martinjonas.wz.cz píše:Zdravim,me,jak uz jsem psal,opravili plech kolem celniho skla,dali nove tesneni a ted,jak prselo,mam totalne nasakly levy molitan u ridice.Pred opravou byl mokry jen u spolujezdce.Tam je ted sucho.Bude problem v okne nebo muze tect i odjinud? Kazdopadne reklamacka.Dik
Atnarfus píše:Už jsem to tu několikrát psal. Osobně preferuji bitumenový tmel (černý asfaltový hnus). Přilne i na vlhký povrch a když se upatlá karoserie, tak se to dá snadno očistit. Případně se dá snadno očistit karoserie například při výměně skla a těsnění, protože tmel nikdy docela nevytvrdne, dá se snadno mechanicky odstranit a zbytky otřít hadrem namočeným v benzinu.
Kdo chce zatékání vyřešit snadno a rychle, doporučuji odmontovat stěrače a plast pod přední hranou okna. Olepit karoserii těsně podél gumy malířskou papírovou páskou. Nejlépe s pomocníkem přizvedávat gumu a vtlačovat bitumenový tmel. Druhý den se přeteklá část tmelu dá odškrábnout. Představuje to tak hodinu práce. Takto jsem utěsnil několik aut a žádné už od té doby neteče. Ještě zdůrazním, že je nutné otmelit celý obvod okna, tedy i dole.
Kdo to chce udělat pořádně, ten vyndá sklo, očistí a opraví rám, osadí sklo do nové gumy (originálu ze škodovky) a následně zatmelí výše popsaným postupem.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků