od DanoSK - FK » pon 09. zář 2013 21:46:26
Potrebujem co najlepsie preplachnut cely system. Zas..l som si ho kyselinou citronovou.. Pred vymenou rozvodov a vodnej pumpy som tam do povodnej naplne sypol 100g kyseliny citronovej a teraz mi v obehu robi "citronadu"... Staru zmes som vypustil, kolko mi islo. Nalial som novu destilku a G12-ku a po zohriati a zmiesani mi to urobilo na vrchu krasne hnede kapucino - pena v expanzke. Expanzku som uz 3-krat vymontoval, vylial a vycistil... Postupne je peny menej a menej, ale stale sa to tam robi. Kupil som uz novu G12 aj destilku. Pred zimou to musi byt v poriadku. Tak to chcem vyplachnut ako najlepsie sa da, kym tam dam novu nemrznucu zmes... Aj motor, aj chladic, aj kurenie musim preplachnut... Myslim, ze by mi trebalo postupovat smerom "zdola" - to znamena tlacit vodu do rurok, ktore su napojene na spodne priruby...
Ako to vyplachujete vy? Ta pena je fakt riadny hnus - take jemne mazlave hnedaste kapucino... Pred tym som tam mal tiez G12, ziadnu zelenu... Takze mi to musela domrvit ta kyselina...