Klepání drnčení při startu v zimě
-
IvoR - FK
Klepání drnčení při startu v zimě
Mám feldu necelý rok (1996, 1.3, 50 kW, 63000 km) a zimní starty jsem si prožil až teď poslední dny. Při startech s teplotami nad nulou žádný problém, teď co jsou teploty pod nulou, tak slyším po nastartování z prostoru motoru zvuky připomínající drnčení klepání plechu, či tak něco podobného. Když se motor trochu ohřeje tyto zvuky ustanou.
Setkal jste se s tím někdo, co by to mohlo být? Je to normální, nebo se mám znepokojovat? V tom marastu co je venku se mi pod auto lézt nechce...
Děkuji předem i zadem a přeji krásný nejen dnešní den
Ivo v.r.n.k.
Setkal jste se s tím někdo, co by to mohlo být? Je to normální, nebo se mám znepokojovat? V tom marastu co je venku se mi pod auto lézt nechce...
Děkuji předem i zadem a přeji krásný nejen dnešní den
Ivo v.r.n.k.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klepání drnčení při startu v zimě
Takhle na dalku tezko rict nemuzes ten zvuk aspon nahrat??
Naposledy upravil(a) Kuladmin dne ned 04. led 2009 18:03:30, celkem upraveno 1 x.
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
To mi v těhle mrazech dělá taky. Asi to bude tím jak je ten motor promrzlej. Nikde jsem nenašel nic uvolněnýho, takže to beru jako běžnou věc.
Visions in Blue
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když vyšlápneš spojku, tak to přestane? Převodovky ráda dělá v těhle teplotách kravál. Mě například kvílí.
-
insert4
- Kontaktovat uživatele:
V týchto mrazoch mi to tiež začalo robiť. pri stlačenej spojke to prestane. asi prevodovka
-
smazany clen - FK
pokud po vyslapnuti prestane jak bylo psano muze byt prevodovka, často i za tepla nekdy dela zvuky
pokud neprestane tak je celkem mozny ze je horsi ulozeni motoru a mirne to vibruje , zpravidla to mirne trese i s autem , studenej motor jde víc nepravidelně a chveje se vic jak teplej... to pak na zavadu neni... spíš pomalu menit ulozeni, motoru.. ale obavy nejak velky nutny nejsou
pokud neprestane tak je celkem mozny ze je horsi ulozeni motoru a mirne to vibruje , zpravidla to mirne trese i s autem , studenej motor jde víc nepravidelně a chveje se vic jak teplej... to pak na zavadu neni... spíš pomalu menit ulozeni, motoru.. ale obavy nejak velky nutny nejsou
-
Piskot
Podívej se na víčko ventilového víka. Mně to dělá taky
-
IvoR - FK
Dnes ráno jsem po natočení motoru vyšlápl spojku, a přestalo to, evidentně převodovka. Protože po zahřátí motoru zvuky vymizí, zůstávám celkem klidný. Však brzy mrazy jistě poleví, a bude klid 
Přeji všem krásný nejen dnešní den.
Ivo v.r.n.k.
Přeji všem krásný nejen dnešní den.
Ivo v.r.n.k.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
No, v klidu. Něco to o stavu převodovky, naznačuje. Už není co bývala. Normálně převodovka neřve v žádném režimu. Co by jsme ale po našich skoro veteránech taky chtěli.
-
yano
Ano tento problem mam kazdu zimu...po zoslapnuti spojky to prestane ,a aj ked sa to trochu zahreje tak to po chvili prestane ,uz to tak mam 4 ROKY..
-
xTom
hoši to sou nějaký ložiska v převodovce,nebo tak nějak mi to řekli ve škodovce, tatíkovy to dělá felda taky, má na ní 112 000 km a dělá to asi tak rok, dycky studený to chrčí a když se sešlápne spojka tak to přestane až se to zahřeje tak to přejde, výměna má udajně ve škoda servisu stát hodně prej až 10 000 a že prej to ničemu nevadí