Feldy 1,6MPi a 1,9D mají na straně motoru u rozvodů silentblok zavěšení motoru, takový ten velký gumový usazený v nějakých odlitcích. Jejich tuhost by měla být trošičku jiná, protože se prodávají zvlášť na 1,6 a 1,9, ale tvarově a funkčně je to stejné. A já se k tomuhle silentbloku ptám, jestli jste ho někdo měnil, nebo kontroloval a jestli má být mezi vnitřním průměrem té gumy a trubkou co jím prochází nějaká vůle nebo ne. Já ji tam totiž mám tak 1,5mm na každou stranu kolem dokola a možná je to důvod proč se ten motor zbytečně hýbe (tedy podle mě, někdo říká že je to tak normální u těchto motorů, ale podle mě to musí dělat jen minimálně)
Tedy jde o tento silentblok
A tady jde celkem jasně vidět, že tam jsou docela mezery. Jde o to, jestli tam mají nebo nemají být. podle mě by tam být nemusely a tlumilo by to i tak díky těm perforacím co to má.
Samozřejmě se motor hýbe i na druhé straně v horním uložení na převodovce, ale s tím asi nic neudělám, protože tam prostě mezera je i na novém silentbloku. Dnes jsem zkusil schválně vložit do té mezery podložku plastovou a samozřejmě se pak motor tak nevychyluje, ale nemělo by to tam správně co dělat. Na fotce jde vidět, jak to při zhasnutém motoru leží na přední straně opřené a dozadu to jde spíše jen při přidávání otáček na motoru.