Mě jde o to, že když bych třeba koupil starej typ z 1.3, tak myslim že 1.6 má o něco pootočenou převodovku, tak jestli bude problém s řazením. Spíš jestli to sedne, že se dá vyměnit kus za kus. Starej typ za novej.
Řazení - nový vs. starý typ
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Řazení - nový vs. starý typ
Řešil tady někdo přehození řazení starého typu (jako měl favorit, měli to první feldy 1.3) na novej typ řazení (1.3MPI a 1.6 samozřejmostí)? Já chci sice něco podobného, ale obráceně. Důvod mám docela pádnej, ale to teď neřešíme. 
Mě jde o to, že když bych třeba koupil starej typ z 1.3, tak myslim že 1.6 má o něco pootočenou převodovku, tak jestli bude problém s řazením. Spíš jestli to sedne, že se dá vyměnit kus za kus. Starej typ za novej.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Re: Řazení - nový vs. starý typ
1,3kove je jine.. asi budou jinak ohle tahla atd. jinak u 1,3 jsou vsecky tri typy tahel urcenych pro 1,3 zamenne. ale jedien ktere ma smysl pouzit je ten posledni typ
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak jde hlavně o připevnění k převodovce. Pouzdro v podlaze bude podobné nebo půjde určitě vyměnit. Našel jsem obrázek pouze nového typ, starej typ jsem nenašel komplet. :-/
Ale na 1.6 se musely dělat taky dva typy řazení... mám momentálně doma dvě feldy 1.6 - kombík 06/1996 a krátkou 10/1996. V kombíku jsou dráhy řazení cca o polovinu delší... nevíte, co vše vyměnit, aby to mělo taky krátký dráhy?
>>> Profil na klubu <<<
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Bych řekl, že je to pocitový.
Anebo vyrachtaný dráhy.
Právě tím, že do feldy přišla 1.6, tak se změnilo uchycení řazení. "novější" typ je méně náchylný na poničení, spolehlivější, tižší... Ale já chci jen tyč skrz podlahu a táhlo k převodovce, nic víc. Žádnou osičku k podvozku a pouzdro spojující řadící tyč a táhlo.
Právě tím, že do feldy přišla 1.6, tak se změnilo uchycení řazení. "novější" typ je méně náchylný na poničení, spolehlivější, tižší... Ale já chci jen tyč skrz podlahu a táhlo k převodovce, nic víc. Žádnou osičku k podvozku a pouzdro spojující řadící tyč a táhlo.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Já teda myslím že by to pásnout mělo v poho.Převodovka je úplně stejně jak na 1,3.Já dával nový typ místo starého a pasovalo.A 1,3 a 1,6 má nový typ stejný.teda tvarem,délkou táhel atd...Objednací číslo je jiné.Proč??? Tak na to mi nedokázali odpovědět ani ve škodovce. 
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak já to zkusim.
Díky.
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/konz ... 731963035b
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/raze ... b80130a134
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/raze ... 6359291bfb
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/tahl ... 42233f696f
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/tahl ... 1c637f0a86
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/tahl ... 6c4fb218d1
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/tahl ... a871ebfa02
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/raze ... b80130a134
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/raze ... 6359291bfb
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/tahl ... 42233f696f
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/tahl ... 1c637f0a86
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/tahl ... 6c4fb218d1
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/tahl ... a871ebfa02
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jenže tohle řezení mám a nechci. 
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Řešim, jestli z tohohle typu...

se jde bez úprav dostat na tenhle typ...
+
Samozřejmě nebo naopak. Ale já nechci upgrade, ale downgrade.

se jde bez úprav dostat na tenhle typ...
+
Samozřejmě nebo naopak. Ale já nechci upgrade, ale downgrade.
-
smazany clen - FK
Tak tahle Fáčková tyč je stejně dlouhá,půjde do všech 1.3,ale u 1,6 ti bude drhnout o katalyzátor,protože nemá to zalomení.
U 1.6 jí ten kat prostě leze do zelí.
U 1.6 jí ten kat prostě leze do zelí.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tal se trošku ohne. 
Hmm, neřek bych... setkal jsem se s tím i jednou v praxi u služebních aut, obě fungl nové, poslední kusy co se dělaly, takže jaro 2001, skladovka akční model Trumf 1.3 (krátké dráhy) a na objednávku GLX 1.6 (citelně delší dráhy)...Škury píše:Bych řekl, že je to pocitový.Anebo vyrachtaný dráhy.
btw: u té 1.3 i podstatně líp fungovaly brzdy, skoro "jedovky"...
>>> Profil na klubu <<<
Něco z praxe:
Nový typ řazení na starou převodovku = větší ovládací síla na řadící páku v kolmém směru jízdy.
A proč? :
Vtratná pružina tzv.úhlové páky řazení (v převodovce) je u starého modelu převodovky tvrdší.
Nový typ řazení na starou převodovku = větší ovládací síla na řadící páku v kolmém směru jízdy.
A proč? :
Vtratná pružina tzv.úhlové páky řazení (v převodovce) je u starého modelu převodovky tvrdší.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
ta kulicka na radici tyci je privarena asi ze
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Se zájmem jsem si přečetl celou diskuzi, ovšem přiznám se, že po jejím přečtení v tom mám ještě větší chaos, než předtím. Dovolte mi, prosím, pár přímých otázek (bavme se o 1.3 r.v. 1995 zesílená kastle):
1) do popisované Feldy jsou zastavitelné obě, nemýlím-li se?
2) pokud se nemýlím s tím, že nová pasuje, jsou potřeba nějaké úpravy, nebo jde zabudovat na auto bez úprav?
3) je nějaký rozdíl mezi novou a starou kulisou - co se týče drah (kratší atd.)?
Díky předem za trpělivost a odpovědi
1) do popisované Feldy jsou zastavitelné obě, nemýlím-li se?
2) pokud se nemýlím s tím, že nová pasuje, jsou potřeba nějaké úpravy, nebo jde zabudovat na auto bez úprav?
3) je nějaký rozdíl mezi novou a starou kulisou - co se týče drah (kratší atd.)?
Díky předem za trpělivost a odpovědi
Podle mě na feldu 1,3 1995 budou pasovat obě provedení řazení, staré i nové.
Staré provedení nebude pasovat na vozy s předním stabilizátorem - konzola páky nemá potřebné vyhnutí.
Rozdíl v ovládací síle při řazení může působit jen jiná délka řadicí páky, případně jiné vzdálenosti od kuličky v uložení páky po osu čepu na spodním konci páky. Řadicí páka je u starého provedení jiná než pro nové provedení. Ale nevím, jesti se nějak liší i její rozměry.
Staré provedení nebude pasovat na vozy s předním stabilizátorem - konzola páky nemá potřebné vyhnutí.
Rozdíl v ovládací síle při řazení může působit jen jiná délka řadicí páky, případně jiné vzdálenosti od kuličky v uložení páky po osu čepu na spodním konci páky. Řadicí páka je u starého provedení jiná než pro nové provedení. Ale nevím, jesti se nějak liší i její rozměry.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Mikko díky, alespoň v něčem už mám jasno 
Tak ještě kdyby se našel někdo, kdo by dokázal objasnit, jaký je mezi nimi vlastně rozdíl...
Tak ještě kdyby se našel někdo, kdo by dokázal objasnit, jaký je mezi nimi vlastně rozdíl...
já můžu jen vyvrátit tvrzení s tím stabilizátorem, mám starý typ řazení (rv 95) a měnil sem starou přední nápravu za novější právě se stabilizátorem a rozumí si to spolu 
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Staré řazení má vepředu u převodovky křížový kloub s vodorovným a svislým čepem, který byl od 02/95 nahrazen speciální kloubem řazení. Pod řadicí pákou je u starého provedení jeden vodorovný čep.
U nového řazení je vepředu u převodovky zase zpátky křížový kloub s vodorovným a svislým čepem, a pod řadicí pákou je všechno jiné. Na řadicím táhle je vanička, ve které je uložen spodní konec řadicí páky s našroubovanými dvěma gumovými segmenty. Zadní konec řadicího táhla má těsně před vaničkou další vodorovný čep s kulovým kloubem, kterým je řadicí táhlo zavěšené na konzole řazení.
Přední část konzoly řazení má zakřivení pro víc místa kolem stabilizátoru přední nápravy, pokud je na voze namontován.
U nového řazení je vepředu u převodovky zase zpátky křížový kloub s vodorovným a svislým čepem, a pod řadicí pákou je všechno jiné. Na řadicím táhle je vanička, ve které je uložen spodní konec řadicí páky s našroubovanými dvěma gumovými segmenty. Zadní konec řadicího táhla má těsně před vaničkou další vodorovný čep s kulovým kloubem, kterým je řadicí táhlo zavěšené na konzole řazení.
Přední část konzoly řazení má zakřivení pro víc místa kolem stabilizátoru přední nápravy, pokud je na voze namontován.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Výborně, konečně je v tom jasno
tak teď se ještě rozhodnout, kterou tam dát... ovšem pokud jsou na to obě stejně co se týče délky drah, tak je to asi jedno. Co myslíte?
-
Nonamed - FK
Mikka: paráda, ještě ke každýmu napiš který díly je třeba měnit když má páka moc velkou vůli a normálně bych to hodil do FAQ
Nejčastěji potřebné díly na opravu řazení - nové řazení:
27 - kroužek krycí, 1 ks, č.dílu 6U0 711 965
29 - kloub řazení, 1 ks, č. dílu 6U0 711 605 A
35 - čep, 3 ks, č. dílu 6U0 711 458
36 - kroužek těsnicí kulatý, 10x2, 6ks
37 - kroužek těsnicí kulatý 14x2, 2 ks
38 - kolík pružný, 1 ks, č.dílu N 104 397 01
39 - šroubovací spona na hadice
41 - pouzdro 14x16x15, 2 ks, č.dílu 002 311 111 D
42 - kroužek těsnicí kulatý 13,94x2,62, nebo přibližný rozměr
Původní čepy 34 jsou roznýtované a pro demontáž je třeba je odvrtat na straně roznýtování. Při montáži se místo nich použijí normální šrouby M8 x 60 nebo 65, s podložkou a samojisticí maticí. Spojení je pak snadno rozebíratelné pro občasnou kontrolu a mazání, a při odpojování řazení od převodovky není nutné vylisovávat pružný kolík č. 38, s výjimkou případu, kdy se mění těsnění řadicího táhla převodovky.
Těsnicí kroužky 36, 37 a 42 ("O" kroužky) jsou ve Škodovce moc drahé, stojí od 16 do 44 Kč/kus (!!), je lepší koupit je v běžném železářství.
Při montáži čepy řádně namazat mazacím tukem.
Pokud je velká vůle mezi řadicí pákou a vaničkou, bývá ještě nutné vyměnit: díly č. 24 - segment řazení, 2 ks, č. dílu 6U0 711 221. Vaničku po vyčištění naplnit mazacím tukem.
Díl č.14, pryžové lůžko, č.dílu 6U0 711 563 A, bývá často zdrojem klepání při přidání nebo ubrání plynu. Projevuje se to v zimním období a za studena, po zahřátí od výfuku klepání vymizí.
27 - kroužek krycí, 1 ks, č.dílu 6U0 711 965
29 - kloub řazení, 1 ks, č. dílu 6U0 711 605 A
35 - čep, 3 ks, č. dílu 6U0 711 458
36 - kroužek těsnicí kulatý, 10x2, 6ks
37 - kroužek těsnicí kulatý 14x2, 2 ks
38 - kolík pružný, 1 ks, č.dílu N 104 397 01
39 - šroubovací spona na hadice
41 - pouzdro 14x16x15, 2 ks, č.dílu 002 311 111 D
42 - kroužek těsnicí kulatý 13,94x2,62, nebo přibližný rozměr
Původní čepy 34 jsou roznýtované a pro demontáž je třeba je odvrtat na straně roznýtování. Při montáži se místo nich použijí normální šrouby M8 x 60 nebo 65, s podložkou a samojisticí maticí. Spojení je pak snadno rozebíratelné pro občasnou kontrolu a mazání, a při odpojování řazení od převodovky není nutné vylisovávat pružný kolík č. 38, s výjimkou případu, kdy se mění těsnění řadicího táhla převodovky.
Těsnicí kroužky 36, 37 a 42 ("O" kroužky) jsou ve Škodovce moc drahé, stojí od 16 do 44 Kč/kus (!!), je lepší koupit je v běžném železářství.
Při montáži čepy řádně namazat mazacím tukem.
Pokud je velká vůle mezi řadicí pákou a vaničkou, bývá ještě nutné vyměnit: díly č. 24 - segment řazení, 2 ks, č. dílu 6U0 711 221. Vaničku po vyčištění naplnit mazacím tukem.
Díl č.14, pryžové lůžko, č.dílu 6U0 711 563 A, bývá často zdrojem klepání při přidání nebo ubrání plynu. Projevuje se to v zimním období a za studena, po zahřátí od výfuku klepání vymizí.
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
ja mam razeni z felicie 00 na facku a sedlo uplne bez uprav,jeslti ti tato informace trchu pomuze
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
big.jedla - FK
a nemáte někdo tajný tip jak vytáhnout ten kolík u převodovky (č.38) ??? Když sem to dělal minule tak sem u toho ztrávil snad 3hodiny
A teď v něm mám zase solidní vůli tak by to chtělo asi vyhodit ten kolík a nahradit šroubem. Ale při vzpomínce jak mi to minule šlo blbě ven to nemám vůbec chuť dělat 
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
ty bláho lidičky tak dneska jsem dodělal to řazení.vyšlo mě to všechno dohromady asi na 900kč ale vůbec nelituju.nesnáším rozvrkočený řazení takže sjem to chtěl udělat a musím íct že fakt super.doporučuju všem kdo v tom mají vůli.všechno jsem pořádně promazal všude kde to šlo dal vazelínu nebo tuk a hned jak jsem se s tím rozjel tak bezva.žádný honění kvaltů krásně si to vede svojí stopu a já můžu teď klidně i po výměně lepšího oleje v převodovce všechny kvalty řadit jedním prstem.
a hlavně ten pocit je fakt užasnej.jak jsem se rozjel tak jsem si s felinkou přišel jako bych jí právě koupil a vyjel domů z autosalonu
fakt peněz nelituju a stálo to za to.
a vůle je tam teď nula nula nic a nemusel jsem měnit ty nejdražší díly vůbec což jsou ty segmenty řazení gumový a stojej jeden skoro 300kč
ty jsem neměnil a zjistil jsem že stejně nebylo potřeba 
a hlavně ten pocit je fakt užasnej.jak jsem se rozjel tak jsem si s felinkou přišel jako bych jí právě koupil a vyjel domů z autosalonu
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
to ze ses dostal na 900 mi prijde jako katastrofa nove stoji o 3 stovky vic http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html bez slevy proto my v servise menime komplet razeni ,prace na 10 minut a pro zakaznika je to lepsi protoze to ma novy ,a ne repasovany u ktereho stravis dobrou hodinu nez to zrepasujes,takze se zakaznik stejne dostane pri placeni jako by koupil nove a za praci da 2 stovky
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nové ale čínské...nevím jestli není lepší koupit už to origo.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
tak nějak je to čína za těch 1200kč a já to mám vše nový z origo dílů a ty největší části jako jsou ty trubky sem měnit nemusel proč taky když se na nich nemá co pokazit.to nejdůležitější mám vyměněný tak co.
ale zase chápu že vás v servisu netrápí to jak dlouho to zákazníkovi vydrží a vlastně čím míň tím líp protože aspoň přijede zase k vám si to nechat vyměnit a tím pádem máte další kšeft .a víš jak já nikam nespěchám a ty dva dny jsem si s tím krásně pohral
takhle čistá práce to byla asi na tři hoďky ale dělal jsem to včera večer a dnes ráno jsme to akorát dal do auta.
ale zase chápu že vás v servisu netrápí to jak dlouho to zákazníkovi vydrží a vlastně čím míň tím líp protože aspoň přijede zase k vám si to nechat vyměnit a tím pádem máte další kšeft .a víš jak já nikam nespěchám a ty dva dny jsem si s tím krásně pohral
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
ja teda nevim jak z ciny nebo dokud ale co to sem to poprve menil cca pred rokem na jedne sluzebni co k nam jezdi furt tak to razeni maka furt dobre, ono i to origo nove vydrzi naprosto presne jen c hvily a pak uz se to zacina vyzvejkavat taky
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
Koukám Škury, že Tě zase po letech chytlo short shift 
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
slegrusik - FK
Mám takový problém když zařadím 1, 2 a 3ku. Mám 1.6ku! Když například dojíždím na křižovatku a podřadím si ze 3 na 2 tak je slyšet jak někdy klepe kloub řazení o trubku výfuku za katalyzátorem. Pavlíček v JP když mi něnil kat tak to musel nastavovat tak aby šla vůbec zařadit jednička! Dělalo mi to se starým katem a dělá to i teď s "novým" katem! Dělá vám to někomu taky? Už nevím co s tím 
-
smazany clen - FK
Já to měl po výměně jednoho dílu.Musel jsem zadní díl vyháknout ze závěsu,pomocník mi pajsrem zadržel prostřední díl a já jsem vzal zadní díl a rval a ohýbal jsem ho doleva.Když jsem ho pk dával zpět na gumový závěs,celý komplet výfuk se tím posunul doprava a už to při řazení nebouchalo do katu.Vše se samozřejmě dělo na zvedáku.Mě to ale děllo při podřazení na dvojku.Tobě bych doporučoval koupit novou sponu mezi kat a první díl a až ji tam budeš dávat tak nervi ty konce trubek k sobě.Musí být volně bez napětí.Nesmí tě lekat,že budou ty konce třeba docela daleko od sebe.Sníží se tím i hlučnost motoru v kabině a budeš šetřit i vlnovce a svody,protože nebudou napnuté.Já to měl k sobě narvaný nadoraz a všechny gumový závěsy byly napnutý k prasknutí.Až to budeš dělat,zařaď si jedničku a zkus to natvarovat tak,aby se to nedotýkalo. 
-
slegrusik - FK
Hele, mě to dělal Pavlíček v JP výfuky tak nevím jestli ty konce mezi tou sponou narval k sobě...napíšu mu jestli jo nebo ne. Zvedák nemám a už na to popravdě nemám nervy! Připadá mi, že to zaklepe o ten stočený plech proti žáru co kryje manžetu poloosy...
-
smazany clen - FK
Bože,tak mu to reklamuj!!!!!Já mám s tímhle špatný zkušenosti:,,Tak copak je zas kluku?",,Ale člověče,jak jsi mi to včera měnil,tak mi to teď při řazení bouchá",,Álee,prosímtě,vyser se na to kluku.Ďyžtak si pust rádio,nooo.".........................
Přitom stačí si na to dát trochu bacha.Znám garážníka,kterej to má ve svým autě taky tak,všechno mu řinčí,bouchá,jenže jemu je to fuck a stejně to dělá ostatním. 
-
slegrusik - FK
To samé to dělalo hned jak jsem auto koupil! Se starým katem i s novým prostě to samé! Volal jsem mu minulou středu, že to rachotí. Sám mi psal ať se někdy zastavím. Zrovna jsem měl volnou středu a čtvrtek tak se to docela hodilo. Prej měl jedno auto na zvedáku a že jakmile to dodělá tak dá vědět. Jestli můžu přijet do půl hodiny jakmile bude mít volno. Klidně, mám volno! Ale už se neozval... 
-
slegrusik - FK
Včera jsem zajel do JP výfuky! Vytáhl auto na zvedák a prohlíželi jsme kde by to mohlo klepat. Nikde nic! Pak jsme se jeli projet a poslouchali jsme ty zvuky! Pavlíček povídal, že to výfuk nebude! Dělalo to naprosto stejné zvuky se starým výfukem a dělá to i s novým! Podotýkám, že mám vyměněné nové svody + 1.díl s katem + střed + zadní tlumič! Připadá mi, že čím je motor více zahřátý jsou ty zvuky častější a znatelnější.
Co jiného by to mohlo být netuším!!!
Že by něco s převodovkou? Dělá to někdy při podřazení na 3ku a při podřazení na 2ku je to nejintenzivnější! 
Co jiného by to mohlo být netuším!!!
-
P_H - FK
dneska jsem měnil také kloub řazení na felině 96 / ten hliníkový baznek vepředu/. Koupil jsem k tomu i ten zadní silenblok /14/. Chtěl jsem povolit šrouby /12/ a hned u prvního se mi ulomila hlavička,tak jsem se na to zatím vykašlal, dokud to drží. Mám tedy dotaz, do čeho je přišroubován tento šroub a jak ho dostat ven ?mikka píše:Staré řazení má vepředu u převodovky křížový kloub s vodorovným a svislým čepem, který byl od 02/95 nahrazen speciální kloubem řazení. Pod řadicí pákou je u starého provedení jeden vodorovný čep.
Máme felinu v rodině teprve od soboty, kdy jsme ji pořídli mátince na dojíždění do práce /lpg/
Není na tom autě zamykání zpátečky? U toho se ty šrouby silentbloku dělají trhací.
Šrouby drží v maticích, přivařených zespodu ke karoserii. Když se šrouby urvou, jde ten silentlbok sundat a pak nastříkat závity nějakým sprejem na uvolňování. Pak by šrouby měly jít vytočit třeba sikovkami.
Šrouby drží v maticích, přivařených zespodu ke karoserii. Když se šrouby urvou, jde ten silentlbok sundat a pak nastříkat závity nějakým sprejem na uvolňování. Pak by šrouby měly jít vytočit třeba sikovkami.
-
P_H - FK
mikka píše:Není na tom autě zamykání zpátečky? U toho se ty šrouby silentbloku dělají trhací.
jj, je tam Construct... tak po to lehnu znova, díky
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
já mám na feldě taky konstrukt a ty trhací halvy šroubů se púoužívaj jen na ty díly od konstruktu na ničem jinym.a i kdby ti tam dali ten trhací šroub tak by ta hlava byla dávno utržená už když to tam montovali ale pochybuju že to tam máš.spíš jen byl zarezlej ten šroub co tam byl origo a praskla na něm hlava.teď akorát nevím jestli je tam dvojitá podlaha a do tý to šroubuješ tudíž zeshora z auta ty šrouby nejsou vidět a nebo jestli se to šroubuje přímo do podlahy a jsou zeshora vidět v tom případě bys to měl jednodušší na odvrtání a případný vyřezání závitu nebo uplný odvrtání a dát tam naskrz šroub s matkou.pokud se to šroubuje do dvojitý podlahy tak je to horší a budeš muset odvrtávat zespoda.
-
Tom1
dá se poznat, jaký mám typ řazení (nový nebo starý) i podle tvaru řadicí páky? Některé Feldy totiž měly řadicí páku stejnou jako u Favorita, to znamená, že ta páka měla u podlahy takovou gumovou manžetu a byla delší, jiné Feldy mají kratší řadicí páku a místo té gumové manžety mají klasický kožený potah. Věděl by někdo, jak to bylo s tou montáží řadicích pák z Favorita a s těmi novějšími kratšími pákami?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Koukni pod auto a bude ti to jasný, nemusíš špekulovat.
-
jurada753
Zdravím vás všechny,
pardon že píší OTčko ale potřeboval bych poradit.
Chtěl bych bratránkovi udělat protislužbu, a jelikož má Felicii a má v ní něco s převodovkou tak jsem si řekl že zde by to šlo.
Problém je v tom, že se mu řadící páka vrací mezi převodový stupeň 1 a 2 (Vím že se má vracet mezi 3 a 4).
Je to felicie s nesmrtelnou řadičkou z favorita.
Díky za rady a ještě jednou se omlouvám :)
pardon že píší OTčko ale potřeboval bych poradit.
Chtěl bych bratránkovi udělat protislužbu, a jelikož má Felicii a má v ní něco s převodovkou tak jsem si řekl že zde by to šlo.
Problém je v tom, že se mu řadící páka vrací mezi převodový stupeň 1 a 2 (Vím že se má vracet mezi 3 a 4).
Je to felicie s nesmrtelnou řadičkou z favorita.
Díky za rady a ještě jednou se omlouvám :)