Záměnnost otáčkoměrů
-
Matalion - FK
je otačkoměr 1,3 stejny jako u dieselu?
je otačkoměr 1,3 stejny jako u dieselu?
-
jardae55
Re: je otačkoměr 1,3 stejny jako u dieselu?
Podle mně, je otáčkoměr stejný u všech tipů felicií, takže ho můžeš nacpat z diesla do 1.3 nebo naopak, fungovat bude 
-
Návštěvník
Jestli bude ukazovat spravne hodnoty nevim ale rozhodne ma jinak stupnici.
-
Zbysek - FK
Otáčkoměry u dieselu a 1,3 jsou naprosto jiné. Pokud ho připojíš, bude tam vlastně k ničemu, protože bude ukazovat špatně.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Také si myslím že shodné ot. Diesel vs. benzín nebudou... 
-
Matalion - FK
no prave ze diesel ma min otacek jak benzin ale myslel jsem ze bude stupnice stejna jen bude ukazovat min. ale diky moc
-
Matalion - FK
vim ze to jsem nepatri ale myslite ze by pasoavli budiky z fabie golfa 3 nebo pola do feliny?
-
Zbysek - FK
Ne, opravdu by nepaslovaly. Nejen že jsou tvarově naprosto odlišné, ale jsou stavěny zcela jinak.
-
Matalion - FK
asi jine cejchovani vid? no jen me to zajimalo
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Metalion:
Budíky 1.3 a 1.9D - Benzíny mají otáčkoměr do 7t, diesly myslim do 5t ot.
Budíky Golf: jinej náhon, jiná elektrika...
Budíky 1.3 a 1.9D - Benzíny mají otáčkoměr do 7t, diesly myslim do 5t ot.
Budíky Golf: jinej náhon, jiná elektrika...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
MichalP
Zdar lidi tenhle problém už jsem zažil koupil jsem budíky z feldy dieslu v domění že fungujou vše šlo jak mám být ale otáčkoměr začal stoupat až když jsem byl u svý 1.3 SPi na omezovači. zjistil jsem že tam je jiné el. součástky jako odpory a takový prostě otáčkoměr z diesu pracuje na jiných stupních napětí a proudu..asi Ale jak jsem řekl felda točila okolo 5-5500 ot a otáčkoměr se zvedl tak max na 500 ot. Měl jsem tam hned na vyzkoušení budíky s 1.3 od kámoše s otáčkoměrem a tam šli bez problémů. Doufám že jsem trošku pomohl
Nejsem si teď úplně jist ale nesnímá náhodou felda 1.9 D otáčky z alternátoru ?
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Zbysek - FK
Ano, felda 1,9d bere signál pro otáčky z kontaktu W na svorce alternátoru.
-
glx1.6 - FK
otackomer z MPi50 do BMM40
mam doma pristrojovku z felicie MPi50kw a chcem to namontovat do svojej felicie BMM40kw mozem ocakav neake problemi cital som tu na fori rozne nazori
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: otackomer z MPi50 do BMM40
Vyzkoušej a uvidíš sám, těžko takhle říct, když nenapíšeš žádné podrobnosti. 
-
zdick - FK
Re: otackomer z MPi50 do BMM40
Já jsem měnil přístrojovku z 1.3 MPi do 1.3 BMM 50 kW:
Nechal jsem si tacho a teploměr. Tacho jsem chtěl kvůli nájezdu a teploměr z MPi se šplhal do závratných výšin. S původním teploměrem vše OK. Otáčkoměr otáčkuje, mezi budíkama svítí ikonky místo obdélníčků. Spokojenost.
Nechal jsem si tacho a teploměr. Tacho jsem chtěl kvůli nájezdu a teploměr z MPi se šplhal do závratných výšin. S původním teploměrem vše OK. Otáčkoměr otáčkuje, mezi budíkama svítí ikonky místo obdélníčků. Spokojenost.
-
EmilTriner - FK
zapojeni otackomeru - BMM / karbec
kamarad dovez lahodnýho van+ ale ma jeden problem, neví kde vzít proud do otackomeru..... motor byl puvodne bmm ale ted je to karbec, pristrojovka zustala ale bez fungujiciho otackomeru- veskera elektrika z bmm tam zustala, nevi nekdo kdo se vyzna v dratech kde vzit proud na otackomer, nebo kudy ho vest? ma tam klasickou kulatou civku jako na karbec.......
http://kuceraj.rajce.idnes.cz/van/#van.jpg
http://kuceraj.rajce.idnes.cz/van/#van.jpg
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: zapojeni otackomeru - BMM / karbec
U karbecu to bylo z cívky.U jednobodu je to říd.jedn.
-
Lybor - FK
buď ŘJ nebo prostřední drát na zapalovací cívce.měl by být zelený
-
EmilTriner - FK
ok, takze vemu klasika jako u karbecovýho auta z civky drat, ale kam s nim - abych neco neodpalil..... kouknu n azadni stranu pristrojovky, jestli to bude jasny, nebo jestli nekdo nema schema konektoru na zadni strane pristrojovky....... je to sice trochu prasarna, ale nevim jak jinak to rozchodit kdyz je elektronika odpojena....
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem se tu na to ptal protože mě to taky čeká:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 30&t=15929
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 30&t=15929
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Ten drát ze zapalovací cívky je žlutý a připojuje se na vývod, kde už je žlutý drát, vedoucí k zapalovacímu modulu elektronického zapalování.
Ale pro karburátorový motor jsou extra panely přístrojů s otáčkoměrem, podle ETKY 098 730 227. Je možné, že se liší jinými obvody pro otáčkoměr z důvodu jiné úrovně a tvaru impulsů ze zapalovacího modulu než z řídící jednotky BMM.
Ale pro karburátorový motor jsou extra panely přístrojů s otáčkoměrem, podle ETKY 098 730 227. Je možné, že se liší jinými obvody pro otáčkoměr z důvodu jiné úrovně a tvaru impulsů ze zapalovacího modulu než z řídící jednotky BMM.
-
eldement620
Záměnnost otáčkoměrů
Zdravim,chtel bych se zeptat zdali jde z felicie 1,9 otackomer do felicie 1,3?pokud ano tak jak je to se zapojenim?Dekuji za radu.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Otackomer z 1,9 do felicie 1,3
Otáčkoměr je shodný, jen grafika je jiná a DPS
Re: Otackomer z 1,9 do felicie 1,3
Otáčkoměr z 1.9D si bere signál z alternátoru. Otáčkoměr z 1,6 a 1,9 bere impulsy z řídící jednotky motoru.
Takže se liší obvody pro otáčkoměr na přístrojovce.
Takže se liší obvody pro otáčkoměr na přístrojovce.