Stropní světlo

Re: Stropní světlo

Příspěvekod ferdamravenec » úte 10. dub 2012 17:28:04

tak budeš muset zapojit vlastní iniciativu , rozdělat sloupky a proštudovat jak jsou ty zadní spínače zapojený popř to nafotit aby se dalo řešit dál
ferdamravenec
Palec nahoru! 14 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3827
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Honza_t » úte 10. dub 2012 17:36:40

Jsou tam, nemýlím-li se, 3 piny. Já zapojoval prostřední a jeden boční. Zapojit paralelně na kostru (tu můžeš vzít od předních), výstup natáhnout na druhé stropní světlo a do něj naklonovat stálou kostru a "+" z původního světla.
Honza_t
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2125
Registrován: čtv 20. kvě 2010 10:08:08
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod OUTDOOR » úte 10. dub 2012 18:43:31

No já si druhý stropní světlo dodělal takto: Stálý - a stálý + jsem natahal od předního stropního světla, pak jsem si od něj ještě natáhnul spínaný + (pro zpožďovač). Ze spínače, co jde do předních dveří, jsem si vzal stálou kostru (dala by se použít i ta stálá kostra, kterou by sis natahl od toho předního světla, ale já použil takový řešení..) To stálý - co jsem si vzal ze spínače předních dveří jsem natahal k zadnímu druhýmu spínači a pak jsem od obou zadních spínačů natahal do stropního světla -, který se sepne při otevření dveří. Ovšem já použil jiný piny, než Honza_t, do toho spínače jdou opravdu 3 vodiče, myslím že hnědý (mělo by být stálé -), hnědobílý (je -, když se otevřou dveře, tady pozor, kdybs to dělal jako já, abys - do zadních spínačů netahal z tohoto, pak by to svítilo jen při otevřených předních dveřích a zadních současně :D ) a zelený, hnědý a hnedobílý jsou úplně na kraji, zelený jsem měl na prostředním pinu a ten jsem nezapojoval (je pro alarm a ten stejně nemám...). Kdyžtak tady jsou nějaký fota, moc jich není, ale aspoň něco :D Já zadní spínače neměl, ovšem ty je už máš, takže by stačilo odpojit to - od zadního spínače co valí do předního světla a napojit je do toho zadního.
OUTDOOR
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 57
Registrován: sob 23. dub 2011 10:48:26
Bydliště: Jaroměřice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Kova » úte 10. dub 2012 20:15:30

prostřední zelený je pro AKIN (bzučák) zapojuje se většinou jen u předních dveří ;)
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Uživatelský avatar
Kova
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 291
Registrován: čtv 22. bře 2007 13:30:51
Bydliště: české budějovice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod OUTDOOR » úte 10. dub 2012 20:25:53

Aha, vidíš to, tak to se pak omlouvám za šíření mylných informací :D Ten bzučák mě vůbec nenapadl, jsem si říkal, k čemu jinýmu by tam ten kabel mohl být, tak ještě že jsem ho nezapojoval, by byla zbytečná práce :P
OUTDOOR
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 57
Registrován: sob 23. dub 2011 10:48:26
Bydliště: Jaroměřice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod ferdamravenec » úte 10. dub 2012 21:20:47

hnědý je kostra , hnědobílí spínaná kostra pro světlo a alarm , zelenobílí pro akin

zadní spínače byly origo u vozů s přípravou pro alarm , jejich připojení bylo vyvedený přímo z konektoru před spínačů
doplňované , byla rozbočka která se napíchla na přívodní kablík spínače (po jeho odpojení ze spínače)a její konce na přední a zadní spínač

pokud alarm nemáš a ani ho neplánuješ , tak hmědý nech jak je , zelenobílí odpojit , hnědobílí taky , na místo hnědobílého připojit vodič který propojí oba zadní spínače a zadní světlo ,

nebo ho plánuješ ?
ferdamravenec
Palec nahoru! 14 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3827
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stropní světlo

Příspěvekod H4nIS » stř 11. dub 2012 20:31:04

alarm zatím nemám v plánu, to možná časem, zatím díky za rady, zítra se do toho už konečně pustím, ještě musím projít forum at vím jak sundat ten stropní tapec
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Uživatelský avatar
H4nIS
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 409
Registrován: ned 12. říj 2008 11:01:27
Bydliště: Ostrava-Výškovice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod ferdamravenec » stř 11. dub 2012 22:03:09

s tím alarmem by to chtělo kalkulovat už teď jinak to budeš dělat ještě jednou
ferdamravenec
Palec nahoru! 14 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3827
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stropní světlo

Příspěvekod H4nIS » čtv 12. dub 2012 20:17:28

dneska sem konečně rozebral komplet přední stropní světlo z druhého auta a zítra to chcu dávat dozadu do mojeho, jen jsem z těch kablů trošku mimo, s elektrikou nejsem kamarád :D ze stropního světla je konektor a v něm je hnědý,hnědobílý,červenočerný a z těch dveřních spínačů jde hnědý, hnědobílý a zelenobílý drát , takže jak to teda zapojit ?? zelenobílý nechám nezapojený ten je teda pro alarm, který tedka neplánuju peníze investuju do důležitějších věci. Takže jak jste tady psali musím propojit oba spínače aji se světlem a pak by to mělo šlapat ? + a - natahnu z předního světla to by být problém neměl a ještě se chci zeptat jak sem dneska všechny ty kable oddělával tak proč je to stropní světlo napojené tak složítě ?? dva hnědé pak šli ještě dozadu do kufru ke světlů, to nechápu proč tomu tak je, když se to týká jen předních dveří a ještě na co tam byl ten červenočerný ?? Díky moc
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Uživatelský avatar
H4nIS
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 409
Registrován: ned 12. říj 2008 11:01:27
Bydliště: Ostrava-Výškovice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » čtv 12. dub 2012 21:53:03

Nic na tom není. Nejhorší bude to světlo tam umístnit.
K tvým dotazům.
Ke světlu vedou tři dráty:
- červenočerný - je to napájení lampičky z palubní sítě (jde to z pojistky č. 15)
- hnědý - je ukostřen, pokud "překlopíš" lampičku, tak se přes kontakty uvnitř připojí na žárovku kostra - trvalé svícení
- hnědobílý - vede na dveřní spínače, přes které se lampička (po překlopení do odpovídající polohy) zapína po otevření dveří
Takže jednoduše protáhneš od přední lampičky +12V z červenočerného vodiče pod tapecem k zadní lampičce a připojíš na stejný (zřejmě cucek) červenočerný vodič.
To samé uděláš s hnědým vodičem. To už by se měla dát lampička trvale rozsvítit.
Pak od dveřních spínačů zadních dveří odpojíš pouze hnědobílé vodiče (třeba ufikneš, volné konce zaizouješ) a na "cucky" od konektorů připájíš dostatečně dlouhé dráty. Ty pak na každé straně protáhneš bočními sloupky až k zadnímu světlu. U světla spojíš dohromady a připojíš na hnědobílý vodič od světla. A je hotovo.
Zelenobílý drát je hlavně na AKIN (bzučák, co píská po otevření dveří žes nechal svítit) a využívá se také u origo alarmů.
Pro tento případ je zbytečné do toho vrtat. Na funkci to nemá žádný vliv.
Tady ještě obrázek.
Obrázek
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod H4nIS » sob 14. dub 2012 10:19:11

díky moc už to frčí :D sice jsem se pak ještě trápil s kablama, protože spojit 3 kable v jeden a pak ještě k jednomu to byla celkem sranda, ale stojí to za to. tady jedna fotečka jak to vypadá i s tím zadním světlem, pasovalo to tam vpohodě.

Obrázek
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Uživatelský avatar
H4nIS
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 409
Registrován: ned 12. říj 2008 11:01:27
Bydliště: Ostrava-Výškovice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod smrcek » pát 04. kvě 2012 18:29:05

hydrant píše:Crob: zde je zpožďovač žádoucí. Modulek jenom naimituje otevření dveří a zbytek "zařídí" zpožďovač.
Prestože má breta1 nastaven čas kolem 3 sekund, ponechal jsem jej, protože to takto vyhovuje (i když by stačil pro tohle použití kratší). Kdo nemá zpožďovač, tak obvod "přidrží" světlo právě na ty tři sekundy. Změnou hodnot by se dal čas prodloužit.


Tak tenhle víkend jsem to konečně zapojil. Přední světlo má stmívač, zadní prozatím ne - v obou jsou LED sufitky. Když vypnu klíček tak se obě světla rozsvítí, zadní zhasne za 3s, přední o něco déle. Já jsem spokojen - SUPER :thumleft:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Uživatelský avatar
smrcek
Palec nahoru! 37 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2473
Registrován: úte 16. zář 2008 10:48:10
Bydliště: Praha - Horní Počernice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod c1ca - FK » úte 16. říj 2012 20:59:41

Dotaz. Snad to píšu správně a někdo to uvidí :D
Potřeboval bych zařídit aby mi při otevreni kufru svitila stropni svitilna. uz jsem tu o tom nekde cet. mam to vymysleny ze bych kostru od svetylka v kufru propojil na kostru svetylka co mam nad zadni sedackou.. takze pri rozsviceni kufru, coz je pri zvednuti, se kostra dostane na stropni svitilny. ted ale nastane to, ze kdyz rozsvitim stropni svitilnu, bude mi svitit i kufr. myslel jsem ze na ten natazeny vodic naletuju diodu(spravnym smerem) nevim jestli to lze takto udelat. Pak bych mel dalsi dotaz. abych nemusel stropni svitilnu rozsvicet rucne lampickou, napadlo me dat si origo vypinac do panelu k varovnymu spinaci, mlhovkam a tak. kostru bych natahl od volantove tyce, poresil bych podsviceni vypinace a od vypinace bych natahl zase trebas na kabel od dvernich spinacu, zlodejkou, ke stropni svitilne.. Lze tak ?? nebo lepe a jednoduseji ?? na ten vypinac taky dat diodu nebo neni potreba ?? diky
c1ca - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod 103457 » úte 16. říj 2012 21:11:52

NELZE to udělat, jak si to představuješ.
Dveřní spínače totiž nejsou spínače, nýbrž přepínače. Čili by ti to takto fungovalo pouze při zapnutém zapalování, v okamžiku, kdy by jsi vypnul zapalování rozsvítila by se ti stropní lampička a svítila by stále pokud by jsi jí ručně nevypnul.
Více je to zde již rozebrané v topicu:
viewtopic.php?f=34&t=30385&p=515564#p515564
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10531
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Stropní světlo

Příspěvekod c1ca - FK » úte 16. říj 2012 21:29:57

No ta varianta kufr- stropni svetylko by ale sla ne ?? a to pres ten vypinac teda ne. ale stropni svetylko rozsvecuje porad kostra od dveri preci. nezalezi na klicku. a plus na nich neni nikdy ne ? nebo spatne rozumim asi
c1ca - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod emilio52 » úte 16. říj 2012 21:43:28

Pro inspiraci jak na osvětlrní v kufru ,
viewtopic.php?f=75&t=28025&hilit=SV%C4%9ATLO+V+KUFRU
je tam i několik dalších odkazů . :hledej:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
emilio52
_________________
_________________
Palec nahoru! 24 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4061
Registrován: pát 28. pro 2007 21:07:04
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod 103457 » stř 17. říj 2012 14:05:01

Nelze to ani propojit s tím kufrem.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10531
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Stropní světlo

Příspěvekod ferdamravenec » stř 17. říj 2012 17:47:39

jde to , ale je dost práce ,
ferdamravenec
Palec nahoru! 14 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3827
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stropní světlo

Příspěvekod 103457 » stř 17. říj 2012 19:15:20

Nejde tak jednoduše, jak si to představuje číča, ale jinak pochopitelně jde všechno. :lol:
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10531
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » sob 20. říj 2012 13:52:29

někde o stránku napřed jsem dával, jak rozsvítit stropní světlo po odemčení přes centrál, nebo DO. Fotky jsou už někde v pr...
tak tady hodím alespoň schemata pro verzi s 6-ti pinovým centrálem - na ovládání stačí jedna dioda a pak pro verzi s 10-ti pinovým centrálem - tam je nutné použít relé.
6 PIN:
Obrázek
10 PIN:
Obrázek
Připomínám znovu, že předpokladem je vybavení auta zpožďovačem.
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » sob 20. říj 2012 17:26:08

Na stránce zpět jsem oživil fotečky na rozsvícení světla po vypnutí zapalování. Funguje to bez problémů kdo má zpožďovač. Mám připravený nový modul, který i bez zpožďovače "přidrží" světlo zhruba 10 až 15 sekund a protože mám "silnější" relé tak může být ve světýlku origo sufitka 10W. Pokud to vyjde, tak na srazíku v HK jeden modulek "věnuji" smrčkovi a zbylé 4 kusy podle zájmu.
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » úte 23. říj 2012 21:48:12

je to sice v polštině ale možná někomu napoví:
http://chomikuj.pl/Sarinov/Books/E.Book ... 567858.pdf
básník tam píše, že minimální vzdálenost od zadního okna je 20cm, pak tam překáží výztuha.
A ještě jedna dobrá poznámka:
Przewody warto zawinac w kawałki gabki, która zabezpieczy przed hałasowaniem kabli przy wibracjach.
Vodiče je dobré omotat kouskem molitanu (to je ta gabka - houbička) aby "nechrastily" při vibracích. To se asi klidně může stát, že budou klepat na tapec ...
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » pon 12. lis 2012 19:07:24

... na jednom ruským fóru jsem objevil velice jednoduché zapojení na konstrukci ovládání stropného osvětlení. Je sice postaveno na klasických výkonových tranzistorech, kde zejména darlington dost topí při zhasínání ale ta jednoduchost konstrukce mi nedala to nezkusit. Na fóru se rozpoutala dosti ostrá diskuse o vhodnosti zapojení, ale fakt je, že to pracuje dobře. Údajně by neměl být problém ani s ovládáním LEDek. Tranzistor samozřejmě pak netopí. Myslím, že by bylo možné zapojení překopat na FETy.
První demo - pravý spínač simuluje otevření a zavření dveří, zapalování je vypnuto. Žárovka se plavně rozsvítí, pak zhruba 10 sekund svítí plným svitem a pak pomalu zhasíná.
http://youtu.be/-0JDyrctdfU
Druhé demo - pravým spínačem naimitujeme otevření a zavření dveří, žárovka se rozsvítí. Levým spínačem naimitujeme zapnutí zapalování a žárovka začíná hned pohasínat.
http://youtu.be/QR92bYQsdZ0
Třetí demo - levý spínač imituje zapnuté zapalování (motor běží), otevřeme dveře (pravý spínač sepnut), po zavření dveří žárovka hned pohasíná.
http://youtu.be/-K5k21c2tUI
Samozřejmě to lze spojit s modulkem, který rozsvítí světlo při vypnutí zapalování, případně ho rozsvěcovat odemykacím pulzem od DO.
Pokud je ke stropnímu světlu 4-drátové připojení, není nic potřebné natahovat, všechno se připojí na stávající vodiče u stropky.
Zapojení je tady:
Obrázek
Celá diskuse k zapojení a řada dalších tady:
http://forum.cxem.net/index.php?s=10859 ... 28917&st=0
Plošák vypadá asi takhle, jde vtěsnat do plastové krabičky KPZ43 včetně malého chladiče pro darlington.
http://www.pixhost.org/show/2763/14726746_reznik.jpg
Upozorňuji jenom, že tranzistor na levé straně plošáku má jiné pouzdro (není TO220), je menší (TO126), pozor na správné zapojení vývodů.
Tranzistory jsem nahradil typy dostupnými u nás - KT816 - BD238, KT829 - BDX53C
Pro představu o cenách:
http://www.ges.cz/cz/bd238-GES04901242.html
http://www.ges.cz/cz/bdx53c-GES04901334.html
http://www.ges.cz/cz/rad-47-25-rm5-GES05400345.html
Žárovka je ideálně do 10W. Tranzistor BDX pak už celkem fest topí. Zkoušel jsem bez chladiče....
ještě přidám párobrázků zkušebního vzorku:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek



takhle by se to zapojilo u stropního světla:
Obrázek
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » sob 06. dub 2013 19:23:25

hydrant píše:Crob někdy loni nakous možnost rozsvítit světýlko při vypnutí zapalování. Začalo mi to trochu vrtat v makovici a zkoušel jsem MKO z 555, která by reagovala na vypnutí zapalování. Pak straca zmínil pověstný volný vývod "P" na spínačce, kde se objeví napětí po vypnutí zapalování. Tak jsem se zabýval možností nějak tento fakt využít. Jednou při bezcílném brouzdání ejhle na fóru Nuke-Elektro Bastlírna narazím na našeho známého breta1, který přesně na vánoční čas tento "forichtunk" nadělil jednomu diskutujícímu. Bretko, ty si geniální, tak jednoduchý obvod a navíc v klidu (při rozpojeném relé) pod napětím téměř nulová spotřeba. Klobouk dolů ....
Tady je jeho dílo:
Obrázek
Stačilo jenom jeden vývod kontaktu relé "hodit" na kostru a modul byl vymyšlen :lol: .:
Obrázek
Pro ty co mají zpožďovač vkládám fotečky na bretův forichtung:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek







mám ještě 4 modulky k mání, pro fanatiky můžu zaslat ... felinu už nemám skoro 2 roky ...
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 464
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod RAAF_96 » stř 23. říj 2013 14:16:54

Kolik za něj? :)
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Uživatelský avatar
RAAF_96
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 964
Registrován: ned 25. srp 2013 8:28:54
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Stropní světlo

Příspěvekod felicia1 » pon 21. dub 2014 15:27:18

zkoušel jsem to hledat a omlouvám se za znečišťování tématu ale kudy prosímvás vedou kabely k lampičce ve stropě a k lampičce kufru?
k oboum světýlkům potřebuju jeden kablík přidat.
děkuji
felicia1
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 342
Registrován: pon 29. říj 2012 22:26:21
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Stropní světlo

Příspěvekod 103457 » pon 21. dub 2014 15:38:07

Levým A sloupkem ke stropnímu světlu a levým prahem do kufru.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10531
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Stropní světlo

Příspěvekod felicia1 » pon 21. dub 2014 18:15:32

a jak jsou uchycené ty plasty? tam jsou taky jen takový špunty jako držej tapec ve dveřích?
děkuji
felicia1
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 342
Registrován: pon 29. říj 2012 22:26:21
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Stropní světlo

Příspěvekod 103457 » pon 21. dub 2014 18:23:46

jsou nacvaknutý. Přečti si dílenskou příručku, tam všechno najdeš.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10531
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Stropní světlo

Příspěvekod felicia1 » pon 21. dub 2014 18:46:22

bohužel jí nemám takže narvu tam šroubovák a zapáčim je to tak?
felicia1
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 342
Registrován: pon 29. říj 2012 22:26:21
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Stropní světlo

Příspěvekod ferdamravenec » pon 21. dub 2014 19:04:03

příručku stáhni z ulož to , nebo wrp(nebo wrz?) v sekci ČKD>literatura
něco musíš odšroubavat (spodní kryt Asloupku ) něco jen vycvakneš (práh) , ale nevím jestli kvůli tomu musí dolů i kryt B sloupku
ferdamravenec
Palec nahoru! 14 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3827
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stropní světlo

Příspěvekod 103457 » pon 21. dub 2014 19:04:31

Tak zkus občas hledat.
http://www.feliciaklub.cz/knihovna.html?detail=47
Nejsme ve školce, aby jsme tě vodili za ručičku a říkali kam máš strčit šroubovák a jak zapáčit. Nic se nedělá šroubovákem, ale jen prstam, jinak ty plasty oštípeš.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10531
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Stropní světlo

Příspěvekod felicia1 » pon 21. dub 2014 19:14:14

opět urážky co jiného se dalo čekat mě ale tentokrát nevyprovokujete.
na každém foru občas někdo něco nenajde ovšem na forum které moderuji se takovéto chování považuje za nepřípustné a dotyčný urážeč má ban.
já zapomněl že diskuzní forum je vlastně hledací forum kde se nesmí nikdo na nic zeptat jinak je z něj veřejně vyhlášený tydýt

všem kteří mi pomáhají děkuji a cením si jejich činnosti pro mě v jejich volném čase.
felicia1
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 342
Registrován: pon 29. říj 2012 22:26:21
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Stropní světlo

Příspěvekod 103457 » pon 21. dub 2014 20:07:44

Co jiného se dá čekat od tebe, poradili jsme ti, kde hledat dráty, poradili jsme ti, jak sundat plasty, hodili odkazy a tím jsme tě urazili.
Co kdyby jsi přijel a mi ti natáhnem dráty, byl by jsi spokojený?
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10531
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Stropní světlo

Příspěvekod felicia1 » pon 21. dub 2014 20:33:58

pokud vím vzorně o pomoc požádám i poděkuji,
za odkazy, rady i jinou pomoc děkuji (ačkoliv jsem to v té příručce stejně nenašel zatím)
ale věta o vodění za ručičku tam rozhodně být nemusela
a za tuto větu rozhodně děkovat nemohu
felicia1
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 342
Registrován: pon 29. říj 2012 22:26:21
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Papi » čtv 28. dub 2016 13:55:28

nezkousel nekdo na strop nacpat lampicku s drzakem bryli, pripadne nevi nekdo o nejaky, co by tal nevypadala jak pest na oko? je mi docela lito odhazovat bryle do stredovy kaplicky
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 198
Registrován: pon 24. bře 2014 19:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Re: Stropní světlo

Příspěvekod 103457 » čtv 28. dub 2016 15:20:01

Renaulty maj držák brýlí místo stropního madla u řidiče. Sežeň ten a máš to. Můžu vyfotit, mám to v práci.
Uživatelský avatar
103457
_________________
_________________
Palec nahoru! 95 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 10531
Registrován: ned 29. led 2006 21:19:41
Bydliště: Nejdek okr. K. Vary

Re: Stropní světlo

Příspěvekod 00Inferno00 » čtv 28. dub 2016 18:31:26

103457: VW taky ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...

VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
Uživatelský avatar
00Inferno00
Palec nahoru! 7 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1721
Registrován: úte 02. zář 2008 9:51:55
Bydliště: Dolní BenešoVW

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Papi » pát 29. dub 2016 8:43:57

Ten misto madla jsem taky nasel, zbavil bych se tech hnusnych zaslepek :D ale 1) nevim, jestli bude sedet roztec sroubu 2) neprijde mi to tak prakticke reseni jako schranka uprostred... lepsi nez se hrabat v kastliku pod palubkou ale ne uplne idealni

sel by nacpat do feldy stredovy stropni panel z Fava? s tim plastem uz se snad da tvarove manipulovat, aby tam slo neco nacpat... Do feldovy stropnice to tak dobre nejde...

edit: resit tohle v elektrice se asi moc nehodi, ale odkaz z tematu o stresni lampicce z Interieru vedl sem
Obrázek
Felicia Sport Line 1.3MPI
Papi
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 198
Registrován: pon 24. bře 2014 19:58:51
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou

Předchozí

Zpět na Osvětlení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků