Bouchání na nerovnostech
-
smazany clen - FK
Bouchání na nerovnostech
Mám následující problém. Když vjedu ve větší rychlosti do díry, nebo když jedu po takove polni cestě nebo přejiždim přes tramvajove koleje projevuje se bouchání do karoserie. Neni to klepani nic ale prostě jako by tam tlumič ani nebyl. Mam ale pocit, že tlumiče jsou v pořadku, při brždění se to neprohoupne, auto dobře sedí, má normální výšku, prostě nic nenasvědčuje tomu, že by tlumiče byly KO. Co by to mohlo dělat?.
-
smazany clen - FK
Re: Bouchání na nerovnostech
Mohlo by to být horní uložení tlumiče je to pár korun a stojí to za to udělat
Bud to uložení, což pokud nebudeš dělat tlumiče, tak je dobré dát nové, prostě horní + dolní uložení tlumičů a ty šrouby kolem. Pokud by to nebylo uložení, tak nějakej silentblok na ramenou. Většinou bouchá nejvíc ten zadní. Tedy:
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/sile ... 232675c2df
http://autodilykrc.cz/eshop/skoda/felic ... =tlumi%E8e#
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/sile ... 232675c2df
http://autodilykrc.cz/eshop/skoda/felic ... =tlumi%E8e#
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Collin - FK
Jako kluci, já jen doplním že pokud to nebudeš měnit sám tak cena by měla být kolem zhruba 300-350,-
Ale pouštět se do opravy když nevíš co to je je blbé. Raději bych to někomu ukázal kdo to prohlídne,projede.
Ale pouštět se do opravy když nevíš co to je je blbé. Raději bych to někomu ukázal kdo to prohlídne,projede.
-
kimmi777
Ja mám tiež problém s horním uložením predného tlmiča.Okolo rýchlosti 100km/hod mi trochu trasie volantom.Išiel som do pneuservisu vyvážiť predok a servisman mi povedal že mám vybyté horné uloženie ľavého tlmiča.Aby som si to vymenil alebo dal vymeniť a prestane to triasť,pravé uloženie je OK.Gumy boli kupované v máji funglovky.Ukázal mi to keď auto zdvihol na zdviháku,pravé super držalo a ľavé v hornom uložení bolo ako keby voľné.Čo je treba hore všetko vymeniť aké diely,treba tlmič demontovať komplet z auta alebo stačí dvihnúť a povoliť vtch.Dá sa to aj tak urobiť?
-
kimmi777
-
kimmi777
Našiel som na Skoda Techwebe toto:
Ny výměnu tý gumy neni třeba žádnej stahovák, je na to trik:
-Auto na zemi, povolí se horní matka, vyndá se horní miska a matka se zašroubuje zpátky.
-Auto se zvedá a celej ten předmět klesá dolu, péro nahoru nejde, protože je tam ta matka
-Když se to dost zvedne, dá se ta guma vyměnit, sáhne se rukou do podběhu, stará se vyndá, nová se tam nasadí
-Pomalu se to spustí dolu a dává se pozor, aby si to nesedlo nějak blbě
-Auto zase na zemi, sundá se matka, vrátí se horní miska, zašroubuje se to a hotovo.
Možná by tak šlo vyměnit i to ložisko, ale to jsem nezkoušel.
-Auto na zemi, povolí se horní matka, vyndá se horní miska a matka se zašroubuje zpátky.
-Auto se zvedá a celej ten předmět klesá dolu, péro nahoru nejde, protože je tam ta matka
-Když se to dost zvedne, dá se ta guma vyměnit, sáhne se rukou do podběhu, stará se vyndá, nová se tam nasadí
-Auto zase na zemi, sundá se matka, vrátí se horní miska, zašroubuje se to a hotovo.
-
smazany clen - FK
No já jsem taky nedávno měnil komplet uložení, tak jsem zvedl auto a po sundání kola jsem druhým zvedákem zatlačil tlumič co nejvíc nahoru a zajistil roztažení pružiny řetězem a prošrouboval. Pak jsem to vytáhl, vyměnil a zase na autě povolil. A bylo to.kimmi777 píše:Našiel som na Skoda Techwebe toto:
Zdravíčko všem, prosím doplnte mne, v září budu měnit přední ramena se silentboky + čepy a nechám asi udělat uložení tlumičů. Tak to co tu vypíšu, zda je to vše:
Zadní tlumiče - miska horní + dolní * operná podložka zadní pružiny * miska horní + jaký je rozdíl mezi malým a velkým pružným lůžkem kromě velikosti, které mám vzít? * prachovka (mám vyměnit dorazy?)
Přední tlumiče - miska ložiska * lůžko * ložisko uložení * pouzdro ložiska * miska lůžka * operný kroužek uložení * prachovka (mám vyměnit dorazy)
Děkuju!!!
Zadní tlumiče - miska horní + dolní * operná podložka zadní pružiny * miska horní + jaký je rozdíl mezi malým a velkým pružným lůžkem kromě velikosti, které mám vzít? * prachovka (mám vyměnit dorazy?)
Přední tlumiče - miska ložiska * lůžko * ložisko uložení * pouzdro ložiska * miska lůžka * operný kroužek uložení * prachovka (mám vyměnit dorazy)
Děkuju!!!
Dejwis píše:Zdravíčko všem, prosím doplnte mne, v září budu měnit přední ramena se silentboky + čepy a nechám asi udělat uložení tlumičů. Tak to co tu vypíšu, zda je to vše:
Děkuju!!!
-
Hanz - FK
Taky dělám renovaci podvozku a zajímalo by mě co všechno se vyplatí vyměnit, prosil bych nějaký seznam. Když zajdu do autodílu tak jim dám jen ten seznam a bude 
koupil jsem nový kompletní ramena. ale spíš ted mam na mysli to uližená tlumičů atd...
koupil jsem nový kompletní ramena. ale spíš ted mam na mysli to uližená tlumičů atd...
- Peters56
- Kontaktovat uživatele:
To samý to dělalo mě taky, zepředu děsnej rachot při přejíždění nerovností - byly to volný destičky ve třmenech, když jsem trochu přišlápl brzdu tak to přestalo. Takže vážná závada to není ale je to nepříjemný to rachocení ale zase vím, že nemám přirezlý destičkyNonamed píše:taky pěkně dovede cvakat brzdovej třmen
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

Dejwis píše:Zdravíčko všem, prosím doplnte mne, v září budu měnit přední ramena se silentboky + čepy a nechám asi udělat uložení tlumičů. Tak to co tu vypíšu, zda je to vše:
Děkuju!!!
-
Zbysek - FK
Chlapi trápí mne na feldě podobný problém. Když se mi zadek auta zvedene po přejezdu nerovnosti, tak to dost hlasitě lupne od zadní levé strany. Co ale hlavně nechápu je to, že to začalo dělat poté, co jsem měnil brzdovou trubku na zadním kole a wd-čkem jsem promazal omezovač brzdného účinku zvenku. Že by to dělal právě on jak se třeba najednou nějak rozchodil? Normálně když to auto zhoupnu dolů, tak to většinou neudělá, ale když za něj chytnu zespodu a zadek nadzvednu prudce, tak to vždy lupne. A je to fakt hodně hlasitý. To se za mnou snad musejí otáčet lidi jestli mi něco neupadlo. Fakt vůbec nechápu jak to mohlo začít dělat tak najednou, ale jediné co jsem "upravoval" bylo právě to postříkání omezovače, takže přemýšlím nad ním.
-
Zbysek - FK
Tak si opět odpovím sám (doufám že se to nezačne stávat tradicí
) . Opravdu to dělal omezovač brzdného účinku zadní nápravy. Jak jsem ho rpomazal tím WDčkem, tak se asi po dlouhé době zase začal hýbat, ovšem asi jen částečně a tak to při těch propruženích hnusně hlasitě lupalo. Takže jsem poslouchal, otec péroval autem a došel jsem k omezovači. Šlo to na něm dokonce i krásně cítit rukou jak to v tom mechanismu lupe. Jen tedy nevím, zda to lupalo vevntiř, nebo ta pružina venku. Je to klasický pružinový lupání. Každopádně jsem to více prostříkal a trochu očistil a zkusil jsem povolit ten spodní šroub na naladění výšky. Ten je ale tak na utrhnutí, takže jsem s ním dokázal pouze párkrát protočit a protože jsem ho nechtěl zatím urvat, nechal jsem to být. Výsledkem ale je, že to teď nelupe. Tak uvidím co to bude dělat dále. Pokud někdo máte nějaké takové zkušenosti s tím zátěžákem, tak sem s nimi, abych věděl co s ním udělat, kdyby se to vrátilo.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle mi začalo dělat auto v létě. Jel jsem a sem tam mi to zezadu udělalo takové gong.
Vyházel jsem všechno z kufru, rozebral jsem zadní brzdy a furt nic.
Až když se to tak zhoršilo, že stačilo houpat autem v garáži, tak jsem zjistil, že to dělá zátěžák. Prostříkal jsem jak zavěšení pružiny, tak čep kolem kterého se točí páka. Rozhýbal jsem to a od té doby je pokoj.
Pokaždé když polezu pod auto, tak to máznu.
Vyházel jsem všechno z kufru, rozebral jsem zadní brzdy a furt nic.
Až když se to tak zhoršilo, že stačilo houpat autem v garáži, tak jsem zjistil, že to dělá zátěžák. Prostříkal jsem jak zavěšení pružiny, tak čep kolem kterého se točí páka. Rozhýbal jsem to a od té doby je pokoj.
Pokaždé když polezu pod auto, tak to máznu.
-
pskady
Zdravím pánové, mám tentýž problém a chci se zeptat zda se může něco stát když s tím bude jeste tak 14 jezdit (tj do výplaty). JE to určitě v horním uložení, když jsem zvedl auto a chytl za pružinu tak to na hoře létalotak 3-5mm sem a tam. Bouchá mi to hlavne na nerovnostech, když se auto odlehčí. ( JE to 1,6 rv 99 ale to asi nemá význam. Dík za odpověd