Dejwis píše:Mogul je good - cena výkon, pak jedině Shell či Castrol, ale cena je jinde....
Kinderko píše:To je zbytočnosť dať tam 5W-40. Jazdíš s autom, kde je -30 stupnov???
Tyler píše:RadekN70 píše:já doporučuji olej CASTROL.Je to super firma a víš,že platíš za
výbornou značku.A nebo pak shell,ale s tím zkušenosti nemám..
No a vo tom to je...platíš značku...odkud víš, že platíš i kvalitu???
RadekN70 píše:Tyler píše:RadekN70 píše:já doporučuji olej CASTROL.Je to super firma a víš,že platíš za
výbornou značku.A nebo pak shell,ale s tím zkušenosti nemám..
No a vo tom to je...platíš značku...odkud víš, že platíš i kvalitu???
Kastrol děláme už asi 19 roků,Castrol kupujeme přímo od výrobce
a když má být olej kvalitní,tak tam musej být ruzný aditiva a
přísady a to vše něco stojí.Prostě ten kdo vykládá,že stejnou
funkci plní i jiný oleje (takový ty za 80 kč),tak tomu se můžu
jim zasmát,protože neví o čem mluví.Vežně,pokud to má být
kvalitní olej,tak ta cena tomu vážně odpovídá.
Keldon píše:To jste ale boháči, že máte na zbytečné vyhazování za předražený Castrol a placení mu za jeho reklamu. No hold, máme se asi v tom reálném kapitalismu skutečně dobře, za komunismu nám stačil obyčejný M6A a Š 1000 MB či Š 105/120. A Castrol to byla snad jediná západní značka v Tuzexu za bony. Ještě jednou opakuji, já bych si Castrol do motoru n e n a l i l. Proč?
Raději si objednám přes internet Total Quartz 7000 10W-40 1 litr za 130,- Kč, zajedu do pneuservisu, kde mi ho vymění na počkání, k tomu doplatím 200,- Kč za výměnu + za filtr a vejdu se bohatě pod 800,- Kč. Navíc mám jistotu že jsem koupil kvalitní značku oleje. Pro zájemce uvádím parametry technických listů olejů Castrol 10W-40 Magnatec a Total Quartz 7000:
http://www.olejspol.cz/attachments/eo_z ... 10W-40.pdf
http://www.lubadmin.com/upload/produit/ ... 8/1172.pdf
A kdo ani pak nevidí ten rozdíl v kvalitě, tak doporučuji navštívit oční ambulanci. No hold najdou se i u nás lidé v české kotlině, kteří budou tvrdit na černé, že je bílé a naopak.
Jurka píše:Tož a kde sa to dá kúpit za levno taký volej Quartz 7000?
FanThomas píše:Zdravím
Když jsem si přivezl Feldu z bazaru tak jsem ji dal na proklepnutí do značkového servisu (Autia Jihlava, nikdo tam nechoďte je to zloděj a flákač!!). Nalili mi tam Castrol 10W40. Po roce jsem dal auto na výměnu oleje jinam a když jsem řekl že tam mám Castrol tak reagoval mechanik "To je na Feldu 1,3 trochu luxus, ne?" A dal mi tam nějaký VAT či co, že to davají i do silnějších motorů a na Feldu je to pohoda. Znáte někdo takové oleje? Co si tom myslíte? Castrol ně stál 1600 a VAT 800 peněz. Bude ta úspora k něčemu? Dík
Keldon píše:Jurka píše:Tož a kde sa to dá kúpit za levno taký volej Quartz 7000?
Na internetovém obchodě na http://www.oleje.cz , pokud vidím, tak jsi od Brna, tak tě to přijde ještě levněji. Adresa prodejny je EKOLUBE, Pražákova 10, Brno - Horní Heršpice. Jinak to dobírkou s příplatkem za poštovné posílají po celém Česku.
Vlada320 píše:lít to co tam patří ím myslím 5w-40 ale syntetiku?myslím si že by se tím zlepšilo to mazání za studena.co myslíte vy?do oleje bych dal tak kolem 800kč ale víc jak 1000kč asi ne.přece jenom jsem student.a ještě něco mám lpg a jezdím hlavně na plyn tak je kdyžtak nějakej motorovej olej s touto specifikací vhodný pro motory na alternativní pohon v tomto cenovém rozmezí?děkuji moc za reakce a zdravímVláďa
mr.Freak píše:je nejakej kvalitni olej (znacka)v pomeru cena/vykon po kterym auto dostane opravdu tu nejlepsi peci a zaroven se clovek neplácne pres kapsu? je pravda ze mi taky obcas sviti ta kontrolka mazani u startu a nevedel sem proc to dela...a ze mi to servisuje znamej kterej fakt odvadi praci na 110 procent...jak je na tom treba Shell olej?
nimha píše:Chtěl jsem se zeptat, jaký dáváte do 1,3ky olej, ani ne typ (dle normy - stejně je psáno od výrobce, co dát), ale spíš výrobce a kde slušně koupit (net, prodejna...). Nechci tam cpát nějaký noname z hypermarketu, ale zase nechci přeplácet za nějaký zahraniční od renomovaného výrobce.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků