnohem lip.
Pri normalnim popojizdeni skoro nepoznas rozdil, ale kdyz to roztocis, tak tam kde serie uz pozvolna umira, tak s touhle vackou v tom chytnou saze a pekne to zrychluje az k tem 5500 - 6000 (zalezi na jaky benzin jezdis a jestli to na nej mas serizeno).
bitmap - FK

Re: Cimbu

Příspěvekod Návštěvník » úte 11. lis 2008 16:23:48

a je nějakej rozdíl oproti sérii, když třeba sešlápnu plyn na podlahu? že se tomu chce víc za plynem? u série se mi zdá hrozná odezva od plynu, strašně pomalá a když je nutnej rychlej rozjezd tak je to celkem umění (oproti BMM)
Návštěvník

Re: Cimbu

Příspěvekod favo » úte 11. lis 2008 23:04:29

Kejzi když jezdím jak píšeš a držím se v horním pásmu otáček tak moje spotřeba je 10,2 l/100km 100 oct. benzínu :mrgreen: na obyč 95oct. mi tak pěkně nejede. :(
Jediný rozdíl je že mě se auto chová jinak už od 2000 ot/min ale od 4000 ot/min je to teprve znát
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 30 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7061
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Cimbu

Příspěvekod kejzi1 » stř 12. lis 2008 16:01:35

favo:To mi říkal i Dedla že ať sedne do jakýkoliv feldy že jezdí za 10l/100km.Ale já jsem se na průměru ještě přes 8,5 nedostal když jsem ji fakt celou nádrž nešetřil,takže si nemůžu stěžovat.Jinak pořád jezdím na N95 a nejezdí to špatně.Hlavně tady teď N95 stojí 23,40kč/l,měl jsem z toho benzínu strach,ale jezdím na něj už asi 3 měsíce a jede to líp jak na shell
Uživatelský avatar
kejzi1
_________________
_________________
Palec nahoru! 36 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 8486
Registrován: úte 02. kvě 2006 23:05:53
Bydliště: Jihlava,Třebíč

Další

Zpět na 1,3 MPi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník