Osmnáct let už mi bylo tak mi prosím ihned neodsuzujte jako nějakého "hošíka", který má týden řidičák a věří v zázraky. V problematice sportovních filtrů nejsem zdaleka tak naivní, jak by si asi výrobci těchto výrobků představovali, ale i přesto se zeptám na vaše eventuální zkušenosti.
Když pomineme slibovaný nárůst výkonu a pokles spotřeby (jak již jsem zmínil - hlavu v oblacích opravdu nemám), dá se sportovní filtr (nemyslím otevřený hřib - pouze bavlněnou sportovní vložku vkládanou do sériového filterboxu jako náhradu sériové papírové) uvažovat jako nějaký krok kupředu? Budu totiž předělávat feldový výfuk na favoriťácký bez katu (přední díl od JP s připraveným prostupem pro lambdu, střed favorit, zadek Soieta) a když budu teoreticky uvažovat, že tím delším předním dílem lehce pomohu motoru v rámci efektivnějšího odvodu spalin, tak jsem myslel, že bych mu ještě i ulehčil práci s nasáváním potřebného vzduchu. Mimo jiné sportovní vložka může mít za následek kromě většího množství nasávaného vzduchu i větší množství nasávaného bordelu že? Možná jsem větší teoretik než praktik a řeším zanedbatelné hlouposti. Ale pokud máte zkušenosti, rád se ponaučím