co místo feldy???

pokec o všem možném i nemožném
Honza9007 - FK

Re: co místo feldy???

Příspěvek od Honza9007 - FK »

podle mýho, by si měl nejdřív Moltician sám určit, co chce víc - zda benzín nebo naftu. Potom asi nějákou minimální výbavu a cenový nástřel. Podle toho by se pak mělo hledat, co se najde.

Nafta: na krátký courání po městě, do 10 km, nic moc. Potřebuje tak 5-6 km, než se ohřeje. Spotřebově OK a i PDčko jede v pohodě. A na nějákej ten "hluk" si zvykneš; to třeba vyrachtanej starej dýzl je horší než tohle.
Benzín: musíš holt počítat s tím, že budeš jezdit za řádově o 2-3 litry víc než u nafty. Pokud ale pojedeš normálně, dá se i s benálem jezdit po městě do 6ti litrů.
Nafta se ti vyplatí, např. vyšší pořizovací cena, při minimálním ročním nájezdu cca 20 000 km (podle značky auta; vycházím z propočtů na nový auto, ale nemělo by se to lišit).

Jinak ti můžu, s klidným svědomím, doporučit i koncernový naftový tříválec 1,4 TDi - luxus spotřeba, jede to (žádná brzda provozu) a na nádrž jsi schopnej odkroutit reálně 920 km (i při městském provozu). Já tenhle motor mám ve Fábce a nechával jsem ho čipnou z 59kW na 74. Auto jezdí denně po Mladý Boleslavi - ráno cca 5 km, odpoledne pak odhadem 40 km a večer cca 130 km. V průměru jezdím do 5ti litrů, dlouhodobá spotřeba se teďka drží někde v rozmezí 4,9-5,1 podle toho, jak jedu. Reálný nájezd na nádrž: 930 km (zpravidla tankuju při rozvícení rezervy, +- 780-820 km a ještě palubák ukazuje dojezd 110-140 km. Zas záleží podle stylu). A na ten trošku odlišnej zvuk motoru si zvykneš - já si z toho dělám už prdel. V 50ti dám 5ku a mám pod kapotou stádo cvrčků :lol:
A náklady? V autorizáku dávám za prohlídku něco kolem 4,5tisíc - z toho jen 2,5 tisíce dělá olej Shell. Ten ale nemusí být - je nejdražší, můžeš použít jakýkoliv jiný, který odpovídá normám VW pro motory TDi PD.

Takže já můžu doporučit tenhle motor. Zatím najeto necelých 80 tisíc a zcela bez problémů (i studený starty teďka v zimě při -25°C).
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

v létě je reálních těch 6-7km na ohřátí u nafty ale v zimě určitě ne... tam potřebuješ o dost více než u benzínu, líbí se mi jak každý řeší spotřebu... a co náklady na údržbu??? nechcete mi snad říct že TDi je neporuchový vůz? A když se tam něco pose** tak je to dražší než u benzínových motorů bez turba, a je tam taky více věcí co se může posr** než třeba u 1,4 nebo 1,6tky...
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

moja reč raimmi :thumleft:
ak človek najazdí veľa nie je o čom, pre bežného človeka sa s naftou jazdí aj ľahšie, ale lacnejšia pri hrkaní v malom určite nie je. V lete ohrejem feldu na 1km, nafte to bude trvať aspoň 4x toľko... Podľa mňa ak naftu na šetrenie a malý nájazd, tak nejaký hladký diesel. Tie sú nesmrteľné :)
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

tak tak nějaký sdi
RAimmi - jsme češí ne tak každej kouká hlavně na spotřebu 8-)

zkusil bych kouknout na toho golfa, v 1,6 74kw si myslím bude dostačující výkon a moc to žrát nebude
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jasný :D ale spotřeba není vše no... já už jsem teď taky chytřejší a nekoupil bych si už 1.8T ale 2,8 V6 stejná spotřeba levnější údržba, menší pravděpodobnost že něco odejde...

taky si myslím že motor 1,6 74kw je pro Molticiana nejlepší volba... ;)
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Spotřeba není všechno . . . Tak jak jsem vrážel peníze do feldy , tak je tet vrážím do okty .
Myslím že at si koupíš jakýkoli auto , budeš muset do něho investovat .
Záleží na tobě co chces . Nikdo z nás ti nemůže říct . kup si naftu nebo benzín je to pro tebe ideální . To si musíš rozhodnout ty .Podle toho pak vybrat auto . ;)

edit . Jen tak pro zajímavost už tu byli nejméně tři stejné témata . Co místo feldy . A řešilo se tam jestli benzín nebo nafta .
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

tak jasný do každýho auta se investuje... ale co se týče motoru tak TDi je určitě dražší jak nějaká 1.6tka... brzdy a jinejý věci tedˇ neřeším pouze motor... ;) jinak máš pravdu těhle témat tu bylo možná ještě X... vždy budou někteří říkat kup benzín jiní kup naftu, takže zbytečné téma :lol:

http://auto.bazos.cz/inzerat/6075473/Audi-A3-16i.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/6057246/AUDI-A3.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/5986690/Au ... P-STAV.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/5972152/AU ... -STAV-.php
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Inak miesto 1,6 74kw radšej modernizovanú 75kw. Je lepšie naladená, takže aj spotreba by mala byť trošku nižšia, plus má mierne lepší priebeh Nm. Ale dávala sa až do novších aut...
Raceman

Příspěvek od Raceman »

za sebe říkám že 1,6/74 nebo 75 ne ... žere to olej a ta nešťastná převodovka mě taky vytrestala ale jinak se s ní jezdilo hodně dobře
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

RAIMMI píše: já už jsem teď taky chytřejší a nekoupil bych si už 1.8T ale 2,8 V6 stejná spotřeba levnější údržba, menší pravděpodobnost že něco odejde...
Myslíš, že to žere fakt stejně? :scratch:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

kámoš měl v Scharanu VR6 a jezdil když na spotřebu tak za 10l, normálně okolo 12l a když tomu dával tak okolo 16l, takže stejně jak moje 1.8T a to je Scharan váhově těžší auto... a i na VW klubu píšou že ta 2,8 V6 spotřeba mezi 10-12l
Centauria - FK

Příspěvek od Centauria - FK »

Také přihodím svoje polínko do ohně :?

Felicie je už stará, můj názor je že je o dost méně spolehlivější než co jsem měl škodovku 105. A každý rok jsou opravy dražší, když si člověk sečte:

opravy+nervy v haji+pohonne hmoty(1.6)+čas+pojistka(u 1.6) tak vám vyjde opravdu jediná možná varianta a to je nové auto.

Já už uvažuju nad KIA Picanto, je to malé, podvozek nicmoc, výkon taky, ale pokud člověk neníí náročný a jezdí max ve dvou tak to stačí. Dyť jsme dřív byli schopni projezdit celou evropu ve škodovce. Tak proč teď kupovat oježděného pororozpadlého golfa nebo Alfu? Ty auta už jsou zhuntovaný kolikrát víc jak některé feldy. Opravy a starosti budou zase. Pokud máte garáž a šikovný ruce tak je pravda, že si ledacos opravíte. Ale opravat něco na cestě v podstatě na koleně je DĚS :roll:
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

RAIMMI píše:jasný :D ale spotřeba není vše no... já už jsem teď taky chytřejší a nekoupil bych si už 1.8T ale 2,8 V6 stejná spotřeba levnější údržba, menší pravděpodobnost že něco odejde...
Šestiválce od VW bych zrovna jako etalón kvality nedával, to raději nějaký s řetězem. 1,8T je obecně uznávaný jako povedenější motor.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

a protoze molitan bydli na rusne ulici a vw se hodne krade...tak je tu jeste jedna moznost:

http://ford.sbazar.cz/ford-focus-1-8-16 ... 25631.html :D :D
Moltician - FK

Příspěvek od Moltician - FK »

hej ani me nemluvte...dneska po hokeju jdu k autu a celej levej bok odrenej a zrcatko skoro urvany...uz me to sere kua. kokotaci jedni...pred mesicem mi nekdo urval mracitka a zadni sterac a dneska tohle...ach jo...jeste ze nemam novy auto...po dnesku sme se rozhodli ze dokud budem na takovym posranym sidlistu tak zadny jiny auto se kupovat nebude :roll:
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

stačilo když sem u tebe spal a měl sem před barákem auto,no moje nervy!!!! njn sigma to je hajzlů ráj
RadimCep - FK

Příspěvek od RadimCep - FK »

Trošku OT, dnes jsem viděl v OL parádní havárku, na první světelné od Mohelnice jsem odbočoval do leva a předemnou BMW řady 5/7... Jedu a vletěla mi tam dodávka, ale jel jsem pomalu takže mi to nevadilo... A najednou... BMW na to asi duplo a ta dodávka neměla rozestup správnej tak to do něj naprala a byla asi těžká, tak to BMW ještě nahrnula na Fábku před ním... BMW docela solidně v prdel*, dodávka ta je taky skoro na odpis si myslím, Fabia to dostala na levý bok a na zadní konec... Ta je možná docela v klidku... :)

Snad nevadí OT
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

paradní asi jen pro tebe :-D jinak já když jezdil s dodávkama a měl je naloožený tím myslím že sem na ni měl asi 2T :-D to totál nebrzdilo!jeden kopec a z brzd se kouřilo a mohl sem brzdit motorem jak jsem chtěl!!
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

jestli to tý Fabce hnulo ten zadek, což je možné, kydž jí to trefilo na roh,tak zas tak v klidu nebude
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

xmorfeuz píše:a protoze molitan bydli na rusne ulici a vw se hodne krade...tak je tu jeste jedna moznost:

http://ford.sbazar.cz/ford-focus-1-8-16 ... 25631.html :D :D
jj, rozhodně lepší volba na blbnutí jak nějaké VW 1,6
Snehulak - FK

ona i ta 1,4 16v nejede špatně, ale při plném obsazení auta už by to bylo horší. ta 1,6 podle mě ideal pokud chceš VW
pokud třeba opla tak astra 1,6 16v má to asi taky 100 kobyl,

a jestli ještě nevíš jaký auto, tak co by šlo aby to bylo o trochu větší než felda
peugeot 307, renault megane, fiat stilo, VW golf IV, VW polo 9N, opel Astra, opel corsa C (ale je menší), Ford focus, škoda fabia, ... aj
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

RAIMMI píše:kámoš měl v Scharanu VR6 a jezdil když na spotřebu tak za 10l, normálně okolo 12l a když tomu dával tak okolo 16l, takže stejně jak moje 1.8T a to je Scharan váhově těžší auto... a i na VW klubu píšou že ta 2,8 V6 spotřeba mezi 10-12l
Ty jo, tak to mi přijde docela dost. Když jedu na spotřebu, dostanu se i pod 7 litrů, dlouhodobou mám 8.6 litru. Ale u mě to je asi tím, že jezdím téměř pořád dálky a město skoro vůbec.
Jinak tu zmiňovanou Astru 1.6 16V (model G) jsem měl nedávno půjčenou na týden a spokojenost. Auto fungovalo hezky, spotřeba dobrá, a motor táhnul taky slušně ;)
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Klidně vem naftu.. I když litáš jen po městě.. Třeba Fábia 1.4TDi..

Muže mě někdo vysvetlit proč se nevyplatí nafta při nájezdu např: 20tis km/rok..
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

no neke, že nám udělaj novou feldu :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Martin_Happy - FK

tak tim to zazdí. U mě to bude šunt s krásným jménem :lol:
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Martin_Happy - FK

Taky mě asi čeká výměna. Auto budu mít napůl s mamkou. A jelikož mi neprošla Alfa 147 a zatrhnul sem Corollu, tak to asi bude Civic
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

kaspel: to by molitan neuzivil...presne tohle mondeo ma znamy....spotreba 12-a vic kdyz jede po meste :(
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jj to Mondeo určo pro Molitana není... a navíc kombíka nechce....
Honza9007 - FK

to Mondeo bych bral, ale jedině v naftě... takový 2,0 TDCi nebo 2,5 TDCi by se mi líbilo 8-)
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

tak zrovna naftu od fordu bych teda nebral :lol: jinak "levnejsi" motor na opravy je 2,2TDCi
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Také doporučují 2.0TDCI, jestli chceš chodit pěšky.

Auta s tímhle motorem se dají sehnat poměrně zachovalá, protože každý to prodává už v okamžiku, kdy mu mechanik naznačí potřebu výměny vstřiků a čerpadla.
Collin - FK

Mám dojem,že psal,že to bude spíše mladé.. Nevím zda takovej combík by byl ideální.. A ke všemu spotřeba,pojistka.. Nevím no.. Volil bych nějaké malé přibližovadlo..
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Koupil bych fabii,polo nebo ibizu, motorizaci dle gusta ;) ;) A zhled dle mladé..
Collin - FK

Moltician píše:STONY: no jo, jenze ja uz nechci pocitat s tim ze do toho auta budu rocne davat i treba 3000 kc. DO te feli sme dali uz tolik a nic to nedalo, jen se to sere vic a vic, je to asi kus od kusu. Nejede to a je to liny :roll:
DUDE: u mladé bohuzel nehrozi ze spotreba bude mensi, u nas je to naopak :D

TEd čtu trošku víc a nad tímto sem se zarazil Molti.. Když koupíš auta.. Tak se dělají snad v každém případě(až na vyjímky) rozvody,filtry,nálpně,kontrola brzd,tlumiče,geoška a nevím co ještě.. V té ceně co chceš to nebude novej vuz.. Ale auto do kterého padne pár kaček..
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

http://zpravy.idnes.cz/diskuse.asp?iddi ... _krimi_cen dobrá diskuze jak může dopadnou koupě ojetiny. Ti dementi podle všeho nejspíš v bazaru tak důkladně umývali motor wapkou, že narušili nějaké hadice či elektriku.
Collin - FK

Strašně dlouhé to nečtu.. :)

Molti a na km nekoukej.. Stejně je to z 99% stočené.. A pokud má auto servisku tak to neznamená vubec nic.. Když koupíš nějakou škodu tak servisku ti taky vyplním.. Vem někoho kdo do toho dost vidí,at nekoupíš Vrak..

Kolega kupoval Octáviu cca 14dní zpět.. r.v.2006 1.6 75kw,na tachometru bylo 80 000km.. Vypadala opravdu zachovale.. Exteriér,interiér,motor.. Ale jak se to dovezlo k nám na servis a žačly se měnit věci tak se vše zjistilo..Na Deklu od rozvodu bylo napsáno. Výměna provedena na podzim 2009 při 210 000km..
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak si přečti jen ten článek. V diskuzi je to rozepsaný, že tu C5 si vyhlédl nějaký fanda z C5 fora a jeli si pro ni až z Moravy a cestou zpět mu shořela na dálnici.
Moltician - FK

Příspěvek od Moltician - FK »

vsak v poho...ja bych jel s raimmim...ale tedka je zmena planu...jine se nakonec nechysta, da se do kupy felda a az pak se koupi neco poradnyho
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

Tak já každopádně počítám že ať koupím cokoli, tak to bude dražší než felda. To za konfrot se platí. :?
Takže když už, tak nějaké auto které za ty zvýšené náklady stát bude. A ne nějakou předraženou zánovní šuknu co má houby výbavu, a ceny součástek jak na FORDA.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Honza9007 píše:to Mondeo bych bral, ale jedině v naftě... takový 2,0 TDCi nebo 2,5 TDCi by se mi líbilo 8-)
tady
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Moltician píše:vsak v poho...ja bych jel s raimmim...ale tedka je zmena planu...jine se nakonec nechysta, da se do kupy felda a az pak se koupi neco poradnyho
už tě znám pár let a tohle jsem slyšel už několikrát :lol:
Honza9007 - FK

ka-spel: ono to ani tak drahý není ;) Ale já jsem v tuhle chvíli spokojenej s tím, co mám teďka ;) ale výhledově by se mi líbilo nějáký rodinný auto - s přítelkyní máme společnýho favorita; oběma se nám líbí VW Transporter/Caravelle, takže je jasno, co asi jednou budem mít ;) 8-)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

ka-spel píše:http://zpravy.idnes.cz/diskuse.asp?iddi ... _krimi_cen dobrá diskuze jak může dopadnou koupě ojetiny. Ti dementi podle všeho nejspíš v bazaru tak důkladně umývali motor wapkou, že narušili nějaké hadice či elektriku.
Spíš zfušovaná oprava bouračky, nebo to tam stálo tak dlouho, že zviřátka ohlodala dráty.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Snehulak - FK

kdybystě někdo věděl o Oktě I combi v tdi na prodej tak dejte prosím vědět
rok 2001 a výš. už 4 dny prohlížím inzeráty a nic moc sem neobjevil když pominu velký bazary.
Snehulak - FK

prosím vás neznáte někdo tuhle oktu? http://forum.skodahome.cz/gallery/image ... me-065jpg/ nebo neviděl v realu jak to vypadá? moc by mi to pomohlo díky moc
Odpovědět