Kabel pro diagnostiku - zkušenosti, doporučení

Vše okolo diagnostiky

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod smazany clen - FK » ned 29. lis 2009 3:17:31

Ne není modrý.Ale už mě to jde.Takový dotaz jaké verze Vag-Comu by mě měli jít kromě v409.1?Nebo takhle půjdou mě na to i ty novější verze?Más stím zkušenosti?Jaký bys mě mohl doporučit nebo nějaký profi program co mi půjde a testuje to uplně vše.Můžež ty programy kdyžtak dát na ně linky?Díky moc
smazany clen - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Ivarek » ned 29. lis 2009 11:23:11

Nejlíp s těmahle kabelama funguje 304CZ.Verze od 409 vejš vyžadují hw klíč tudíž jsou ti k ničemu.
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2799
Registrován: čtv 15. bře 2007 13:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod smazany clen - FK » ned 29. lis 2009 21:16:50

A neexistuje nějaký crack nebo keygen nebo tak něco?
smazany clen - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Smajda - FK » úte 08. pro 2009 19:16:20

je je, akorát nevím jak to tu je s warezem, ale když budeš hledat VAG COM 304 cz full tak bych měl něco najit :) radek
Smajda - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Martased - FK » úte 29. pro 2009 18:00:35

nasel uz nekde nekdo tu plnou verzi ja to nemuzu za boha najit
Martased - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod MartinB » úte 29. pro 2009 18:24:00

Je to trošku mimo téma ale celkem hodně uvažuju o koupi vagu. Prosím vás nevíte jaký je mezi nima rozdíl? Anebo, který byste doporučovali?

http://cm.aukro.cz/item860117744_diagno ... a_276.html

http://cm.aukro.cz/item867384073_profi_ ... skoda.html
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
viewtopic.php?f=16&t=15025
Uživatelský avatar
MartinB
Palec nahoru! 12 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 661
Registrován: pon 15. zář 2008 18:31:55
Bydliště: Opava/Ostrava

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Martased - FK » úte 29. pro 2009 18:26:27

modry nebrat je problemovy ja mam cerny a jsu spokojeny
Martased - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Marty_pv - FK » úte 29. pro 2009 18:27:00

MartinB: Já mám ten černý a bez problémů funguje, zdagnostikuje feldu i rodinnou fabii 1.4
Marty_pv - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod MartinB » úte 29. pro 2009 18:45:46

Hoši dík za reakce. Uvidím kolik budu mít na výplatu z brigády a pak bych si ho koupil (ale určitě v budoucnu jo).
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
viewtopic.php?f=16&t=15025
Uživatelský avatar
MartinB
Palec nahoru! 12 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 661
Registrován: pon 15. zář 2008 18:31:55
Bydliště: Opava/Ostrava

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Martased - FK » úte 29. pro 2009 18:53:23

Marty_pv píše:MartinB: Já mám ten černý a bez problémů funguje, zdagnostikuje feldu i rodinnou fabii 1.4

jaky pouzivas soft? nemas nahodou vag com 4? shanim ho a nemuzu ho najit nikde :(
Martased - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Gizbo - FK » pát 01. led 2010 19:06:43

tady jsou nějaky programy,třeba někomu pomužou.
http://www.obd-2.websnadno.cz/DOWNLOAD.html
Gizbo - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Martased - FK » pát 01. led 2010 20:05:42

jj moc dik :)
Martased - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Martased - FK » pon 15. úno 2010 17:30:56

chtěl bych se zeptat nainstaloval jsem si windows 7 a nejde mi nainstalovat vag com 304 mate stim někdo zkušenost?? díky
Martased - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Ivarek » pon 15. úno 2010 19:11:20

Na WIN7 32bit maká jako z praku.
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2799
Registrován: čtv 15. bře 2007 13:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Martased - FK » pon 15. úno 2010 19:29:00

ja mam bohuzel 64bit ultimated
Martased - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Ivarek » pon 15. úno 2010 19:55:12

V tom případě asi pešek....už se s tím pral Raceman,ale nevím jak nakonec dopadl.
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2799
Registrován: čtv 15. bře 2007 13:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Martased - FK » pon 15. úno 2010 20:49:24

jj to nasere zkusim se na to podivat ale pochybuju o tom ze by to jelo
Martased - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Martased - FK » úte 16. úno 2010 20:11:01

nahodil jsem 32bit a vali jako hodinky :)
Martased - FK

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod Ivarek » úte 16. úno 2010 20:18:56

No vida... ;)
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2799
Registrován: čtv 15. bře 2007 13:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Problém s vag-com kabelem KKL

Příspěvekod MartinB » stř 10. bře 2010 9:04:02

MartinB píše:Hoši dík za reakce. Uvidím kolik budu mít na výplatu z brigády a pak bych si ho koupil (ale určitě v budoucnu jo).


Budoucnost nadešla a koncem týdne bude doma :)
(Ještě seženu soft a o víkendu budu diagnostikovat :oops: )
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
viewtopic.php?f=16&t=15025
Uživatelský avatar
MartinB
Palec nahoru! 12 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 661
Registrován: pon 15. zář 2008 18:31:55
Bydliště: Opava/Ostrava

Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod markos29 - FK » čtv 08. dub 2010 15:26:05

Zdravím.Mám dotaz bude mi chodit teto kabel i na felicii?Na nějakých stránkách to píšou,že to podporuje.Je to pravda?Máte stím nějé zkušenosti?Díky moc
markos29 - FK

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Mexikan » čtv 08. dub 2010 15:57:21

Bude, ale je to šíleně drahé.
Jestli to nemusíš kupovat, tak si najdi levnější. Třeba na Aukru.
A3 + Pick-up 1.9D, ex 1.3MPi

Moje garáž
Uživatelský avatar
Mexikan
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 783
Registrován: úte 12. úno 2008 3:10:20
Bydliště: Branka u Opavy

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Mexikan » čtv 08. dub 2010 15:59:27

Např.
http://aukro.cz/item985341240_diagnostika_kabel_obd_ii_vag_kkl_audi_skoda_276.html

Soft se k tomu dá dostat na internetu, nebo ho dostaneš k tomu.
A3 + Pick-up 1.9D, ex 1.3MPi

Moje garáž
Uživatelský avatar
Mexikan
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 783
Registrován: úte 12. úno 2008 3:10:20
Bydliště: Branka u Opavy

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod markos29 - FK » čtv 08. dub 2010 16:17:49

Mexican:Našel jsem na aukru ten kabel ELM327 za 650kč,ale je až s Turnova.Máš to nějak vyzkoušené?A nevíš o někom z Prahy kdo by ho prodával za ty samé peníze?Díky moc
markos29 - FK

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Mexikan » čtv 08. dub 2010 16:51:32

Mám taky z Aukra. Sice ne přímo tenhle, ale je to OK. Vše funguje. A borec mi k tomu dal i CD se softem.
A3 + Pick-up 1.9D, ex 1.3MPi

Moje garáž
Uživatelský avatar
Mexikan
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 783
Registrován: úte 12. úno 2008 3:10:20
Bydliště: Branka u Opavy

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Mexikan » čtv 08. dub 2010 16:55:47

Mám to od tohoto uživatele: LBDIAG
http://aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=10908971
Je spolehlivý. Má tam ten ELM327 co sháníš za 690.- a ten "můj" za 390.-
EDIT: aha, ten ELM327 umí i CAN-Bus. Tak to už bych si připlatil.
A3 + Pick-up 1.9D, ex 1.3MPi

Moje garáž
Uživatelský avatar
Mexikan
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 783
Registrován: úte 12. úno 2008 3:10:20
Bydliště: Branka u Opavy

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod markos29 - FK » čtv 08. dub 2010 17:11:15

nemáš náhodou ten KKL USB?Jak mám zjistit,že ten můj VAG kabel KKL USB umií i CAN BUS? Nebo máš ten kabel ELM327?Díky moc
markos29 - FK

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Mexikan » čtv 08. dub 2010 18:05:12

Píše to ten borec.
ELM327 disponuje podporou všech současných pěti standardů, které OBDII zná, takže nezávisle na obsluze umí jak americké, tak evropské značky a dokonce i akuální CAN-Bus.

Adaptér s čipem ELM327 nahrazuje současnou kombinaci adaptérů ELM323, ELM320 i ELM322 a navíc přidává podporu nového rozhraní CAN-Bus.

Nejuniverzálnější diagnostika podporuje:
evropská vozidla (ISO,CAN)
americká vozidla (ISO,VPW,PWM,CAN)
vozidla koncernu Ford (PWM,CAN)
asijská vozidla (ISO,CAN)
vozidla GM (VPW,CAN)

Podporuje protokoly:
- ISO15765-4 (CAN)
- ISO14230-4 (KWP2000)
- ISO9141-2
- J1850 VPW
- J1850 PWM


Píše že použitý řadič ELM 327 umí i CAN.... Já mám zichr nějaký starší řadič, který ten CAN neumí.
A3 + Pick-up 1.9D, ex 1.3MPi

Moje garáž
Uživatelský avatar
Mexikan
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 783
Registrován: úte 12. úno 2008 3:10:20
Bydliště: Branka u Opavy

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod markos29 - FK » čtv 08. dub 2010 20:20:10

A je to 100% funkční stou Felicii r.v.96?
markos29 - FK

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Mexikan » čtv 08. dub 2010 20:44:11

oba dva budou funkční
A3 + Pick-up 1.9D, ex 1.3MPi

Moje garáž
Uživatelský avatar
Mexikan
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 783
Registrován: úte 12. úno 2008 3:10:20
Bydliště: Branka u Opavy

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Raceman » čtv 08. dub 2010 20:47:25

KKL kabely CAN BUS neumí
Uživatelský avatar
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: pát 04. čer 2004 0:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Mexikan » čtv 08. dub 2010 20:51:01

ano.
ale pro použití na feldě mu budou oba fungovat.
ovšem potom nechápu jak jde ten výše zmiňovaný kabel za 690.- fungovat na can-busu když má obd konektor, leda že tam má ještě nějaký jiný vývod
A3 + Pick-up 1.9D, ex 1.3MPi

Moje garáž
Uživatelský avatar
Mexikan
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 783
Registrován: úte 12. úno 2008 3:10:20
Bydliště: Branka u Opavy

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Tomas6 » čtv 08. dub 2010 20:54:20

Kabel ELM 327 feldu umět nebude.Jakožto spoustu jiných aut.Podle popisu umí jen OBD a to starší auta nemají.Pokud chceš na feldu nějaký kabel tak kup to co ti tady doporučujou kluci.
Felda 1,3BMM lpg Kat off,střed off,favo svody,soieta...Jede jako ďas. :-)
Passat B4 1Z EGR off+něco nalitého.Nejede špatně,ale mohlo by to být lepší...
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 16&t=10389
Uživatelský avatar
Tomas6
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 3753
Registrován: sob 06. říj 2007 18:47:49
Bydliště: Slušovice

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Raceman » čtv 08. dub 2010 20:55:45

OBD zásuvka je jakýsi standard používanej ve více značkách hlavně u koncernu ale i Opel, Volvo a BMW mají stejnou zásuvku a převážně se liší jen v zapojení jednotlivých pinů konektoru
KKL kabel má jak už z názvu vyplývá na dvou pinech linku K (pin 7 a tuším že i pin 10) kabely pro CAN BUS mají jinej převodník a navíc ještě 2 obsazený piny CAN-L a CAN-H
Uživatelský avatar
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: pát 04. čer 2004 0:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod markos29 - FK » čtv 08. dub 2010 21:01:51

Je to klasický konektor OBD II a na druhém konci USB.Nebo jak si to myslel.Takže můžu se na tvoje odpovědi spolehnou.Nezlob se,ale nechtěl by utratit 690Kč a potom by to nešlo.Za nějakou dobu bych chtěl přesedlat na jinou značku např.VW PASSAT 1.9TDi.Tam mě asi chápeš.Ted mám tedy Felicia 1.3LXI 50KW řídící jednostka BOSH
markos29 - FK

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod markos29 - FK » čtv 08. dub 2010 21:04:49

Pokud já vím tak felicia 50KW má OBDII.Tak co to tady melete za nesmysli.Ted mám kabel OBDII KKL a na Feldě mě to jde.
markos29 - FK

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Mexikan » čtv 08. dub 2010 21:06:37

Tomas6 píše:Kabel ELM 327 feldu umět nebude.Jakožto spoustu jiných aut.Podle popisu umí jen OBD a to starší auta nemají.Pokud chceš na feldu nějaký kabel tak kup to co ti tady doporučujou kluci.

Ale umí, teď se dívám do datasheetu a má obě linky.
A3 + Pick-up 1.9D, ex 1.3MPi

Moje garáž
Uživatelský avatar
Mexikan
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 783
Registrován: úte 12. úno 2008 3:10:20
Bydliště: Branka u Opavy

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Raceman » čtv 08. dub 2010 21:08:13

KKL kabelem napojíš feldu, O1, S1, všechny fábie, cikána a ostatní vozy koncernu do roku 2004 100%
O2 a S2 a auta po 2004 až možná na nějaký vyjímky KKL nenapojíš protože už používají CAN v2.0 kdežto starší jedou na KKL a CAN v1.6 a ten ještě jede přes gateway která umožňuje vzájemnou komunikaci KKL a CAN jednotek
Uživatelský avatar
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: pát 04. čer 2004 0:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Mexikan » čtv 08. dub 2010 21:12:52

markos29 píše:Pokud já vím tak felicia 50KW má OBDII.Tak co to tady melete za nesmysli.Ted mám kabel OBDII KKL a na Feldě mě to jde.

Nezlob se na mě, ale pokud ten kabel máš, tak proč sháníš další? Pokud si koupíš ten kabel s ELM 327 tak ti půjde stejně jen na nižší, pomalejší verzi CANu (1.6 ?)
Tak nehroť nový kabel a až budeš mít další auto, tak si zjistíš se 100% jistotou, jakou verzi CANu máš a podle toho koupíš kabel.
A3 + Pick-up 1.9D, ex 1.3MPi

Moje garáž
Uživatelský avatar
Mexikan
Palec nahoru! 5 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 783
Registrován: úte 12. úno 2008 3:10:20
Bydliště: Branka u Opavy

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Ivarek » čtv 08. dub 2010 21:13:45

Raceman píše:KKL kabelem napojíš feldu, O1, S1, všechny fábie, cikána a ostatní vozy koncernu do roku 2004 100%
O2 a S2 a auta po 2004 až možná na nějaký vyjímky KKL nenapojíš protože už používají CAN v2.0 kdežto starší jedou na KKL a CAN v1.6 a ten ještě jede přes gateway která umožňuje vzájemnou komunikaci KKL a CAN jednotek

:D :D ...co je cikán?
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2799
Registrován: čtv 15. bře 2007 13:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Raceman » čtv 08. dub 2010 21:16:26

no cikánster alias pokojster a česky roomster :D
Uživatelský avatar
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: pát 04. čer 2004 0:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Ivarek » čtv 08. dub 2010 21:17:59

:lol: :lol: ..ty kráso to by mě nenapadlo....
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2799
Registrován: čtv 15. bře 2007 13:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Raceman » čtv 08. dub 2010 21:20:30

ještě tu máme kyslík O2, půlkyslík O1, formule F1, dablformul F2, sup S1 a duosup S2 ..... :D
mám pokračovat v OT? :D
Uživatelský avatar
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: pát 04. čer 2004 0:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod Ivarek » čtv 08. dub 2010 21:22:45

:D :D to jsou pikačoviny...tyhle aliasy teda neznám.
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2799
Registrován: čtv 15. bře 2007 13:17:01
Bydliště: Melnik

Není tento kabel podezřele levný?

Příspěvekod kybrex » úte 27. dub 2010 20:57:39

Zdravím,
kabel pro diagnostiku za 1800Kč si fakt kupovat nehodlám, ale teď jsem našel nějakou alternativu na aukru
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=1009620903 a nevím, zda má cenu do toho jít, jestli to k něčemu bude?

Díky za tip.
Uživatelský avatar
kybrex
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 225
Registrován: pon 27. dub 2009 23:27:18
Bydliště: Nové Město nad Metují

Re: Není tento kabel podezřele levný?

Příspěvekod Raceman » úte 27. dub 2010 21:09:09

tenhle mám a je spolehlivej
Uživatelský avatar
Raceman
Palec nahoru! 29 / Palec dolů! 4
Příspěvky: 2179
Registrován: pát 04. čer 2004 0:08:55
Bydliště: Příbram

Re: Není tento kabel podezřele levný?

Příspěvekod kybrex » úte 27. dub 2010 21:20:34

Paráda. Díky, jdu do toho. Trochu mi přijde, že felda jednou za čas zaškube kolem 2000 při rozjezdu, tak se chci podívat, jestli řídící jednotka něco neříká.
Uživatelský avatar
kybrex
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 225
Registrován: pon 27. dub 2009 23:27:18
Bydliště: Nové Město nad Metují

Re: Není tento kabel podezřele levný?

Příspěvekod Ivarek » stř 05. kvě 2010 21:31:46

Jen tak pro zajímavost....znáte nebo máte někdo zkušenosti s těmahle kabelama?Co všechno umí?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VAG-K-CA ... veQ5fTools
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2799
Registrován: čtv 15. bře 2007 13:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Diagnostiký kabel ELM327

Příspěvekod markos29 - FK » sob 08. kvě 2010 23:41:28

Mexikan: Prosím tě máš to nějak vyzkoušené,že to bude chodit i na tý mí feldě?Zatím jsem to zkoušel na Fabii r.v.2000 a tam se to spojí.Nemůže to být náhodou rychlostí co se dá nastavit v scanmasteru?U všech verzí se dá nastavit jenom rychlost 19200 a víš.Mám podezření na tu rychlost.Jaký bys mě doporučil,ale musí se dát tam nastavit rychlost 9600?To je asi ono ta rychlost.Díky mo
markos29 - FK

Re: Není tento kabel podezřele levný?

Příspěvekod kybrex » ned 09. kvě 2010 1:02:14

Tak diagnostiku jsem vyzkoušel. Dopadlo to dobře až na jednu chybu. Vadný teplotní čidlo, takže to ještě proklepnu a kdyžtak ho vyměním. :-)
Uživatelský avatar
kybrex
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 225
Registrován: pon 27. dub 2009 23:27:18
Bydliště: Nové Město nad Metují

PředchozíDalší

Zpět na Diagnostika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník