Stropní světlo

Stropní světlo

Příspěvekod Johny_PP - FK » pon 11. kvě 2009 19:39:29

Ahojte ludia,

chcel by som sa vas opytat.Da sa urobit stropne svetlo tak, ze ked odomknem na dialkove ovladanie auto tak sa mi spomynane svetlo rosvieti a ked zamknem auto tak to svetlo shasne?
Skuste mi s tym poradit. Dlhsiu dobu si to tak chcem urobit ale neviem ako. Za kazdu radu vam dakujem.
Johny_PP - FK

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod 103457 » pon 11. kvě 2009 20:37:33

Počkej, ty chceš, aby se po odemknutí DO rozsvítilo světlo a potom pořád svítilo až dokud nezamkneš? Nebo chceš, aby se jen rozsvítilo po odemknutí na chvilku? To jde udělat mínus impulsem co ovládá servo a za to dát zpožďovač osvětlení. Světlo pak bude svítit cca 20 vteřin po odemknutí.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10897
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Johny_PP - FK » úte 12. kvě 2009 16:50:01

no no chcem aby to svietilo len chvilku, ale zase po zamknuti aby aj zhaslo. Da sa to vobec? Oneskorovac mam v aute uz seriovo a nedavno som si dorabal aj alarm.
Johny_PP - FK

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod AleScout » úte 12. kvě 2009 17:47:21

Ahoj, presne tuhle synchronizaci centralniho zamykani/odemykani s osvetlenim interieru mam.

Kdyz odemknu (dalkove nebo klickem, to je jedno), tak se osvetleni v interieru rozsviti.
Kdyz zamknu (dalkove nebo klickem), tak se osvetleni v interieru i pres spozdovac okamzite zhasne. Pokud mam otevrene predni okna, tak se automaticky uzavrou :D

Zapojeni osvetleni se spozdovacem mam tak, jak rika 103457, ale jeste malinko sloziteji :)
Uživatelský avatar
AleScout
Palec nahoru! 11 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 728
Registrován: ned 21. srp 2005 15:15:44
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou, Nový Jičín

stropní světlo & diody

Příspěvekod Ahmed - FK » sob 23. kvě 2009 13:16:37

Ahoj, včera večer jsem měl chvilku čas na kutilství tak jsem si vyrobil stropní světlo s diodama. Není to tak přesné spíš jsem si pomocí diod upravil klasické světlo... Uřezal jsem si kuprexit (materiál na plošné spoje) podle rozměrů na obrázku...
Obrázek

rozmlátil jsem jednu žárovičku a použil její kovové kontakty...
Obrázek

kovové konce žárovičky jsem připájel na výstupky v plošném spoji, do něj jsem "vydrápal" cestu abych tím přerušil měděnou vodivou vrstvu. Jeden krajní proužek je třeba plus a druhý krajní bude třeba mínus. Na tom teď nesejde, důležité je ten prostřední rozdělit na tolik malých čtverečků kolik chceme použít diod...
Obrázek

Našel jsem doma pouze oboustranný kuprexit tedy s měděnou vrstvou na obou stranách proto jsem zadní stranu přerušil abych se vyhnul zkratu...
Obrázek

Celé je to velice jednoduché takže to tuším nemusím moc rozepisovat, použil jsem 4 LED diody se svítivostí 10 000mcd, jedna mě stála 8,2kč při nákupu nad 20ks jinak je tuším po desetikoruně... Předřadný odpor má hodnotu tuším 560 ohmů ale malá odchylka nevadí. Pokud použijete větší odpor bude to méně svítit. Pokud použijete menší odpor diody to nemusí vydržet... :-) Na polaritách těchto součástek v tomto zapojení vůbec nezáleží jediné na co si musíte dát pozor - aby byly diody zapojeny všechny stejně. Když si ji prohlídnete zblízka zjistíte že uvnitř vypadá jeden kontakt jinak než druhý. Pokud je budete mít všechny stejně zapojené úspěch je zaručen a bude pak stačit zapojit tento výrobek buď jedním směrem nebo druhým směrem... prostě ho vložíte do původního místa kde byla žárovka a pokud nebude svítit otočíte ho...
Obrázek


No a takhle to vypadá ve stropní svítilně. Diody mi nechaly dost prostoru pro experimentaci s jejich natočením takže si večer v autě budu hrát...
Obrázek

Je to opravdu velice jednoduché a z obrázku je dobře vidět co jak je zapojeno... Cena za diody je cca 32kč a jeden odpor stál 0,50 takže 2kč, cenu kuprexitu neznám ale takový kousek nebude dražší než 10kč... Pokud to budete taky zkoušet přeju hodně štěstí...
Ahmed - FK

Re: stropní světlo & diody

Příspěvekod Bernto - FK » sob 23. kvě 2009 15:59:19

kdysi jsem delal take neco podobného... tak pro inspiraci jak sem to měl řešené já....taky nějaká fotka http://bernto.rajce.idnes.cz/Desktop/
Bernto - FK

Re: stropní světlo & diody

Příspěvekod Ahmed - FK » ned 24. kvě 2009 20:46:55

udělám nějakou fotku ale až zítra večer a pak to sem nahodím... osobně se mi to líbí ale ještě si přidím dvě diody tedy celkem 6 kousků... světlo je to příjemné a když jsem rozbrousil hlavičky smirkovým papírem č.220 svítí rovnoměrně...
Ahmed - FK

Re: stropní světlo & diody

Příspěvekod Ahmed - FK » úte 26. kvě 2009 21:07:52

tady jsou fotky, je tu jen vzhled rozsvíceného světla protože na to abych vyfotil osvětlení interiéru bych potřeboval absolutní tmu tedy bez městských pouličních lamp... :D

Obrázek Obrázek
Ahmed - FK

Re: stropní světlo & diody

Příspěvekod smazany clen - FK » stř 27. kvě 2009 13:50:57

Mám dotaz :-) Prosvítí modre diody ten zatmavený plast, tak že to osvítí i interier? A druhý dotaz jestli jdou zapojit do serie 4 diody bez použití odporu a jestli to nebude nějak vadit, popřípadě zapojení 8 diod do dvou řad po 4. Díky za odpovědi
smazany clen - FK

Re: stropní světlo & diody

Příspěvekod Hazi - FK » stř 27. kvě 2009 16:09:39

Modre diody plast prosvítí, mam slulfidku se 4ma modrýma led a v pohodě. Zapojit 4diody do serie mužeš bez jakehekoli problému.
Hazi - FK

Re: stropní světlo & diody

Příspěvekod Jeronimo » ned 31. kvě 2009 22:48:17

tak sem tam ješte napojil kondenzátor 2200 mikro faradů a když zavřu dveře tak mi to krásně pomalu zhasíná ;)
Uživatelský avatar
Jeronimo
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 1
Příspěvky: 224
Registrován: pát 19. zář 2008 22:37:55
Bydliště: Most

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Jeronimo » čtv 04. čer 2009 23:05:48

zatim jsem udělal jen stmívámí pomocí kondenzátoru....ale nějaký schémátko jak to udělat na ten centrál by bylo supr :) Aleši, zeptej se taťky. třeba to nakreslí a bude mít dobrej pocit, že pomohl celému feliciaklubu. Jinak tvůj scoutík se stává vzorem pro mýho laurina ve všech možnejch vychytávkách :D
Ty prahy co tam máš jsou mi stejně záhadou. vůbec nevim kde se to dá koupit.
Uživatelský avatar
Jeronimo
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 1
Příspěvky: 224
Registrován: pát 19. zář 2008 22:37:55
Bydliště: Most

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod AleScout » sob 06. čer 2009 13:25:33

Zpozdovac se nezapoji na kostru (na minus), ale na kontakt centralniho zamykani, kde je pri odemknuti kostra.

Kdyz se odemkne, tak se svetlo v interieru rozsviti. Pokud neotevres dveres, tak za nakych 20 sekund svetlo uvnitr zhasne.

Kdyz otevres dvere, tak svetlo zhasne asi za 20 sekund po zavreni dveri, nebo po zamknuti hned.

Obrázek

Jeronimo: v mem tematku hned v prvnim prispevku mam i vyrobce prahu: http://www.autostyl-janko.cz/auto_tunin ... rny_desen*
Naposledy upravil AleScout dne pát 18. pro 2009 1:01:42, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
AleScout
Palec nahoru! 11 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 728
Registrován: ned 21. srp 2005 15:15:44
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou, Nový Jičín

Stropní světlo

Příspěvekod Jarda01 » ned 12. črc 2009 10:17:42

Mám problém se stropním světlem když přepnu do polohy rozsvícení když jsou otevřené dveře tak světlo vůbec nesvítí a když přepnu do polohy svícení tak normálně svítí tak kde je chyba nejaký spínač ????
Jarda01

Re: Stropní světlo

Příspěvekod 103457 » ned 12. črc 2009 10:35:51

Pokud to dělaj oboje dveře, tak bude závada ve světle nebo přívodním drátu.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10897
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Stropní světlo

Příspěvekod emilio52 » čtv 23. črc 2009 13:42:08

A začlo to dšlat z ničeho nic nebo po nějakým zásahu? (pokus o opravu nebo montáž? ).
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4117
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Sulu » čtv 30. črc 2009 19:27:05

Tipuju špatný dotek jednoho plíšku ve světle. Zkus světlo rozebrat a trošku onen kontakt napružit.
Sulu
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 59
Registrován: stř 03. pro 2008 18:19:33
Bydliště: Ostrava

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Jelinek » čtv 03. zář 2009 16:15:21

Hosi chtel bych zapojit to same, jako ma Ales, ale mam problem - to schematko je pro me nepouzitelny :D
Mam jednu z prvnich Felicii, central je tam na klicek origo Brano, ale do tych motorku vede jenom po dvou dratech, jak u Fava. Co s tim? Jak poznam ten kostrici kontakt?
Jelinek

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Jura_Favorit » sob 05. zář 2009 17:02:02

Tohle jsem řešil taky a popravdě, zatím bezvýsledně :D
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance - daily car
Uživatelský avatar
Jura_Favorit
Palec nahoru! 14 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2385
Registrován: pát 06. bře 2009 0:15:10
Bydliště: Olomoucko

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod sisin - FK » sob 05. zář 2009 17:15:02

Doufám,že se Johny nebude zlobit když svůj dotaz dám sem,ale nechci zakládat nové vlákno na jednu otázku.
Potřeboval bych vědět co potřebuju k tomu,aby stropní světlo zhaslo po několika sekundách po zavření dveří.Vím,že je to nějaký spožďovač nebo něco takového a mělo by se to dát koupit běžně v prodejně,ale kolik to stojí a jak to pak zapojit? Díky za odpovědi
sisin - FK

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Raceman » sob 05. zář 2009 17:18:19

dá se to běžně koupit za necelou stovku a jen se to vsune mezi světlo a konektor do světla
Obrázek
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: čtv 03. čer 2004 23:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Jeronimo » úte 15. zář 2009 21:38:02

jestli se můžu zeptat kam jsi přesně narval ten kondenzátor a o jaké kapacitě? Asi to tam dám taky ...[/quote]


ahoj,,,,,, dal jsem tam dva elektrolitycký kondíky na 16V o kapacitě 2200uF čili 4400uF ...mam tam šest vysoce svitivejch diod a zhasnou se cca za 5 vteřin. kondíky jsem jednoduše připájel na tišták s diodama tak aby se to všehno vlezlo do stropní svítilny.
Uživatelský avatar
Jeronimo
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 1
Příspěvky: 224
Registrován: pát 19. zář 2008 22:37:55
Bydliště: Most

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Jura_Favorit » pát 18. zář 2009 10:37:55

Přitom se to dá vyrobit doma za 20 korun :lol:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance - daily car
Uživatelský avatar
Jura_Favorit
Palec nahoru! 14 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2385
Registrován: pát 06. bře 2009 0:15:10
Bydliště: Olomoucko

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod hydrant » pát 18. zář 2009 12:13:01

Za 20,- Kč??, to asi těžko. Uvnitř je časovač s 555 a z druhé strany stabilizátor. (Ty fotky jsou bohužel dost rozmatlané)
Obrázek
Obrázek
Při použití kondenzátoru bude mít tohle řešení nevýhodu, že žárovka bude postupně pohasínat, nezhasne najednou po určité době. Bylo by vhodnější použít LEDky.
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 471
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Jura_Favorit » pát 18. zář 2009 12:24:05

hydrant píše: Za 20,- Kč??, to asi těžko.

A kdo říká stavět přesnou kopii originálu? :roll: Nehledě na to, že stropní světlo se stmívačem mi příjde praktičtější...
Obrázek
Použité součástky: dva rezistroy, jedna dioda, dva tranzistory a kondenzátor. Jedná se o originální prodlužovač osvitu na Favorita - pochopitelně není problém to implantovat na jakékoliv jiné auto. Podle mě to službu splní - jak to svítí se můžete kouknout zde: http://www.youtube.com/watch?v=oT4PegtvyVY
Naposledy upravil Jura_Favorit dne pát 18. zář 2009 12:39:25, celkově upraveno 2
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance - daily car
Uživatelský avatar
Jura_Favorit
Palec nahoru! 14 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2385
Registrován: pát 06. bře 2009 0:15:10
Bydliště: Olomoucko

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod hydrant » pát 18. zář 2009 13:40:16

to Jura_Favorit:
pěkné, pěkné ... Za 20,- Kč to poskládá někdo, kdo má pár součástek v šuplíku a zbytek nakoupí. Za ty prachy se dá udělat akorát nákup. Kdo se tomu trochu věnuje, má jistě zbytky cuprextitu i něco na leptání plošáků doma. Kdybych to musel kupovat ...
Návodů na podobné regulátory (spíše časovače - timery) je na webu hafo.
Ale ten kondík bych vůbec nezatracoval. Pokud by se použily sufitky s LEDkama, tak hodnota konďousu by stačila menší. LEDka navíc při poklesu napětí zhasne (nežhnula by jak vlákno od žárovky). Ale to by se muselo vyzkoušet pro každou žárovku zvlášť.
Viděl jsem na webu 2-ledkové, 4-ledkové, 9-ti ledkové a čert ví jaké další.
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 471
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Nonamed - FK » pát 18. zář 2009 14:08:47

hele raci, a má ten tvůj udělátor i tu funkci, že když už sedíš v autě a světlo ještě svítí, tak po otočení klíčku zhasne ? ;)
Nonamed - FK

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Raceman » pát 18. zář 2009 14:23:44

jasně že jí má ;)
po zavření dveří svítí ještě cca 20 sec a při otočení klíčku plynule zhasne okamžitě
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: čtv 03. čer 2004 23:08:55
Bydliště: Příbram

Stropní světlo z Octavie

Příspěvekod Jonage - FK » pát 23. říj 2009 11:43:56

Nemáte někdo zkušenost s montáží stropního světla z Octavie - konkrétně tohoto tvaru, ale s dvěma lampičkami po stranách? Co myslíte, pásne tam?
Obrázek
Jonage - FK

Re: Stropní světlo z Octavie

Příspěvekod Dodo - FK » pát 23. říj 2009 12:11:13

myslim ze budes musiet trosku upravit okolie svetla ale bude tam pasovat. aj ja zhanam nieco podobne.
Dodo - FK

Re: Stropní světlo z Octavie

Příspěvekod Skury » pát 23. říj 2009 13:06:10

Po úpravě stropního tapece a elektriky tam pásne všechno... Tohle světlo je o něco delší, ale hlavně o dost širší než z feldy. Na štekr taky nesedí. Takže řízneš tapec, nějakým způsobej připevníš k němu lampičku (zvětšením otvoru přijdeš o plechový lem a ztužení kolem origo světla) a přivedeš elektriku. Jednoduché. :)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1.8T

ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Uživatelský avatar
Skury
_________________
_________________
Palec nahoru! 14 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2750
Registrován: pon 19. led 2004 13:28:54
Bydliště: Plzen

Stropní světlo

Příspěvekod Peterecek - FK » pon 02. lis 2009 20:19:26

procházel jsem Octaviaclub a borci tam řešili jak narvali do OII stropní světlo ze Superbu ... myslíte že by šlo i do Phelicie?

http://s405.photobucket.com/albums/pp13 ... 000525.jpg
Peterecek - FK

Re: Stropní světlo ze Superbu

Příspěvekod RE5PECT - FK » pon 02. lis 2009 20:29:23

určitě šlo ale proč to dělat? já tam mám nacpaný světýlko z mondea třetí generace ;) já to dělal jen z důvodu praktického držáku na brýle jinak bych to nedělal
RE5PECT - FK

Re: Stropní světlo ze Superbu

Příspěvekod Peterecek - FK » pon 02. lis 2009 20:39:44

tak já bych využítí našel v designu ... to světýlko co tam je je taková bludička, navíc tohle má podsvícené tlačítka, uršitě má i to plynule zhasínání a takové věci které já jsem tam stejně chtěl, navíc když se podívaš na tuhle fotku

http://s405.photobucket.com/albums/pp13 ... G_6658.jpg

je ten prostor u řadící páky tak decentně červeně nasvícen (něco ve stylu 5 a 7 Series BMW a to vypdá dobře) .. takže by to svůj význam našlo jak v praktičnosti tak v designu ... stejně tak se mi líbí i podsvíení klik vnitřních u dveří na Superbu třeba
Peterecek - FK

Re: Stropní světlo ze Superbu

Příspěvekod RE5PECT - FK » pon 02. lis 2009 20:44:51

záleží jak je to vysoký aby se ti to vešlo mezi stropnici a plech, pokud si pohraješ s el, máš vyhráno napasovat to bude malina já jen vyřízl vetší otvor a použil plech na zacvaknutí co byl použit v mondeu práce na pul hodinky i s vysátím =) ;)
RE5PECT - FK

Re: Stropní světlo ze Superbu

Příspěvekod RE5PECT - FK » pon 02. lis 2009 20:59:09

třeba vrakáč ale bude to těžký splašit to! chtělo by to sehnat určo aji s konektorem kterej se do teho zacvakává at máš jednodužší zapojení a pak jen sehnat nebo někde stáhnout el scém i s popisem co jakej kábl má za funkci a je! myslím že to není tak těžký to předělat ale já bych se na to vyprdl
RE5PECT - FK

Re: Stropní světlo z Octavie

Příspěvekod Ivarek » pon 02. lis 2009 21:41:01

Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2812
Registrován: čtv 15. bře 2007 12:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Stropní světlo z Octavie

Příspěvekod Alf » úte 03. lis 2009 20:03:20

Taky mám světlo z Octavie se čtecími lampičkami.
Já jsem ho i přišrouboval - dva truty do plechu. Pod střechou je ještě výztuha, ke které se to dá přišroubobat, akorát se nesmíš provrtat durch. Světlo potom krásně lícuje s tapecem.
Akorát jsem ho namontoval tak jak je montované originálně v oktávkách a fabiích - sklem svítidla dopředu - k čelnímu sklu.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
viewtopic.php?f=30&t=17731&start=150
Uživatelský avatar
Alf
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 637
Registrován: ned 24. pro 2006 11:10:17
Bydliště: Prostějov

Re: Stropní světlo z Octavie

Příspěvekod MartinB » pon 16. lis 2009 15:34:05

čus hoši chci se zeptat, jak mám zapojit tohle světlo. Je ze seata cordoby a nějaký měsíc se mi válí v pokoji v rohu.
Mám jeden problém. Z toho seatu vedou 3 dráty a z feldy 4.
Nevíte,jak to tda půjde zapojit?

světlo ze seata Obrázek Obrázek

4 dráty z feldy Obrázek
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
viewtopic.php?f=16&t=15025
Uživatelský avatar
MartinB
Palec nahoru! 12 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 661
Registrován: pon 15. zář 2008 17:31:55
Bydliště: Opava/Ostrava

Re: Stropní světlo z Octavie

Příspěvekod Kova » pon 16. lis 2009 16:35:03

u feldy nezapojuj ten černej je na zhasnutí dosvitu při zapnutí zapalování ,ostatní 3 nějak skusit .ty barvy mužou sedět
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Uživatelský avatar
Kova
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 291
Registrován: čtv 22. bře 2007 13:30:51
Bydliště: české budějovice

Re: Stropní světlo ze Superbu

Příspěvekod Raceman » čtv 03. pro 2009 6:54:07

u světel z O1, O2 i Supa a dalších zapomeňte že to má v sobě modul stmívání ;)
stmívání je ovládaný přes komfortní jednotku (O1, S1) a ŘJ centrální palubní sítě (O2, F1, F2 atd.)
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: čtv 03. čer 2004 23:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Stropní světlo ze Superbu

Příspěvekod izzyx » čtv 03. pro 2009 20:16:42

tim stmivaním myslíš jako že když otevřu dveře tak se mi to rozsviti pak je zavřu tak se mi to zhasen? Tak to by potom šlo přece vytáhnout z puvodniho světla z feldy a namontovoat to do toho.
Uživatelský avatar
izzyx
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 426
Registrován: ned 01. bře 2009 13:04:21
Bydliště: Olomouc-Mohelnice

Re: Stropní světlo ze Superbu

Příspěvekod Raceman » čtv 03. pro 2009 22:31:42

musel by se do systému zapojit origo stmívač z feldy
prostě to světlo je jen holá lampa s vypínačema
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: čtv 03. čer 2004 23:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Stropní světlo ze Superbu

Příspěvekod izzyx » čtv 03. pro 2009 22:49:18

To by mě až tak netrápilo, stejně to stmivaní mám vypnuty. aty vypinače jsou stejně k těm dvou krajnim světlum ne takže po otevřeni dveří svítí jen ten prostředek teda aspon si to myslim.
Uživatelský avatar
izzyx
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 426
Registrován: ned 01. bře 2009 13:04:21
Bydliště: Olomouc-Mohelnice

Re: Stropní světlo ze Superbu

Příspěvekod Ivarek » čtv 03. pro 2009 22:51:26

Nene..pokud otevřeš dveře tak se to světýlko rozsvítí komplet.Nebo alespoň to moje to takhle dělá.Nekoukal jsem na číslo dílu takže ani nevím z jakýho typu je.
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2812
Registrován: čtv 15. bře 2007 12:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Stropní světlo ze Superbu

Příspěvekod Raceman » čtv 03. pro 2009 22:52:45

při otevření ńebo přepnutí na trvalý svit to svítí komplet a ty krajní spínače ovládají jen krajní čtecí lampy
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: čtv 03. čer 2004 23:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Raceman » ned 27. pro 2009 21:02:01

sisin píše:kdybys tam jel,vzal bys mi taky? Kdyby to pasovalo i do Fábie tak dva,kdyby to nepasovalo tak jeden.Peníze(+ pošta) ti převedu na účet

do fábky to nejde má jinej konektor a stejně ve fábce stmívání dělá BSG jednotka pokud tedy auto má centrál a není to nějaká socka ;)
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: čtv 03. čer 2004 23:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Keke - FK » pon 28. pro 2009 15:25:13

Ahoj,chci se zeptat, dá se nějak nastavit spožďovač ten origo? jako dobu svitu?
Keke - FK

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Raceman » pon 28. pro 2009 22:18:36

jednoduchou cestou nedá
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: čtv 03. čer 2004 23:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Stropne svetlo

Příspěvekod Peterecek - FK » úte 29. pro 2009 21:24:15

kámoš co mi dělal postupné stmívání by to pořešil hned :D ...

stačí tam napájet jiný kondenzátor do toho zpožďovače ..

vyšší kapacita pro delší dobu svitu a naopak
Peterecek - FK

Další

Zpět na Osvětlení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník