hydrant píše:Crob: zde je zpožďovač žádoucí. Modulek jenom naimituje otevření dveří a zbytek "zařídí" zpožďovač.
Prestože má breta1 nastaven čas kolem 3 sekund, ponechal jsem jej, protože to takto vyhovuje (i když by stačil pro tohle použití kratší). Kdo nemá zpožďovač, tak obvod "přidrží" světlo právě na ty tři sekundy. Změnou hodnot by se dal čas prodloužit.
hydrant píše:Crob někdy loni nakous možnost rozsvítit světýlko při vypnutí zapalování. Začalo mi to trochu vrtat v makovici a zkoušel jsem MKO z 555, která by reagovala na vypnutí zapalování. Pak straca zmínil pověstný volný vývod "P" na spínačce, kde se objeví napětí po vypnutí zapalování. Tak jsem se zabýval možností nějak tento fakt využít. Jednou při bezcílném brouzdání ejhle na fóru Nuke-Elektro Bastlírna narazím na našeho známého breta1, který přesně na vánoční čas tento "forichtunk" nadělil jednomu diskutujícímu. Bretko, ty si geniální, tak jednoduchý obvod a navíc v klidu (při rozpojeném relé) pod napětím téměř nulová spotřeba. Klobouk dolů ....
Tady je jeho dílo:
Stačilo jenom jeden vývod kontaktu relé "hodit" na kostru a modul byl vymyšlen.:
Pro ty co mají zpožďovač vkládám fotečky na bretův forichtung:![]()
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků