co místo feldy???

pokec o všem možném i nemožném
Aleš

Re: co místo feldy???

Příspěvek od Aleš »

mám i felicii, mame dvě auta teď už jen jednu feldu combi a tu fobii,předtím krátkou feldu. Moc se mi to už nelíbí, dokopala mě k tomu žena, že barva a výbava a tak a teď stejně jezdí jenom ve feldě. Dnes už bych se pohoohlídnul po jiné motorizaci a hlavně kombi. Jinak jsem v podstě spokojený, pokud se nevysere motor, najeto mám zatím cca 15tkm auto rok a půl, zatím vše ok, tlaky, závady na vag stav.....spotřeba je o 0,2l menší než na feldě, připadá mi to živější v malých rychlostech akorát se musí pořád řadit. Auta se nedají srovnávat, jsou prostě rozdílné motorem,konstrukcí,velikostí, tak jak ženské, :mrgreen:
Prostě takové věci jaké, auto, jaký dům, jaky mobil,TV.....to jsou nekonečné debaty, protože každý má jiné nároky a priority.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

tak kdyz uz je tady tohle tema,tak se zeptam taky,jaky jsou pro a proti u motoru 1,8T a 2,8 (4x4) ? primarne v autech golf,bora mozna passat,leon....stejne nakonec urcite koupim neco uplne jinyho,ale tak abych vedel :)
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Moltician - FK

Příspěvek od Moltician - FK »

po vcerejsi navsteve raimmiho shanime octaviu combi s 1,6 74kw ale nemuzem najit zadnou peknou. uz fakt nevim kde hledat
Moltician - FK

jo a nevite zda budou 18" kola drhnout na te octavce? 17" tam muzou byt v poho ne?
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

17" se davaly origo na RS takže vpoho a myslim že ani 18" s vhodny profilem nebudou dělat problém, ale vzhledem ke zvolené motorizaci bych o 18" ani neuvažoval... 16 nebo 17 nejlíp
Obrázek
Obrázek
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Molti: proč by drhly, když zvolíš parametry co tam mají být (ET, pneu apod.) tak drhnout nebudou, ale 18" jedině až to trochu položíš... na serií to nebude hezký...

Madmaik: tohle téma je někde na VW klubu, taky tam byl dotaz co vybrat s těhle dvou motorů, je to cca měsíc zpět co jsem to četl... jinák já bych šel do 2,8... ale nemusel bych mít 4x4...
Moltician - FK

to je na palicu tak jsem mluvil s mechanikama a kazdej mi rekl ze ta benzinova octavka je na hovno ze octavku jedine v nafte, tak ja uz fakt nevim
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Moltician: co člověk to názor. dle mého nejmíň poruchovej motor v octávě je 1,6 55kw 75se prej hodně sere. 1,9TDI 66 je neskutečněj nesmrtelnej držák, o fous méně je to 81kw, 96kw už je kapánek horší..1,8T hodnotit nebudu ten motor po určitých zkušenostech nemohu ani cítit ;) Někdo jinej ti řekne něco jiného zas :D :lol: Musíš si udělat vlastní názor. Co od toho motoru chceš. Pokud minimální náklady a údržbu tak bych šel do 66kw tdi. ;) Je jich jak čoklů a neserou se. A keci že je to slabý neposlouchej.
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

JE to vpohodě... My máme octu II 1.6, což je stejnej motor, a krom spotřeby oleje kdy v servisním intervalu 30k km dolejem tak litr oleje, s ní dosud nebyl po motorické stránce problém. Má najeto 180k.. Takže bych se toho nebál, jediný co může nastat že to žeře olej, ale pokud narazíš na dobrej kus tak fpohodě ;)
Obrázek
Obrázek
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Já už to vím dávno , jezdím většinou sám a nebo s mamkou, a auto s motorem nad 1000 ccm a s pětima dveřma nepotřebuju .Klidne si koupím malý třídveřák , třeba Opel Corsa nebo malého Citróna nebo Peugota a basta. I třeba malýho "korejce" Nějakou Oktu v TDI smdícího diesla nechci ...
Jarda
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

já ještě neslyšel že by si někdo na 1,6tku stěžoval... ale jak píše Tholis každej na to má jiný názor, 1,9Tdi jsou třeba nesmrtelný motory, ale nemaj nesmrtelny turba a vše okolo... rozhodně je u 1,6 méně věcí co se můžou po**at než u 1,9Tdi... navíc Molti prodává na benzínce, myslím že za to nějak extra prachy mít nebude a myslím (neříkám že to tak je) že 1,6 pro něho bude méně nákladná na servis a údržbu jak 1,9... už jen zkrz turbo, žhaviče, silnější baterka atd atd...akorát bych vybíral tu která má už vychytanou tu převodovku, nevím teď z hlavy od kterýho roku už je o.k....
Moltician - FK

ja si na penize nestezuju kdybys jen vedel...heh
Moltician - FK

ty jo to neni mozny, porad hledame nejakou tu octavku combi v nafte a nic!! uz mam nervy z toho jak hrom :lol:
Moltician - FK

zitra jedem s dudem do cech a snad uz kurna dojedu domu svou octavkou :lol:
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

dojels?......
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

ještě asi furt jede a nechce z ní vylízt :lol:
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

nebojte už dojel . Určitě se pochlubí :salut:
Moltician - FK

jo dojeli sme v pohode...na aute se dneska menil olej a v utery rozvody, cidlo teploty,komplet filtry a napinac remenu aji s remenem...zitra auto umyju a nalestim a hodim foto...
TIMTO CHCI MOC A MOC A MOC PODEKOVAT VELKEMU RYTMUSOVI DUDEMU ZE NAM VYBRAL TAKOVOU SUPER KARU!!! :thumright: :thumright: :thumright:
Moltician - FK

jo a jeste mam dotaz, rika Vam necu CUPRA?
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Cupra - myslíš Seat Leon Cupra?
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

a cos přesně koupil, motor, výbava,atd... něco napiš, s fotek moc nepoznám co je pod kapotou :D
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Moltician píše:jo a jeste mam dotaz, rika Vam necu CUPRA?
:lol: :lol: :lol:
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Takže místo octávky se pořídil SRÁT leon cupra? :(
Moltician - FK

ne to byla hlaka dne ta CUPRA... proste sme jeli kousek od decina pro octavku ktera mela mit udajne jakysi RS paket- mela ho.no! no a mela alu kola z leona cupry a ten prodavaji jak nam to auto popisoval tak se nam zeptal : " nevim, jetsli Vam neco rika CUPRA" tak sme se tomu smali pak celej den takovej chytrolin. jo a pak jeste se ptal dudeho jestli je to nas kamos. tak ne asi, stopli sme ho kousek pred decinem a nahodou s nama jel se mrknout na auto. proste idioti... jeste tam mel takoveho pospoka ten nerekl ani slovo.tak sme jeli pryc a az po par kouscich sme jeli do Jaromere a tam byla ta octavia, ktera nas konecne oslovila... je to stribrna metla, 2002 rok vyroby, 81kw, 179tis km nalitano(poctivych), vybava nic moc ale parkovaci asistent se prikupi a bude to. foto bude snad behem dneska. vcera sem byl celej den v praci, takze dneska mame chlubici den...tak vecer to sem hodim
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Je fakt že za ten den jsme potkali spoustu individuí . Počínaje tím z děčína , pak teplý bratry na ktery jsem skoro dve hodiny čekali a oni nám pak řekli , že auto je prodaný !! :roll:

To už jsme pak ani nedoufali , že něco seženem . Ještě že pán z Jaroměře byl ochotnej ještě večer kolem pul devate nam auto ukázat a dokonce i prodat .

Ale okta krásná(má pár kosmetických vad, ale který auto nemám) .
Jinak motorově a technicky super stav . :thumright:
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

netradiční to barva u Octávky s netradičním motorem :lol: hlavně že je v dobrém stavu a ať dobře slouží :thumright:
Moltician - FK

diky diky jede opravdu krasne na to ze to nema RS PAKET!! cesta k teplym radoby bratrum a do jaromere byla luxus, hodne srandy!! ale mel sem pak strach jako prase kdyz sem jel v nasem auticku dom...ze to nekde tuknu nebo ze se neco vysere na aute atd.ale vse v poho. :mrgreen:
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

a co s feldou? Poputuje k mladé?
Moltician - FK

nene octavka poputuje k mlade a ja mam feldu na hrkotani do prace a zpatky... :dj:
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

tak to musí mět mladá radost ;) :D tak utíkej fotit !!!
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

nechces mi taky koupit nejakou oktavku ?

ja bych ti za ni dvakrat podekoval "dekuji dekuji" a natrhal bych ti kytici u nas na poli
Pavel1

Příspěvek od Pavel1 »

Přemýšlím o tom, že bych si místo Felicie pořídil Golfa IV, objevil jsem jednoho v bazaru, je z roku 2001 a co se týče motorizace, je to 1,6 16V 77kW AZD, najeto má 185 000 km. Chtěl bych se vás zeptat na zkušenosti s tímto motorem - výkon, spotřeba, spolehlivost atd. Někteří mi říkali, že u tohoto motoru je předepsaný benzín s OČ 98 a z tohoto důvodu tento motor nedoporučují, ale nevím, čemu by mělo vadit používání benzínu s OČ 98. Doporučíte mi tento motor? Ten Golf v bazaru stojí 85 000 Kč a měl by být v solidním stavu, je to dovoz z Německa. Je to rozumná cena? Děkuji za radu
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

14 let staré auto a ty za to chceš dát 85000 Kč? :-)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Pavel1 píše:Přemýšlím o tom, že bych si místo Felicie pořídil Golfa IV, objevil jsem jednoho v bazaru, je z roku 2001 a co se týče motorizace, je to 1,6 16V 77kW AZD, najeto má 185 000 km. Chtěl bych se vás zeptat na zkušenosti s tímto motorem - výkon, spotřeba, spolehlivost atd. Někteří mi říkali, že u tohoto motoru je předepsaný benzín s OČ 98 a z tohoto důvodu tento motor nedoporučují, ale nevím, čemu by mělo vadit používání benzínu s OČ 98. Doporučíte mi tento motor? Ten Golf v bazaru stojí 85 000 Kč a měl by být v solidním stavu, je to dovoz z Německa. Je to rozumná cena? Děkuji za radu
Motor je v pohodě, žádnou zásadní vadu nemá. Odchází snad jen zapalovací cívky, ale to na všech motorech od VW z té doby. Chová jako klasický šestnáctiventil, musí se to trochu točit, aby to jelo. Spotřeba je klasických 6-7 litrů na dálky.
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Nebudu zakladat nove tema,tak to vetru sem. Daily felda pomalu prohniva a bude cas ji po zime nahradit necim novejsim.
Rozpocet bude 200 000,-,tzn. nejake auto do tech cca 160 000,- aby zbylo neco na prvotni servis a kola.
Nechci Francouze a Asii a ani nove auto v holobytu,radsi 6-8 let stare (+-),ale v lepsi vybave. Osobne uz mam zuzeny okruh aut na ktere se budu divat,ale co by jste poradili vy?
vodi

Příspěvek od vodi »

Vím, že jsi psal, že nechceš Asii, ale v případě, že jsi tím měl na mysli korejce, tak jako fanda značky Mazda tu uvedu Mazdu 6. Za tu částku co píšeš už se dá sehnat MPS verze. Dál za mě třeba Honda Accord, nebo z evropanů Alfa Romeo 159. Ale alfa je proslulá svou ''spolehlivostí'', tak nevim. Osobně s těmito auty zkušenost nemám a napsal jsem o těchto třech už jako o rodinných autech.
Škoda Felicia 1.3 Mpi, 50kW, '98, Magic
Mazda MX-5 NB-fl 1.8, 107kW, '01
Subaru Legacy IV 2.0, 121kW, '07
-->https://voderamartin.rajce.idnes.cz/
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Zrovna mazda je vyjimka,hod treba nejake inzeraty pro predstavu ;)
vodi

Příspěvek od vodi »

Z ostravy ject pro auto do německa neni asi úplně to nejlepší, ale jenom pro představu:

Mazda 6 MPS (191 kw) :
http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 78399.html

Mazda 6 ''obyč'' (88 kw)
http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 63393.html

Mazda 3 taky není špatná. S motorem 1.6 HDI mě párkrát vezl kolega do práce a dobrý.

Hlavně jsi vůbec nenapsal co bys rád (sportovní, roadster, hatchback, kombi, benzín, nafta,....)
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

No divam se po dvojkovych oktach,passatech 3C atp. Takze neco v tomhle stylu (napr i ta 159ka neni pro me uplny nesmysl). Kastli neresim jestli bude sedan nebo kombik,jde spis o jeji stav. nafta/benzin tam jsem na vazkach, jezdim hlavne mesto a kratke trasy coz teda spis tlaci do benzinu,ale i ta nafta neni nerealna (kor u tech oktavek a passatu kde je v ni daleko lepsi vyber),protoze i mimo samozrejme vyjedu. Rad bych automat,ale uplne nutne to neni.
vodi

Příspěvek od vodi »

Tak dvojková oktávka v naftě je asi sázka na jistotu. Ale víc ti nepovim. Není to úplně moje parketa. S passatem určitě taky neuděláš chybu. Co jsem si ale vzpomněl o passatech, tak jsou docela mezi prvníma v žebříčku magnetů na zloděje :? Což ono ani oktávky nejsou moc pozadu...
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Me se libi 159 v sedanu, petkovej golf, octavka to je takovy neurazi-nenadchne... ale zas otazka jesi od daily neco takovyho ocekavas :) pripadne nejaky bawo trojkovy.. a myslim ze v nemecku sou porad lepsi auta nez u nas, cenove to neni vyhodnejsi ale pokud nekupujes od turka tak je porad mensi sance ze natrefis na bouracku svarenou ze tri aut co ma najeto dvakrat kolem zemekoule...
Obrázek
Obrázek
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Vodi - magnet je dneska uz pomalu kazde auto,navic parkuju z 80% doma na zahrade nebo v praci v arealu,to bych si nemohl koupit skoro nic ;)
Matus - nepotrebuju mit auto na denni jezdeni,tak aby z toho byl nekdo hotovy jinak teda 159 v sedanu asi ne-e to neni muj salek, petkovyho golfa taky nehledam a na bawa taky moc necumim,protoze tam za tu cenu moc nenakoupim a stejne se v nich prd vyznam.
Neco pritahnout z říše by se mi libilo,ale to bych musel mit kontakt na nekoho kdo to dela. Stahnout si to sam je pro me na dlouhe lokty - nemam platak,nemam na to papiry, nemam auto za kterym to dotahnout,neumim nemecky,nevim co vsecko se musi vyrizovat :D takze se to tam pro me uzavira
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Kdyby jsi chtěl, tak mám kolegu co semtam jezdí pro auta do Říše,tak by se to dalo domluvit ;)
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Se pobavime jak to funguje a tak ;)
vodi

Příspěvek od vodi »

Já jsem si jel v září pro auto právě do německa. Vůbec jsem netušil jak probíhá papírování, ale neměl jsem nejmenší problém. Je teda fakt, že se mnou jel člověk, kterej umí německy, taže se mi to značně ulehčilo. Ale fakt na tom nic nebylo a jel bych klidně znova. Auto jsem si našel od soukromníka přes mobile.de. Na jinym fóru mám ještě detailní celej postup + ceny, protože se mě tam na to někdo ptal. V případě zájmu pošlu do SZ.
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Posli,budu rad :thumright:
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

no vidiš a já sehnal v insolvenci koktu 2 roky starou s 48tkm za 210tkč,stav nového auta ale půl roku jsem měl peníze na dřevě a hledal

http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.p ... 03#p590503
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

A kde presne si to vyhlizel?
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

ptal jsem se ve škoda servisech velkých a pak se padnul na 3 ještě nezveřejněné protože jsou hned pryč takové auta do půl hodiny .
dokonce jsem i odhalil několik bouraček a taky mě vyhodily z bazaru když jsem jim dal doklad že auto je o 130tkm stočene :D :D
prostě to nechce brát hned prvni.

třeba příklad pěkná kokta 2009 pán že má 80tkm najeto má ji 2.5roku a najel sní 23tkm jako druhé auto na dovolené.stav pěkný a1
po prověření zkontrolujsiauto .cz vyšlo že první 3 roky žádný záznam pak najednou 57tkm to se drželo skoro rok a pul a pak to měl ten pán.

takže auto dotažené z německa stočené na 57 pak někde dlouho ležela než ji koupil nynější majitel a to za ní chtěl 230tkč serviska rozmazané razítka a místo první záznamů od škody tam byl nějaký mechanik agrozeta :D :D

podle mě je lepší si počkat a připlatit trochu a mít auto na které je spoleh a první investice jsou v nedohlednu a za 4t mám havárko na 100% bez spoluučasti.to je pěkné
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Odpovědět