LPG-Vykon-par otazek... ?

se sporákem místo motoru :D
smazany clen - FK

LPG-Vykon-par otazek... ?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ahoj, na svy felde s timto motorem, mam Lovtec podtlak LPG, zajima me -

1) z Jawy 350 na kery sem jezdil sem zvyklej ze kdyz clovek jede po meste v nizkejch otackach, aby nemusel mit nizsi prevodovej stupen ve vyssich, tak se motor zasiral, a bylo potreba to zas trosku protahnout aby se vycistil spalovaci prostor...

je tomu tak I u LPG, tam zadnej karbon atd nezustava , nebo se pletu...? registruju, obcas po jizde vesnici/mestem na 3ku cca kolem 1500-2000 ot , pak celkem chvili pokles vykonu, je to mozny... ? pak je to zas ok kdyz to clovek da nad nejakejch 2200 ot, tak to pak I pod 2000 zas ve meste jede jinak...

2) vuci benzinu je na plyn znacnej rozdil do 2000ot... je motor znacne mrtvejsi... na benzin znacne lepsi... ale nad 2tis je to znacne v pohode... je to spatny serizeni nebo to patri mezi to ze s lpg motor min tahne v nizkejch a vysokejch ot... ?

3) tohle uz neni k vykonu, ale ted v zimnich mesicich, nebo podzimnich kdu je chladno, driv sem feldu nemel tak nevim... kouri takovym tim benzinovym dymem, nebo spis parou jak za tepla tak za studena... kdyz stojim tak to je obcas videt jak to jde I kolem auta... jezdi to normalne... emise ma auto pokazdy podle protokolu celkem tesne k limitum... problem, ci vlastnost ?
West - FK

Re: LPG-Vykon-par otazek... ?

Příspěvek od West - FK »

ten biely dym bude podľa mňa spôsobený vyššou teplotou emisií pri spaľovaní plynu. aj mne to robí. chvíľu som mal dokonca strach že mi prdlo tesnenie pod hlavou a ide mi do valcov chladiaca zmes, ale tej neubúda, takže pohoda. teda dúfam...

do 2000 to mám mrtvé aj ja, asi vlastnosť.

prvej otázke nerozumiem.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

S LPG to kouří dost , v zimních mesících obzvlášť . ;) . Ale to me neznepokojuje .

S tím výkonem se mi to nejak nezdá . To ale bude tím, že s autem nejezdím pod 2000ot . To je pro me minimum .Podle me se výkon na plyn ve vyších otáčkách vyrovná benzínu.
smazany clen - FK

nechce se mi to honit nekde kde se jede třeba 40, někde na 2500 na 2ku, nebo tak, tak to necham na 3ce kolem 1500-2000 na rovince pohodicka.. pripadne to i mírně zabírá...

je to různý..

ta první otazka, me zajima jestli se i po plynu usazuje karbon, kdyz je motor v nizsich otackach atd... tak jako se teoreticky usazuje z benzinu..

kazdopadne za to ze to kouří sem rád že to je v cajku :) voda mi nemizí, ale stejně sem byl na pochybách
West - FK

Příspěvek od West - FK »

z plynu karbón nebude... nieje to technicky možné (resp. chemicky) ;)
smazany clen - FK

tož je tedy v pohode, jestli nevznikaj jiný humusy, tak klídeček.. zejtra jedu pro nový svíce, tak se uvidí.. tyhlec už maj najeto kdoví koliko, tak třeba se ten výkon srovná.. původní nejspíš hodim do nářadíčka, jakožto rezervu ...
smazany clen - FK

Možná mě někdo opraví a možná je to taky s LPG trochu jinak, ale já se snažil svoji Feli nikdy nepustit pod 2000 otáček. Už jenom proto, abych se držel v "zeleném" pásmu optimální spotřeby. Přijde mi, že 1,3 BMM je "vysokootáčkový" motor, stejně jako byly staré Škodovky 105, 120 a spol. Jinými slovy, když to neřve, tak to žere jako ruský tank. Do nízkých otáček jsem se nikdy nepouštěl, vždycky jsem ji tůroval radši víc než míň a dosáhl jsem s 1,3 BMM městské spotřeby 6,5 litru!! A na výkon si tím pádem taky stěžovat nemůžu, protože 1,3 BMM má třeba oproti 1,3 MPi maximum kroutícího momentu položené cca o 1000 otáček výš. Čili v nízkých točkách je to znatelně slabší než MPi a aby to dosahovalo stejných výkonů, musí se to mnohem víc honit. Toť moje zkušenost.
smazany clen - FK

též sem si všiml že výkon je znatelně vejš... vyzkoušim vyjezdit jednu nádrž ve vyšších otáčkách pak se uvidí... kazdopadne sem si přizvyk to trošku vejš vytáhnout, páč jinak je to fakt jak mrtvola... čekám hlavně na spotřebu, až budu brát další nádrž ... (LPG co 300km )
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ještě mě napadá u BMM je ještě škrtící ventil , nevim co máš za system ,ale ja mam u BRC - takovej štelovací šroubek , můžeš tím regulovat průtoč ,či-li i výkon . Po seřízení v servise to dost uškrtí aby to žralo co nejmín ,ale tím pádem to i mín jede . Ja mám šroub na max povyšroubovanej a výkon je OK . Spotřeba 9-10l - městskej provoz .
Jednou mi to seštelovali tak ,že když jsem dal plnej plyn , tak se to chovalo jako bych mel sotva nohu na pedalu . Strašně pomalu se to rozjíždělo a nechtělo to jet . Je dobry si stím trošku pohrát a najít optimální nastavení .
smazany clen - FK

juknu do papiru od čeho to je, ale zpravidla je to všecko LOVTEC, šroub škrtící tam mam.. spotřeba mesto, vesnice, silnice III třídy, 8-9L plynu... nevim jestli to jde dostat pod 8... uvidíme... kazdopadne zkusim víc točit.. takhlec se snazim držet 2500- 2700, ikdyž spíš nějak tak mezi, to nemusim mít nijak moc nohu na plynu ale eště to zas nijak neřve, ale od 2tis do 2200 to skoro nejede, takze trojka často musí vejš jak nad 3000 aby se na 4ku dalo dál rozjet... uvidíme... tezko rict co má to auto za sebou, je po ženský,kera s nim prej mela dost potizi, hodne je na nem udelanyho, tezko rict... ale zas je v slušnym stavu na to že je to 95tej rok, jedna z prvních..
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

aaischa : Tak ta spotřeba je dobrá . Ja řadim v rozmezí od 3000 do 4000 . Myslim že i spotřeba 10l na městskej provoz je dobrá . Když jedu dalkovou tak 7l .
A to mám ten škrtící šroubek povolenej na maximum . řekl jsem si že ten výkon nechci mít ničím omezenej , občas potřebuje člověk předjíždět a abych zmáčkl plnej plyn a ono se to bude dál pomaličku v klidu rozjíždět , tak to fakt ne .
Ještě není špatny zajet tak 1-2x do roka si nechat seřídit a vyčistit to plynovy zařízení . Je to otázka 200-300kc.

Jestli budeš štelovat ten šroubek , tak to vždycky jeď projet po každé půlotočce a pozoruj rozdíly .
smazany clen - FK

Jestli budeš štelovat ten šroubek , tak to vždycky jeď projet po každé půlotočce a pozoruj rozdíly .
vyzkouším,

vyčistit, je myšleno víc než dle návodu, vypustit nějaký ( návod píše smradlavý usazeniny z LPG vypustnim šroubem na zplyňovači ) ... ?
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

jj to je vono . Ale oni to ještě seřídí , tak aby to splnovalo emise . Hlavně jde o to seřízení .

A ty máš nějakej návod jak čistit ? Třeba v elektronické podobě ?
smazany clen - FK

dostal sem k auto od maitelky papiry, a k plynu je brozura od HL-PLYN.. juknu, vyfotim a hodim to sem jako obrazek, sam nevim, tusim ze je napsano jak, a že to i fakt má hodně moc smrdět... na serizeni tam sou popsany kerej šroubek na co ale nemam tušení co a jak, jedu na kontrolu, v tomhle mesici podle toho jak budu mít volno tak se poptám, a necham asi seřídit...
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Zkusim pohledat na internetu to čištění , na tom nic asi nebude .
Ja jezdim ke známimu. Vždycky mi to seřídí když jedu 1x za rok na revizi a někdy i behem roku když se mi to nezdá .
Nikdy jem s tím plynem neměl problémy , jen po cca 100 000km to žačlo blbnout , chtělo to výměnu membrán cena zhruba 1500,-
smazany clen - FK

nic na tom nebude podle toho co psali, akorat neco co das pod splynovac at to ma kam vytect... vysroubujes nebo povolis, nechas vytect, utahnes... moje felda ma plyn cca tepr 4roky, cca 25000km , tak by to melo vsecko šlapat pěkně... seřidt nechám, pár stovej za to nezabije...
smazany clen - FK

tak sem pošteloval ten ventil co si psal, a ejhle, už to jezdí se správnejma svíčkama dosti pěkně :) by mě ani nenapadlo něco takovýho zkoušet, tak dík ;)
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Nemáš vůbec zač , tak ať to krásně šlape ;)
Odpovědět