felicia lpg a lambda

se sporákem místo motoru :D
Pohan
Příspěvky: 2
Registrován: sob 30. zář 2017 11:12:13

felicia lpg a lambda

Příspěvek od Pohan »

V prvom rade Vas chcem vsetkych pozdravit, som tu novy aspon registraciou, co to som sa tu docital, a dufam ze aj naucil :))) Chalani len mam problem s ktorym si neviem rady, precital som tu hafec stranok, ale som stale z toho jelen, este ze mam v praci casu nato dost :D . Menil som uz na mojej felicii fiacej veci, je to 1,3 mpi, 50kw, lpg tartarini, a krabicky brc junior. Ak na nieco zabudnem, prosim upozornite ma a ja hned doplnim. Kupoval som ju na jar tohto roku, spotreba plynu 9,5 az 10,5L , benzin nemam odskusany. Jazdim iba obcas alebo lepsie povedane tak 1-2 km lez sa to troska zohreje, start samozrejme na benal. Dialnica 110 za hodinu asi tak polovica mojej cesty do prace, okresky 35% a 15% mesto (cela cesta cca 40KM a domov detto). Kamos ma feldu ale bmm a tomu vychadza spotreba lpg 7,2. Mozno je vomne chyba, ale uz som skusal hociake rezimy jazdy a stale takto. Naposledy som menil lambdu, teda zohnal som na skusku druhu lebo ta pred tym vypisovala ze dava prilis chudobnu zmes a trvalo odpojena, strielalo mi to do sania, tak este pojdem zmensit odtrh na svieckach, menil som cidlo co je v chladici, ventilator zopina okolo 94-96stupnov odhadom podla palicky. Len teraz pozeram a vypisuje mi chybu ze prislis slaby signal lambdy a stale odpojena lambda, prilozim foto lebo som si to vsimol az teraz (farba kablov ako su prepojene) , nejako divne su tam kable, keby mi to mohol niekto vysvetlit, alebo pofotit akoo je to na Vasich feldach.
Za kazdu pomoc budem vdacny (precital som tu toho vela ale fakt som jelen, vcera v praci do 0:45)
https://uloz.to/!Pca2qyBV9KlI/20170930-115226-jpg
Kroupa
Příspěvky: 131
Registrován: sob 12. úno 2011 18:49:11
Bydliště: Zbysov 66411
Kontaktovat uživatele:

Re: felicia lpg a lambda

Příspěvek od Kroupa »

Ahoj,měl jsem podobný problém kdysi.Při přestavbě mi umělci místo lambdy odpojili vyhřívání lambdy.Koukal jsem na foto,ale je to u tebe vyloučené.Máš přestřižený signální vodič,bílý.Koukni se kam vede,já měl u řídíci jednotky ještě přepínací relé do kterého to vedlo.Je možné ,že je v háji.Schéma a zapojení je spousta,každopádně pokud vymažeš paměť závad a necháš puštěný motor na benzín,musí se lambda probudit a hlásit nějaké hodnoty.Poznaš na Vagu.Ještě bych zkusil zpět spojit ten bílý drát a tím vyloučit vadnou lambdu.Pak je problém někde v jednotce plynu.
Jo a ten odtrh na svíčkách se mi též osvědčil.Dával jsem 0,55mm a jezdil na svíčky DENSA Q22PR-U.
Rob
Příspěvky: 937
Registrován: stř 25. led 2012 8:42:25
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: felicia lpg a lambda

Příspěvek od Rob »

Jestli ti obě lambdy píšou problém tak budou pravděpodobně obě špatné. Lambda je prakticky pro řízení LPG směsi nejdůležitější,pokud máš systém s krokovým motorkem. Doporučuji koupit novou nejlépe originální japonskou NTK, která se dávala do MPI z výroby. Není nejlevnější ale vyplatí se ji mít.vydrží opravdu dlouho, myslím že už ji měnit nebudeš. Zkus třeba dva dny jezdit jen na benzín a pak mrknout do paměti závad,jestli tam nebude nějaký záznam. Na LPG to jede srovnatelně s benzínem nebo je to znatelně línější, nechce se tomu do otáček, dusí se to?

Jinak myslím že na ten benzín jezdíš zbytečně dlouho před přepnutím na LPG, zvlášť v těchto teplotách. Stačí pár vteřin nechat protočit motor na benzín,rozjet se a hned nechat přepnout na LPG. Když tam budeš mít kvalt,tak ti to nezdechne.

V práci myslím mám pár fotek zapojení lambda sondy, tak ti zkusim poslat. Napiš mi svůj e-mail pokud o to stojíš. Nejsem si ale jistý,jestli ti to k něčemu bude, protože mám sice podobný systém ale výrobce stag.
Pohan
Příspěvky: 2
Registrován: sob 30. zář 2017 11:12:13

Re: felicia lpg a lambda

Příspěvek od Pohan »

dakujem za odpoved, nasiel som az neskor ze takto nejako to ma byt zapojene, ze to ma oklamat riadiacu motora tou riadiacou plynu, myslim ze vcera ked som mal pozicane pc, a povozil som sa po vymene lambdy cisto iba na benzin neukazolo to ziadnu chybu, ani vstreky, ani lambdu, este mozem zajtra poobede vyskusat, dnes tam bolo iba odpojena lambda a vstrek 1 a 2 co som sa docital ze ked je to prepnute na LPG tak je to normlane, teraz ale otazocka, na jednotke brc junior 0-1V, neviem ci som napisal spravne nazov su zospodu tri diodky, cervena zlta a zelena, ma to nejako svietit? je tam aj maly prepinac ale neviem naco sluzi, vieto mi niekto vysvetlit? a odtrh som dal na 0,6 ale po skusobnej jazde aj tak zakuckalo ale nestriela zatial po tychto krokoch do sania. Aspon nieco zatial ;)
A auto je lenivsie ked prepnem skorej na plyn, teraz som bol nuteny taxik ale iba na kusok, auto pokial sa aspon troska nezohreje nechce na lpg tahat, prvych 50 metrov, potom som len tak lahko pohladil plyn, a slo, inak plyn je citit ze ide lenivsie ako benzin, ale tak ma to iba 50kw, neviem lebo som zvyknuty na 140kw (moje druhe auto) tak pre mna je vsetko lenive, ci je to prepnute na plyn alebo benzin.
Odpovědět