Chip-tuning 1.3 MPi

Simos 2P
135M, 136M

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod Dedla » stř 27. kvě 2009 23:10:19

Kova:
Ona ani ta úprava 1.3 MPI s výsledkem +6kW a + 8Nm taky neodpovídá optimalizaci dat,ani fyzikálním zákonům,ani logickýmu rozumu. Kde a jak by se to tam vzalo?
Jak už jsem kdysi řekl: Lhát musí bohužel každý "čiptjůningář" protože by jinak nic neprodal. :lol:
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Dedla
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1425
Registrován: pon 13. úno 2006 18:40:52
Bydliště: Praha

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod Kova » čtv 28. kvě 2009 13:52:42

no díky tak vím zase prd :lol: Dedla:jinak musím s tebou souhlasit :oops: ;) chtěl jsem ten motor jen drobet skultivovat :idea:
Naposledy upravil Kova dne pon 01. čer 2009 14:25:00, celkově upraveno 2
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Uživatelský avatar
Kova
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 291
Registrován: čtv 22. bře 2007 13:30:51
Bydliště: české budějovice

Re: Upravená řídící jednotka 1.3 MPi

Příspěvekod Invisible1988 - FK » stř 02. zář 2009 16:01:54

tohle mě taky zajímá protože ted musím kvuli závadě předělat řídící jednotku a rád bych věděl esi jen přehodím jednotku spáruje se to přes vag s kodem immo tak esi to pofrčí
Invisible1988 - FK

Re: Upravená řídící jednotka 1.3 MPi

Příspěvekod Ivarek » stř 02. zář 2009 19:14:36

Jo..pokud máš immo tak musíš mít řj zase s immo a jen to vagem přizpůsobíš.
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2834
Registrován: čtv 15. bře 2007 12:17:01
Bydliště: Melnik

Řídící jednotka

Příspěvekod Invisible1988 - FK » úte 15. zář 2009 17:18:30

Omlouvám se pokud jsem založil tohle téma zbytečně ale jaksi jsem nenašel odpověď na svoji otázku co si pokládám.Koupil jsem před pár týdny felicii 1,3 Mpi 50kW rok 1999 nalítáno 116 000 km s nachipovanou ŘJ(udajně 60kW)...na jednotce ale nybal žádná značka ani nálepka nic takže od koho ten chip byl to netuším.Bývalý majitel říkal,že to nechával chipovat vbe škodovce a slyšel jsem že tam dělají většinou CIMBU ale o to mi vůbec nejde...po nějakém čase mi auto při jízdě z kopce a stání na plynu při městské rychlosti škubat...ze začátku jsem tomu nevěnoval pozornost ale po čase mě to začlo štvát a nechal jsem auto napícnout na VAG...a hle řdící jednotka-defekt...tak jsem sehnal jinou jednotku taktéž na 1,3Mpi akorát že seriovku 50kWa dal ji tam spároval s immo a jezdím...ze začátku cukání zmizelo ale tedkom kdy je na té jednotce najeto cca 500 km se to jakoby začíná objevovat znovu...zajímá mě tedy jedna věc...čím vším je možné zničit řídící jednotku motoru?Někdo mi říkal že jsou jen dvě možnosti...budto se do ní někudy dostává vlhkost a nebo mi auto přebíjí...ovšem při nastartovaným motoru a vyplých všech spotřebičích jsem na baterce naměřil 14,05V což mi přijde normální...dokáže mi někdo popsat co by mohlo to opětovné cukání zpusobit?Příští týden se chystám auto znovu napíchnout protože konečně budu mít čas a nechám i zresetovat škrtící klapku...myslíte že to pomuže?
Invisible1988 - FK

Re: Řídící jednotka

Příspěvekod Ivarek » úte 15. zář 2009 18:25:47

Řídící jednotka - Defekt znamená změněná data v jednotce, u upravených jednotek je to normální
Uživatelský avatar
Ivarek
_________________
_________________
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2834
Registrován: čtv 15. bře 2007 12:17:01
Bydliště: Melnik

Re: Řídící jednotka

Příspěvekod 00Inferno00 » úte 15. zář 2009 21:21:19

to co rika Cimbu o pouziti cyklovace je podle me blbost, spis je to pojistka proti reklamaci ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...

VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
Uživatelský avatar
00Inferno00
Palec nahoru! 7 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1724
Registrován: úte 02. zář 2008 9:51:55
Bydliště: Dolní BenešoVW

Re: Řídící jednotka

Příspěvekod favo » stř 16. zář 2009 17:38:48

Cukání může způsobit vadná klapka , dále to může být slabý tlak paliva, špatný svíčky , špatná zapalovací lišta , klidně i snímač otáček, je toho spousta co může způsobit cukání motoru klidně i vstřikovače ale to se dá takhle těžko říci.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm
Uživatelský avatar
favo
Palec nahoru! 31 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 7075
Registrován: ned 01. srp 2004 15:41:36
Bydliště: Blansko

Re: Řídící jednotka

Příspěvekod Vici » čtv 17. zář 2009 11:40:41

to ridici jednotkou nebude. a ta hlaska o defektujednotky bude tim ze je asi fakt upravena a nema dopocitany kontrolni soucet, to na funkci nema vliv..
chybu hledat jinde...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Uživatelský avatar
Vici
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1278
Registrován: úte 16. pro 2003 16:17:43
Bydliště: Rožnov p.R.

Re: Řídící jednotka

Příspěvekod Dedla » čtv 17. zář 2009 22:42:42

Vici píše:to ridici jednotkou nebude. a ta hlaska o defektujednotky bude tim ze je asi fakt upravena a nema dopocitany kontrolni soucet, to na funkci nema vliv..
chybu hledat jinde...


Souhlas. ;)
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Dedla
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1425
Registrován: pon 13. úno 2006 18:40:52
Bydliště: Praha

co je lepsie CIMBU vs. Motor-Excel

Příspěvekod glx1.6 - FK » úte 22. zář 2009 9:04:28

hlavne nech mame vtom uz jasno ktora firma je lepsia CIMBU alebo MOTOR-Excel neviem si vybrat ani ked sa pozrem na ich stranky myslim si ze cimba tam realnesie ponuky viacej rozpisane zato zas u ME mi to tam chyba potom aj v cenach nikoho nechvalim ani nehanam ale majme v tom jasno ktera znacka je lepsia nez ta druha kdo stym ma skusenosti bol by som rad porospisujte to tu tyka sa to motorov 1,3BM 1,3MPi a 1,6MPi FELICIA
glx1.6 - FK

Re: co je lepsie CIMBU vs. Motor-Excel

Příspěvekod Vici » úte 22. zář 2009 9:08:50

Motor-Excel staví závodní motory, sportovní motory a tak dále a tak dále, má vlastní vývoj speciálních dílů a všeho ostatního.

Cimbu odněkud zkopíruje nebo možná občas i koupí upravené programy do řídících jedknotek a prodává je dál se spoustou chytrých keců s tím že o motorech neví zřejmě nic...
Jeho softy pro Felicie kupodivu fungují..


Takže asi tak, vyber si sám...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Uživatelský avatar
Vici
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1278
Registrován: úte 16. pro 2003 16:17:43
Bydliště: Rožnov p.R.

Re: Upravená řídící jednotka 1.3 MPi

Příspěvekod TOMMPi - FK » čtv 24. zář 2009 20:27:48

Takže už mám jednotku v autě.Bylo třeba to sladit přes VAG.Úroveň AUTORIZOVANÉHO SERVISU ŠKODA JE NA "BODU MRAZU".Je jedno jakou jednotku do auta dáte pojede vám to.Jestli to je rok 97 nebo 00 je jedno.V servisu Škoda mi řekli že to nepůjde.Spojil jsem se z místním členem Vici který potvrdil že to ce řekli ve Škodě je nesmysl.Oni v tom servise mi ani neřekli že mi nefunguje konektor na diagnostiku.Takže jsem se setkal z Vičim který mi ochotně pomohl a hlavně nalezl během sekundy závadu,takže tímto bych mu chtěl velice poděkovat.
TOMMPi - FK

Re: Upravená řídící jednotka 1.3 MPi

Příspěvekod Dedla » čtv 24. zář 2009 21:39:41

TOMMPi : Úroveň AUTORIZOVANÉHO SERVISU ŠKODA JE NA "BODU MRAZU".
Někdy mám pocit,že to není "bod mazu" ale idioti!
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Dedla
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1425
Registrován: pon 13. úno 2006 18:40:52
Bydliště: Praha

Re: Upravená řídící jednotka 1.3 MPi

Příspěvekod TOMMPi - FK » čtv 24. zář 2009 22:09:00

Dedla:to jsi řekl ty :lol: .Nějáký názor jsem si na autorizované servisy již udělal dříve ale v té Škodovce mě celkem teda překvapily a velice zklamaly.Vím jak to chodí v autorizovaných servisech ať už z vlastní zkušenosti nebo z povídání kamarádů.Jaká je jejich politika,jací jsou tam "odborníci mechanici" ale jako všude pár vyjímek se najde,lidí kteří opravdu něco umí,vědí a jsou ochotní poradit a pomoci.
TOMMPi - FK

Re: Upravená řídící jednotka 1.3 MPi

Příspěvekod Krkawec - FK » stř 30. zář 2009 18:51:36

Taky jsem měl problém sladit imobilizér s upravenou jednotkou, když jsem začínal s autodiagnostikou. Naštěstí se mi to s Ivarkovou pomocí nakonec povedlo. Na autorizované servisy mám svůj názor včetně firmy Cimbu. Jednatel mě po telefonu slušně poslal do prdele, že ho to nezajímá, co mám z druhé ruky a mám si pomoct tam, kde jsem si tu jednotku ¨vyhrabal¨. Slušné jednání se zákazníky asi neexistuje - každý vidí jen prachy, takže než volat příště nějaký ¨autorizovaný¨ servis, tak se raději poradím se zkušenějšími členy našeho feliciaklubu a to doporučuju všem, páč tady radu vždycky najdete.
Krkawec - FK

Re: Řídící jednotka

Příspěvekod smazany clen - FK » pon 12. říj 2009 14:45:35

Tohle spíš vypadá na kombinované čidlo tlaku a teploty nasávaného vzduchu,konkrétně ta část,co měří podtlak(piezzoelektrický snímač).Mění se to celé.Pěkná pálka.U mé 1,6 , kde je jiný typ, jsem měl to samé a po výměně za jiný z vrakáče se to o 400 % zlepšilo.To čidlo se unaví,motor v přechodech pocukává,ale žádnou chybu do paměti závad to nevypíše.Další věc,která má vliv na přechodové režimy je podtlakový regulátor tlaku paliva, který je na vstřik. liště.
smazany clen - FK

Re: Řídící jednotka

Příspěvekod smazany clen - FK » čtv 22. říj 2009 21:02:43

to čidlo, jich mam asi 5 mrcha mala draha.
smazany clen - FK

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod Schimi » čtv 29. říj 2009 21:36:13

Mám trochu problém s vačkou.
Koupil jsem stroj s vačkou a chipem. Hodil jsem to do svého mazlíka a ten jezdil jako čert. Bohužel začala zlobit ŘJ a občas vynechala. Při předjíždění je to hodně nepříjemné. Další problém byl ten, že motor táhnul až od 2000 ot/min. Pod 2000 silně deceleroval. Jízda po městě díky tomu byla hodně nepříjemná, styl cuk-drc. Mám v merku druhou jednotku od EXCELU za 3000. Uvažoval jsem už i o návštěvě CIMBU. Chtěl bych k vačce sehnat takovou jednotku, se kterou to pojede i pod 2000 otáček a nebude to se mnou házet. Že bude nestabilní volnoběh, to jaksi chápu.Co myslíte, že bude lepší? Cimbu nebo Excel?
1,6 sportline 1999
Uživatelský avatar
Schimi
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 601
Registrován: stř 07. led 2009 21:22:22
Bydliště: Olomoucko

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod Danis » úte 24. lis 2009 19:06:21

Otázka k ŘJ Cimbu: je t ovýměnným způsobem jak píšou, tzn. jestli to chápu dobře: vezmou si mou a dají zato svou upravenou. Ta jejich upravená je asi původem starší z nějaký jiné Felicie? nebo funglovka jen s tím rozdílem, že upravená.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Uživatelský avatar
Danis
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 517
Registrován: ned 10. pro 2006 18:24:11
Bydliště: 7km od Pardubic

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod Zdenda19895 » úte 24. lis 2009 22:23:34

Dávají starší ŘJ. Tvoji upraví a dají zase někomu jinému.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Uživatelský avatar
Zdenda19895
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1439
Registrován: pát 02. lis 2007 23:31:53
Bydliště: Staříč

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod Danis » úte 24. lis 2009 22:58:10

Tak z toho zrovna moc nadšenej nejsem, že bych měl dostat nějakou starší jednotku a moje že by šla do světa. Tak to asi od čipu upustím.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Uživatelský avatar
Danis
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 517
Registrován: ned 10. pro 2006 18:24:11
Bydliště: 7km od Pardubic

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod tgfh - FK » stř 25. lis 2009 9:51:48

Ono se to dá udělat, já na to kašlal, Viči který mi to dělal mi tam dal jednotku údajně 1-2 roky starou a tam moje byla stará už 10 let takže jsem na tom možná ještě vydělal. Zkus tam zavolat a zeptat se, možná Ti vyhoví, nebo zajeď 2x do Rožnova pod Radhoštěm.
tgfh - FK

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod straca » úte 26. led 2010 20:44:02

Cau chtel bych se zeptat jestli po načipování např od Cimbu auto jede líp?Chtel bych to nejak konkrétně popsat třeba jesli pak 1.3Mpi je na tom podobne jako 1.6série?
straca
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 983
Registrován: sob 07. úno 2009 14:28:17

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod Almond » úte 26. led 2010 20:49:11

Mám čerstvej Cimbu čip na 1.3 MPi a kdybych to měl porovnat s kámošovou 1.6 sérií - při prázdnym autě mi to přijde docela srovnatelný (ale přímý srovnání nemám, nedělali jsme žádný blbosti, žádnej závod, je to jenom subjektivní pocit), při zatíženym mi dá na prdel.
Uživatelský avatar
Almond
Palec nahoru! 16 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 317
Registrován: pon 14. zář 2009 18:39:52
Bydliště: Praha

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod mause » úte 26. led 2010 20:51:31

zdaleka neeeeeeeeeeeeeeeeeee:-) na 1,6 by si tu s 1,3 mohl troufnout málokdo :-) přijed na nějakej sraz a on tě někdo určo povozí...

hlavně je auto takový svižnější:-) :cat:
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Uživatelský avatar
mause
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1003
Registrován: sob 19. led 2008 22:08:41
Bydliště: Kojetín

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod Zdenda19895 » pát 29. led 2010 16:50:48

Jestli to něco přidalo nevím. Nebyl jsem na brzdě. Ale fakt se s tím jede líp. :D Motor má lepší chod je citlivější na plyn a ztratila se ta díra co tam byla při přeřazení a akceleraci. Mám chip asi rok a půl a jsem spokojen. Auto mně jede o hodně líp ale to bude asi i tím že jezdím víc po dálnici. :idea: Dříve jsem jel na dálnici tak jednou, dvakrát za rok. Teď ji proženu poměrně často.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Uživatelský avatar
Zdenda19895
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1439
Registrován: pát 02. lis 2007 23:31:53
Bydliště: Staříč

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod stony - FK » čtv 25. bře 2010 22:34:29

No a když si nechám krátkou Feldu očipovat na 60 KW, tak jaké pak budu mít zrychlení? Když teď mám něco přes 13s.
Ono už dobře zaběhaný a seřízený motor má okolo 55 Kw. Těch 50 kw to je jen minimální ověřený výkon, který výrobce zaručuje pro každý motor co vyjede z linky.
Budu mít zrychlení aspoň 11s, nebo je těch 60 Kw jen na faktuře. :lol:
stony - FK

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod Eddie - FK » ned 28. bře 2010 9:40:26

Caute, chcel by som poradit ohladom upravy motoru od Firmy Motor-Excel. Jedna sa o upravy, chip, vacka, hlava z 50 Kw na 63 Kw. Ake mate s touto upravou skusenosti a popripade, kto ju mate, chcem len vediet jazdne vlastnosti. Za vase info dakujem
Eddie - FK

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod Mr.Iceman - FK » čtv 01. dub 2010 20:52:45

Vrátím se zpět k tématu. Někdo tu psal že to snad ani kw nepřídá jen to lépe pojede, ale našel jsem tuto stránku a tady píšou dokonce, že to přidá 11kw. http://www.xtuning.cz/osobni-auta/1-chi ... a-felicia/
Mr.Iceman - FK

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod Mejra » čtv 01. dub 2010 23:06:46

klucí, já furt nemůžu vyčíst, co obsahuje balík úprav, kterej u ME zvedne výkon z 50kW (BMM) na 61kW.. je to hlava, vačka, řídící jednotka..?

u MPi to mají rozepsaný, u BMM ne..
Uživatelský avatar
Mejra
Palec nahoru! 4 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1094
Registrován: čtv 26. čer 2008 18:41:42
Bydliště: Blatná, České Budějovice

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod Marty_pv - FK » čtv 01. dub 2010 23:13:56

Mejra: Ptal jsem se mailem a je to jednotka, vačka a hlava. U samotné vačky s jednotkou udávají 56 kW
Marty_pv - FK

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod Mr.Iceman - FK » pát 02. dub 2010 8:11:44

Taky jsem tam psal. A hlava, vačka, řídící jednotka a filtr by ti dali něco kolem 67kw.

"Dobrý den,
cena úprav v tomto rozsahu je přibližně 20.500,- Kč, výkon 65-67kW."
Mr.Iceman - FK

Re: Chiptuning felda 1.3 MPi 50kW

Příspěvekod 00Inferno00 » pát 02. dub 2010 20:43:59

A zpatky k tematu

Chiptuning na atmosferickem motoru o objemu 1300ccm neprida ani kW :salut:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...

VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
Uživatelský avatar
00Inferno00
Palec nahoru! 7 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1724
Registrován: úte 02. zář 2008 9:51:55
Bydliště: Dolní BenešoVW

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod Cahoun22 - FK » pon 17. kvě 2010 18:40:55

Hele a jak je to se spotrebou kdyz upravite RJ a motor treba u Feldy 1,3 MPi?
Cahoun22 - FK

Re: Chiptuning pro 1.3 MPi r. 97

Příspěvekod mause » čtv 20. kvě 2010 18:17:02

eddie: jede to dobře když tak napiš je to rozhodně lepší... jen tu hlavu ještě nemám odzkoušenou ale pokud se zadaří tak letos bude:-)
Cahoun22: teoreticky klesne při zachování stylu jízdy... ze zkušenosti zůstane stejná bo čím auto líp jede tím víc po něm šlapeš :-)
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Uživatelský avatar
mause
Palec nahoru! 3 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1003
Registrován: sob 19. led 2008 22:08:41
Bydliště: Kojetín

Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod dodo136 - FK » pát 18. čer 2010 14:41:39

Ahoj potřebuji pomoct s motorem felicia 1,3MPI/50kw při výměně jednotky šel výkon motoru dolu živost motoru pryč se sériovou jednotkou je to o poznání lepčí.Benzím,čidla OK na Vagu OK nevím nevím nevím
dodo136 - FK

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod Kuladmin » pát 18. čer 2010 18:43:32

a co to je za jednotku? jak je cipla? neni tam nahodou cip i pro jinou vacku ?? a ty tam mas normal origo vacku nebo jinou atd atd atd.. nejsme jasnovidci ;)
Kuladmin
Palec nahoru! 1 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1751
Registrován: ned 20. črc 2008 18:21:06
Bydliště: Teplice

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod dodo136 - FK » sob 19. čer 2010 5:40:11

Je tam seriová vačka a jednotka přímo od cimbu pro tento motor.
dodo136 - FK

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod JAWAEVO - FK » sob 19. čer 2010 7:58:15

ako čítam tak na ich adresu to neni prvé "pochválenie" abi človek ked dá za niečo ja neviem 4tis a musel to po niekom ešte dorábať ? to je kus na nič bi som povedal a to ich údajné zvýšenie výkonu na 61kw sa tiež nekoná
JAWAEVO - FK

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod Suri » sob 19. čer 2010 8:55:07

jawaevo - zvýšenie krútiaceho momentu ani výkonu zmenou jednotky sa pri felicii nekoná nikdy , len to lepšie a plynulejšie ide nič viac
Uživatelský avatar
Suri
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1239
Registrován: stř 03. čer 2009 19:51:28
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod JAWAEVO - FK » sob 19. čer 2010 10:04:58

ja viem ved práve predať niekomu niečo ztvrdením že to zvýši výkon je podla mna nefer a ešte vraj profesionálna firma
JAWAEVO - FK

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod Suri » sob 19. čer 2010 11:26:15

vždy ide len o to aké má ta firma umiestnenie v známosti a ľudia uveria hocičomu
Uživatelský avatar
Suri
Palec nahoru! 2 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1239
Registrován: stř 03. čer 2009 19:51:28
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod Vici » sob 19. čer 2010 15:11:42

znát to být musí, s cimbu to pojede o něco líp, každopádně ne hůř! takže je někde problém. od koho máš tu jednotku?...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Uživatelský avatar
Vici
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1278
Registrován: úte 16. pro 2003 16:17:43
Bydliště: Rožnov p.R.

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod dodo136 - FK » sob 19. čer 2010 18:17:23

Přímo od cimbu
Naposledy upravil Návštěvník dne sob 19. čer 2010 18:52:47, celkově upraveno 1
dodo136 - FK

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod Vici » sob 19. čer 2010 18:19:23

tak neváhej zvedni telefon a zavolej tam, nic jednoduššího asi není a nevím proč jsi to neudělal jako první krok :-)
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Uživatelský avatar
Vici
Palec nahoru! 9 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 1278
Registrován: úte 16. pro 2003 16:17:43
Bydliště: Rožnov p.R.

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod dodo136 - FK » sob 19. čer 2010 18:52:23

Jsem domluvenej na čtvrtek ale zajímá mě jestli to nemůže být ještě něčím jiným,když všem tady to šlape v pohodě.Jak říkám motor jede ale bez zátahu jede jen otáčkama.
dodo136 - FK

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod Honza_t » pon 21. čer 2010 20:13:54

Já už bych do Cimbu nešel, viz. moje trápení s vačkou od ME a nakonec to bylo čipem Cimbu, přestože mi plno lidí říkalo že to v téhle kombinaci funguje bez problémů :pirat: Takže podle mě si Cimbu denně "vylepšuje" mapy a každá druhá jednotka pak jede jinak :puker:
Honza_t
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2125
Registrován: čtv 20. kvě 2010 10:08:08
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod dodo136 - FK » úte 22. čer 2010 10:35:41

Jo je to tak jak říkáš,četl jsem si tvoje příspěvky a chová se to podobně jako u mě s tím,že já mám seriovou vačku někde okolo 4000 to má možná snahu zatáhnout lépe jek serie ale to jen proto že to nemá díru na plynu jinak seriová jednotka tahá hned při přeřazení,no jsem zvědavej co na to cimbu ve čtvrtek řekne, osobně dávám vinu jednotce taky mě u ní zarazil otazník vedle jejich nálepky :cry:
Naposledy upravil Návštěvník dne úte 22. čer 2010 11:50:12, celkově upraveno 1
dodo136 - FK

Re: Pomoc s jednotkou cimbu

Příspěvekod Honza_t » úte 22. čer 2010 13:53:32

jarda.vysocina píše:Kdyby jsi se zeptal u "CIMBU" , tak by Ti řekli jako mě : "Pokud máte jakékoliv úpravy na motoru oproti standardu (jiné , nebo upravené sání, kat. pryč, střední tlumic pryč , jinou vačku atd), nemusí být funkce a činnost ŘJ v pořádku .
Prohlédl mi mé auto, napíchnul - žádná chyba nebyla, vyměnil ŘJ a od té doby mám v autě * jiný motor * .
Jsem spokojen ...
Jarda :salut:


Nj, já vím že to neni dobrý takhle míchat, ale nejde mi do hlavy, že Cimbu + ME už plno lidí zkoušelo a mělo s tim dobré zkušenosti. Navíc sem se někde dočetl že si jejich čip s jejich vačkou rozumí a ta vačka je pokud vím 265/265. Tak nevím proč by to nemělo jít dobře, když si rozumí s 254/254(série) i 265/265. A ME je myslím 258/265 takže je mezi... no nechápu to prostě :scratch:

dodo136: Jakej otazník vedle nálepky? Tys kupoval jednotku z druhý ruky?
Honza_t
Palec nahoru! 6 / Palec dolů! 0
Příspěvky: 2125
Registrován: čtv 20. kvě 2010 10:08:08
Bydliště: Č. Budějovice

PředchozíDalší

Zpět na 1,3 MPi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník