Spojka, bude brzo KO?
-
drv.Astor - FK
Spojka, bude brzo KO?
Zdravim, spojka me zabira u 1.3MPi skoro uplne nahore, jde to nejak nastavit aby zabirala v polovine sve drahy? zabira na konci diky tomu, ze bude brzy v cudu? Auto ma najeto 120t, koupil jsem ho v 116t a melo dva majitele-zeny...zda se mi to brzo menit spojku ve 120t...nechci se dotknout zen, ale mam i podezreni ze ji daly sadu prave dve predchozi majitelky... Spojka zatim neprokluzuje, ale kdyz prudce podradim tak trva trosku dyl nez se chytne. Diky za rady
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Spojka, bude brzo KO?
me odesla spojka minuly tyden,auto ma najeto 120 000 km 
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
-
Barvas - FK
Jistě, jde to seřídit, na převodovce (pohled ze zhora) je vypínací páka spojky, vede k ní lanko. Na konci má lanko závit a je na něm matka, tu povolíš (proti směru hod. ručiček) tak, aby pedál spojky nezabíral tak nahoře. Lanko, respektivně tu tyčku se závitem co je na konci lanka, si přidrž kleštema tak, aby jsi nekroutil s lankem. Je dobré to předtím namazat. Jestli nemáš nic na zarezlé šrouby jako WDčko a pod, tak otevři nádobku kde se doplňuje brzdová kapalina, ponoř do kapaliny tu tyčku s vatou na konci (co se s tím čístí uši) a pokapej ten zarezlý závit. Jestli tu páku nemůžeš najít, tak někoho popros, ať Ti šlape na spojkový pedál a to co se bude v motorovém prostoru hýbat, je ona vypínací páka. Pokuď zvládneš výměnu náplně do propisovací tužky, neměl by to být pro Tebe problém.
-
sigmen - FK
Nešteluj,rovnou ji vyměň,je to za málo peněz a budeš mít klid.Já ji nechal dělat minulej tejden.Auto má 114 000 km a už tam byla druhá.Jezdila s tím ženská.Na přítlačáku byly drážky a ložisko bylo rozmáčklý.Doporučuju koupit celou sadu od firmy SACHS.Komplet mě vyšla na 1342 Kč. 
-
Tholis - FK
Co tak poslouchám tak těch 120k je normální měnit originální...Ale třeba tátaje vyjímka má už 250k na orig. ale už je na tom bídně a táta je takovej že dokud to jezdí tak to neřeší..co ten mě stál nervů..Ještě že už jsem on něj svou bělinu koupil..Zase bacha na lidi já měnil asi ve 130k a teď jsem musel znovu-mi tam asi nechali nějakej bordel či co a šla do kopru...
-
Barvas - FK
No ještě že jsi mu neporadil ať si koupí jiné auto, seřízení spojky je běžný servisní úkon, a jestli je spojka v pořádku není důvod ji měnit. Nezáleží ani tak na tom jestli v tom jezdila ženská, ale v jakém režimu auto jezdilo. Je rozdíl městský provoz kde na kilometru vyšlápneš spojku Xkrát a je rozdíl na dálnici kde za Xkilometrů nevyšlápneš spojku vůbec. Já jezdím denně do práce celkem 98km, 1/2dálnice,1/4 okreska, 1/4 město a před třemi lety jsem prodal kolegovi z práce Favorita, měl najeto 246 000km s původní spojkou a pokud vím, kolega s tím jezdí dodnes.sigmen píše:Nešteluj,rovnou ji vyměň,je to za málo peněz a budeš mít klid.Já ji nechal dělat minulej tejden.Auto má 114 000 km a už tam byla druhá.Jezdila s tím ženská.Na přítlačáku byly drážky a ložisko bylo rozmáčklý.Doporučuju koupit celou sadu od firmy SACHS.Komplet mě vyšla na 1342 Kč.
-
sigmen - FK
No,tak to se omlouvám. :(Barvas-už se ti někdy stalo,že ti spojka klekla,když jsi to nejmíň potřeboval?
-
Barvas - FK
Není třeba se omlouvat, pro Tebe nebo pro mě je možná výměna spojky aktivním strávením sobotního dopoledne. Já jsem jen podle položeného dotazu pochopil, že by tu výměnu spojky asi nebyl schopnej zvládnout sám, když neví jak se seřizuje. Jinak mě spojka nikdy najednou neklekla, mám najeto soukromě i profesionálně asi 1 600 000km, s různými auty, mimo jiné jsem asi 6 let zajížděl nové auta, opravdu se mi to nestalo. Spojka většinou dlouho varuje.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 25. lis 2008 9:38:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
Důvod: předchozí citace
-
sigmen - FK
OK,já mám najeto jen cca 800000 km a už mě vypekla 2x bez varování.
.Jinak to vše beru 
-
Barvas - FK
Tak to mi procházelo dost dlouho, to můžu čekat průšvih se spojkou každou chvilku.
Ale já jsem si to vybrak jinak, prasklý chladič, řídící jednotka, palivový čerpadlo, dvakrát vstřikovací čerpadlo, roztržený dvě pneu najednou, upadlá kardanka, a to je jenom co si pamatuju 
-
drv.Astor - FK
Ja to trosku posteloval a je to lepsi...nechce se mi to ted v zime menit, na jare pujde asi nova...nestoji to zas tolik penez
-
drv.Astor - FK
...jinak na oktavce jsme menili az ve 200000km, kamos ma najeto na TDi 350000 a ma porad puvodni....asi zalezi hodne kde se s tim jezdi, jestli jen po meste nebo skoro furt po dalnici
-
sigmen - FK
Tak to jste šikovný,švára měnil na trojkovým Golfu TDI po 340.000 km.Jinak je fakt,že záleží kde to jezdí a jaký kopyto s tím jezdí. 
-
slegrusik - FK
Taky si tu přihřeju polífčičku
Moje spojka taky hlásí: budu brzy KO! Tak mě napadlo, že když chci jet autem pryč většinou couvám z parkoviště do mírného kopečku, ale jen mírného. Málokdy přišlápnu plyn a nechávám to jen couvat na spojku. To jí asi dávám taky záhul, co?!
Díky za vysvětlení 
Moje spojka taky hlásí: budu brzy KO! Tak mě napadlo, že když chci jet autem pryč většinou couvám z parkoviště do mírného kopečku, ale jen mírného. Málokdy přišlápnu plyn a nechávám to jen couvat na spojku. To jí asi dávám taky záhul, co?!
-
Barvas - FK
Proč? Buď máš vždy při vyjíždění auto studený a motor točí na volnoběh víc otáček, nebo je to tak malý kopeček, že to volnoběh vezme i při zahřátém motoru. Nevidím na Tvém počínání nic špatného.
Všichni víme co spojku ničí, hrabačky, prudké řazení ve vysokých otáčkách pod zátěží a s prokluzem spojky (prostě to ten přítlačáček co je u Feldy neutáhne), tahání přívěsů, vozíků, hlavně rozjezdy s nima do kopce, kde kvůli malému krouťáku motoru se to musí točit a někdy je to proklouznutí nezbytné aby se to vůbec pohnulo a pak docela častý nešvar - jsou i tací co jezdí tak, že mají stále položenou nohu na spojkovým pedále.
Všichni víme co spojku ničí, hrabačky, prudké řazení ve vysokých otáčkách pod zátěží a s prokluzem spojky (prostě to ten přítlačáček co je u Feldy neutáhne), tahání přívěsů, vozíků, hlavně rozjezdy s nima do kopce, kde kvůli malému krouťáku motoru se to musí točit a někdy je to proklouznutí nezbytné aby se to vůbec pohnulo a pak docela častý nešvar - jsou i tací co jezdí tak, že mají stále položenou nohu na spojkovým pedále.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 30. srp 2009 11:34:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
- mako
- Kontaktovat uživatele:
kluci kde sehnat spojkovou sadu sachs na 1,3 mpi? našel jsem ale jen za 4tis
a jaký jsou vlatně rozdíly valeo-luk-sachs?
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
- mako
- Kontaktovat uživatele:
nikdo nic

-
DjTommy - FK
http://aukro.cz/item723527057_spojkova_ ... sachs.html
jinak rozdíly mezi těma značkama jsou v kvalitě... Sachs je asi nejlepší a montuje se jako origo.... jinak LUK je německá značka a taky se dá a s jinýma nemam zkušenosti a podle ceny bych je asi ani neriskoval, nestojí to za to to pak dělat za chvíly zas
jinak rozdíly mezi těma značkama jsou v kvalitě... Sachs je asi nejlepší a montuje se jako origo.... jinak LUK je německá značka a taky se dá a s jinýma nemam zkušenosti a podle ceny bych je asi ani neriskoval, nestojí to za to to pak dělat za chvíly zas
- mako
- Kontaktovat uživatele:
a proč je potom takovej rozdíl v těch cenách? normálně jsem sachs pod 4tis nenašel a tu na aukru to dává za 1500?
to je ku-va rozdil!
-
DjTommy - FK
to jsou jenom nasazený ceny, jsou lidi i tady na FK kteří jsou schopní to za oněch 1500 sehnat
- mako
- Kontaktovat uživatele:
tak tam svítí jenom kup teď
a nebude to nějakej bastl?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vezmi komplet Sachs (ložisko je ZKL)...na www.2r.cz je za 1490 kč.
- mako
- Kontaktovat uživatele:
a maj tam i na fabii 1,4 mpi? nějak se tam neumím orientovat a v tom ceníku jsem ji nenašel 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to netuším...ty ses ptal na Feldu.Zkus jim brnknout nebo napsat.
- mako
- Kontaktovat uživatele:
já vím, zítra jim tam napíšu a uvidím 
-
Hanz - FK
kluci mě převodovka za studena hrozně chrastí, když brzdim motorem taky dělá bordel a když to vytočim nad 3500 tak se ozvývá hnusný kovový "dření". Muže to všechno dělat převodovka?
- mako
- Kontaktovat uživatele:
hned ráno jsem tam napsal a odpověď jsem dostal ještě před osmou hodinouIvarek píše:Tak to netuším...ty ses ptal na Feldu.Zkus jim brnknout nebo napsat.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak vidíš.Jsou celkem pohotový,mě tu spojku poslaly obratem.
- mako
- Kontaktovat uživatele:
tak já si pro ni dojdu osobně. známej mi doporučil dát spojku z fábie prej je silnější a víc vydrží. je to pravda?má někdo zkušenosti?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No jo,dyk ty jsi pražák...
Tak to netuším..to ti poradí někdo znalej.
Tak to netuším..to ti poradí někdo znalej.
- mako
- Kontaktovat uživatele:
no pražák nejsem ale žiju v praze