doorboardy na 16ky repro

dotazy a rady na vše kolem hudby
Goofy - FK

doorboardy na 16ky repro

Příspěvek od Goofy - FK »

Vím že spousta lidem nevyhovuje origo 13ky repro ve dveřích...já byl na tom stejně a tak jsem se pustil do osazení 16kama...
výroba nebyla až zas tak složitá....asi nejvíc zabrat mi dal laminát/mrcha nechtěla vytvrdnout/ a potahování látkou...

Co bude potřeba???
takže nějakou sadu na laminování
tmel
smirkový papír různé hrubosti
technický penzín
nějaká ta štětka,špachtle
kroužky mdf nebo dřevotřiska na repro

Tak se do toho mužem pustit...
Vezmem staré kapsy ze dveří a obrousíme,odmastíme benzínem...
Ted si připravíme kroužky....
Je lepší si do nich předem navrtat malé dirky a chytnout do kapsy samořeznými šrouby pokud bude repro mírně nakloněné směrem k uchu posluchače...pokud budou v rovině tak se dá vnitřek vyřiznout,tak aby tam vešel magnet a kroužky budou v rovině s krajní plochou kapsy...
Já je dával malinko ze šikma takže jsem nemusel vyřezávat..
Laminování...návod jak laminovat dopodrobna rozepisvat nebudu,určitě návodu na fóru bude dost....
Takže já natáhnul silonky přes kapsu a kroužky,dal vrstvu pryskyřice a nechal zatvrdnout...pak 2 vrsty pryskiřice,vlákno a to jsem opakoval celé 2x. Pak už jen lehce zabrousit a větší nerovnosti zatmelit...poté znovu vybrousit...
Pak tu máme 2 možnosti finální upravy..
Bud´lakování nebo potahování látkou...já zvolil látku,při čemž nemusíte brousit do 100% hladkosti...takže lepidlo a potáhnout...je lepší koupit pružněžší látku která se bude líp potahovat...já použil od Sinus live...
Při lakování musíme dokonale vybrousit...odmastíme a nastříkáme plničem...poté lak a máme hotovo...
než dáme repro je lepší si znovu vyvrtat malé dírky než aby nám kroužky třeba praskly...přišroubujeme repro a je hotovo :D
Kdo se dotoho bude pouštět přeji at se podaří ;)
Collin - FK

Re: doorboardy na 16ky repro

Příspěvek od Collin - FK »

Když jsi nechal repro jen přidělané na kapse budeš i tlumit?
Goofy - FK

jj..tlumit se bude..ale nwchám to ted až na jaro..v te zimě se mi nechce dělat :(
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravo »

Doporučuji nějákou mřížku přes repro, je to poměrně nízko a mohl by sis prokopnout nebo jinak poškodit membránu (co se dívám na svoji mřížku od Helixů, tak je pěkně špinavá...a to se snažím být při nastupování opatrnej)
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
maniaX - FK

Příspěvek od maniaX - FK »

Pěkná práce a dobrý návod :idea:
Collin - FK

Ravo: Spíš by to prokopli ostatní.. Já dávám pozor pořád, ale furt to lidem připomínat.. Bacha na repro..
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Pěkná práce !!! ;)
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Pěkné, pěkné.
Taky teď zrovna upravuju. Vydal jsem se ale trošku složitější cestou.
Dovolím si par foto.
Resize of PIC_2642.JPG
Resize of PIC_2647.JPG
Resize of PIC_2649.JPG
Resize of PIC_2652.JPG
Resize of PIC_2661.JPG
Mezikus bude zakomponován do kapes, plech bude ve dveřícha k němu se bude pomocí 4 šroubů stahovat kapsa.
Zalaminovat a lak (černý), umístit výšky, výhybku a potáhnout nově látkou v kombinaci s vinylem.
Samozřejmě příjdou dveře vytlumit.

Vice info na mém profilu
(Když tak ten můj spam smaž ;) )
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Goofy - FK

to:Mexikan
namám důvod to mazat...je to taky návod a každému nemusí vyhovovat ten můj...

jinak co se týče ochraných mřížek tak ty pujdou...ale ne orogo...dávám si bacha a víceméně se mnou jezdí jen tatka a mladá ve předu..takže nemusím tak často upozornovat :D
favo

Příspěvek od favo »

Já jsem rád za každej postup co se tu objeví už rok s tím zápasím jak to udělat . Moje představa byla že to upevním na dveře ale tak aby byli repra schovaný za originál mřížkou ve vykuchané kapse ale bohužel při pokusu to udělat jsem zjistil že mám repra s moc velkou hloubkou a pokud je nezapustím hluboko do dveří což bohužel díky vedení pro okno nejde tak budu muset použit tuto druhou variantu. Bohužel chtěl jsem si kupovat repra s co nejmenší montážní hloubkou ale dostal jsem jedny před loni na vánoce a ty jsou bohužel moc hluboký. :( Nechtěl jsem aby každý viděl co tam mám ale asi mi nic jinýho nezbyde.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Collin - FK

Favo: Zbysek to má přesně tak jak to chceš.. Takže s emužeš poptat. Co jsi dostal na vánoce, a jaká je max. mon.hloubka?
favo

Příspěvek od favo »

Dostal jsem 16cm compa Hifonics ZXi6.5C a montážní hloubka je 2.44" tedy 62mm
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Collin - FK

Tak ty už by měli bejt v autě a na zesíku.. ;)
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

zrovna je mamm obednany a chtel sem je taky pod tapec
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
favo

Příspěvek od favo »

No Colline tak mi asi nezbyde nic jiného než koupit ještě zesík a nebo si o něj napsat Ježíškovi :D :D :D Kdysi jsem koukal po zesíku Carpower HPB-602 přišel mi pro moje účely dostačující a cena není špatná ale Fancarhifi už je v nabídce nemá tak ještě uvidím po čem sáhnu protože manželka mi zesík v autě zakázala :oops: a subwoofer taky prý nestojí o žádný randál v autě. No jak to tak vypadá má holka nejspíš smůlu. Nebo co by jsi mi doporučil k těmto reprákům za zesík . Myslím že by mi bohatě stačil dvoukanál protože v zadu mi sedí dvě děti a tam já většinou zvuk zeslabuji no a až děti odrostou tak třeba půjdu do něčeho lepšího i v zadu. Zatím mi v celým autě vrže sestava od Pioneeru jak rádio tak repro ve předu i v zadu. Jinak moje představa o hudbě v autě je taková aby to kvalitně zahrálo , nejde mi o rámus nebo nějaký šílený tuc tuc. Prostě kvalitní zvuk. Auto se bude s největší pravděpodobností v létě celý odhlučňovat.
Moje felda 1.4 MPi
Collin - FK

Nemuže ti zakázat zesilovač :) Nejde ani vidět a místo zabírá minimálně.. ;) Na Hifo potřebuješ trošku kvalitky.. Tento se mě líbí..
http://shop.carandsound.cz/?18,autotek-ss-125.2
Nebo trošku horší http://shop.carandsound.cz/?963,crunch-gts-2175
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

collin:slysel sem ze si ten autotek testoval,libil se ti? mam v planu ho kupovat na ty kompa co posilal favo,ale spis sem koukal po tom 4K
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Collin - FK

Jj právě sem měl ten silnější 4kanál, ss 100x4. Jj zvukově v pohodě. Nevím co se lidem nelíbí, nebo spíše jsou náročnější! a mě v pohodě zesík. Na mustek si s hfíčkem poradí více jak Crunch,raveland(dobrej na tuc),NoName. Zesíky nic moc ale hrají jak na GZ,tak W12 dost slušně.. Jen ten hifo je náročnější.. No rozebírat vše by tu bylo na stránku.. :)
favo

Příspěvek od favo »

Tak uvidím co na to můj rozpočet na auto pro tento rok ale myslím že 3300,- by se tam mohli najít každopádně bych ho stejně nekoupil dřív než dostanu repra do dveří protože nepotřebuji aby mi doma ležela hifi aparatura za několik tisíc jen tak ladem ve skříni jako ty repra. Každopádně dík za tip. ;)
Moje felda 1.4 MPi
Collin - FK

Ještě tento http://shop.carandsound.cz/?956,mb-quart-dsc280 já bych vzal zase 2150 to je http://shop.carandsound.cz/?957,mb-quart-dsc2150 a možná by sme dostali slevu.. :D
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

na zvuku asi bude znat kdyz se ty repra chytej do upraveneho tapecu nez primo do dveri co.
Collin - FK

Já bych to dal teda na dveře s kroužkama, klasika.. Proč jen upravovat tapec?
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ví někdo, čím to "vypěnit" nebo co s tím udělat, aby se tam udělal takovej tunel??? Prostě, aby to bylo od MDF kroužku stejnej průměr až jakoby k tapecu???
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Kroužkama to dotáhneš právě až do tapecu, takže není potřeba žádný jiný tunel řešit. Buď dojedeš s kroužkama tak, aby jsi tam mohl použít originální krytku a nelákat zloděje (v tom případě jsi stejně s repro už v oblasti tapecu, kde může jít zvuk jen ven, protože tam je okolo toho všude materiál), nebo to projedeš až ven skrze tapec kroužkama a zakončíš nějakou krytkou repráku. V obou případech je to kompletní tunel, který není potřeba nijak více dořešit.
smazany clen - FK

No jo, ale já mám něco jako Goofy... Jakože jenom jeden kroužek jenom na uchycení repro a potom nic...
Collin - FK

Rade: Dej foto.. Nějak si to nedokážu ted představit..
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Aha, a to máš tak nízkou montážní hloubku repro, že ti stačí jen jeden kroužek? (tedy pokud ten kroužek není z nějaké 50-60mm mdf)
smazany clen - FK

Ahojte tak krouzzky jsem si nechal udelat vrtat se mi s tim nechtelo kdo by chtel neni problem :-D za normalni cenu ne dva za 350 jak jsem nasel marekrocky
Collin - FK

marek: Kde,z čeho,Kolik?
smazany clen - FK

no nejlespi to bude z pdf :-D
Collin - FK

Hele ale já se na něco ptal.. ;)
smazany clen - FK

to byl vtip sorry ted jsem dosel jen to vyfotim minutku
smazany clen - FK

http://marekrocky.rajce.idnes.cz/pdf_krouzky/ kukni 170 vnejsi obvod143 vnitrni tlousktka 2.5 cm jine jsem nesehnal jako matros zjistil jsem ze mdf nikde nemaj :-(
Collin - FK

Slušné kompa.. V pátek sem do auta dával koaxy od Hlexi DB,, Hrozné..
smazany clen - FK

diky tomu ja vubec nerozumim nechal jsem si poradit staly 2200
smazany clen - FK

jo sorry cena vychazi 47 kc tak 50 za kus no pro me dost ale staci dve mozna kdybych jich vzal vic bylo by to levnejsi ze pry moc prace po jednom to delat jeste musim zkouknout nejake navody na foru a pustim se do toho akorat plno lidi ureze kapsu a neni to kolem dokola coz se mi moc nelibi
smazany clen - FK

Zkusím to nějak vysvětlit... Mám něco podobnýmu tomuhle...
Obrázek
Když se mrknu, tak to vypadá takhle...
Obrázek
A potřebuju to vypěnit nebo nevím co s tím udělat, aby když kouknu, tak aby to vypadalo takhle...
Obrázek
Prostě takovej tunýlek...

Otázku druhá... Má to vůbec cenu???
Collin - FK

Takže ty to máš takto zkosené? A chtěl by jsi tunýlek.. :) Nešlo by udělat kroužky a vrchní část trochu upravit aby s eto tam dostalo?
smazany clen - FK

No ne, já to právě zkosený nemám, nebo jenom minimálně... Takže ty povídáš, že na to ještě přidělat další kroužek, jo??? No já se na to budu muset mrknout, jak to tam mám přesně... (taková spešl věc a já nemám foto... :o )... Mě právě zaujalo, že někdo nedávno prodával doorboardy a psal, že to má právě nějak pěnový nebo co... Tak jsem se ptal, jestli s tím má někdo zkušenost...
Collin - FK

Tak když budeš mít jen ten kroužek na té kapse tak to nebude ono. Ale v těch koužkách(uzavřenka) ti lépe zahrají, to je jasné.. Takže bych udělal ty kroužky.. Ani bych nebral mdfku na takové kusek.. Kde byl ten inzerát, najdeš ho ještě?
smazany clen - FK

No to asi nenajdu, ale ten dotyčný nevěděl, za kolik to prodat, tak nejdřív navrhl něco za 1000, tak mu všichni řekli, že je to jak zadara a potom to nechal za 1500...
Collin - FK

Nebyl to DaveX? A bylo to už hodně naklopené dovnitř? potažené látkou?
smazany clen - FK

Jo, to je možný... Zkusím mu napsat, co použil on...

Edit: Prohlížení profilu - DaveX - 0 | Hledat uživatelovy příspěvky... Je možný, když se to vymazalo z bazaru, tak se mu i snížil počet příspěvků???
Collin - FK

Jasné.. On sem nechodí, max. jen mrkne ale nepíše.. Znám ho z AHC..
smazany clen - FK

tak se do toho poustim projel jsem vsechna fora tak uvidime :lol:
Collin - FK

Jak tak na to kukám,ty jsi také všade.. ;)
smazany clen - FK

:-D no kdyz neco chi a nemam mi kdo pomoct musim se ucit sam
smazany clen - FK

tak jsem se do toho pustil predelani repra na 165 mm tu jsou zatim castecne fotecky
DSCN0788.JPG
smazany clen - FK

dalsi
Collin - FK

Ted koukám že ten kroužek leze ven.. Ty budeš laminovat!?
Odpovědět