Žárovky do přístrojovky

maniaX - FK

Žárovky do přístrojovky

Příspěvek od maniaX - FK »

Čau všem neví někdo přesné parametry těch žároviček v přístrojovce felicie na osvětlení budíků???
Potřebuju si koupit nové a nechce se mi kvůli tomu rozebírat přístrojovka a pak zase skládat.....
Díky moc :)
smazany clen - FK

Re: Žárovky do přístrojovky

Příspěvek od smazany clen - FK »

Našel sem tohle http://aukro.cz/item316943263_zarovka_l ... desky.html.
Zajímalo by mně jestli je u LED taky wattáž jako u žarovek. Protože u těhle ledek by se nemuselo řešit jestli 1,2W na ikony nebo 2W na budiky.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Co chceš vědět za parametry? Jsou tam žárovky s označením R5 , 2W s černou objímkou. Když v obchodě řekneč kam to má přijít, tak ti je hned dají. Pak jsou ještě 1,2W s modrou objímkou na osvětlení kontrolek.

Nějaké info bylo myslím i na stránkách klubu.
maniaX - FK

Příspěvek od maniaX - FK »

Zbysek píše:Co chceš vědět za parametry? Jsou tam žárovky s označením R5 , 2W s černou objímkou. Když v obchodě řekneč kam to má přijít, tak ti je hned dají. Pak jsou ještě 1,2W s modrou objímkou na osvětlení kontrolek.

Nějaké info bylo myslím i na stránkách klubu.
Jo díky to by mi mohlo stačit označení té patice a W...díky moc ;)

Edit: Ale já jak jsem posledně rozebíral přístrojovku tak jsem tam měl myslím zelené místo těch černých ale to bude asi jedno...a ty modré sedí...
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Prosím o radu. Jak vytáhnu přístrojovku ven abych mohl vyměnit žárovičku? Vadí tam ten horní kryt volantové tyče co je hned pod přístrojovkou! Sundaval jsem Airbag, ale nešel mi odpojit konektor tak jsem se na to ze strachu z něj radši vykašlal! Ale kontroloval jsem potom funkci a OK! UF! To se musí sundat celý volant? Díky :?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nemusíš sundat volant, stačí jen povolit horní 2 šrouby co drží volantovou tyč a volant zmáčknout dolů při vysunování přístrojovky.
Nezapomeň nejdřív odpojit od převodovky náhon tachometru a uvolnit ho, aby šel vtáhnout dovnitř.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Jo jo musíš - já to teda, tak vždycky dělal, že jsem sundal volant a airbag normálně odpojil-musíš použít trochu síly a ten konektor vytáhnout normálně z toho bagu.,potom povolit matici (myslim, že to je 22 klíč), vytočit jí a sejmout volant a přitom dát bacha na konektor, co je k němu připojen, protože je to konektor s kabelem od troubení a k bagu, co jde do kroužku, když máš čtařramenný volant., dále po sundání volantu uvidíš, že ten kryt je upevněn šroubkem na křížový šroubovák, tak ten odšroubuješ a zase torchu násilím musíš ten horní kryt toho sloupknu volantu vyndat-musíš ho vyklopyt směrem nahoru, protože je zacvaknutý v místech, kde se schovává pud palubku dvouma packama, které se právě musí pohybem toho krytu nahoru vycvaknout a nebo jim nějak pomoct-to už pak uvidíš. no a pak přístroje ven.
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek1 »

Já nevím jak vy,ale mě jdou vyndat budíky aniž bych musel cokoliv dělat s volantem.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jo jde to bez vyndání volantu ale pro lepší manipulaci,přístup a hlavně poškrábání čehokoliv volant taky sundavám anebo ho alespoň spouštím jak píše tuším Venca.
slegrusik - FK

Tak jsem do přetáhl přes ten kryt volantovky. Zespod přístrojovky je(byl) takovej plast kterej držel přístrojovku, aby byla zafixovaná! Tak ten jsem ulomil a nebo ho někdo ulomil přede mnou! A jsou tam dva druhy žárovek. jedna pro kontrolky(12V,1,2A) a druhá pro přístroje(12V,2A). Prodávají se i s tou paticí? A kolik to stojí? Ta jedna byla spečená! Nesvítil mi otáčkoměr a palivoměr. Tak asi prdly dvě. Díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Prodávají se i s paticema jedna si za 10,-Kč, když to máš rozdělaný, tak vyměň i ty zelený a osvícení přístrojů a uvidíš, jak najednou budíky svítěj. ;)
slegrusik - FK

Jaký zelený myslíš? Te čtyři co osvicujou rychloměr a otáčkoměr?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

ano
slegrusik - FK

Radek1 píše:Já nevím jak vy,ale mě jdou vyndat budíky aniž bych musel cokoliv dělat s volantem.
Mohl by jsi mi pospat postup jak jsi to dokázal? To byl naprostej horor!!! Koupil jsem včera nový žárovky Osram ve Škodovce (32Kč/ks), ale jsou kvalitní
Já jsem volant sundat musel a komplet kryt volantovky taky! I v příručce je to psaný! Je to teda porod vážení!!! Měl jsem Favorita a ten je v tomto ohledu(výměna žárovek) oproti Felicii ZLATEJ!!!!!!!!!!! Tam se sudal kryt přístrojovky, pár šroubků a přístrojovka byla venku! Ale Felda? :x
Taky se mi zasekl denní techometr a lupalo to v něm. Tak jsem ho z přístrojovky vyšrouboval, ale na nic jsem nepřišel tak jsem ho jen vynuloval a uvidím jestli to pomohlo...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To se stává, že cvaká denní počítadlo, stačí je jen několikrát vynulovat a je OK
slegrusik - FK

Tak to jsem rád!!! A díky všem za cenné rady :) ;)
slegrusik - FK

Josh123456 píše:potom povolit matici (myslim, že to je 22 klíč)
Dnes jsem povoloval tu matici na volantu klíčem číslo 22, ale ten byl větší. Možná, že ten klíč mám už vylágrovanej a není to tudíž 22ka a nebo je ta matice menší. Nevíte někdo rozměr té matice? Dá se to někde dohledat? Díky ;)
raduzo22 - FK

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Zdravím všechny, nevím proč teda sundávat volant, já to vždycky povytáhnu ven a trochu naklopím a vytáhnu to směrem ke spolujezdci, celá opreace ( povolení sřoubů, odpojení všech konektorů atd.) mi trvá tři minuty.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

slegrusik :tak zkontrolij klíč i matku a musíš poznat co je stržený . A nebo tam někdo narval jinou matku.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Je to na 22 golu a matka má jemnej závit.
slegrusik - FK

raduzo22 píše:Zdravím všechny, nevím proč teda sundávat volant, já to vždycky povytáhnu ven a trochu naklopím a vytáhnu to směrem ke spolujezdci, celá opreace ( povolení sřoubů, odpojení všech konektorů atd.) mi trvá tři minuty.
Tak to bych chtěl vidět v akci!!! Fakt! Asi jsi už v této operaci zběhlý, ale včera jsem to dělal poprvé a ani nechci říkat kolik jsem toho ulámal! Už jsem se chystal napsat, že koupím novou přístrojovku :x
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ono totiž záleží i na typu volantové tyče, resp. na jejím oplastování. U auta se starou volant. tyčí ty budíky jdou vyndat lehce, jelikož nepřekáží horní plast volant. tyče.
slegrusik - FK

Tak to mám asi nový typ volantové tyče. Jenom než jsem sundal horní kryt volantovky!!! Když byl volant dole tak to šlo jako po másle. Teď už mám ten správný grif a příště to jistě půjde lépe...Díky za pomoc ;)
Xfanthom - FK

Příspěvek od Xfanthom - FK »

( 21 gola )
slegrusik - FK

Tak je to 21 nebo 22? :?
Xfanthom - FK

Příspěvek od Xfanthom - FK »

Mně to 22 golou nešlo ... dělal jsem to 21, nejlépe křížovým klíčem na kola....
http://www.olejshop.sk/xVP-klic-na-kola ... 19-21-22mm
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Ja som prístrojovku dával párkrat dole, volant som dole nedával, ale je to tam na p...ý chlp a treba s tým trocha maturovať, kým to človek dostane von. Ale vždy čakám že niečo pri tej (de) montáži zlomím.
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

taky jsem mel tu cest, menit zarovky v palubce. Menil jsem to na felde - nova tvar, bez bagu. Otazka 10 minut.
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
Odpovědět