vzduchovy podvozek na feldu

Návštěvník

vzduchovy podvozek na feldu

Příspěvek od Návštěvník »

rozmyslam o montazi vzduchove podvozku na feliciu ma stym nekdo skusenosti poznate niekto firmy ktore sa stymto zaoberaju
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: vzduchovy podvozek na feldu

Příspěvek od Skury »

Vím o jediné, ale tu asi sotva zaplatíš. http://www.airbagit.com

Jinak na showcar dobrý, jinak defakto k ničemu. Když to máš nahoře, je to tvrdý, když dole, je to měkký. Přesně naopak, jak bys potřeboval...

A nevkládej jeden dotaz do více sekcí. ;)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Tady mám nějaký ceník, co jsem našel v PC, ale nic víc o tom nevím ;)
http://img186.imageshack.us/img186/6940 ... ye2ms0.jpg
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

toho cloveka co nahodil sigi ten obrazek si dost lidi chvali, a myslim si, ze je to i jedina rozumna nabidka
FeliciaMan - FK

Příspěvek od FeliciaMan - FK »

Mě by zajímalo jak to má udělané na přední napravě se zatáčením.Vzadu je to jasné a vlnovec je vložen mezi nápravu a karoserií a funguje jen ve směru nahoru a dolu.Ale u přední nápravy ještě musí vykonat otáčení okolo své vlastní osy a ještě u toho musí pružit.Nemáte někdo nějaký nápad na tu přední nápravu jak to udělat??

Na netu jsem našel Favorit
Odkaz:
http://www.airbagit.com/product-p/fbx-f-sko-14.htm

http://www.airbagit.com/v/vspfiles/phot ... -03-2T.jpg

Model: FELICIA PICKUP,CADDY

http://www.airbagit.com/product-p/fbx-f-sko-35.htm
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Proč by se měl točit okolo své osy? točí se to dole na kuláku a nahoře v ložisku. Měch se netočí sám o sobě, ale točí se komplet se zbytkem tlumiče, čili stačí jen pohyblivý přívod vzduchu, asi tak, jako kapaliny do brzdiče. A ten pohyblivý přívod je určitě i vzadu, nebude to napevno trubičkou, přeci jenom náprava vůči skeletu má nějakou vůli v uložení v silentblocích.
Nevidím v tom nic složitého. :o
FeliciaMan - FK

Správně,točí se to dole na kuláku a nahoře v ložisku to souhlasí,ale jde mi o to,že když upravíš tělo tlumiče ( vyjmeš pružinu i s uložením pružiny a místo toho např.navaříš desky pro uložení měchu )a přiděláš tam měch tak na druhý konec musíš dát kus co půjde do horního uložení.Tak a s tím souhlasím,ale jde mi o to,že zkrutnou sílu při zatáčení musí měch přenést do horního uložení a tady mi to nejde do hlavy.To je měch tak dost pevný,že točení kolem své osy ho nezkroutí do vrtule??? V předchozích příspěvcích je uvedená drahá zahraniční firma a má nahoře vyvedenou hřídel,ta jde středem měchu???? Pokud ne tak jak drží se spodní části tlumiče??? :idea: :idea: :idea:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To není jenom nějaká duše, je to sakra silná guma, která je navíc profilovaná pro pevnost. žádná velká síla tam není a v malém rozsahu, nějakejch 45° vlevo a vpravo
FeliciaMan - FK

Tak se hned nezlob,jde mi o to,že u nákladních vozu co vozí spoustu tun nákladu jsou nápravy stavěné jinak a také jinak jsou dimenzované měchy.Mě jde o to,že jak píšeš v otočení cca.45 stupně je zkrut na tu gumu také vynaložen při otáčení a to horní uložení je v ložisku to chápu. Jen si nějak nedovedu představit přenesení síly otáčení přes jak píšeš citace: silná guma, která je navíc profilovaná pro pevnost na další část ,která je pod vakem aniž by to mělo nějaký negativní vliv na další dotočení točícího se kola do požadované polohy uvedené otočením volantu řidičem.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já se nezlobím, koukni za kolo a bude ti to jasné. Tam žádné síly přes tu gumu nejdou. :o Od volantu to jde přes řízení na táhla a přímo na těhlici. Tam jsou síly, které otáčí kolem, nahoře žádná síla už není, zavěšení kola řeší kinematický pohyb kola vzhledem ke karoserii, kdyby tam byly nějaké síly, tak Pherson nebudou ke kastli držet jen 2 ks 8-mičky šrouby. :idea: :salut:
FeliciaMan - FK

Koukal jsem na ty šrouby nahoře. a to se nafouknutý měchy na 2 atm.při mírném stlačení a zatočení nezbortí třeba k jedné straně??To by mělo vliv na zatáčení. Honza
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Asi nezbortí rozhodně to nedělali blbci. :? Navíc je to dělaný převážně na show car, asi to nebude na ježdění do lesa na dřevo.
Zřejmě tam žádný takovýdle síly nejsou, prohlédni podběh, nic moc matroš, prohlédni ty dvě 8-mičky šrouby, taky nic moc. Kdyby tam byly nějaký takový síly, jak píšeš, tak by se ty 8mičky musely střihnout nebo alespoň by bylo místo styku omačkaný. A já tam nic takovýho nemám, to mám 1,6 celkem těžkej motor.
Hele funguje to? Funguje. Tak nic neřeš a nepřepínej...................
FeliciaMan - FK

:thumright: S tím materiálem máš pravdu.
Odpovědět