Při zesílení autorádia zvuk vypadává
-
smazany clen - FK
Při zesílení autorádia zvuk vypadává
Zdarec, řeším jeden malej problém, Když zesílím autorádio tak začne vypadávat zvuk. Vpředu a vzadu mám 2 reproduktory. A když nechám třeba hrát jen zadní repro tak to skoro vubec nevypadava, to same platí když jsou zapnuté jen přední repro. Už mi to dělá delší dobu. Zvuk vypadává i když je auto v klidu, nenastartované. Tak chci poprosit zda-li nemá někdo návrhy, čím by to mohlo být 
-
Zbysek - FK
Re: Při zesílení autorádia zvuk vypadává
Pokud to hraje pouze na rádio a hlavně pokud to dělá u stojícího i nastartovaného auta, tak to proudem nebude, jelikož rádio bere sotva kolem dvou ampér při max. zatížení. Záleží ale co je to za rádio, jestli nemá nějaké špatné koncáky už, které to nezvládají. Mimochodem jaká repra tam na to rádio máš daná? Jsou to vůbec nějaké, které by splňovaly požadavky výstupu rádia?
-
Hazi - FK
Radio dle mě bude mít svuj zesilovač a ten poměrně dost sežere.
-
Zbysek - FK
Zesilovač v rádiích bere právě kolem 2 až 3A na max. volume. Některé typy trochu více, ale to záleží na daném výkonu. Vesměs všechny kvalitní rádia se tedy vejdou do 5A, proto mají také pojistku pouze 10A. Větší odběry má pouze pár kousků rádií s integrovanými hodně výkonými zesilovači (většinou spíše dvoudinky) a samozřejmě externí zesilovače. Tedy běžné rádio ani náhodou nemůže ztlumovat kvůli nedostatku proudu, pokud není nějaká závada na přívodu elektriky v tom symslu, že z mnohažilového drátu už zbyl je jeden vlásek (ostatně i ten zvládne něco přes ampéru co jsem zkoušel). V tomn případě ale většina rádií vypíná a ne pouze ztlumuje.
-
smazany clen - FK
Děkuju za reakce, zde dodávám typy reproduktoru a autoradia:
Přední repro:
http://www.rapid-autohifi.com/store/goo ... ktory.html
Zadní repro:
a autoradio:
http://www.vltava2000.cz/101010/goodsde ... odsID=1025
Ale nikdy mi to nedělalo, až tak nějak od října no
Přední repro:
Zadní repro:
a autoradio:
http://www.vltava2000.cz/101010/goodsde ... odsID=1025
Ale nikdy mi to nedělalo, až tak nějak od října no
-
Zbysek - FK
Tak jelikož se jedná o nové komponenty, které se sebou nemají problém, tak je jen několik možností:
1) máš příliš nízké napětí baterky, které se rádiu při odběru nelíbí (to by ale muselo auto i blbě startovat a dobíjet)
2) máš závadu na kabeláži naájení rádia (přelámané dráty, oxidace, velké přechoďáky atd.)
3) máš závadu na kabelech reproduktorů (někde se ti částečně zkratují, zesíky rádií snesou docela dost zkratu na repro a chrání se až ve vyšší hlasitosti hlavně)
4) je nějaká závada přímo v rádiu
Všechny věci jdou lehce proměřit multimetrem a rádio vyzkoušet v jiném autě, tedy žádná těžká oprava a hledání chyby.
1) máš příliš nízké napětí baterky, které se rádiu při odběru nelíbí (to by ale muselo auto i blbě startovat a dobíjet)
2) máš závadu na kabeláži naájení rádia (přelámané dráty, oxidace, velké přechoďáky atd.)
3) máš závadu na kabelech reproduktorů (někde se ti částečně zkratují, zesíky rádií snesou docela dost zkratu na repro a chrání se až ve vyšší hlasitosti hlavně)
Všechny věci jdou lehce proměřit multimetrem a rádio vyzkoušet v jiném autě, tedy žádná těžká oprava a hledání chyby.
-
Collin - FK
Zbysek: pěkně rozepsáno 
Mrkl bych na baterku, pokud máš možnost jí proměřit tak tak udělej
Pak bych zkontroloval veškerou kabeláž.. Nemáš tam jen nějaké natažené drátky? A ještě třeba nadstavované?
Pak bych zkontroloval veškerou kabeláž.. Nemáš tam jen nějaké natažené drátky? A ještě třeba nadstavované?
-
smazany clen - FK
ta 1. to určo nebude, páč krásně hned startuje a bezproblému vrníZbysek píše:Tak jelikož se jedná o nové komponenty, které se sebou nemají problém, tak je jen několik možností:
-
smazany clen - FK
Ohledne te baterky, jako zmerit napeti? Kolik by tak melo bejt?Collin píše:Zbysek: pěkně rozepsáno
-
Collin - FK
Při nastartovaném motoru by jsi neměl klesnou pod cca. 13.8v Já když sem měřil svoji a vše sem zapl tak mě to ukázalo 14v.
-
smazany clen - FK
ja to zkusim večer, takze zapnu svetkla radio pri nastartovanym a zjistim to. A co kdyz to bude nizke? Tak to bude baterii nebo altíkem?Collin píše:Při nastartovaném motoru by jsi neměl klesnou pod cca. 13.8v Já když sem měřil svoji a vše sem zapl tak mě to ukázalo 14v.
-
Collin - FK
S největší pravděpodobností Baterka. já sem zapnul vše. Světla,mlhy,větrák,rádio..
-
smazany clen - FK
Tak jsem to teď Měřil a tady jsou výsledky:
13,97V při nastartovaném motoru, se zapnutým rádiem
13,68V při nastartovaném motoru, se zapnutým rádiem nahlas, rozsvěcenými světly, kolečko topení na stupeň č.2
12,50V při nastartovaném motoru, se zapnutým rádiem nahlas, rozsvěcenými světly, kolečko topení na stupeň č.4, ohřev zadního okna
13,05V při vypnutí všeho
Tak jak se Vám to jeví?
13,97V při nastartovaném motoru, se zapnutým rádiem
13,68V při nastartovaném motoru, se zapnutým rádiem nahlas, rozsvěcenými světly, kolečko topení na stupeň č.2
12,50V při nastartovaném motoru, se zapnutým rádiem nahlas, rozsvěcenými světly, kolečko topení na stupeň č.4, ohřev zadního okna
13,05V při vypnutí všeho
Tak jak se Vám to jeví?
-
Collin - FK
A kolik ti ukazuje při vypnutém motoru? A čím jsi měřil? Asi ti to neukazuje stav baterky jestli vyměnit či nikoliv. A startovací proud?
-
smazany clen - FK
digitálním vvoltmetrem při vypnutem motoru je to tech 13,05V
-
smazany clen - FK
Tak jsem zkusil autoradio vohulit v praci a bez problemu, zitra zkusím dát jinou baterku, krom to, můžou bejt i v haji repra? Jako že se navzájem už nesnesou?
-
smazany clen - FK
Tak problém byl v kabeláži autoradia, pořídil jsem novou a šlape to jak má