Zapojení rádia

dotazy a rady na vše kolem hudby

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod felicia1 » stř 02. črc 2014 16:19:22

no repra asi přidávat nebudu :)
když jsem přivezl feldu naší mamky byly tam vždy dva vývody repro napojeny do jednoho repráku
ale to asi nebylo kvůli tomuto problému nebo by to pomohlo?
felicia1
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 346
Registrován: pon 29. říj 2012 23:26:21
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod 00Inferno00 » stř 02. črc 2014 18:01:10

Ne, to by nepomohlo. Takhle připojené to asi bylo, aby šel přední a zadní signál do jednoho reproduktoru.
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...

VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
Uživatelský avatar
00Inferno00
Palec nahoru! 7 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1722
Registrován: úte 02. zář 2008 10:51:55
Bydliště: Dolní BenešoVW

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod fancarhifi » stř 02. črc 2014 18:06:02

...nevím kde se tam vzaly repro 8ohm, ale bude to nějaký bastl...od výrobce nejsou.Pokud by jsi chtěl tak se mi doma válí 13tky SONY

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... Y-XS-F1320
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Uživatelský avatar
fancarhifi
Palec nahoru! 11 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1097
Registrován: sob 07. led 2006 22:58:12
Bydliště: Olomouc

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod felicia1 » stř 02. črc 2014 19:13:49

taky tu někde mám origo felda repro jen hledat :D
felicia1
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 346
Registrován: pon 29. říj 2012 23:26:21
Bydliště: Kutnohorsko

Spínání klíčkem

Příspěvekod Papi » sob 26. črc 2014 16:07:38

Zdravím, pořídil jsem nové rádio a mám problém, panel svítí i po vypnutí a i v návodu je psáno, že vozidla bez polohy ACC mohou mít problémy s nadměrným vybíjením baterie.. Objevil jsem zde zmínku o kontaktu P, který se spíná po vytažení klíčku a při všech ostatních polohách je vyplý.. z toho by se dalo pomocí vypínacího/přepínacího relé vyrobit napětí ACC, ovšem představa trvale zapnutého relé s odběrem několika desítek mA se mi moc nelíbí... Teoreticky by se dal výstup P invertovat pomocí dvou tranzistorů, ale nevím, jak by se jim líbilo ne moc stabilní napětí v palubní sítí.. nemá někdo tenhle problém vyřešen?
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 264
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod 103457 » sob 26. črc 2014 16:19:28

To je divný, že nové radio stále svítí. Spíš bych řekl, že ho máš špatně zapojené a osvětlení radia máš zapojené na stálý proud, nikoliv na spínaný. ;)
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10740
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Papi » sob 26. črc 2014 16:30:38

Samozřejmě, že je na stálý, spínaný chci udělat právě přes kontakt P, aby to hrálo s klíčkem v zapalování jako u nových aut.. Občas po dojetí zůstávám v autě, nechci mít celou tu dobu zaplé zapalování...
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 264
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod 103457 » sob 26. črc 2014 17:20:56

No, tak to máš právě blbě, osvětlení rádia se zapojuje na spínané napětí. :)
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10740
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Papi » sob 26. črc 2014 17:43:23

to rádio ale nemá žádný zvláštní kabel na osvětlení, jen klasiku červený na ACC (po jeho odpojení se vypne) a žlutý pro zálohování
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 264
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Arkis » sob 26. črc 2014 17:45:41

Žlutý má být na stálém napětí (tam, kde máš teď zapojený ten červený) a červený na 15tce (spínané po zapojení klíče)
Uživatelský avatar
Arkis
Palec nahoru! 27 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1373
Registrován: pát 13. dub 2012 13:38:51
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Papi » sob 26. črc 2014 18:12:54

jo, ale na 15 půjde rádio jen při zapnutém zapalování, nebo se pletu? Chci poslouchat i při vyplém zapalování, jen se zastrčeným klíčkem... Jelikož felda nemá ACC vývod, musím si ho nějak vyrobit sám z vývodu "P".. Jestli opravdu funguje tak, jak jsem to zde četl (objeví se na něm napětí po vytažení klíčku)
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 264
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod 103457 » sob 26. črc 2014 18:26:04

Tak když jsi psal: " pořídil jsem si nové rádio" tak jsem myslel, že je opravdu nové - moderní, ty už maj samostatnou funkci osvětlení.
Pak by mělo být zapojené, jak arkis píše a pokud chceš poslouchat i při vyplém motoru, tak je nejjednodušší obyč přepínač a ty si sám zvolíš přepínačem, zda do radia pustíštvůj stálej proud, když budeš chtít poslouchat nebo spínaný proud od kontaktu 15
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10740
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Papi » sob 26. črc 2014 18:42:25

tak o tom jsem neslyšel.. Je nový, takže výrobce ani nepočítal, že by se montovalo do auta bez ACC napětí... respektive v návodu píše, že v takovém autě hrozí vybití baterie, pokud se nesundá front panel... Vypínač mi přijde jako dost neohrabaný řešení, to radši budu vycvakávat panel po každý jízdě...
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 264
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Matuhsch » sob 26. črc 2014 18:49:53

ja bych chtel aby mi radio hralo kdyz strcim klicek do spinacky. Predtim sem to mel natvrdo na baterku ale nebylo to ono protoze se mi nechce sundavat furt celni panel a kdyz to sviti tak to za chvili vyzere baterku.
Ted to mam na spinacku a neni to dobry pro poslochani na parkacu. Takze idealne, strcim klic do zapalovani - objevi se + na P kontaktu a zapne radio. Jenze po otoceni klicem uz tam napeti neni ne? staci spojit P kontakt a napajeni ze spinacky? treba za pouziti nejake diody? nebo je potreba pouzit relatka? zadne zapojeni sem tu nenasel a elektronice rozumin velice okrajove
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Matuhsch
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1111
Registrován: pát 17. dub 2009 20:23:29
Bydliště: Modřice

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Papi » sob 26. črc 2014 19:02:57

přesně tohle chci taky.. pokud jsem to pochopil správně, na P se objeví napětí po vytažení klíčku, jinak tam není... Čili je potřeba zinvertovat signal, aby bylo vždy napětí, kromě polohy 0 s vytaženým klíčkem - nejjednodušší by to bylo rozpínaím relátkem, ale to je minimálně 30mA, a trvale seplé relé což se mi moc nelíbí... kombinací dvou tranzistorů by se to dalo srazit na pár mA, ale já netuším, jak se tranzistory budou chovat v palubní síti a čím je chránit...
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 264
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod fancarhifi » sob 26. črc 2014 22:44:33

Je to Pioneer...?
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Uživatelský avatar
fancarhifi
Palec nahoru! 11 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1097
Registrován: sob 07. led 2006 22:58:12
Bydliště: Olomouc

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Papi » sob 26. črc 2014 22:46:01

jo, je, MVH360BT
Naposledy upravil Papi dne ned 27. črc 2014 14:38:34, celkově upraveno 1
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 264
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod fancarhifi » ned 27. črc 2014 7:47:10

Při vypnutém rádiu stiskni tlačítko pod lupou...nevím co máš za model, ale zkus nějaké.Pak se displej vypne.
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Uživatelský avatar
fancarhifi
Palec nahoru! 11 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1097
Registrován: sob 07. led 2006 22:58:12
Bydliště: Olomouc

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Papi » ned 27. črc 2014 14:39:25

Dík, pomohlo to... Nicméně to vypínání po vytažení klíčku by pořád stálo za to
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 264
Registrován: pon 24. bře 2014 20:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod fancarhifi » ned 27. črc 2014 19:31:13

...to můžeš zapojit...ale bez zapnutého zapalování rádio nebude hrát.Pokud jezdíš častěji...tak to nevadí...pokud jen občas, může rádio vybíjet baterku...Jestli ji máš garážovanou, doporučil bych tzv. "kondik" který ti bude udržovat baterku nabitou.
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... cka-12V-2A
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Uživatelský avatar
fancarhifi
Palec nahoru! 11 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1097
Registrován: sob 07. led 2006 22:58:12
Bydliště: Olomouc

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod 103457 » pon 04. srp 2014 19:40:27

felicia1 píše:tak jsem je sehnal nakonec opravdu na vrakovišti ovšem některé tam ani jedna neměla a zrovna jí potřebuju
myslím že má označení C nebo C1 prostě je na autorádio no.
tu bych potřeboval


Nevím, jestli to je ještě aktuální. ale zde jsou zelené C štekry na prodej
http://aukro.cz/pouzdro-svorkovnice-plo ... 78560.html
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10740
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod felicia1 » pon 04. srp 2014 21:33:29

děkuji
felicia1
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 346
Registrován: pon 29. říj 2012 23:26:21
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod vivo » úte 26. srp 2014 22:08:26

Ahojte pred nedavnom som si spravil vypinac na autoradiu, kedže žralo cca 40mA a baterka odchadzala. Strihol som červeny kabel 7mička v iso konektore( cerveny ktory isiel priamo z poistkovej skrinky-lebo je tam aj druhy cerveny, ktory siel ako nadpoj zo 7 do 4).Vypinac funguje-radio nežere+možem počuvat kedy chcem.
foto iso konektor -> http://imgupload.sk/viewer.php?file=sk9 ... j9y1e9.jpg
Časom som nasiel pre vypinac aj vhodne miesto a hlavne bez toho aby som musel davat dole palubku(nadpojil som kable). Posledny krok bol vyskusat zapojit vypinac podsvieteny...tu však nastal problem.
Mam 3 vypinace...
-klasicky kolebkovy(2kontakty)230V z lampy :D-ten ide v pohode
-kolebkovy podsvieteny(3kontakty))230V-ide, ale nejde podsvietenie
-kolebkovy podsvieteny 2polovy(4kontakty)230V- ide, ale opat nejde podsvietenie.

V prvom rade som sa niekde docital to, že možno nesvieti preto lebo je to 230V a nie 12V-bohuzial som 12V v elektre nezohnal momentalne. Tam mi vsak typek povedal že to svietit bude lebo ze to 230V je proste len že maximalka-že ta ledka bude svietit aj keby tam pustim 20, 50 alebo hockolko V-proste maximalne 230.
Takže ako to je treba 12V vypinac alebo by mala svietit aj na 230V vypinaci?

Dalsia vec: skusal som to teda poriadne na tom podsvietenom zrejme teda jednopolovom 230V kolebkovom vypinaci ktory ma 3 kontakty-na 2 strieborne kontakty som klasicky zapojil 2konce toho cerveneho kablu co som strihal...no a na ten 3 kontakt-zlaty(mosadz?) ma napadlo pripojit kabel +pol co ide z baterie do auta(v poistkovej skirnke)
Bohuzial ked bol vypinac zapnuty kontrolka led nesvietila....ten+ z baterie ma tam napadlo dat lebo odtial ide este stary kabel ktory viedol elektriku do alarmu, tak som myslel ze by to mohlo rozsvietit tu ledku no...

Inde som zas cital toto"Dobrý večer,dle mého názoru,může být jako kontrolka ledioda,potom záleží na polaritě zapojení.Jinak musíte zapojit jak plus,tak mínus pol na ten vypínač.Ale tak,aby po zapnutí nedošlo ke zkratu.Ten třetí kontakt je přívod jednoho polu na tu kontrolku,druhý pol se tam dostane při zapnutí -propojení obvodu a kontrolka současně svítí."---toto trochu nechapem? ako mam zapajat aj minus aj plus ked su tam 2 koncovky a pripajam tam len jeden prestrihnuty kabel? na ten treti konektor uz mozem pripojit hocico ak by som teda vedel co :D

Niekde som zas cital že tam ma ist nulak resp ukostrenie (to bolo skor myslene asi vypinac s ledkou v stene).
Alebo tam mam dat ten dvoj polovy a zas stym nejak čarovať?

Mam z toho gulas a hladam niekoho kto s tym ma osobnu skusenost. BTW palubku rozoberat nebudem ani keby čo :D
Foto1:narychlo zapojeny vypinac(podsvieteny)230V 3kontakty(zapojene 2)-nesvieti ale inak ide
BTW nedajte sa zmiast, že tam mam modry a hnedy kabel a nie cervene :DD to preto lebo to som uz nadpojil na ten cerveny a pouzil som kable z lampy :D
-> http://imgupload.sk/viewer.php?file=ira ... 2hwcwo.jpg
Foto2: skrinka s poistkami kde je videt ako od kabla + co ide z baterky vedie maly cierny kablik(ten na byvali alarm) tam som ja skusil pripojit dalsi svoj kablik a priviest ho na zlaty konektor vypinaca co nepomohlo.
-> http://imgupload.sk/viewer.php?file=2lk ... yfvr9a.jpg
Foto3:kable ktore vedu v oblasti popolnika/zapalovaca+su tam vidiet ten moj modry a hnedy ktore mam dole spojene s cervenym pri radiu
-> http://imgupload.sk/viewer.php?file=o7h ... xfx63z.jpg

Za hocaku radu vopred DIK:
vivo
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 15
Registrován: ned 03. srp 2014 13:14:39

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Hanz » stř 27. srp 2014 4:59:15

Na ten volnej konektor na vypínací napoj kostru (-) a mel by svítit ale sviti jenom když je zapnutej :D
Škoda Felicia combi 1.6 MPI 55Kw - moje na virtu http://skoda-virt.cz/cz/auta/favorit-a- ... 1-6-combi/
Obrázek
Dacia Duster 4WD 1.5 dci 81Kw - táty
Obrázek
Hanz
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 36
Registrován: sob 09. úno 2013 18:16:18
Bydliště: Stráž pod Ralskem

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod 103457 » stř 27. srp 2014 7:39:06

Pokud má vypínač na 230V tak je v něm doutnavka a tu 12V těžko rozsvítí, ikdyž na něj přivede kostru. ;)
Udělej to úplně jednoduše, kup si origo vypínač do palubky, ( měl by jsi mít v palubce minimálně 2 pozice volné), ten zapoj a bude to vypadat origo ne, jako tuzing a bude ti to i svítit. Zapojení vypínače je zde na foru.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10740
Registrován: ned 29. led 2006 22:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod vivo » stř 27. srp 2014 9:52:20

Hanz píše:Na ten volnej konektor na vypínací napoj kostru (-) a mel by svítit ale sviti jenom když je zapnutej :D

DIk za radu-aj som rozmyslal že tam asi treba minus dat len neviem odkial...viem som lamka ;-)
Potrebujem teda vediet kde najdem minus kabel resp ktory mam pouzit a ako. Keby bol v aute daky dostupny kostru (-) kabel tak by som to tam ten svoj skusil nejak bud nadpojit(tak ako som to skusal s tym +) alebo by som ten minus kabel ja neviem strihol a nadpojil tam svoj a priviedol na ten vypinac :D

103457 -> Dik za pomoc aspon teda viem že typek v elektre vie toho asi tolko ako ja :DD a poradil mi zle
Co sa tyka kupenia vypinacu asi myslis tie spinace co su v palubke ako napr vyhrievanie zadneho okna, hmlovky a podobne....jo nad tym som rozmyslal a mam tam 2 pozicie volne ale to by som musel vyberat palubku a to nechcem(bojim sa ze neico pokazim napr s nahonom a podobne)+uz mam navrtnanu dieru an ten vypinac inde-vid foto.
Takže by ale mohlo stacit ako pisal Hanz že tam priviest kostru(-) kabel daky, len stym, že teda musim kupit vypinac 12V hej?

Este ma napadlo ci by som nemohol pouzit ako kostru(-) pre ten vypinac kabel z iso konektoru radia(8mička) hnedy-GND čiže zem pripadne kostra je vlastne akykolvek plech na aute nie? ciže by to stacilo vyskusat ze prilozim kabel k hocakemu plechu a keby to slo tak by som tam permanentne navrtal nejaku drierku a srobom+matkou to tam zaistil napr...
vivo
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 15
Registrován: ned 03. srp 2014 13:14:39

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Hanz » stř 27. srp 2014 10:56:53

Kostru najdeš skoro všude třeba pod volantem, za budikama ;)
Škoda Felicia combi 1.6 MPI 55Kw - moje na virtu http://skoda-virt.cz/cz/auta/favorit-a- ... 1-6-combi/
Obrázek
Dacia Duster 4WD 1.5 dci 81Kw - táty
Obrázek
Hanz
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 36
Registrován: sob 09. úno 2013 18:16:18
Bydliště: Stráž pod Ralskem

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod vivo » stř 27. srp 2014 11:09:36

No uz som to teraz googlil a nasiel som ze je fakt vsade a že to napr možem dat na masivny srob co drzi sedacky alebo pasy atd...takže to skusim aj s tymto 230V a ked to nepojde uz bude jasne ze typek v elektre vie prd a pojdem ten vypinac vymenit :D
Inak dik za radu...co sa tyka toho ze tu kostru najdem aj pod volantom za budikmi-do toho sa nejedm hrnut nechcem uz nic rozoberat demontovat a podobne :D
vivo
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 15
Registrován: ned 03. srp 2014 13:14:39

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod vivo » stř 27. srp 2014 14:16:38

Tak som to bol skusit zapojit a dopadlo to nasledovne...
Skusal som teda kablik pripojit niekde na nejaku kostru a vypinac pri ON mode stale nesvietil. Nakoniec ma teda napadlo, že sa pozriem na tu kostru pri volante ako pisal Hanz(keby viem že to drzi cele na jednom srobe tak sa do thoo pustim hned :D) a bolo tam xy miest kde to pripojit nakoniec som nasiel 2 matky kde boli priojene hnede kable cize zem...tak na jednu som pripojil svoj kablik a stale ta kontrolka na vypinaci nesvietila.

Ostava mi teda dufat, ze to nefunguje len preto, lebo to je 230V vypinac a treba 12V. Kazdopadne dnes pobeham zas elektra a skusim zohnat 12V...ked sa mi ho podari zohnat editnem tento prispevok a dam vediet ako to dopadlo, aby niekto kto bude mat podobny problem v buducnosti v tom našiel pomoc ;-)

BTW: pridavam este fotky volantu kde je dole spodny kryt a je tam videt na fotke hore jednu taku plechovu objimku potom su tam dve velke matky na kazdej strane a potom su este aj dole dalsie 2 matky...tam som to nepripajal...pripojil som to az uplne dole-tam su dve male matky kde uz je pripojeny kabel zem...vybral som si narychlo lavu stranu-pripojil som tam modry kablik svoj-to iste je vsak aj na pravej...tam je dokonca pripojenych tych kablov "zem" viac.
-> http://imgupload.sk/viewer.php?file=lzr ... 0wr1cm.jpg
-> http://imgupload.sk/viewer.php?file=ohy ... a77xwd.jpg
-> http://imgupload.sk/viewer.php?file=pnx ... nlhtha.jpg


EDIT: po zakupeni 12V vypinaca a pripojeni kostry funguje aj podsvietenie ;-)
Naposledy upravil vivo dne stř 27. srp 2014 19:00:30, celkově upraveno 1
vivo
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 15
Registrován: ned 03. srp 2014 13:14:39

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Foglik » stř 27. srp 2014 15:57:22

Je teda divny ze to rádio melo odběr i kdyz bylo vypnuty... Ja mam rádio napojeny na origo elektrice a funguje pekne po otočení klicku ze se zapne.
Uživatelský avatar
Foglik
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 899
Registrován: ned 15. bře 2009 13:58:20
Bydliště: Chotěšov

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod vivo » stř 27. srp 2014 19:30:38

Predchadzajuci prispevok som editol-vypinac svieti. To by však nebol v tom čert keby všetko išlo ako som si prial :P

- Kludovy odber mam 3,33mA čo je skvela hodnota
- Odber so zapojenym radiom v okruhu je 38,5mA čiže 35mA žere-preto som robil vypinac aby som naštartoval auto, ked dlho nejazdim :D
- Ked som teraz meral odber aj s tou ledkou zasvietenou odber bol 87,5mA čiže narast 49mA!!!

Najprv mi to hlava nebrala ale ked si to tak vezmem to radio žere ked je zapnute urcite viac-tych 35mA vlastne žere len ta diodka nejaka co tam je, co podsvecuje on/off tlacidlo radia...ciže ta moja ledka na vypinaci ked žere 49mA je to asi v poriadku...googlil som a ono to zevraj zalezi od napatia..napr keby to pripojim na bateriu 3V a podobne tak by odber tej ledky bol 16mA dajme tomu. Kedže však autobateria je 12V+ tak narasta aj odber tej ledky-ciže 49mA zrejme je OK.

Mne to však trochu vadi...alternator mi sice dobija dobre ale nepride vam to dost, že radio proste ked budem mat zapnute(resp este nehra len je zapojene), tak mi kvoli nemu narastie odber o 84ci kolko mA?
Opat som googlil a nasiel som, že taketo veci by sa mali dat riesit odporom resp rezistorom a ta ledka by teoreticky menej(slabsie) svietila..len tam sa musi vypocitat xy veci a podla toho kupit dany rezistor...tak sa chcem spytat, ci niekto nevie aky by sa tam hodil pripadne ak to vie niekto lahko vypocitat, ze by mi to teda spocital a napisal aky mam kupit.----tak na toto som si už našiel kalkulacku -> http://www.somr.genezis.eu/elektro/Vypo ... ruLED.html
EDIT-rozmyslam a ten rezistor musi ist zrejme na kladny pol a nie kostru ciže asi by som ho tam nemohol dat lebo by vlastne obmedzoval to napatie na tom vypinaci resp na tych 2 koncoch cerveneho kabla ktore mam an tom vypinaci-ktore vlastne napajaju fyzicky radio...ten rezistor sa da dat dobre keby je to daka ledka ktoru napajam samostatne napr pri tuningu PC a nie zabudovana vo vypinaci...ale mozno sa mylim
EDIT2: tak som si to zas bližšie naštudoval a ta ledka vo vypinaci ma este sama +/- poly a tam sa dava ten rezistor-stym som aj pocital+rozobral som 230V vypinac a tam to tak naozaj je. Ten 12V mam bohuzial v aute-tak az zajtra sa kuknem ci je rezistor aj tam. Skor by som vsak povedal ze tam nie je lebo to svieti ako sialene a ten vypinac je taky malinky že to nemam sancu tam nacinovat rezistor pred tu ledku. No a na kabel + vypinaca to teda zrejme dat nemoze ak osom uz pisal to by obmedzovalo komplet napatie do radia.
EDIT3:Dokonca som este vygooglil asi najjednoduchšie riesenie. Kupit 12V 20A vypinac ale so 4 kontaktmi...klasicky su totiž s 3 ale obcas sa da zohnat aj zo 4 teda a ten by 2kontakty mal na vypinac ako taky a 2 na ledku ciže by na tu ledku nesla len minus kostra ale aj samostatny + kontakt a na ten si uz v pohode hodim rezistor a vystarane---takže asi jedine takto.

Stou ledkou je to efektne+to človek nezabudne vypnut ale ak to ma tolko žrat asi by som dal vypinac bez ledky lebo ten odber mi pride fakt velky+ ten odber je urcite este vacsi ked to radio realne hra a odber je urcite vacsi aj kvoli repreakom ked hraju...tu by ma inak zaujimalo ci sa to da nejak zmerat...myslim realne aky je odber so zapnutym(hrajucim) radiom, lebo kedže aby hralo musim pripojit (-) svorku na bateriu, potom tam nemam ako do toho obvodu zapojit multimeter hm.
vivo
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 15
Registrován: ned 03. srp 2014 13:14:39

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Thor841 - FK » pát 19. zář 2014 16:31:05

Ahoj všem, také bych Vás rád požádal o radu Feldova rodino :-). Mám zase problém v tom, že rádio nejde vypnout, a to ani při vypnutém zapalování. Prostě hraje furt :-D. Přiložím pár obrázků a byl bych rád, když by mi někdo poradil, zda mám dobře zapojeno a pokud ne, jak to mám pospojovat.
Předem všem děkuji za radu a pomoc :-).

Viz.
http://www.imagehosting.cz/?v=1flf.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=3ncn.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=4qeq.jpg
Thor841 - FK

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Maty » pát 19. zář 2014 17:58:42

Chtělo by to vyfotit druhou stranu toho ISO konektoru ....

Nicméně pokud máš originální kabeláž tak se to chová správně ;) .... Z výroby není do Iso koenktoru rádia přivedena "15" (napětí po zapnutí klíčku)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5431
Registrován: sob 01. bře 2008 10:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Foglik » pát 19. zář 2014 21:49:54

ale kdyz si vytahnes schemata tak zjistis ze ji lze jednoduse dodelat...
Uživatelský avatar
Foglik
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 899
Registrován: ned 15. bře 2009 13:58:20
Bydliště: Chotěšov


Re: Zapojení rádia

Příspěvekod Belo » čtv 04. led 2018 16:34:34

Ďakujem vám! :D Konečne som si to zapojil na kľúčik a to bez strihania a parazitovania na ostatných vodičoch.
Belo
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 29
Registrován: sob 15. dub 2017 18:43:06
Bydliště: Nitra

Předchozí

Zpět na Audio

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků