Stránka 3 z 5

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: ned 10. dub 2011 1:17:16
od mikka
Kova má pravdu. Viz Návod k obsluze:

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: ned 10. dub 2011 7:54:45
od Haasio
Díky moc kluci.
Myslíte že pomůže větší svítivosti tato žárovka ?
Obrázek
Žárovka LED-4x SV8,5-8 12V sufit bílá

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: ned 10. dub 2011 8:33:45
od a13sh
100% pomuze.
Ja tam mam tuhle Obrázek a je to uplne o necem jinem.
Jinak Poruba zdravi Bezhlavce.Doufam,ze se nepletu a v Ove neni vice Haasiu :D

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: ned 10. dub 2011 10:07:47
od Haasio
Bezhlavec zdraví porubu :D To bych necekal :)
Jinak, cena té šesti diodové sufitky je celkem rozdílná oproti te 4 diodové
šesti - 120 Kč
čtyř - 48 Kč

Večer stropní světlo hodně moc využívám, myslíš že má cenu si připlatit ?

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: ned 10. dub 2011 10:14:49
od a13sh
At zije CSko :D
Ja ji mam za 60,- Kc z hadexu a jak rikam je to nebe a dudy oproti puvodni zarovce. Puvodne jsem chtel jit do sesti diodove (uz byla i koupena),ale pak jsem ji sel vymenit za tu deviti a jsem s tim fakt spokojeny.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 21:34:13
od big.jedla - FK
Já mám ve stropním světle 3x 1W LEDky a svítí to asi tak 50x víc než ta 4bodová ledková sufitka, ta mě totiž fakt dost silně zklamala.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 21:40:31
od a13sh
Nevim no,me ta 9ti sviti daleko vic nez origo a na to abych nasel veci vepredu v kastliku nebo panelu to staci az az. Zas bych netouzil po tom,abych si musel nasazovat v noci slunecni bryle kvuli stropni lampicce,ktera ti sviti 50x vic :-)

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pon 11. dub 2011 21:49:06
od big.jedla - FK
No tak nesmím se do ní dívat... bez toho krycího skla když se do toho podívám to pak vidím ještě 5minut tři bílé tečky všude kam se podívám :D
Ale za tím kouřovým sklem to je supr v noci je perfektně vidět :)

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 13. dub 2011 8:50:02
od Honzis
Ja jsem si led zarovky udelal, pouzite 3x vykonova led, tusim snad 3W (byly za 15 korun na Aukru, pry jsou to Luxeon Rebel...), samozrejme nesviti naplno, to bych asi oslepl. Mam to nastavene na cca 3W celkem. Sviti to hodne dobre.. Jen uz to neni tak uplne sufitka, ale mam desticku z cuprexitu pres skoro cele svetlo, aby se ty ledky mely aspon trochu o co chladit. Do prolisu pro puvodni sufitku to mam zapichnute kusem masivniho medeneho dratu uplne stejne jak tam byla zarovka, takze to jde kdykoliv zase vyndat.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 13. dub 2011 9:02:41
od big.jedla - FK
jj to chlazení je trošku problém :D lidi se neuvědomujou že 1W ledka topí 1W :) nějak je zažité že ledka přece nehřeje že :D já mám 3seriově a proud nastavený na 260mA což je cca 2,4W celkem a celkem v pohodě časem se to sice ohřeje ale jak dlouho s tím člověk svítí že jo...

Jak ty jsi vyřešil elektrické zapojení těch ledek? Předřadný odpor se u tohodle výkonu už moc nehodí, já sem na to udělal takový jednoduchý proudový zdroj s tranzistorem. Nebo máš nějaké lepší řešení?

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 13. dub 2011 10:28:20
od hydrant
Existuje na to speciální obvod MC34063 (asi 13,- Kč). Zatím jsem se ním nezabýval, ale pro napájení výkonových LED (i řetězců) v nestálé ss síti bude asi IN.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 13. dub 2011 12:41:23
od big.jedla - FK
když já ty spínané zdroje nějak nemám rád :D jak tam vidím tlumivku tak ruce pryč :D

narychlo sem to vyřešil ze šuplíkových zásob a zůstalo to tak dodnes :D http://jedla.kx.cz/elektronika/zdroj_pr ... proudu.htm

interiérové světlo

PříspěvekNapsal: ned 17. črc 2011 22:19:34
od mafos - FK
Zdravím všechny,
při vyndávání interiérového světla (stropní) se mi podařilo utrhnout krytku konektorů. Bohužel se mi podařilo najít pouze 3 konektory ze 4 a světlo mi nechce svítit při otevřených dveřích, pouze na stálé svícení. Nemáte někdo nějaké schéma co který pin znamená nebo který konektor ve světle kam přijde? Snad mi rozumíte
Děkuji

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: ned 17. črc 2011 22:52:37
od mafos - FK
Tak po přečtení článku jsem přišel na to, že nemám zapojený černý kabel, což by asi tedy měl být stmívač. Kam bych ho měl zapojit? S čím propojit?
Děkuji za rady

Tak oprava. Nevím na co je teda ten černý drát :-( Ale můžete mi prosím poradit kam ho propojit? Díky

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pon 18. črc 2011 19:46:34
od mafos - FK
Tak po kompletním rozmontování světla jsem zjistil, že ten černý se nikam nezapojuje. Závada byla ve vyhořelém stmívači.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pon 18. črc 2011 20:01:57
od Kova
ten černej kabel je pouze pro smívač - pokud tam je - pro samotné světýlko neni potřeba ;)

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: úte 19. črc 2011 9:35:32
od smrcek
Pánové jak připojím staré světlo se třemi kabely na nové světlo se čtyřmi kabely? Chci opět zadní světýlko, ale tentokrát samostatně ovladatelné, ale to co jsem sehnal má jenom tři konektory.

Která barva na který konektor? Díky

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: úte 19. črc 2011 10:23:11
od p@vel
Lampička má vždy jen 3 piny ;) 4. kabel je tam kvůli zpožďovači (spínaných 12V aby se lampička po otočení klíčku do polohy I. vypnula).

A samostatným ovládáním myslíš co?

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: úte 19. črc 2011 15:38:55
od smrcek
Už jsem si to zapojil ;)

Potřeboval jsem na přední světlo, které má čtyřpinový konektor připojit dozadu světlo, které má pouze tři fastony místo konektoru - dokonce má i jinak polohy...zřejmě nějakej první model :)

Ale už jsem to zapojil se selským rozumem :)

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pát 22. črc 2011 12:18:38
od Jeby - FK
Přesně takovej problém jsem měl taky a vyřešil jsem to kontaktolem:) jenom jsem to prostřikal a měl jsem tam špatnej dotek u takovejch těch 3 plíšku tak vem šroubovák a přimačkni si ten plíšek co je na ty straně kde nakreslený otevřený dveře tak ho přimačkni blíž k doteku a pude ti to uvidíš:)

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 07. zář 2011 16:36:59
od Suri
ahoj kto máte toto svetielko vo felde? http://www.cc-autodily.cz/files/images/ ... 055197.JPG , aké sú tam žiarovky - watáž a ako je riešené pripojenie? Ďakujem

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 07. zář 2011 18:02:21
od emilio52
Podle toho co je vidět tak tam je sulfitka pravděpodobně 10W

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 07. zář 2011 18:41:04
od Suri
Emilio - to viem , ale neviem čo je n tých krajoch za žiarovky a neviem pripojenie , chcel by som zpoždovače na tieto lampy dopredu aj dozadu a vzadu aby sa po stlačení krajného svetielka rozsvietilo aj čítacie svetlo pod madlom na príslušnej strane

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 07. zář 2011 19:30:17
od Marty_pv - FK
Suri mám ho(i když nevím jestli úplně správně zapojené) a je v něm 10W sufitka a 2x 5W bezpaticová (stejná jako do parkovaček) na čtecí lampičky a ty se dají zapnout samostatně
Se zapojením se můžu podívat do DP fábky, všechno je ale vyřešeno uvnitř světla (připojení přes 3 pin konektor) takže signál od zapnuté čtecí by sis musel vyvést sám ven - vevnitř je to celkem jednoduchá záležitost z měděných proužků takže nevidím problém

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 07. zář 2011 20:02:49
od Suri
http://www.bakelit.hu/portal/static/upl ... _orig1.jpg pozerám na to , to origo pripojenie bude asi ako felicia nie? kostra , spínané a stále plus ? tam by nemal byť problém dať zpožďovač z feldy

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 07. zář 2011 20:05:07
od Marty_pv - FK
Ano, původně je to kostra, spínaná kostra a stálých +12, funkci zpožďovače/prodlužovače osvitu dělá palubní BSG
Taky tam mám feldí zpožďovač zapojený :) přes pájené dráty na piny toho konektoru

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 07. zář 2011 20:13:15
od Suri
dobre ďakujem , chcel by som to dsť dopredu - je tam iný rámik , ako si to riešil?? predok mi je jasný , zadok už tiež , na zadok ale chcem vypínače na zadné dvere , zpoždovač nech to po otvorení dverí zasvieti a po zavretí ešte 10s svieti a pri zapnutí bočných svietila príslušná čtecí lampička
a tie origo čtecí to sú len lampičky či to má v sebe aj vypínač?

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: čtv 08. zář 2011 15:46:29
od Suri
Marty - ten zpožďovač feldový ti funguje normálne aj keď to svetlo z Octy je trikrát silnejšie?

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: čtv 08. zář 2011 16:12:15
od Marty_pv - FK
Suri: číslo rámečku pro fab/oct/sup světlo je 3B0 867 599 A, dá se koupit samostatně a cena cca 35 korun
prodlužovač osvitu funguje normálně, čas jsem teda neměřil a neporovnával se sériovou feldí lampou ale hned to nezhasne

Stropní svítilna a centrál (DO)

PříspěvekNapsal: čtv 06. říj 2011 12:24:37
od hydrant
Tento návod řeší jednoduché ovládání stropní svítilny centrálem. Při odemčení se světýlko rozsvítí.
Je určen zejména těm, kteří mají origo centrál (nejlépe s DO) a svítilnu se zpožďovačem. Obecně lze použít i pro "dodělávané" centrály, ale motory serv musí být ovládány "mínusem" (vysvětleno níže).
Po odebrání spodního krytu levého sloupku A (bohužel jsem neměl foťák, tak jsou použity fotky z pravé strany)
Obrázek
Obrázek
najdeme 12-ti pinový konektor T12a (dvojřadý), kde z pinu č. 11 vede hnědý drát (ten modrý a hnědozelený drát si nevšímejte, jsou dobastlené dodatečně pro jiné zařízení)
Obrázek
Na levé straně je pod krytem podstatně víc konektorů.
Najdeme 6-ti pinový konektor T6e (jednořadý) a na něm dráty vedoucí z pinu č. 6. Podle některé dokumentace hnědobílý-hnědobílý, jinde modrý-hnědobílý. U mne první varianta.
Předtím si doma připravíme obyčejnou diodu, např. 1N4007. Zkrátíme přívody a na obě strany naletujeme kvůli pozdější identifikaci anody a katody různobarevné dráty o průřezu min. 0,5 mm2 ( cca 5 cm). Je lepší si to radši zapsat, já si už pamatuju kulový. Diodu i letované spoje zaizolujeme. Nejlepší je smršťovací bužírka, ale vyhoví i obyčejná izolačka. Katoda je na diodě označena proužkem.
Anodu diody připojíme na vývod č. 6 konektoru T6e (u mne hnědobílý vodič), katodu na vývod č. 11 konektoru T12a (hnědý vodič). Je na každém z vás jak to uděláte (samořezné svorky, přiletování,....).
Cena diody je asi 1,-Kč, zbytek se najde doma. Práce asi na 20 minut.
Tenhle propoj způsobí, že při odemykání (buď klíčkem nebo DO) se rozsvítí stropní svítilna.
Samozřejmě to jde udělat líp, postavit časovač ovládaný dveřníma kontaktama a odemykacím pulzem, reset (okamžité zhasnutí) provést zamykacím pulsem, atd. Tady jde především o jednoduchost a cenu.
Pro "koumáky", kteří se rádi hrabou ve schematech stručně vysvětlím. Motory centrálu na levé straně jsou napojeny na konektoru T12a na vývody 10 a 11. Je na nich trvale 12V. Odemykací povel způsobí, že se na vývodu č.11 objeví na 0,8 sec. kostra (zřejmě sepne relé v ŘJ centrálu) a motůrek se roztočí na jednu stranu. Zamykací impuls udělá to samé, ale na vývodu č.10 a motůrek se bude točit na opačnou stranu.
Na konektoru T6e, vývod č. 6 je vyveden pin svítilny, který je připojen na dveřní spínače a zpožďovač. Takže krátkým ukostřením T6/6 z vývodu T12a/11 rozsvítíme svítilnu. O zbytek se postará zpožďovač (světlo svítí nastavenou dobu).
Aby se při otevření dveří nedostávala "kostra" na motůrky centralu musí tam být právě ta diodka.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pon 10. říj 2011 11:49:37
od Crob
to hydrant : dobrá vychytávka.
Neřešil jsi náhodou rozsvícení stropního světla po vypnutí zapalování přes ten zpožďovač ?

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: úte 11. říj 2011 18:30:10
od Fidlla
hydrant: dneska jsem koupil diody naletoval krátké drátky a zatavil to celé do bužírky,pak snažil namontovat-mám originál centrál,ele. zrcátka,ele.okna napojil katodu na hnědou 11 v v dvouřádém konektoru a anodu na pin č6 v jednořádé zasuvce a nic....mám i zpoždovač-originál, po zamčení to svítí stale??? kde je chyba??????????

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: úte 11. říj 2011 19:54:33
od hydrant
Zkus změřit, zda je na hnědém drátu T12a/11 12V proti zemi. Pokud ano, tak můžeš zkontrolovat kostření centrálu při odemykání tak, že připojíš malou žárovičku (cca 2W) jedním pólem na +12V a druhým pólem na tenhle hnědý drát. Při odemčení musí žárovička bliknout. Zapojuje se jenom jedna dioda a na konektorech na levé straně.
Koukal jsem do schémat, vlevo může být ještě jeden 6-ti pin konektor T6k. Je to pro elektrická okna. Někde po roce 1998. Já mám auto z r. 1996.
bez elektriky v oknech a zrcátkách. Konektor na který jsou přivedeny také dveřní spínače T6e je osazen takto:
1 - černomodrý/žlutý - couvací světla
2 - zelenobílý/zelenobílý - zadní mlhovky
3 - bílý/bílý - vyhřívání zadního skla
4 - černozelený/černozelený - zadní stěrač
5 - černorudý/černozelený - zadní stěrač
6 - modrý/hnědobílý (nebo hnědobílý/hnědobílý) - k dveřním spínačům.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: úte 11. říj 2011 20:03:38
od Fidlla
V hnědem drátu T12a/11 12V není-měřeno proti kostře-pol......

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: úte 11. říj 2011 20:42:11
od hydrant
Já mám ŘJ centrálu se šesti vývody, ta funguje jak jsem psal.
U novějších vozů jsou ŘJ tuším s 10 pinovým konektorem. Může tam být použito ovládání motorů připojováním +12V, v klidu jsou ukostřeny. To by tomu odpovídalo i to trvalé svícení svítilny.
Kolega ze slovenského fóra proměřil poměry na konektoru T12a. Ovládání motorů centrálu u novějších jednotek je "plusem" a tahle úprava tady fungovat nebude ...
Jde to udělat s využitím malého relátka s jedním spínacím kontaktem. Akorát cena úpravy se zvedne asi na 20,-Kč.
Navíc přibude jeden drát, který se připojí na T12a/2 kostra.
Snad to popíšu srozumitelně.
Jeden vývod cívky relé se propojí s jedním vývodem spínaného kontaktu relé a drátem propojí na T12a/2 - hnědý (někde bílý) drát - kostra.
Druhý vývod cívky se připojí na vývod T12a/11 - odemykací pulz +12V - ten sepne na těch 0,8 sec relátko.
Třetí vývod bude od druhého kontaktu relé a připojí se na T6/6 - hnědobílý a bude na těch 0,8 sec přikostřovat světlo (něco jako další dveřní spínač).

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pát 14. říj 2011 18:36:12
od hydrant
Při brouzdání po webu jsem zaregistroval novinku, jak nahradit stávající žárovky ve stropních svítilnách.
Vyrábí se tzv. LED panely s redukcema na sufitku, nebo bezpaticovou žárovku.
http://www.youtube.com/watch?v=0CKJmYFR ... re=related
Nabízí je třeba tady. Je tam vidět i redukce na sufitku.
http://www.led-zarovky-12v.cz/led-zarov ... LED-panely

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2011 21:31:29
od hydrant
Crob: Tak jsem zkoušel různý varianty jak vyřešit rozsvícení lampičky po vypnutí zapalování. Nejjednodušší řešení je použít časovač 555. Mám to odzkoušeno na simulátoru a tam to maká parádně.
Pro názornost, byla by to "černá skříňka" se čtyřmi vývody. Jeden +12V (30), druhý kostra (31), třetí +12V (15) za klíčkem a čtvrtý na spínání vnitřního osvětlení (T6e/6). Bez plošáku (dal by se použít universální a propojky drátem) a krabičky je cena součástek do 50,- Kč. Nesouvisí to s centrálem, tak by to mělo makat u všech verzí felin. Drobnou úpravou by to mohlo nahradit i ten zpožďovač.
Pokud by byl zájem, tak to můžu dotáhnout až do návodu. Bohužel mne filda už půl roku sporadicky stojí na ulici (dělám jenom udržovací jízdy). Koupil jsem auto od jiného výrobce a do fildy už moc nekoukám.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: čtv 20. říj 2011 6:02:19
od straca
zrovna jsem nad tim taky premejslel,treba ze kdyz vypnu klicek a stropni tak aby stropni svetlo dostalo treba na 15s - signal,jako od dvernich spinacu treba,mam origo zpozdovac,.jo ten navod sem dej bylo by to supr,jo a jeste mozna by se dalo nejak vyuzit toho ze felda ma na spinacce P kontakt,kde se obevi +12V po vypnuti klicku do polohy 0 v poloze 1 a start tam napeti neni

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pon 31. říj 2011 19:09:44
od Fidlla
hydrant píše:Já mám ŘJ centrálu se šesti vývody, ta funguje jak jsem psal.
U novějších vozů jsou ŘJ tuším s 10 pinovým konektorem. Může tam být použito ovládání motorů připojováním +12V, v klidu jsou ukostřeny. To by tomu odpovídalo i to trvalé svícení svítilny.
Kolega ze slovenského fóra proměřil poměry na konektoru T12a. Ovládání motorů centrálu u novějších jednotek je "plusem" a tahle úprava tady fungovat nebude ...
Jde to udělat s využitím malého relátka s jedním spínacím kontaktem. Akorát cena úpravy se zvedne asi na 20,-Kč.
Navíc přibude jeden drát, který se připojí na T12a/2 kostra.
Snad to popíšu srozumitelně.
Jeden vývod cívky relé se propojí s jedním vývodem spínaného kontaktu relé a drátem propojí na T12a/2 - hnědý (někde bílý) drát - kostra.
Druhý vývod cívky se připojí na vývod T12a/11 - odemykací pulz +12V - ten sepne na těch 0,8 sec relátko.
Třetí vývod bude od druhého kontaktu relé a připojí se na T6/6 - hnědobílý a bude na těch 0,8 sec přikostřovat světlo (něco jako další dveřní spínač).



Ahoj,tak slovenský kolega má pravdu-jaký teda použít přesně relátko??? Jedná se mi o typ a další udaje...Díky předem Hydrante a takydíky za skvělí pokec na srazu u lízátek........

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pon 31. říj 2011 21:27:18
od hydrant
Zdarec fidllas, zdravím kousek od lízátek.
Zkus polaborovat s čímkoliv, co je na 12V a má jeden spínací kontakt. Dá se použít třeba automobilové relé, tak jak odkazuje vajdo na slovenským fóru. Je to zbytečně předimenzovaný relé, ale je běžně k mání v "autopotřebách" a za rozumný peníz.
Detaily zde: http://www.feliciaklub.sk/viewtopic.php?t=7058
V klidu to nic nebere tak je to celkem jedno jaký relátko použiješ. Ty názvy .. ovládání "plusem" nebo "mínusem" jsou celkem zavádějící. Jde o to, že u mne (stará ŘJ 6 vývodů) je na motorech trvale v klidu na obou vývodech +12V a podle toho jestli chci zamknout nebo odemknout, tak se na jednom nebo druhém přívodu k motoru připojí přes relé ŘJ kostra. U nových ŘJ je tomu zřejmě právě naopak. Oba vývody motorů jsou trvale kostřeny a směr pohybu je určen přivedením 12V na odpovídající "fous".
Důležité je to zapojit tak jak je uvedeno výše v odkazu.
Pokud by bylo něco nejasné dej vědět, napiš co máš za relátko a dáme to richtigu.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: úte 01. lis 2011 20:02:28
od Fidlla
hydrant: velké díky ti ,zítra na to mrknu.... ;) ;)

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: stř 02. lis 2011 20:36:39
od Fidlla
Už mi to maká...super věcička...

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: ned 06. lis 2011 12:20:40
od hydrant
Tak přece u novejch je to naopak...
Jsem rád, že si rád ....Ať slouží vychytávka.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pát 30. pro 2011 0:19:01
od Brendy - FK
Ahoj, mam dotaz ke strop. osvětlení. Do stropky mi vedou pouze 3 kabely ale ve spojce je místo pro 4. Po otočení klíčku by mi mělo zhasnout strop.světlo jenže se tak nestane a origo zpoždovač 12sec stále svítí :( Kdyby měl někdo fotky jak má ze spínačky vést kabel do strop. světla, nebo schéma, nebo mi kdokoliv jakkoliv poradil, byl bych více než vděčnej :) Předem díky !

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pát 30. pro 2011 0:31:48
od ferdamravenec
ahoj , tady si postahuj co potřebuješ http://wrp.cz/clanky/felicia.html
v příručce > el schémata , od r95 některé verze od října96 v provedení GLX to mají z výroby
natáhni si drát od spínačky z č15 do volné pozice zpožďovače

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pát 30. pro 2011 0:43:31
od Brendy - FK
Jsem asi uplně blbej, ale nějak to nemůžu najít. Nemoh by mi to někdo spíš vysvětlit typem pro tupce ? :))

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pát 30. pro 2011 2:29:46
od ferdamravenec
na tom odkazu je veškerá dokumentace stažitelná v el. podobě

schéma zde : http://wrp.cz/rock/felicia/schemata.pdf např strana 176 nebo 211 prohlížeče

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pát 30. pro 2011 9:10:54
od hydrant
Brendy, tady je schema:
Obrázek
Do 4-pinového konektoru (T4p) vedou u tebe 3 dráty pin 1 - hnědý - je ukostřen, pin 2 - černý - je na trvalých 12V, pin 3 - hnědobílý - jde k dveřním spínačům. Potřebuješ natáhnout drát k pinu 4 - černý - průřez 0,5mm2. Nejlépe bude vyndat "stropku" pak plast na pravém sloupku. Tvrdším drátem nebo protahovacím pérem od stropky se dostat do sloupku a máš vyhráno. Protáhnout drát pod tapcem a přes sloupek k releové desce. Tam najdeš dost drátů, které jsou pod napětím po zapnutí zapalování. Třeba konektor BE - piny 1 a 7, konektor BF - piny 1, 2, 4 a 7.
Obrázek
Já u své kraxny to měl natažené, tak nevím jestli nebudeš muset sehnat do konektoru u stropky kontakt, který se vkládá do něj.
Tady je zpožďovač:
Obrázek
Na levé straně jsou označeny jednotlivé piny. U tebe č.4 zatím bez drátu.
A uvnitř je to takhle:
Obrázek
Na pravé straně jsou pořád tři vývody, které vedou do světla. Na levé už čtyři a nově přivedený drát ovládá elektroniku zpožďovače tak, aby při zapnutí zapalování světlo zhaslo.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pát 30. pro 2011 17:47:41
od Brendy - FK
Děkuju moc :)) Pomohl jsi mi.

Re: Stropní světlo

PříspěvekNapsal: pon 02. led 2012 11:44:09
od xmorfeuz
nevite jake oznaceni ma ten faston ( nebo co to je ) abych si mohl natahnout ctvrty drat do stmivace ?

myslim ten co jde do konektoru u svetla...dik