Univerzální centrál - instalace

vše okolo el. výbavy

Univerzální centrál - instalace

Příspěvekod zdick » ned 11. říj 2009 18:27:20

Dostal jsem od přítelkyně k narozeninám tento centrál, nemáte k tomu náhodou někdo podrobnější návod nebo info? Zkoušel jsem hledat na netu, navštívil jsem i http://www.jom.de s překladačem ale moc jsem toho nevykoumal...
Naposledy upravil zdick dne pon 12. říj 2009 14:28:25, celkově upraveno 1
zdick

Re: Centrální zamykání JOM s dálkou - prosím o pomoc

Příspěvekod Kuladmin » ned 11. říj 2009 21:07:48

Jestli myslis navod na zapojeni tak mas obrazek na te strance ne? Hold jë trosku malej ale tipuju ze ten samej mas v krabici dle nej to nejde?
Kuladmin

Příspěvekod zdick » ned 11. říj 2009 21:22:44

Schéma na kabely tam je, ale třeba mám 4 tlačítka a jsem schopnej identifikovat obrázek (potažmo funkci) tří, nevím jak naučit řídící jednotku na ovladače, ...
Je u toho kratičkej návod v angličtině (sice anglicky umím, ale ne tolik abych si dal dohromady všechny slovní obraty v něm použité) + to schéma na kabely. Není náhodou podmínkou u výrobků prodávaných v ČR dodávat český návod?
zdick

Příspěvekod emilio52 » ned 11. říj 2009 21:27:18

Měl by to mít na starost dovozce nebo prodejce .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
Obrázek Obrázek
emilio52

Příspěvekod jezek » ned 11. říj 2009 21:30:47

Pokud koukam dobře na ty pidi obrázky tak to vypadá jako přebalená elektronika mýho alarmu ošizená o alarm :lol:
Dálka má funkce zamkni hlasitě, odemkni, zamkni tiše, odskok kufru (odhad podle ovladače)
Neměl by to být problém zapojit, vem kdyžtak krabici s návodem na sraz a mrknem na to.
Českej návod je povinnost, ale víš jak to chodí :roll:
Krátká 1.3MPi GLXi rally red Tady na foru
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
jezek

Příspěvekod zdick » ned 11. říj 2009 21:39:34

Ježku díky, na sraz to určitě dovezu. Přes týden nevím nevím jak to bude s časem, jestli se v tom budu moct vrtat, ale z elektřiny mám docela strach, páčto jsem v tomto směru panic. Ještě uvidím jak se poperu s natvarováním uchycení a táhel, mám k tomu jen tu uni sadu a doobjednávat sadu pro Feldu za 400 + poštovný se mi nechce. Ale bude supr až to bude zapojený a bude to fachat. Měl by tam být i výstup na blinkry a na houkačku (to jako na klakson?). Takže pak už jen dokoupit odskok kufru a bude to tak jak jsem si představoval.
Ty máš ježku co konkrétně za alarm?
zdick

Příspěvekod jezek » ned 11. říj 2009 21:50:47

Já mam nějakej made in čína Maxicar se jmenuje, ale otřesový čidlo funguje dobře, po dodělání senzorů funguje na všechny otvírací věci (kapotu dodělávam) a má odskok kufru na zvláštnim čudlu.
Chtěl jsem původně jen dálkový ovládání k centrálu (orig.), stálo o 200,- míň než tenhle alarm. Doporučil mi ho Ivarek

S tou houkačkou nevim, Já jsem měl k tomu normálně sirénku zvlášť. Pokud na to extrémně nespěcháš tak na to juknem a to musí jít vyřešit ;)
Krátká 1.3MPi GLXi rally red Tady na foru
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
jezek

Příspěvekod zdick » ned 11. říj 2009 21:59:56

OK, beru tě za slovo ;)
Zatím zkusím vykoumat usazení těch servomotorků, stejně musim vydrbat tapecy a všechny plasty ze dveří a vyřezat mirelon jako náhradu za igelit, tak ať to mám připravený. S elektrikou asi raději počkám na pomoc :oops:
zdick

Příspěvekod Satanda » ned 11. říj 2009 22:04:17

Ahoj mám foto z mé montáže není to sice to co máš ty ale trochu by ti to mohlo pomoct aspoň si uděláš představu. A ty táhla budeš muset tvarovat aby to pasovalo. já jsem to už měl tak to byla pohoda.Pokud budeš mít zájem o to foto napiš SZ
Satanda

Re: Univerzální centrál - instalace

Příspěvekod zdick » pon 12. říj 2009 14:32:14

Není tady někdo kdo má úspěšně za sebou instalaci centrálu s těmi díly z univerzálu?
Mám zatím odstrojené zadní dveře. Jestli by bylo nezbytně nutné vrtání, tak asi raději začnu shánět tu sadu plechů a táhel pro feldu.
zdick

Příspěvekod Ponman » pon 12. říj 2009 14:37:31

Sice to neni az tak levne,ale clovek to ma bez starosti a memusi se nic vrtat apod. ;) http://www.levnealarmy.cz/eshop/central ... licia.html
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
ObrázekObrázek
Ponman

Příspěvekod zdick » pon 12. říj 2009 14:52:39

O té sadě vím, v předchozím příspěvku jsem o ní psal. Nevíte alespoň někdo jestli se to dá sehnat i normálně v autodílech nebo ve škodovce? S poštovnym už by to bylo fakt extra drahý...
zdick

Příspěvekod Satanda » pon 12. říj 2009 14:59:48

Přesně tuhle sadu jsem taky měl a byla to rychlovka ale já to koupil v kompletní sadě s centrálem na DO které bylo dělano přímo na feldu.
Satanda

Příspěvekod Ponman » pon 12. říj 2009 18:34:09

Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
ObrázekObrázek
Ponman

Příspěvekod zdick » úte 13. říj 2009 13:28:43

Tak jsem teď volal do Vsetínskýho HT car system, objednal jsem si tam ty plechy a táhla pro Feldu - říkali že normálně to neprodávají, ale může mi to dát dohromady na přání. Ještě se mě ptala na očka na servomotorcích, že prý jsou jinak dělaný český a dovozový, tak snad se mi to podaří dát dohromady. Celej balík včetně paklu s odskokem přímo do Feldy a s dobírkou mi spočítala na cca 800, což je celkem přijatelná cena. Mělo by to dorazit snad ve čtvrtek, tak uvidíme. Jezdim teď se sundanýma tapecama ze zadních bočních dveří a je v autě zima a pořád se to děsně mlží. Už aby ta instalace byla za mnou.
zdick

Příspěvekod Satanda » úte 13. říj 2009 13:31:58

Já jednou jezdil dva dny se sundanejma tapcema a klikama když jsem chtěl otevřít tak jsem musel zatáhnout za táhlo :lol: a otom kraválu uvnitř ani nemluvim :D
Tak snad ti to přijde včas a na srazu ti určitě lidi poradí.
Satanda

Příspěvekod Kova » úte 13. říj 2009 19:04:02

koukej od kud jsem a el. umím :oops:
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000
Kova

Příspěvekod zdick » čtv 15. říj 2009 22:08:31

Tak jestli někdo budete shánět tu sadu plechů a táhel do Felicie, tak telefonicky od HT car system Vsetín. Celkově bez poštovnýho mě to vyšlo na 190 Kč, což je 50% oproti většině ostatních. Přišlo mi v balíčku všechno, nic nechybělo a všechno sedlo OK (jen ty příchytky táhel, to byl porod). Byl u toho dokonce i podrobný návod s obrázky co kde jak a čím chytnout. Doporučuju.
zdick

Příspěvekod Pjotr » pát 16. říj 2009 22:11:53

Ja montoval tento central http://www.levnealarmy.cz/eshop/central ... -do-g.html a byla tam uz asi pridana predpokladam ta sada na felicii kterou tady zminujete http://www.levnealarmy.cz/eshop/central ... ml.Jelikoz v baleni byli i uni uchyty i s nenatvarovanymi tahly.

Ale byl to fakt masakr,nevim jestli mam jine dvere nebo v cem byl problem,musel sem upravovat trochu predni plechy na uchyceni motorku,aby sli vubec prisroubovat,zadni sedeli.Jenze potom jsem zjistil ze nesedi ani jedno tahlo !!! Vsechny sem musel predelavat,pekny pakec teda menit misto ohybu.Nektere me po narovnani a opetovnem ohnuti hned vedle praskly,tak sem pak jeste shanel nerez drat a delal si je znova cele sam.. :x

Nakonec ale vse dobre dopadlo a central dodnes funguje.Akorat me pripada dost hlucny,jsou to celkem rany kdyz to odemyka a zamyka.. Ale tak aspon to ma rezervu na zimu kdyby me chtel nejaky zamek nahodou primrznout.
Škoda Felicia 1.3 40KW MPI New Face
Pjotr

Příspěvekod zdick » pát 16. říj 2009 23:08:11

Mě se v HT caru po telefonu ptali jaký mám motorky, na faktuře mám velkýma písmenama: "pro DOVOZ".
Plechy seděly fajn. Akorát jsme dneska v Kovou instalovali ten centrál a vpředu byly serva posazený moc vysoko, nakonec pomohlo šrouby trochu povolit, serva stáhnout dolů co díry v plechu dovolily a zas utáhnout.
Přední maká jak má, ale zadní - po nasazení tapeců se mi to nechce odemknout (kolíček se nevytáhne tak jak by bylo třeba). Snad se mi to podaří s někým doštelovat na srazu. Mám dost.
zdick

Příspěvekod Mates » ned 24. led 2010 16:05:36

Já mám na ty, kteří mají centrál dodávaný sami, jaké máte zkušenosti s jakou značkou, nechci do toho dát toli, co tak koukám, dá se sehnat cca za 1200 celá sada i na dálku na 4 dveře. koukal jsem na značky Keetec nebo na levnealarmy.cz. Ale nevím nevím co kvalita...

Dík za názory :thumleft:
Mates

Příspěvekod Mates » stř 03. bře 2010 13:30:16

tak co vaše zkušenosti? žádné nebo raději no comment? :)
Mates

Příspěvekod zdick » stř 03. bře 2010 13:34:42

Já mám centrál s dálkou JOM (z obautodily.cz), docela spokojený. Jen drobnosti - jako objednat si instalační sadu pro uchycení motorků přímo na Feldu. Teď to mám nějak špatně zapojený a klíčem od řidiče nejde zamknout (odemkout ano), není ale potřeba to nutně řešit díky té dálce (ovladač se mi moc líbí).
zdick

Příspěvekod Mates » sob 06. bře 2010 8:34:34

co koukám, tak tady http://www.obautodily.cz/s_fel_centraln ... ani-404011 to je přímo na feldu, nebo ne? :?
Ještě koukám, že třeba na aukru se zmiňují o petidrátových servo motorech a dvou drátových, k čemu to je? :oops:
A nemám v autě lautr nic co se týče kabeláže pro centrál, tak snad bude stačit to, co tam maj oni...
Mates

Příspěvekod zdick » sob 06. bře 2010 11:37:32

Mates: ne, to je ten co mám já. Doobjednával jsem k tomu instalační sadu plechů a táhel pro Felicii z http://www.htcarsystem.cz/ (telefonicky), prý se rozličují ještě uchycení na táhlech, takže jsem dostal speciál sadu pro dovoz. Objednával jsem to spolu s odskokem 5. dveří.
zdick

Příspěvekod Mates » sob 06. bře 2010 13:53:05

už chňápu. Ale mají tam toho víc na ty pátý dvěře... Ovládání 5.dveří nebo odskočení pátých dveří...Co všechno potřebuju pro případný odemykání pátých dveří teda? :-)
Mates

Příspěvekod zdick » sob 06. bře 2010 15:21:31

Záleží jak chceš aby to fungovalo.
Zamykání: zámek kufru je pořád v poloze odemčeno. Když zamkneš centrálem, zablokuje se i otevírání kufru. Když máš centrálem odemčeno, jde otevřít i kufr.
Odskok: zámek kufru je pořád v poloze zamčeno a je nazávislý na centrálu. Když chceš do kufru, podržíš tlačítko, odskok šťouchne do zámku a ty můžeš kufr zvednout. Jakmile ho zabouchneš, je hned zas zamčenej.

Tenhle centrál potřebuje drobnou úpravu aby fungoval i ten odskok, kluci na srazu mi to rozebrali a řekli mi co je potřeba propojit, kdyžtak kontaktuj RomanZ. Nebo jestli máš někoho kdo se vyzná v elektrice, tak ať na to koukne. Mě zatím odskok nejde, páčto venku je furt kosa a já v ní nechci nikoho otravovat, stačilo jak jsme s Kovou vymrzli když mi osazoval centrál na podzim před srazem.
Jestli chceš na kufr odskok, koukni jestli máš na zámku (na spodku co se nezvedá) takový to šťouchátko. Já nemám otevírání od řidiče a musel jsem si koupit novější stavítko se šťouchátkem, stojí cca 200 Kč. Číslo dílu z Etky je 6U0 827 511 A.
Z HT Caru jsem kupoval 5.DV-FEL-GS, stačí když jim do telefonu řekneš co potřebuješ a oni budou vědět. Ale tu instalační sadu (táhla, příchytky) určitě doporučuju, i s ní to šlo naprd ale podle podrobnýho návodu jsem alespoň věděl co jak a kam. Prý to ale neprodávají standardně, že mi to poskládala na přání po kusech.

Když na to tak vzpomínám, tak ta instalace byla :puker:, protože jsem všechno rozebíral poprvý a nevěděl jsem ani kam sáhnout, ale výsledek (i když zatím nedokonalý) stojí za to. Centrál s dálkou je k nezaplacení.
zdick

Příspěvekod Mates » stř 10. bře 2010 19:50:15

na odskok se asi vyprdnu, je to lákadlo na zloděje a v koloně ve městě je to na prd. Kolikrát tam vozím víc cenností než celý auto a to by se nevyplatilo. Každopádně vyčerpávající odpověď, díky :thumleft:
Mates

Příspěvekod LucasCZE » stř 10. bře 2010 20:51:53

Asi nevis, co je to odskok. Nema totiz se zamkem kufru nic spolecneho - ten zustava porad zamceny. Jen za tebe "zatahne" za otvirani kufru. Rozhodne bych si ho tam dal...
LucasCZE

Příspěvekod Mates » stř 10. bře 2010 21:17:40

asi neumíš číst, psal jsem že to nevím :salut: a podle toho co mi bylo poraděno jsem pochopil něco jiného :thumleft:
Mates

Příspěvekod zdick » stř 10. bře 2010 21:22:04

Mates: To jsi to opravdu pochopil špatně. Naopak mám kvůli zlodějům ve městě raději odskok, než centrál na kufr. Je to proto že kufr je zamčený neustále. Otevřu si ho jen když ho opravdu chci otevřít, jakmile víko zabouchnu, je automaticky zase zamčeno. Kova mi pomohl přepájet ku ŘJ centrálu a už mi ten odskok běhá. Je to supr věc, teď už se konečně nebojím, že nechám kufr odemčený.
zdick

Příspěvekod Mates » stř 10. bře 2010 21:26:54

omlouvám se, jsem v práci a čtu to z rychlíku, samo, že jse si přehodil řádky :lol: :lol: :lol:
Mates

Zpět na Elektrika