Dedla píše:Tak to ti gratuluju k prvním (snad) úspěšným 14km.![]()
Těch cca 5 let jsem se na to chystal taky ale teď se mi všude válí nějalý kusy který se toho nikdy nedočkaj.
Máš moje sympatie.favo píše: Ze zkušeností z novýma motorama ale vím že to trvá cca 500 - 1000 prvních kilometrů než se motor rozhýbe a sedne si jak má . Nemá cenu to urychlit spíš naopak, netlačit na něj je základ.
bitmap píše:Zajimave, zajimave, jak dlouho a jakym stylem tedy zajizdis?
Ja dostal k podobnemu motoru instrukce, ze prvnich 2000km nedavat vic jak pul plynu a netocit vic jak 4000 otacek, pricemz prvnich asi 900km jsem odkroutil s velmi lehkou nohou po okreskach a po meste, a zbylych 1100km po dalnicich v rychlostech kolem 120km/h.
Chtel jsem to mit rychle za sebou, motor jsem do auta namontoval minulou stredu a k dnesnimu dni ma najeto lehce pres 2000km
Ze zacatku jsem byl taky trochu zklamany, ze to vubec nejede, pocukava a zere to jak tank, ale cim vic ma najeto, tim je to lepsi a to jeste ani neprobehlo finalni serizeni, na ktere se mi snad povede vnutit nekdy pristi tyden.
Extempore s termostatem se mi nastesti vyhnulo, ale zas mam klasicky 1,3 chladic s tou miniaturni vrtulkou, takze jakmile predemnou jede auto, rucicka teplomeru fofrem putuje vzhuru, tak premejslim o chladici z 1,6 a nejakym vetsim vichrniku.
Toz, a abych se pridal k ostatnim - at ti to jezdi!
bitmap píše:Zajimave, zajimave, jak dlouho a jakym stylem tedy zajizdis?
Ja dostal k podobnemu motoru instrukce, ze prvnich 2000km nedavat vic jak pul plynu a netocit vic jak 4000 otacek, pricemz prvnich asi 900km jsem odkroutil s velmi lehkou nohou po okreskach a po meste, a zbylych 1100km po dalnicich v rychlostech kolem 120km/h.
Chtel jsem to mit rychle za sebou, motor jsem do auta namontoval minulou stredu a k dnesnimu dni ma najeto lehce pres 2000km
Ze zacatku jsem byl taky trochu zklamany, ze to vubec nejede, pocukava a zere to jak tank, ale cim vic ma najeto, tim je to lepsi a to jeste ani neprobehlo finalni serizeni, na ktere se mi snad povede vnutit nekdy pristi tyden.
Extempore s termostatem se mi nastesti vyhnulo, ale zas mam klasicky 1,3 chladic s tou miniaturni vrtulkou, takze jakmile predemnou jede auto, rucicka teplomeru fofrem putuje vzhuru, tak premejslim o chladici z 1,6 a nejakym vetsim vichrniku.
Toz, a abych se pridal k ostatnim - at ti to jezdi!
bitmap píše:Mas u ME nejakou slevu, nebo jsem si jen chybne domyslel, ze kdyz je od ME rj, tak i vacka?
Vici: diky moc za radu, poohlidnu se po nejakym takovym peknym chladici, snad uz to pak bude chladit poradne.
Kluci, stejně vás co děláte takové velké úpravy obdivuji.favo píše: Bohužel mám hrozně málo volného času takže si ani netroufám říci kdy se do výroby pustím ale snad to nebude trvat tak dlouho jako motor 1.4
favo píše:přeci jen první díl výfuku na korozi moc netrpí.
Doufám že lehce odstranitelná závada.favo píše:Tak to zhrnu motor mě celkem vyšel na 23500,- mám na něm najeto 500 km a musí se rozebrat objevila se závada která se musí rychle řešit jinak půjde motor do kytek.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník