Sportovní filtr pro BMM

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Re: Sportovní filtr

Příspěvek od Jyrgen »

Ha, Tyler byl rychlejší :)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

103457 píše:Jestli myslíš filtr na tu hadici, co je odvětrání klikovky, tak ho můžeš dát kamkoli se ti vejde, ale měl by jsi před něj dát nějaký odkalovač, jelikož ti ta mastná srajda zevnitř ten filtr úplně ucpe. Něco takovýhleho: http://www.tuning-centrum.cz/index.php? ... cted=54012
Nemáš někde foto ako vyzerá ve Feldě? má to cenu?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Dejwis píše: Nemáš někde foto ako vyzerá ve Feldě? má to cenu?
Nemám :D zatím jsem to ve feldě neviděl, jenom v octě. Jako cenu to asi má, když uvážíš, že hadici vyvedeš jen pod auto, tak v teplém motoru je normální tlak, ovšem, když auto chcípneš a motor bude chladnout, tak v bloku bude vznikat podtlak a teoreticky se ti dovnitř může nasávat prach, takže filtr by byl asi vhodnej, ale musíš nějak zabrávnit tomu, aby ho zevnitř neucpala ta mastnota.
Naposledy upravil(a) 103457 dne úte 22. dub 2008 14:28:28, celkem upraveno 1 x.
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

Cenu to ma urcite. ted to mam na hulvata navedeny pod auto.. ale je to blby.. asi taky udelam takvouhle nadobku..
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

103457 píše: Nemám :D zatím jsem to ve feldě neviděl, jenom v octě. Jako cenu to asi má, když uvážíš, že hadici vyvedeš jen pod auto, tak v teplém motoru je normální tlak, ovšem, když auto chcípneš a motor bude chladnout, tak v bloku bude vznikat podtlak a teoreticky se ti dovnitř může nasávat prach, takže filtr by byl asi vhodnej, ale musíš nějak zabrávnit tomu, aby ho zevnitř neucpala ta mastnota.
Na jaké hadice v motoru se to dává, kdybych bral Feldu?
MagicanBlack - FK

No pripojis na to normalne ten odfuk z klikovky..a je pokoj...;-) na tu druhou bych nasadil jen ten filtr.. a nebo je mozny to asi pripojit znovu do sani.. tu druhou hadici... kazdopadne se mi to zda pekelne drahy...
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

MagicanBlack píše:No pripojis na to normalne ten odfuk z klikovky..a je pokoj...;-) na tu druhou bych nasadil jen ten filtr.. a nebo je mozny to asi pripojit znovu do sani.. tu druhou hadici... kazdopadne se mi to zda pekelne drahy...
To zatim spíš dám ten malej oddych filtr. Mám doma foto jak to má na Feldě 1.3BMM (tuning Hradec myslím) - prostě jak jdou ty dvě hadičky z víka ventilů tak jednu hadici ustříhl asi 5cm od víka a dal tam ten filtřík, ale chtěl bych vědět, jestli ten zbytek vyhodit (uklidit do sklepa) a zda se musí někde něco zavíčkovat.... :-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Dejwis píše: To zatim spíš dám ten malej oddych filtr. Mám doma foto jak to má na Feldě 1.3BMM (tuning Hradec myslím) - prostě jak jdou ty dvě hadičky z víka ventilů tak jednu hadici ustříhl asi 5cm od víka a dal tam ten filtřík, ale chtěl bych vědět, jestli ten zbytek vyhodit (uklidit do sklepa) a zda se musí někde něco zavíčkovat.... :-)
To je právě špatně, jestli ustřihneš tu silnější hadici, co ti jde zespod do airboxu a dáš na to filtr, tak se ti filtr zacpe. Koukni do toho airboxu, jaký tam jde mastný svinstvo a teď si představ, že ti to půjde dovnitř toho filtru a tam to nasákne ten papír nebo bavlna. To je taková frajeřinka, já bych s tím nic nedělal a nechal to tak, jak to je.
MagicanBlack - FK

Ja bych tam dal ten Oil catch tank ;)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

jasan, já to neplánoval nějak brutálně, jen se ptal :-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tady jsem něco našel, je to i s foto motoru.
http://tuning.autodoplnky.cz/chromove-n ... z-s1462093
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Měl bych dotaz. Mám na Feldě 1.3BMM sportovní filtr, vyndal jsem ten levej umělej box. Už jsem víckrát viděl ten KIT sání ...

http://www.nuclear-racing.cz/zbozi/4773 ... t-sani.htm

Tak přemýšlím zda není lepší pořídit ještě toto a dát to přímo na sání. Myslíte že místo toho filtru co tam maj dám svůj K&N? A jakmile vyndám na motoru ten kryt motoru kde je standartně kulatej filtr tak pak už je vidět na sání a stačí jen nasadit ten kit? Jak tam drží?

Jo, ale stejně bych ho chtěl vytáhnout do předu pod světlo jak to mám, takže bych musel na ten kit nastavit další "trubku"
MagicanBlack - FK

No me by treba zajimalo jak to tam drzi na ty klapce?? nevidim nejaky diry na srouby nebo neco.. je prece nesmysl to tam jenom tak nasadit.. ??
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

Pokud si dobře pamatuju,tak něco podobnýho prodávalo Elrri ale otočený na druhou stranu jako nad převodovku a v popisu to měli řešený tak,že se to mělo na těleso klapky přilepit nějakým silikonem,ale viděl jsem to i stažený velkou sponou na hadice.
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
MagicanBlack - FK

No nevim jestli bych to lepil jen silikonem.. ale ta spona na hadice uz by mohla byt rozumnejsi..ja sem si udelal prichyceni svoje.. a zatim to slape.. u tohodle by to asi chtelo taky nejak vyresit noo.. a nebo tam nechat original.. a jen vymenit tu trubku co vede k filtru...
krémo - FK

Příspěvek od krémo - FK »

Ví tady nekdo náhodou o něčem na co by se dala uchytit trubka přímého sání na BMM klapku na ty tři šrouby co držej airbox? Myslím nějakou přírubu, jako je tato:
http://www.vltava2000.cz/reviloshop/goo ... iltru.html
:?:
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

SPORTOVNÍ FILTR NEBO KIT PŘÍMÉHO SÁNÍ???

Příspěvek od MaxKiller »

Zdravím všechny na FK. Chtěl jsem se na něco zeptat vím že už tady bylo o tom pár vět ale zajímalo by mě co je lepší jestli sportovní fitr do airboxu nebo přímý kit sání. A co říkáte na tento a to jedinej levnej kterej jsem našel na 1.3 BMM 50kW. http://www.nuclear-racing.cz/zbozi/4773 ... t-sani.htm. Chtěl bych ho ale nevím co stěma hadicema co vedou k sání a od sání. Díky za všechny poznatky rady atd.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: SPORTOVNÍ FILTR NEBO KIT PŘÍMÉHO SÁNÍ???

Příspěvek od Skury »

Sportovní filtr do origo boxu...

Sporotvní airbox ti výkon nezvedne, víc práce (např. odstínit teplý vzduch), je to dražší, výsledek nula...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Přesně tak kup si sportovní filtr KN do origo boxu a uděláš nejlíp,pokud koupíš to co ukazuješ nepomůžeš tomu ani troch spíš to zhoršíš bude ti to sát teplnej vzduch a nepojedeš!
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Škury píše:Sportovní filtr do origo boxu...
Jj. Mám to tak. Filtr K & N a spokojenost. :D :D
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Ja mam prosim sportovni vlozku JR do boxu. :D
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Mam taky KN v origo boxu- je nesmrtelnej :D
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

Můj kámoš má sice mpi ale mě se právě libil takový ten zvuk co to vydává. Měl jsem v plánu koupit ten kit sání dát tam mezi něho a motor překážku a navést k fitru přívod vzduchu. A nevím jestli ta vložka do orig boxu taky bude dělat. Samozřejmě že od toho čekám trošku že by se to mohlo zlepšit výkon jako aby to trošku šlo za plynem ale uvidíme
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nečekej, že se ti s filtrem zvedne výkon :) vůbec by jsi to nepoznal, spíš ti ještě trochu klesne, pokud neuděláš dobrý odstínění a přívod vzduchu. Jediný v čem bude změna, je ten zvuk, je jen otázkou jestli je to plus nebo mínus. To záleží na každém zvlášť, jak se na to dívá. ;)
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

A máte někdo stím zkušenost? stím kitem sání?
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Spousta lidí ti řekne ře to jen vypadá dobře když tam dáš ten kit ale účinek bude stejnej ba horší jak sem psal je lepší to praštit do origo boxu a máš to 1A! pokud ale chceš celej kit což ti nekdo nezakáže ;) tak pak toto http://img144.imageshack.us/my.php?imag ... 004lg0.jpg ;)
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

A nevíš kde by se dal sehnat takovejdle kit sání http://skoda-virt.cz/cz/inzerce/koupim- ... licia-bmm/ ?????????
A Dobrej že se montuje na ogigo šrouby a ten co jsem našel já se asi lepí nebo stahuje pásou ale spíš asi lepí co jsem našel.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

tady ten s nálepkoou KN by byl ideál, konstrukčně super, šroubovací...
mě v garáži leží ten z nuclear racingu, chvíli sem ho měl namotnovanej, ale teda neleipl sem ho ani nestahoval páskou, udělal sem 3 díry a přišrouboval, ale bylo to na hovno... stejně je to krátky a filtr je v místech kudy vede kabel od zapalovacícho modulu k rozdělovači takže sem musel modul otočit, kabel trochu přemístit, to plechový odstínění nejde udělat... muselo by se to laminový koleno ještě přefiknout a nadstavit aby sme filtr dostali na lepší místo... možná si s tím někdy tu práci dám, ale spíš pochybuju...
tady nějaký fotky
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =50#p56518
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

Ještě mě napadlo, vím že to je třeba blbost ale zkoumal jsem orig filtr z air boxu to vede dolů tam přes gumové koleno se to napojuje do té velké pyksle a dál na přívod vzduchu pod světlo. Co kdybych oddělal irog. fitr nic tam nebylo a tu pyksli taky tak by mě zůstalo air box a na konci to gumové koleno na které bych nasadil sport. fitr a přívod studeného vzduchu bych nechal orig. a odstínil. Co vy na to? Díky za všechny odpovědi
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

Víš jak to myslím v origo air boxu by nebylo nic a na konci toho sání namontovanej sport. filtr. Jestli by to plnilo svůj účel.
MaxKiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

A nevíte jestli by šlo sání z MPI na BMM? bylo by jednoduší jen koupit fitr a je to
Yetty65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetty65 »

Sani z MPI by možna šlo do BMM jen otazka je jak tu krytku pripevnit k motoru?? u MPI je to přišroubovane imbusama a u BMM tam níc takoveho není....
A MaxKiller jak píšeš o tom prazdném boxu a nakonci filtr tak otazka je jestli pak ten motor bude mít tu sílu tahat ten vzduch tak daleko?? ja se v tom moc nerozumim ale řekl bych že to moc nepomuže, jinak by už nějakéj koumak to měl na autě :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

MaxKiller píše:A nevíte jestli by šlo sání z MPI na BMM? bylo by jednoduší jen koupit fitr a je to
JDE
Obrázek
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

nema MPi jiny prumer na pripojeni filtru nez Bmm.. ?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mildacaso
nemá, jelikož BMM má filtr nahoře, kdežto MPi dole na blatníku.
Ale pokud myslíš průměr klapky, tak to ano, BMM má větší průměr. Musí se z krytu motoru MPi uříznout ten spodek, co se nasazuje na klapku a naroubovat tam mezikus. Já použil antikorovou trubku, kterou jsem nahřál a zamáčkl do plastu MPi, tím jsem měl přesnou díru, prostředek vyndal a okolo trubky to oblepil konstrukčním lepidlem od Soudalu. Dolů na trubku jsem nasadil origo těsnění z BMM boxu, drželo i těsnilo to perfektně.
Yetty65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetty65 »

Jen tak pro zajmavost co jsem našel na škoda-virtu :o
Obrázek
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

jak vidíte tuhle vložku do MPI? pomůžu si v propustnosti oproti papírákům? a co oproti vložce KN? nemá s tímhlle někdo zkušenosti? díky za postřehy

http://speedpro.cz/vlozka-sportovniho-b ... -3899.html
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Masakr, takový nabastlung bych si do auta nikdy nedal. Zlatá vložka do airboxu.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
tom.kranych - FK

Příspěvek od tom.kranych - FK »

chlapi nemáte někdo fotku clonítka v 1.3 bmm?myslím takový to udělátko aby se k filtru nedostával horkej vzduch?
Fary - FK

Příspěvek od Fary - FK »

favo píše:Tak ty MPi kterým dá na prdel BMM bych chtěl vidět. Možná by chtělo se zeptat řidiče zda měl pedál na podlaze a jel opravdu nadoraz co to dalo. A zimáky pomůžou celkem citelně protože zimní pneu nemají takový valivý odpor jako letní. Protože pokud někdo řekne že BMM bez úprav natře MPi bez úprav tak jediný možný vysvětlení je že se řidič BMM míň bál na to šlápnout a nebo MPi nebylo zcela v pořádku. Je totiž nesmysl aby Auto který má 50kw a 100 Nm krouťák dalo na prdel autu který má minimálně 54kw a 106Nm a jsou obě stejně těžký.

Takže k tomu valivému odporu je to totální nesmysl jsem automechanik na motokarách a je to pravý opak co říkáš , se zimními pneumatikami je vždy vetší spotřeba jak s letními , mají totiž uplně jinačí vzorek jsou dělané na sníh a když s něma jedeš po normalní suché cestě více se opotřebovávají protože mají více dřou ( to je ten tvuj valivý odpor ) letní směs prostě na suché cestě pojede rychleji a s menší spotřebou jak se zimákama a tečka o tom se hádat nebudu řekne ti to skoro každý normalní člověk .

K tomu druhému bodu , že 1.3 mpi ma 54-57 kw tak to je totální nesmysl , máš totálně nepravé informace 1.3 mpi má 50 kw při 5000 otáčkách , a 1.3 bmm má 50 kw při 5500 otáčkách . To je taky důvod proč má Mpi menší spotřebu jako bmm , pro lajky Mpi je vhodné do města stačí méně otáček jak u bmm ale po dalnici je možné že bmm je rychlejší , když se umí pořádně vytočit a umíš řadit , ono taky je velký rozdíl jestli zařadíš 4 už na 90 nebo jedeš a necháš to vytočit na 100 ua máš pořád 3 mám 1.3 bmm combi pustí mě to do velkých otáček a pořád tahne u mpi jak přetočíš otačky okamžitě strácíš výkon takže je klidně možné že to tak dělali řidiči těch výše uvedenách Mpi . V papírech má MPI uvedeno o 15 km vyší max rychlost , ale to je jen Povolená doporučená rychlost vem si někdy Já osobně mám 50 kw Bmm combi z 0 -100 za 14 sekund , známí 50 kw mpi z 0-100 za 13-13,5 , ale z 0-160 to udělam rychleji jak on . Proto muže být rychlejší bmm jak mpi , jinak u felin zalezi na zajeti motoru a taky další pouzivani nekdo to porad podtací tak je jasne ze mu to nebude potom táhnout najednou ryhcle nekdo to dava do otacek a jede mu to líp , řídící jednotka si pamatuje jízdu to dělá taky svoje . Nikdy nebude mit seriova 1.3mpi 57 kw je to kravina má proste 50 a hotovo . Jediné co má 55 kw je 1.6 z dílen wv . Která má z nuly na 100 za 12 sekund . Jinak 1.3 bmm se daval do novych modelu favoritu tady más video jasného přikladu BMM proti MPI , ze začátku vyhravá mpi ale jakmile se vice rozjedou tak se nechytá - :thumleft: http://www.youtube.com/watch?v=Sf5rodz22oU :thumleft:
Nechci říct že Mpi je na nic je určite uspornějsí a když si někdo kupuje felinu tak asi ne k závodum ale pro bězné ježdení . Omlouvám se za dlouhy příspevěk a za případné chyby .
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Fary: Naž začneš vynášet soudy a tvrdit že je něco "totální nesmysl", tak si aspoň něco málo přečti.
Myslíš že všechny motory tak jak vyjdou z fabriky jsou úplně identický výkonem, momentem i jeho průběhem? :) To že 1.3 MPI má víc než 50 kW je potvrzený odbržděním sériových aut
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

Marty_pv: a chces mi rict ze to plati jenom o MPI? rekl bych ze i feldy BMM maji vetsi vykon nez udavanych 50kw (ano, zalezi jak kdo v tom jezdi a jak se stara, ale berme seriovy motor)

nerekl bych ze je MPI lepsi, mozna je pruznejsi a jde rychleji za plynem, jelikoz vstriky jsou rped ventilama.. jinak nic, na leto odpojit u BMM vyhrivani sani a ahooj (ale stejne nasadim MPI nebo karbec v lete :D)
Fary - FK

Příspěvek od Fary - FK »

Dobře no tak i když teda připustím , že nejsou na chlup stejne od výroby tak to dělá maximalně + - kw , nebo chces říct že uplně stejné auto ze stejným obsahem nastavením ridící jednotkou hloubkou vrtání , poměrem atd bude mít v tom samém o 6 kw rozdíl :D ? Tak to teda dokaž , navíc když auta jedou na zkužební dráhu v dílně kde se měří kw a kroutící moment apodobně tak jako jedna jim udělá 50 kw a jedna 56 kw no dobrý :D takže vlastně ja si koupím mpi 1.3 a bude mít víc kw jak 1.6 mám toho zjištěného hodně můj otec má autodílnu zabívá se autama celý život je spravuje a sám řekl , že je to kravina připouštím že znám lidi co mají felinu a uděla z 0 -100 za 20 sekund k vuli špatnému zajetí apodobně podtačení motoru , ale pokud se bavíme o autech z výroby ve stavu v jakem mají být tak říct že ma felina od vyroby 54-57 kw je opravdu nesmysl . Prostě Mpi pracuje s menšíma otačkama jsou lepší na spotřebu , rychlejší akcelerují , ale brzo strácí výkon a bmm je po chvíli předjede , prostě je to tak zkoušel sem to milionkrat a vždy bmm předjelo mpi po určité době , ale uznávám že má lepší start a lip se s ni jede v nizkých otáčkách , co se týče motoru 1.6 55 kw tak s nema skušenost nemam tak nebudu dělat chytreho ale když ma 1.6 55 kw tak ta 1.3 urcite nebude lepsí , v tom případě by ta 1.6 mohla mít 60 kw od výroby .
Fary - FK

Příspěvek od Fary - FK »

A to , že na netu někdo chytrý napíše že zímaky jsou rychlejší jak letní tak to už je taky pecka , a ten kdo tvrdí ze teda 1.3 mpi ma 56 kw tak bych fakt rad vedel jestli si to od nekoho precetl nebo jestli takove auto vlastni primo od vyrobi . Já osobně z mojich zkušeností tvrdím to co sem napsal kdybych to nemel dokazane tak drzím hubu .
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

xXxTRA: U BMM není rozdíl proti udávanýmu výkonu takový (rozhodně ne těch 10-15% co maj některý MPi navíc) - proto je mpičko takovej zlatej důl pro čiptunery - výkon kterej oni nedodají už tam je :)

Fary: Otec má autodílnu a tím pádem má v oku válcovou brzdu? :) Výrobce vždycky udává papírově menší výkon - je to pojistka pro případ že některý motory se liší od průměru - já neříkám že některý mpi mají víc než 50 kW - já říkám že všechny
Nějaký závodění není objektivní měření výkonu, navíc těžko srovnávat auta který nemají úplně stejný převody a do toho ti všechno zkreslí lidskej faktor (zkušenost řidiče, čas řazení)
Máš představu jak moc se liší udaný a reálný výkon třeba u současných koncernových motorů?

Vlastní zkušenost - ty poznáš sednutím do auta (nebo i tím že ho máš od výrobI?) jestli má 50 nebo 56 nebo 45 kW? Jak zhruba přesně? :D A "kdybych to nemel dokazane" - důkaz mi pořád uniká
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Marty neřeš, pán je mechanik a zabívá se autama a na celém fóru je přece jediný, takže má už jenom z principu pravdu a všichni ostatní jsou blbci :D
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Fary - FK

Příspěvek od Fary - FK »

Takže 1 , neříkám ,že já jsem bůh ví jakej mechanik dělám v dílně kde se staráme o závodní motokáry to jsem tu psal jen k vůli těch gum . Za 2 Otec ani já nemuže mít v oku kolik má jake auto přesně kw i když se v tom projedou , za 3 , tím důkazem sem měl namysli to , že jsem několikrát zkoušel ( závodit ) s ruznýma Mpi a bmm a vždy to dopadlo stejně , nepopírám to , že hraje lidský faktor velkou roly ani to , že v pruběhu stáří auta se výkon může měnit , ale když sem dělal nějaký ten cviční závod tak sme si vždy vyměnili auta a je teda divné že ten co měl bmm vždy vyhral jednalo se o delší trasu , na kratší vzdálenost mpi vzdy odstartovalo líp ale proste bmm ho dožene nevím jak bych vám to mohl dokázat máte stejně svůj názor i na tom videu vyhralo bmm nad mpi ( coz teda neni dukaz ) , kdyz se podívate na internetu na ruzné recenze najdete testovaní vozů felicia po nějaké době používání tak je tam mají přímo na retězu a naměřím jim např 49 kw , nikde sem se nesetkal že meli víc , i když pripouštím že je to možné , a proč na veškerých grafech kde se měří kroutící moment atd nikdy nepřesáhne výkon (50 kw pokud se jedna o seriovývůz ) a další vec jak říkas s chip tuningem je ta , že automobilky udávají 50 kw a ten motor má potencial treba na 70 kw ( přiklad ) tak tam nechávají rezervu protože ten motor taky něco musí vydržet , ale na tech 50 kw je to omezene řídící jednotkou a zajímalo by mě jaký máš ty dukaz ze felina 1.3 mpi má tech 57 kw a jak tvrdís tak vsechny ..... je to podle me nesmysl a 1.3 urcite neni tak silna jako 1.6 v tom pripade by musela mit ta 1.6 mnohem vic jak 55 kw , a to se jedna o uplne jinej motor nevim kde beres tu jistotu ze bmm se ten vykon nelisi a u mpi o 15 procent nemá cenu to resit ja vím jak to je u testovaní nekterych felin sem byl meril sem i tu svoji a rozhodne sem nevidel víc jak 50 kw jestli vi jste tak dobrí a vydeli ste seriovky s 57 kw tak to máte dobrý no , spis si myslim ze ste to zas nekdy vycetli na netu jak typek ma hustejch 57 kw od vyroby ted si tam dal sportovni filtr a ma 68 kw :D pritom ten motor akorat tak skurvil no to je jedno nebudu se tu dohadovat tak preju hodne zdaru v tech vasich felinach 1.3 mpi 57 kw kterejm stejne bmm natrhne prdel :D asi holt maji 70 kw :king:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 13. úno 2011 13:05:00, celkem upraveno 1 x.
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

Fary píše:Dobře no tak i když teda připustím , že nejsou na chlup stejne od výroby tak to dělá maximalně + - kw , nebo chces říct že uplně stejné auto ze stejným obsahem nastavením ridící jednotkou hloubkou vrtání , poměrem atd bude mít v tom samém o 6 kw rozdíl :D ? Tak to teda dokaž , navíc když auta jedou na zkužební dráhu v dílně kde se měří kw a kroutící moment apodobně tak jako jedna jim udělá 50 kw a jedna 56 kw no dobrý :D takže vlastně ja si koupím mpi 1.3 a bude mít víc kw jak 1.6 mám toho zjištěného hodně můj otec má autodílnu zabívá se autama celý život je spravuje a sám řekl , že je to kravina připouštím že znám lidi co mají felinu a uděla z 0 -100 za 20 sekund k vuli špatnému zajetí apodobně podtačení motoru , ale pokud se bavíme o autech z výroby ve stavu v jakem mají být tak říct že ma felina od vyroby 54-57 kw je opravdu nesmysl . Prostě Mpi pracuje s menšíma otačkama jsou lepší na spotřebu , rychlejší akcelerují , ale brzo strácí výkon a bmm je po chvíli předjede , prostě je to tak zkoušel sem to milionkrat a vždy bmm předjelo mpi po určité době , ale uznávám že má lepší start a lip se s ni jede v nizkých otáčkách , co se týče motoru 1.6 55 kw tak s nema skušenost nemam tak nebudu dělat chytreho ale když ma 1.6 55 kw tak ta 1.3 urcite nebude lepsí , v tom případě by ta 1.6 mohla mít 60 kw od výroby .

nikdo ti netvrdi ze od vyroby! je to zajetim motoru, kdyz koupis auto co jezdil od novoty deda, tak oproti autu co jezdi clovek ktery ho vytaci bude rozdil i vice nez 6kw...

ano pokud zajedes na valce s 1.6MPI a 1.3MPI tak muzou mit stejnej vykon (seriove vozy) ale 1.6 pracuje v nizsim spektru otacek, ma uplne jiny prubeh vykonu a hlavne kroutaku, ktery je samozrejme vetsi

ja se chystam s mojim BMM jit na brzdu v rozhledu mesice a verim ze tech +-55kw tam bude ale oproti 1.6 ztracim kroutak

jenom by me zajimalo, proc ti co upravujou motory nasazujou karburator, kdyz BMM je vyspelejsi nez karburator a oproti MPI je to furt sracka? - dobre karbec nema omezovac, muze se natryskovat a pridat na smesi... osobne v lete nahodim stejne MPI (mozna karbec) uvidime potom jak zajedu na brzdu a zmeni se vykon motoru, vim ze pruznost poznam i sam po projeti
Fary - FK

Příspěvek od Fary - FK »

Nezda se mi ze od výroby nove auto ma 1.3 55 kw a 1.6 taky 55 kw , spiš bych řekl že při vyrobe ma 1.6 55 kw a 1.3 50 kw ale kdyz s tou 1.6 jezdis debilne tak ji casem dostanes na 49 kw ale ta 1.3 zustane na 50 , no to je jedno jestli říkaš že si to videl tak je to možný , u karbce nevím nikdy sem neridil ale slysel sem ze je prej lepsi nevim jake motory treba byly ve starych skodovkach ty motory jsou asi urcite horsi ale slysel sem ze ve favoritu je karbec rychlejsi jak bmm ale bmm je lepsi na spotrebu to je asi jak ve fabii byla prvni 1.4 mpi a potom 1.2 htp ( nevim to urcite ) at zas nerekne nekdo ze sem chytry
thepromise - FK

Příspěvek od thepromise - FK »

Vstřikování je většinou úspornější jak karburátor ( ne vždy je karbec dobře seřízen ), karbec se zase lépe upravuje a mpi jede opravdu lépe než bmm ( záleží na stavu obou motorů ) .
U felicie to je ale většinou stejně jedno, pořád je to jen felicie.
Mpičkové feldy mají na brzdě většinou kolem 53-54 kw, 1,6ky kolem 58kw... všude záleží na zajetí...dobře zajetá seriová mpičková felda ale vždy pojede líp, než dobře zajetá bmm felda.
BTW: to video se tu na foru už řešilo, favorit má znatelně lehčí karoserii, proto majitel felicie vždy prohrál a to i když se řidiči prohodili.
Odpovědět