Přestavba MPI na karburátor
-
Jezevec33 - FK
Přestavba MPI na karburátor
Zdravím. Mám dotaz. V autě (felicia 1,3 MPi 135) mám sníženou hlavu a vačku 280/280. Teď jsem se chystal na chip ale bylo mi řečeno,že mnohem lepšíto bude, když tam dám karbec. A dále jaký je rozdíl mezi 135 a 136? Když už bych to dělal,nebude lepší sehnat si 136 z 50kW feldy,jen předělat tu vačku a hlavu a pak na to nasadit ten karbec? Nemáte stím někdo nějáké zkušenosti? Díky Jezevec
Re: MPi předělat na karbec
Ta vačka je moc ostrá na MPi, proto ti asi doporučili to předělat. Tuším že Jirkaf jí měl v autě a hned se jí zbavil. Podle mě to nemá cenu na normální ježdění předělávat na karbec.
A jinak použij hledání - na tohle téma je tu celkem dost vláken.
A jinak použij hledání - na tohle téma je tu celkem dost vláken.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
Jezevec33 - FK
Re: MPi předělat na karbec
Příští rok stím chceme jet jen tak pro zábavu amatérskou rally. Normální ježdění jen třikrát do týdne.
-
Jezevec33 - FK
MPi předělat na karburátor
Zdravím. Mám dotaz... Na svém voze Felicia MPi (1,3) sem si udělal úpravu motoru. Je tam vačka 280/280 a snížená hlava. Ted sem dostal radu dat tam karbec který nechám až bude zase více peněz přetryskovat. Pro začátek to musí stačit s obyčejným z fáčka. Mám vše co k tomu potřebuju-karbec,etz,cívku,rozdělovač..Máte někdo s takovou úpravou zkušenosti? Za chip chcou ve zlíně 8000 a to já nedám. Auto není na běžný provoz. Jezdím sním jednou do týdne ale tu jízdu si chci užít. Poradíte mi teda někdo,na co si mám dát pozor nebo jak na to? Děkuji Jezevec
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 18. zář 2011 15:14:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Re: MPi předělat na karburátor
Já s tím zkušenost mám, a je to dražší než chip za 8000 
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Javor - FK
Psal si i na virtu
nechal sis blbě poradit, Sadra ti psal na kolik vyjde vačka a chcip u ME a je to míň jak 8000 kč. Je to jen o tom zvednout telefon zavolat a domluvit se třeba na alternativní dopravě. Než to naladíš tak aby to fungovalo tak v tom budeš za nemálo peněz, a nejsem si jist jestli dosáhneš aspoň na výkon co bys měl z vačkou a čipem jasnej. 
-
Jezevec33 - FK
já sem nejprve udělal vačku a to byla chyba...
teď už to chci zachránit aspoň stím karbecem než dám webery...
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Na ty webery bys tam potřeboval stejně jinou vačku než 280 ne? (jestli se nepletu
) nehledě na větší ventily atd atd atd ...
jestli ti můžu poradit pořádně si to rozmysli než se do toho vrhneš
jestli ti můžu poradit pořádně si to rozmysli než se do toho vrhneš
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Javor - FK
Za webry dáš minimálně okolo 4000. Pokud si sám neslátáš sací potrubí tak nejlevnější varianata nějakýho vařenýho bude cca 1500. A webry taky nefungujou tak že je do auta posadíš a auto najednou samo jede jako blázen. Naladit a sladit webry neni uplně fun, nehledě na to co psal Jirkaf že budeš potřebovat jinou vačku a nejenom tu.
Promisli na kolik tě může tvoje webrová varianta přijít, a pročti si jak sou z ní nadšený všichni co si to svépomocí dali do auta a teď jim to pořád někde nefunguje. Promysli to prosimtě pořádně.
Promisli na kolik tě může tvoje webrová varianta přijít, a pročti si jak sou z ní nadšený všichni co si to svépomocí dali do auta a teď jim to pořád někde nefunguje. Promysli to prosimtě pořádně.