Felicia 1,9D spatne startuje

AEF
Tom789

Felicia 1,9D spatne startuje

Příspěvek od Tom789 »

Lidi potřeboval bych poradit. Mám felicii 1,9D a hodně špatně startuje. Když jí schládnout(i když je v garáži kde je tak 10stupňů) tak musím startovat tak 20 vteřin a až potom to chytne. Jinak za tepla chytá krásně. Výkon neztrácí. Žhavící svíčky jsou asi půl roku staré. Čím by to mohlo být? Potřeboval bych to vědět co nejdřív protože jedu na hory a mám strach abych někde nezůstal. Děkuju za rady
mause
Kontaktovat uživatele:

Re: Felicia 1,9D spatne startuje

Příspěvek od mause »

koukni na pojistku od žhavení ;)
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Tom789

Příspěvek od Tom789 »

všecny pojistky v poradku. i ty dve u ridici jednotky
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

mrkni ještě na hadičky přívodu paliva a přepadové jestli někde nepisává vzduch...víc nevim .-(
Jawinka 350/638 -> 639
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

Asi máš smůlu, některá (některé) žhavičky jsou asi zase v čudu, musíš je proměřit.
Eisman - FK

Příspěvek od Eisman - FK »

žhaví ti to normálně??? pokud jo tam budeš mít nejspíš v haji vstřiky...a pokud ti to špatně žhaví tak pojistky (ale to jsi říkal že jsou ok) tak může být závada někde na žhavení. jinak mě nic nenapadá..
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

jak má vědět jestli to žhaví???

dokut neproměří tak neví...

ta kontrolka vám neřekne jestli žhaví nebo ne... :roll:

hele pokud to chytne a mlátí to a má to šílenej zvuk.. a po zahřátí se to uklidní budou to žhaviče pokud ani po zahřátí tak to budou vstřiky.. ale to myslím že neee...

nenechal si přes noc otevřené dveře??
Jawinka 350/638 -> 639
Eisman - FK

Příspěvek od Eisman - FK »

ja si myslim že ono to žhavit bude ale nepujdou vstriky proto mu ti pri zahrati startuje dobre, ona se zavada špatně hleda kdyz to auto nevydis a nevis co to dela.. :? :? (A já diesela nemám tak fakt jen říkam co si myslim)
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

v poho ja jen že jsem před felou měl dvokového golfa.. ráno mě nechyt a ja běhal jako debil a nevěděl co to je... až sem pak zjistil že je v řiti pojistka od žhavení... a i přesto kontrolka normálně svítila a zhasínala... a stejnej problém minulej týden octávka...

a vstřik to si myslím že by takhle z razu neudělalo.. ale to nevím nikdy sem se stím nesetkal..
Jawinka 350/638 -> 639
Tom789

Příspěvek od Tom789 »

A jak mám proměřit ty žhaviče?
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

změr odpor mezi svíčkou a kostrou pokud je to pár ohmů je po svíčce...
Jawinka 350/638 -> 639
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

No to co popisuješ je dost možné že ti klidně padá nafta.Když těch půl minuty točíš než to chytne čoudí se ti z výfuku?
Tom789

Příspěvek od Tom789 »

Z výfuku to malinko čoudí než to chytne a až to chytne tak z výfuku najednou vyletí velká koule dýmu, ale hned to zase dýmit přestane a je to normální...čím by to mohlo být že mi padá nafta?
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Teď nevím jestli má felda pumpičku.Pokud ano zkus ráno napumpovat a uvidíš.Pokud to po napumpování chytne normálně,tak padá nafta.A proč?Protože je někde netěsnost a tama si to přisaje vzduch a nafta steče zpět do nádrže.S velkou oblibou to dělají přepady.Ale pokud to čoudí,tak si myslím že nafta tam jde a buď to nežhaví,nebo nebo sou trysky KO a nebo možná už sou poslabší tlaky a potřebuje to víc nafty na studený start.Zkusil bych změřit žhaviče,jestli nejsou některé ko.Dost často se stává,že když je mění nějaký laik,tak ho přitáhne moc a tím ho zku*ví.Pokud by toto nepomohlo,tak zkusit nechat změřit trysky.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Jediné čo na naftovej felde je dobré, tak to je studený štart :thumright: . Minulý rok po noci s teplotou -15 stupňoch chytila na 2 otočky štartéra a navyše nebola v takom dobrom stave ako teraz ( dobitá baterka. repas štartéra, čerpadla, vyčistené kontakty žhavičov apod. ). Teraz vyše dva týždňe stála na mraze, teploty boli aj -13stupňov a naštartovala na dve otáčky štartéru pri teplote okolo nuly. Je teda možné že Ti padá nafta, čo môže mať veľa príčin: prasknutá hadica, prepad, slabé spony na palivových hadiciach, vadný ventil na filtry, netesnosť na čerpadle... A to že žhaviče majú iba málo za sebou moc neznamená, sú tu autá, na ktorých vydržali ešte menej. Tie trysky by museli byť asi úplne po smrti, aby to takýmto spôsobom blblo a ináč by bolo všetko OK. Ja mám ešte originálne a podľa testu v servise sú OK.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ja jsem nedávno řešil špatné starty kolem 70C.Studena nažhaví a chytne hned,tepla nežhaví(není potřeba) a chytne hned,ale jak je málo ohřátá nebo chladne tj kolem těch 70 nenažhaví a chytne tak po 2O vteřinách startováni.Našel jsem zde radu s odporem.Zprvu jsem tomu nevěříl ale po montáži je vše OK.Někomu se to možná nebude líbit ale mě to pomohlo.Od teplotního čidla(při pohledu do motoru za chladičem,z prostředka směrem do prava-nachází se teplotní čidlo pro budík a jednotku žhavení) vedou 4 drátky,rozstřihl jsem červený vodič,vložil jsem do něj odbor 85ohmů(původní autor udával 80,ten jsem však neměl) zaizoloval smršťovací bužírkou a bylo,Práce na 5 min.Vloženým odporem dojde k tomu,že jednotka ma signál který říká že je motor studený a jetřeba žhavit.Podle mého pozorování motor žhavil v rozmezí -17 až +83 C a startoval na max 3 protočení.Nad 83 C to nežhavilo,nebylo třeba.Je fakt že tímto způsobem se aktivuje i sytič ale po cca 1min na volnobeh (1150 ot/min)sytič vypne a otačky jsou kolem 960ot/min takže na spotřebu je to ZANEDBATELNÉ.Auto jezdí už 14 dní a naprosto bez problémů.
Odpovědět