Otvírání zadních bočních dveří
-
Paty - FK
Otvírání zadních bočních dveří
Ahoj všem,
chci se Vás zeptat, na problém, s kterým sem se setkal u vícero felícií se starou tváří. U mojí se to děje taky. Jde o to, že levé zadní boční dveře (ty za řidičem) mi jdou otvírat hodně ztěžka. Pro ty, kdo neví, o co jde a chtějí nastoupit, tak si myslí, že jsou dveře zamčené, protože vezmou za kliku a neotevřou je. Dveře jdou otevřít až když se jakoby nadzvednou a na na otevření se použije větší síla. Tak se chci zeptat, jestli někdo z vás, komu se to stalo, to řešil a jak. Jestli se třeba jenom musí poštelovat s tím železem, do kterýho zapadá zámek dveří nebo co.
Díky za odpovědi
chci se Vás zeptat, na problém, s kterým sem se setkal u vícero felícií se starou tváří. U mojí se to děje taky. Jde o to, že levé zadní boční dveře (ty za řidičem) mi jdou otvírat hodně ztěžka. Pro ty, kdo neví, o co jde a chtějí nastoupit, tak si myslí, že jsou dveře zamčené, protože vezmou za kliku a neotevřou je. Dveře jdou otevřít až když se jakoby nadzvednou a na na otevření se použije větší síla. Tak se chci zeptat, jestli někdo z vás, komu se to stalo, to řešil a jak. Jestli se třeba jenom musí poštelovat s tím železem, do kterýho zapadá zámek dveří nebo co.
Díky za odpovědi
-
smazany clen - FK
Re: Otvírání zadních bočních dveří
seerus , pocuj to mysliim ze nemusis nic stelovat na zamku , ale staci ti dat dole calunenie z tych dveri a tam z vnutra jak je zamok a klucka ten system tak tam je take zeliezko so zavitom z oboch straan ,,, a to len myslim plochym sroubovakom nastavit bud do jednej alebo do druhej strany ...
... prepac ale blizsie ti nepoviem ... iba som to raz tak letmo vydel ako to kamos robil ... a ja mam stym taktiez prblem
...
Podle mě dveře nesedí jak by měly - nelícují. Určitě to ukazuje na to, že se něco děje s kastlí (pořádná havárka, únava stářím apod...). Tak či tak zkus poštelovat zámek, to oko je mírně posunovatelný (pokud je problém jen se zámkem). Pokud už ty dveře visí víc než ti dovolí posunou to oko nebo budou dveře drhnout o kastli, pak asi nezbyde než navštívit karosáře a udělat něco s pantama (podložky, případně natažení apod).
Nicméně já mám starou tvář ale 1.6, ta má zesílenou kastli (a vzpěra mezi tlumiči), vůbec tyto problémy nepozoruju, asi tím budou trpět víc ty první nezesílené 1.3ky
Nicméně já mám starou tvář ale 1.6, ta má zesílenou kastli (a vzpěra mezi tlumiči), vůbec tyto problémy nepozoruju, asi tím budou trpět víc ty první nezesílené 1.3ky
-
Paty - FK
To bych neřekl, že dveře nelícují jak by měli, protože když se otevřou, tak se chovají uplně normálně, i zaklapnutí zní stejně jako u ostatních dveří. spíš si myslím, že bude něco v mechanizmu otvírání, protože když se vezme za kliku, tak se neděje klasický klapnutí zámku a vyskočení, ale opravdu to vypadá, jako kdyby byli dveře zamčené (klika jde až nahoru bez většího tlaku). Názor, že je auto po bouračce je naprosto vyloučen a to, že se karoserie kroutí a tím nejdou otevřít dveře je taky blbost (btw. vzpěru mezi tlumičema mám taky...)
Zevnitř jdou dveře otevřít normálně?
Jestli jo, má pravdu Teuzo. Sundej čalounění, opatrně odlep folii proti vodě. Od vnější kliky jde k zámku táhlo s kulovými klouby na obou koncích.
Jednu stranu vyhákni a šroubováním koncovek uprav délku podle potřeby.
Jestli jo, má pravdu Teuzo. Sundej čalounění, opatrně odlep folii proti vodě. Od vnější kliky jde k zámku táhlo s kulovými klouby na obou koncích.
Jednu stranu vyhákni a šroubováním koncovek uprav délku podle potřeby.
-
Paty - FK
Jojo, ze vnitř jdou dveře úplně normálně otevřít jako všechny jiné. Takže problém je tedy v tom táhlu od vnější kliky k zámku,ano? no, tak až bude někdy čas a hlavně venku teplejc, tak se na to podívám. Tak díky Teuzo a mikka za objasnění!
Zdar.
Mám úplně stejný problém se zadními pravými dveřmi.
Zkusím to, co tady radí kluci. Když jsem si hrál s okem, tak to pomohlo jen minimálně.
Mám úplně stejný problém se zadními pravými dveřmi.
Zkusím to, co tady radí kluci. Když jsem si hrál s okem, tak to pomohlo jen minimálně.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
Tholis - FK
Mám problém se všemi krom u řidiče
Hold nějakej dobrák předemnou boural 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Došteluj vnější kliku tak, aby zámek vycvakla už tak v polovině zdvihu. Nejlíp se to šteluje při otevřených dveřích. Ručně zacvakneš západku zámku dveří, vezmeš za kličku a přesně víš, kdy to vycvaklo.
Když by klika nešla seřídit, tak je něco se zámkem - vyndat, zkontrolovat, případně koupit nový. Prodává se zvlášť vnější a vnitřní část.
Jestli se seřízení podařilo a západka spolehlivě vycvakává, přesto dveře nechodí, tak drž zvednutou kličku a dveře zkus zavírat. Musí to jít volně, o nic nedřít a do ničeho nenarážet. Když by nešel zámek proti čepu na kastli, tak musíš dveře doštelovat. To se dělá tak, že mezi dveře a kastli vrazíš kus dřeva a dveře ohneš kam potřebuješ. Přesně tak to dělaji i v automobilce.
Když by klika nešla seřídit, tak je něco se zámkem - vyndat, zkontrolovat, případně koupit nový. Prodává se zvlášť vnější a vnitřní část.
Jestli se seřízení podařilo a západka spolehlivě vycvakává, přesto dveře nechodí, tak drž zvednutou kličku a dveře zkus zavírat. Musí to jít volně, o nic nedřít a do ničeho nenarážet. Když by nešel zámek proti čepu na kastli, tak musíš dveře doštelovat. To se dělá tak, že mezi dveře a kastli vrazíš kus dřeva a dveře ohneš kam potřebuješ. Přesně tak to dělaji i v automobilce.
-
stifler1 - FK
Chcel by som sa opytat ci sa daju aj stelovat zamky dveri a pripadne ako, pretoze dvere vodica musim zatvarat tak ze s nimi musim viac buchat to iste aj s dvermi spolujadzdca a to sa mi velmi nepaci, zamky mam uz prestriekane aj olejom ale teraz by som chcel vediet ci sa daju steloval. Je mi jasne ze sa tieto dvere otvaraju najcastejsie pretoze zadne dvere sa zatvaraju krasne na prvykrat a predne nechcu hned. Auto je 1.6 a nie je po havarii a ani dvere niesu nijako zohnute. A je normalne aby zadne dvere sa zatvarali tak ze dost silno zacvaknu pri zatvarani?
Mě to šlo zavírat taky těžko. Dveře pasovaly bezvadně, západka zapadala do zámku přesně, ale muselo se těmi dveřmi hodně třísknout.
Pohyblivá část ve vnějším zámku je potažená plastem, a ten by u obou předních dveří sedřený.
Myslel jsem, že tam vadí zbytek toho plastu, a tak jsem to pěkně dohladka opiloval. Výsledek byl, že to bylo ještě horší. Ta umělá hmota tam prostě chyběla.
Nakonec jsem musel koupit nové vnější zámky, minulý měsíc, kus po 293 Kč .
Pohyblivá část ve vnějším zámku je potažená plastem, a ten by u obou předních dveří sedřený.
Myslel jsem, že tam vadí zbytek toho plastu, a tak jsem to pěkně dohladka opiloval. Výsledek byl, že to bylo ještě horší. Ta umělá hmota tam prostě chyběla.
Nakonec jsem musel koupit nové vnější zámky, minulý měsíc, kus po 293 Kč .
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Štelovat se na samotném zámku nedá vůbec nic.
Obtížné zavírání dveří může mít na svědomí i nějaký problém s těsněním.
Obtížné zavírání dveří může mít na svědomí i nějaký problém s těsněním.
-
stifler1 - FK
No tak tu umelu hmotu na tych zamkoch v predu mam taktiez zodrenu ale v zadu to mam este ako na novom zamku lebo zadne dvere sa skoro vobec notvaraju. Neda sa to nejak opravit, alebo bud len vymenit alebo buchat dverami dalej?
Podle mě nedá... Já jsem koupil nové.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby Vám někomu přišlo divné, že Vám některé dveře nefungují ideálně,tak se podívejte na tohle video.
http://www.youtube.com/watch?v=8GlIuJlf ... r_embedded
Minimálně ještě Favorita dopasovávali přesně takhle. Nedělám si iluze, že s Feldou to nebylo podobné.
http://www.youtube.com/watch?v=8GlIuJlf ... r_embedded
Minimálně ještě Favorita dopasovávali přesně takhle. Nedělám si iluze, že s Feldou to nebylo podobné.