Silentblok zavěšení motoru 1,6MPI, 1,9D

AEF
Zbysek - FK

Silentblok zavěšení motoru 1,6MPI, 1,9D

Příspěvek od Zbysek - FK »

Feldy 1,6MPi a 1,9D mají na straně motoru u rozvodů silentblok zavěšení motoru, takový ten velký gumový usazený v nějakých odlitcích. Jejich tuhost by měla být trošičku jiná, protože se prodávají zvlášť na 1,6 a 1,9, ale tvarově a funkčně je to stejné. A já se k tomuhle silentbloku ptám, jestli jste ho někdo měnil, nebo kontroloval a jestli má být mezi vnitřním průměrem té gumy a trubkou co jím prochází nějaká vůle nebo ne. Já ji tam totiž mám tak 1,5mm na každou stranu kolem dokola a možná je to důvod proč se ten motor zbytečně hýbe (tedy podle mě, někdo říká že je to tak normální u těchto motorů, ale podle mě to musí dělat jen minimálně)

Tedy jde o tento silentblok
Obrázek
Obrázek

A tady jde celkem jasně vidět, že tam jsou docela mezery. Jde o to, jestli tam mají nebo nemají být. podle mě by tam být nemusely a tlumilo by to i tak díky těm perforacím co to má.
Obrázek

Samozřejmě se motor hýbe i na druhé straně v horním uložení na převodovce, ale s tím asi nic neudělám, protože tam prostě mezera je i na novém silentbloku. Dnes jsem zkusil schválně vložit do té mezery podložku plastovou a samozřejmě se pak motor tak nevychyluje, ale nemělo by to tam správně co dělat. Na fotce jde vidět, jak to při zhasnutém motoru leží na přední straně opřené a dozadu to jde spíše jen při přidávání otáček na motoru.
Obrázek
Doyle - FK

Re: Silentblok zavěšení motoru 1,6MPI, 1,9D

Příspěvek od Doyle - FK »

no ještě žádné zkušenosti nemám, ale začínám dělat rozvody a zítra se chystám na povolení silentbloků.Dneska jsem jen tak trošku zkoušel a moc se mu do povolování nechtělo.Každopádně to zítra vyfotím a dám ti vědět.Mám teda 1,9ku
Zbysek - FK

Mě nejdřív taky nechtěl jít, a protože jsem nevěděl jaký hovado šroub v tom je, tak jsem tam raději stříknul wdčko. No ale pak normálně s trhákem šel po prvním odtrhnutí úplně lehoučce a celkově když jsem ten šroub vyndal, tak byl krásnej. Ono to drží fakt jen ten první odtrh jak je to rozepřený tou gumou.
Každopádně budu rád za fota jak vypadá ten tvůj a jestli tam máš taky vůle, nebo to má být natěsno.
Doyle - FK

snad to půjde, já žádný trhač nemám, jen račnu :)
Doyle - FK

tak tu vůli mám taky, asi to tak má být.Musel jsem celé těleso silentbloku odšroubovat a je to pěkná fuška, víc šroubů už tam snad dát nešlo.Podle velikosti bude nový pěkně mastný.Snad ještě nějakou dobu vydrží.
Zbysek - FK

Nový silentblok stojí asi 400,- . Teď jen jestli tam ta vůle fakt má takhle být, nebo to máme oba vymlácený už. No asi to změřím a zkusím se po něm někde poptat, že bych si to v prodejně přeměřil.
Doyle - FK

tak to jsem čekal víc, jinak já už opět složeno a teď akorát měním kuláky, snad brzy vyjedu
Forko

Příspěvek od Forko »

Chcel by som sa opýtať či je možnosť vybrať celý ten gumený valec (silentblok) bez toho aby som musel pridvihnúť motor zdvihákom prípadne zavesiť na zdvihák aby som mohol vymeniť napínaciu kladku rozvodového remeňa. Remeň je totiž skoro nový ale kladku zrejme nemenili keďže je v háji. Zavadzia mi totiž ten silentblok lebo okolo neho nevytiahnem tú starú kladku s toho šróbu. Prípadne viete poradiť ako vybrať tú kladku bez zdviháku? Vďaka za skorú odpoveď, nakoľko som momentálne nepojazdní ...
Odpovědět