Stropní světlo

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Brendy - FK » stř 04. led 2012 18:17:10

Zkus se zeptat u vás ve škodovce :) Mohly by je mít, taky označení přesný nevim, ale servisák by ti to měl najít v Etce ;)
Brendy - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Keke - FK » ned 08. led 2012 16:21:53

Já když sem se ptal tak mě řekli že takové věci nemají,jedině náhradní díly a poslal mě na vrakoviště :o prý prodávají pouze náhradní díly ne části výbav :? :? :?
Keke - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Brendy - FK » pát 13. led 2012 9:02:51

Hydrant: Ještě jednou ti patří velkej dík, koupil sem pin ve škodovce za 61,- + kus kabelu kterej sem měl + jednu čokoládu a spojku abych to připojil do pojistek, fungovalo to za 10minut :)
Brendy - FK

Re: svetlo interieru...blbne

Příspěvekod ursul - FK » ned 29. led 2012 19:25:15

Ahoj pánové,

mám problém:

světlo v poloze "svítit při otevřených dveřích" mi v interiéru problikávalo a rozvicelo se za jízdy.....

postupoval jsem dle vašeho návodu, světlo rozmontoval, plíšky jsem šroubovákem očistil a oškrábal....a teď mi to světlo svítí pořád :))))

Nevíte co s tím? .)

Děkuju R.
ursul - FK

Re: svetlo interieru...blbne

Příspěvekod Maty » ned 29. led 2012 20:26:45

za jízdy problikává? ... vadný některý spínač ve dveřích...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5538
Registrován: sob 01. bře 2008 9:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: svetlo interieru...blbne

Příspěvekod Návštěvník » úte 31. led 2012 10:56:22

Ahoj, díky za odpověď, zkusím se na to kouknout (ale nevím, zda na spínači něco poznám), spíš mě děsí, že přetím to problikávalo a po mém zásahu se šroubovákem to už svítí :D Dám vědět.
Návštěvník

Re: svetlo interieru...blbne

Příspěvekod Maty » úte 31. led 2012 14:50:08

pokud ti svítí po tvém zásahu tak bych se kouknu i na světlo zda jsi neohnul něco co jsi neměl ohýbat :P
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5538
Registrován: sob 01. bře 2008 9:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: svetlo interieru...blbne

Příspěvekod Návštěvník » pon 13. úno 2012 9:20:52

zdravím,

tak jsem se teprve včera dostal ke kontrole světla a spínače ve dveřích...stačilo sundat gumu a spínač trošku procvičit a vypadá to, že funguje. Ještě to chce vyzkoušet za delší jízdy, neboť světlo probilikávalo až začalo svítit teprve až bylo v interieru teplo :) zvláštní :))) jako by se ve světle něco rozpínalo teplem, ovšem kontroloval jsem jej a na nic zvláštního jsem nepřišel.

Takže doufám, že procvičení a profouknutí spínače ve dveřích problém vyřešil!

Díky moc!
Návštěvník

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » sob 18. úno 2012 18:12:27

crob: mám udělanej vzorek na rozsvícení světýlka po vypnutí zapalování, ale nemám to kde vyzkoušet - už nemám feldu.
Jestli někdo z okolí HK bude chtít být zkušební králík tak to uvítám. Předpoklad - zpožďovač ve stropním světýlku.
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 471
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod c1ca - FK » pon 20. úno 2012 7:10:56

Hydrant: Já se na pokustóna hlásím. Předpoklad: abych dojel domů. Na odtah nejsem zařízenej :mrgreen: zpožďovač mám origo ve stropní svítilně. Jsem z hronova
c1ca - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Crob » úte 21. úno 2012 15:09:34

hydrant : chválím a děkuji, že jsi se tomu věnoval. Mně by se to hodilo, protože bych nemusel v noci pootevírat dveře, abych se trefil klíčem do zámku při zajištění řadící páky. :)
Crob
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 24. úno 2011 8:15:27

Re: Stropní světlo

Příspěvekod c1ca - FK » úte 21. úno 2012 19:03:49

Chtěl jsem poprosit o radu k tomu zapojení rozsvecovace svetylka DO. nejdriv vas uvedu do deje. mam felicii r.v. 2000 v ty nejzakladnejsi vybave. zpozdovac jsem dokupoval nedavno. mam dodelavany zvedani cudliku ovladacem. motorky ve dverich jsou stale pod - . takze potrebuju tu variantu s relatkem. ale ja nemam zadny T12a, nybrz T10a. to jsem usoudil ze ve svorkovnici je 10 dratu. blizime se k memu dotazu. Slovenske forum rika :

Zapojenie
85 - T12a/2 - hnedý (alebo biely) vodič
86 - T12a/11 - odomykací pulz +12V
87 - Prepojit s polom c 85
30 - pripojí sa na T6/6 - hnedobiely

Vsechno vim, akorat nemam ten vodic T12a/2 . ale mel by to byt asi kostra. a to v mem 10ti vodicovem konektoru je taky kostra. Ale radsi se ptam jestli je to tak a jestli ji mohu pouzit.

A ted me napada druha vec. v obou vodicich co vedou od motorku je stale - .cili kostra. ja muzu zmerit ve kterym po odemknuti blikne + . a zapojit do relatka mam ten s PLUSEM nebo prave MInusem ?
c1ca - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod c1ca - FK » úte 21. úno 2012 19:42:20

jo jasny. Musim ten co dostane ten impuls. ale ta prvn icast s tou kostrou zustava
c1ca - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » stř 22. úno 2012 13:15:16

U starších jednotek centrálu (6 pinů) je situace následující:
Obrázek
U novějších jednotek (10 pinů) se musí použít relé (kvůli oddělení centrálu a světýlka).
Obrázek
Konektor T12a je u obou provedení jednotek k dispozici za plastem sloupku A, kde je zároveň konektor T6e/6
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 471
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod c1ca - FK » stř 22. úno 2012 15:18:44

Super. Takže ja mam taky T12 ve sloupku akorat ho mam jen 10ti pinovy. ale tohle mi musi slapat i bez toho. Stala kostra na T12a/2 proste je. Diky diky diky. vecer dam vedet
c1ca - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » stř 22. úno 2012 15:30:35

Konektor T12 znamená, že má 12 pinů. Konektor T10a tam najdeš taky, má 10 pinů a třeba pin T10a/2 není žádná kostra, ale drát vede na žárovku pravé zadní směrovky. Tak ať něco dedodrbeš ....
Na těch 12-ti pinových konektorech jsou jasně vidět čísla ... jednotlivých kontaktů.
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 471
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod c1ca - FK » stř 22. úno 2012 16:01:17

Ja tam mam ale pouze dve svorkovnice. jednu 6ti pinovou v rade a vedle ni v tom samem drzaku dvouradou 10ti pinovou. zadnou 12ti tam nemam. to mi je divny naky. a na druhem pinu 10ti dvourade-pinove merim proti + kostru. muzu vyfotit, ale az vecer. opravdu nemam jinou
c1ca - FK

Stropní svítilna

Příspěvekod Jimi - FK » stř 29. úno 2012 9:32:05

Ahoj, mám takovej problém. U stropní svítilně v poloze kdy se má rozsvítit při otevření dveří to nesvítí. Normálně svítí, pojistky sou ok, koncáky ve dveřích taky (kufr mi svítí i po otevření předních dveří). Ale někdo mi říkal že by to mohl být nějaký stmívač. Tak bych se chtěl zeptat jestli náhodou někdo neví kde bych to asi tak měl hledat. Díky
Jimi - FK

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod c1ca - FK » stř 29. úno 2012 10:13:50

Zpožďovač osvětlení je černá krabička o rozměru asu 3x4 cm, nacvaknutá přímo do svítílny.druhý konec je nacvaknutá svorkovnice se 4 drátama.Stálý plus,stálý mínus, mínus spínaný spínačem od dveří a poslední ke spoždovaci. zkus vyhodit ten zpoždovac a dat to napřímo. muže byt vypaleny.Ale to by spis nesvitila vubec.ale stat se muze vsechno.jinak zkus otevrit dvere u spolujezdce jestli se rozsviti. kdyby to byl spinac tak jen jeden. jestli nesviti ani na jedny dvere, sel bych po dratu.
c1ca - FK


Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Jimi - FK » stř 29. úno 2012 12:34:03

Jo jo tak to sem měl vyndaný. Rozebral sem i celou svítilnu a dal to napřímo bez toho zpožďovače a furt to nic nedělalo. Nerozsvítí se to ani když otevřu oboje dveře. Kontaktem v lapičce to taky nebude. Tak asi po drátu no. Kam by měl víst ten drát kterej mi dělá krávu.
Jimi - FK

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod c1ca - FK » stř 29. úno 2012 13:39:14

Celej svazek vede stropem do A sloupku a dolu.zkus promerit jestli tam jde kostra kdyz otevres dvere. jinak bych to spis videl na spatny kontakt ve svetylku.
c1ca - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » čtv 01. bře 2012 19:21:15

Crob někdy loni nakous možnost rozsvítit světýlko při vypnutí zapalování. Začalo mi to trochu vrtat v makovici a zkoušel jsem MKO z 555, která by reagovala na vypnutí zapalování. Pak straca zmínil pověstný volný vývod "P" na spínačce, kde se objeví napětí po vypnutí zapalování. Tak jsem se zabýval možností nějak tento fakt využít. Jednou při bezcílném brouzdání ejhle na fóru Nuke-Elektro Bastlírna narazím na našeho známého breta1, který přesně na vánoční čas tento "forichtunk" nadělil jednomu diskutujícímu. Bretko, ty si geniální, tak jednoduchý obvod a navíc v klidu (při rozpojeném relé) pod napětím téměř nulová spotřeba. Klobouk dolů ....
Tady je jeho dílo:
Obrázek
Stačilo jenom jeden vývod kontaktu relé "hodit" na kostru a modul byl vymyšlen :lol: .:
Obrázek
Pro ty co mají zpožďovač vkládám fotečky na bretův forichtung:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil hydrant dne sob 20. říj 2012 22:39:29, celkově upraveno 4
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 471
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod c1ca - FK » pát 02. bře 2012 13:56:44

Jako lajk jsem ten porychtuňk nepobral. Moc rád bych takovou krabičku měl taky. Kdyby někdo začal pomýšlet o sériové výrobě, jsem zájemce.
c1ca - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Crob » pát 02. bře 2012 14:52:16

hydrant : výborně, paráda, zlatý český ručičky :D . Ještě se zeptám, jak je to s tím zpožďovačem, je nutný, nevadí nebo tam nesmí být. Díky
Crob
Palec nahoru! 0 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 24. úno 2011 8:15:27

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » pát 02. bře 2012 15:56:31

Crob: zde je zpožďovač žádoucí. Modulek jenom naimituje otevření dveří a zbytek "zařídí" zpožďovač.
Prestože má breta1 nastaven čas kolem 3 sekund, ponechal jsem jej, protože to takto vyhovuje (i když by stačil pro tohle použití kratší). Kdo nemá zpožďovač, tak obvod "přidrží" světlo právě na ty tři sekundy. Změnou hodnot by se dal čas prodloužit.
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 471
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní světlo

Příspěvekod c1ca - FK » pát 02. bře 2012 17:18:50

c1ca - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod hydrant » ned 04. bře 2012 23:45:23

Tak jsem přes víkend trochu polaboroval a mám přichystané další zapojení na rozsvěcování stropního světýlka po vypnutí zapalování. Musím to v průběhu týdne odzkoušet. Je jednodušší a má poloviční rozměry. Výchozí předpoklady jsou pořád stejné. Vozidlo vybavené zpožďovačem, využití napětí na vývodu "P".
Zkusím "oprášit" původní záměr na časovač s 555, který umožní stejné funkce i u vozidel bez zpožďovače. Bude aktivován vypnutím zapalování nebo otevřením dveří a bude resetován po zapnutí zapalování (světlo zhasne). Je to v podstatě katalogové zapojení časovače s přidaným ovládáním na reset plusem. Celý problém je to "učesat" do montážního návodu s důrazem na co nejjednodušší montáž. Ale to až později.
Uživatelský avatar
hydrant
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 471
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:59:58
Bydliště: Hradec Králové

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Jimi - FK » pon 05. bře 2012 8:22:59

Tak jsem z toho uplně blbej.... vzal sem měřák vyzkoušim polohu 1. naměřim 12,5v zkusim polohu 2. naměřim 0v a když otevřu dveře tak tam mám 12,5v. Projel sem všechny plíšky v lapičce a všechno vodí, radši sem trošku poškrábal kontakty kvůli vodivosti, ale nevim čim to je, pořád to nesvítí :-D:-D Všechno je ok ale nerozsvítí se to.
Jimi - FK

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod a13sh » pon 05. bře 2012 8:48:03

Tak zkus dat jinou sufitku :o
Uživatelský avatar
a13sh
Palec nahoru! 21 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2056
Registrován: ned 20. pro 2009 22:54:28
Bydliště: Ostrava

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Jimi - FK » pon 05. bře 2012 8:55:40

Ale mě svítí vpohodě :-D jenom se mi nerozsvítí když otevřu dveře. Jinak tam mám tudle
http://www.ebay.com/itm/2x-DE3175-31mm- ... 7b&vxp=mtr
Jimi - FK

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Honza_t » pon 05. bře 2012 9:06:03

A dřív to svítilo? Já když kupoval auto tak to taky nefungovalo, tak jsem se podíval na spínače ve dveřích a oni z nich byly odpojený konektory...
Honza_t
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2125
Registrován: čtv 20. kvě 2010 10:08:08
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod a13sh » pon 05. bře 2012 9:07:06

A kdy ti to zaclo delat? Az kdyz jsi tam dal tuhle led nebo uz predtim se starou,seriovou sufitkou?

Honza me predbehl :)
Uživatelský avatar
a13sh
Palec nahoru! 21 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2056
Registrován: ned 20. pro 2009 22:54:28
Bydliště: Ostrava

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Jimi - FK » pon 05. bře 2012 9:10:05

Kontakty sou vpohodě, jak sem psal už předtim tak při otevření dveří se mi rozsvítí kufr a do stropní lampičky proud jde. No začlo to z ničeho nic, nějak sem to ani ze začátku nepostřehl ale myslim že někdy ještě před těma mrazama to začalo.
Jimi - FK

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod ferdamravenec » pon 05. bře 2012 9:49:50

jak to měříš ? kam dáváš kostru měřáku ?
když dáš na stálé svícení , svítí ?
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4037
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Jimi - FK » pon 05. bře 2012 9:54:17

:-D měřim multimetrem, když dám na normální svícení tak svítí bez problémů a měřim že na prostřední dám + a na ty krajní -
Jimi - FK

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Honza_t » pon 05. bře 2012 9:56:14

nj, to je pěkný že tam proud jde, ale pokud vím, tak spínače přerušují kostru, takže jde o to jestli to měříš správně. Měl bys měřit hnědobílej (ne hnědej) kabel proti červenočernýmu. Na kontaktech světla (u žárovky) to neměř, dokud tam není sklo přes žárovku, tak to nefunguje.
Honza_t
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2125
Registrován: čtv 20. kvě 2010 10:08:08
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Jimi - FK » pon 05. bře 2012 9:58:56

Měřim to přímo na tom konektoru. A hlavně když sem měl zavřený dveře tak mi to neukázalo žádný hodnoty a až když sem je otevřel tam to tam naskákalo.
Jimi - FK

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod ferdamravenec » pon 05. bře 2012 10:05:36

měl jsi na tý svítilně sundaný sklo ? nejspíš jo , takže máš rozhozený kontakty
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4037
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Jimi - FK » pon 05. bře 2012 16:55:57

HH tak když otevřu dveře a dám lampičku do polohy on a zase jí přepnu do polohy při otevřených dveřích tak mi to svítí (jinak ne) a když zavřu dveře tak cca po 5sec zhasne jak má (stmívač sem odpojil) ale když to tak nechám a otevřu dveře tak se mi sama od sebe nerozsvítí.... :-D já fakt už nevim :-D asi si ze mě ta felina dělá jenom prdel.
Jimi - FK

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Maty » pon 05. bře 2012 16:58:02

Tam žádnej stmívač není je to zpožďovač. Kterej když odpojíš tak to zhasíná ihned po uzavření dveří.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Je ... Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Český pravopis je freeware, ale v žádném připadě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Uživatelský avatar
Maty
__________________
__________________
Palec nahoru! 38 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 5538
Registrován: sob 01. bře 2008 9:52:40
Bydliště: Liberec 11

Re: Stropní svítilna

Příspěvekod Honza_t » pon 05. bře 2012 20:57:38

tak vyměň auto :ugeek:
Honza_t
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2125
Registrován: čtv 20. kvě 2010 10:08:08
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Mr.Bzuk » úte 06. bře 2012 18:52:50

Všechny vás tu zdravím. Potřeboval bych zjistit číslo konektoru pro stropní světlo z O2. Je na něm tri pinová svorkovnice. Chci si udělat redukci z origo přes stmívač do světla. Pokud někdo ví, nebo má možnost zjistit byl bych moc, moc rád. Nikde to nemůžu najít.

Jinak pro inspiraci přikládám foto toho co jsem vytvořil. :lol:

Obrázek
Mr.Bzuk
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 64
Registrován: sob 01. led 2011 22:58:39
Bydliště: Horažďovice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Jimi - FK » stř 07. bře 2012 10:15:56

No pěkný, ale není to trošku moc :-D:-D já tam měl 16smd diod a když sem to rozsvítil v noci tak mě to oslnilo tak, že sem pomalu neviděl za jízdy ven :-D dal sem 9diod a už je to vpohodě a furt tak 10x lepší jak klasický žárovky :-D
Jimi - FK

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Mr.Bzuk » stř 07. bře 2012 18:59:12

Jimi, v autě jsem ho ještě neměl, ale když jsem ho zkoušel doma, tak to vypadalo, že bude svítit až na asfalt. :lol:

Jinak jsem použil FLUX LED se svítivostí 8800 mCd :cyclopsani:
Mr.Bzuk
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 64
Registrován: sob 01. led 2011 22:58:39
Bydliště: Horažďovice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod Honza_t » stř 07. bře 2012 23:20:51

Já mám v origo světle 12x tříčipový SMD diody a svítí to pěkně, ale nezlobil bych se kdyby to svítilo víc.
Honza_t
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2125
Registrován: čtv 20. kvě 2010 10:08:08
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod guldys » stř 28. bře 2012 16:24:33

Mr.Bzuk píše:Všechny vás tu zdravím. Potřeboval bych zjistit číslo konektoru pro stropní světlo z O2. Je na něm tri pinová svorkovnice. Chci si udělat redukci z origo přes stmívač do světla. Pokud někdo ví, nebo má možnost zjistit byl bych moc, moc rád. Nikde to nemůžu najít.


Taky jsem to řešil, ale asi ti moc nepomůžu. Konektor jsem použil z kabelového svazku z xenonových světel Audi Q7.
guldys
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 33
Registrován: stř 21. zář 2011 20:45:15
Bydliště: Frýdlant

Re: Stropní světlo

Příspěvekod H4nIS » pon 09. dub 2012 12:18:04

Mohl by mi někdo poradit jak zapojit stropní světlo dozadu ?? Jde mi o to, že mám ty senzory i v zadních dveřích takže když někdo otevře zadní dveře tak mi to svítí vpředu a chtěl bych to udělat tak, že když otevřu zadní dveře bude svítít to svělo vzadu a když přední tak vpředu. Díky
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Uživatelský avatar
H4nIS
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 409
Registrován: ned 12. říj 2008 11:01:27
Bydliště: Ostrava-Výškovice

Re: Stropní světlo

Příspěvekod ferdamravenec » pon 09. dub 2012 15:15:24

máš alarm ? jak to máš zapojený ? tj máš propjený spínače ve sloupcích ? nebo máš ty zadní zapojený zvlášť ?
ferdamravenec
Palec nahoru! 15 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 4037
Registrován: čtv 13. led 2011 6:18:25
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stropní světlo

Příspěvekod H4nIS » úte 10. dub 2012 14:17:17

alarm nemám, jak to je ted zapojene netuším, to auto už jsem tak koupil, když otevrřu jedny ze 4 dveří tak se to světlo rožne a já nechci at se rožne když otevřu zadní dveře proto chci dodělat to zadní stropní světlo at se rožne ono
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Uživatelský avatar
H4nIS
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 409
Registrován: ned 12. říj 2008 11:01:27
Bydliště: Ostrava-Výškovice

PředchozíDalší

Zpět na Osvětlení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron