Transmitter

dotazy a rady na vše kolem hudby
smazany clen - FK

Transmitter

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ahojte,
co říkáte na transmitter? Uvažuju, že bych si ho pořídil, jelikož mám starší radio alpine a nebere mi usb ani cd. S transmitterem by to šlo a měl bych to za babku :) Tak mě zajímá kvalita, jestli se nějak výrazně nezhoší a neměl bych radši zainsvestovat do nového autorádia.
díky.
Bolthorn - FK

Re: Transmitter

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Tak co já vím, tak se kvalita zvuku zhorší.. Ty transmitery jsou na dvě věci.. Za sebe ti doporučuju raději koupit nové autorádio..
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravo »

Taky mám s transmittery spíš horší zkušenosti.
Určitě se kvalita zhorší, už jen z podstaty fungování je jasné že ti to nemůže hrát lépe jako FM rádio (a zkus si najít, jaká je šířka pásma FM rádií). Navíc ta kvalita modulace není nic moc.
Pár mi jích prošlo rukama, schválně jsem zkoušel porovnávat (pustit MP3 přímo z CD a pak přes tento modulátor), nakonec jsem to všechno rozdal rodičům apod.

Můj result je takový, že pokud má někdo kazetový rádio a seriový repro a stačí mu to, tak bude spokojen s minimem nákladů a bezproblémovou instalací, pro mě je to pouze nouzový řešení.
Jakýkoliv jiný už jen trošičku lepší autorádio už by to poznalo, a i starší Alpine určitě :-)

Rozhondě doporučuju pokud chceš USB (=MP3) zakoupit nový rádio, nic jinýho nemá smysl a bude to jen obezlička
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
smazany clen - FK

No pozdě :) už sem si ho koupil :) a to tenhle
http://www.partnertelekom.cz/cz-detail-118266.html

a mužu říct, že zvuk to dělá překvapivě skvelý :) a to mi potvrdil i kamarád, který me zrazoval od koupě a pak jak slyšel zvuk, tak sklapl :)
Ale do budoucna si koupim nejspise lepsi radijko :)
Bolthorn - FK

Dobrý zvuk.. Hm.. :roll:
smazany clen - FK

No každý je asi jinak náročný :)
ale mě to stačí a fakt se mi to líbí :)
Bolthorn - FK

No jen mě to udivuje, když jsi měl do teď ///A...
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

pokud mas kazetovy radio tak je lepsi kazeto-redukce na jack 3,5mm nez nejaky zbytecny tzransmiter..mam to vyreseny ve druhym aute pichnu na to cokoli mobil, mp3, discmana... hraje to dle myho gusta na to co tam mam za repra ...cd kvalita to neni ale hraje to bez sumu, skakani a meneni hlasitosti..vyhoda je ze nemusis nic napajet je to skladny a levny
méně znamená někdy více...
Obrázek
Bolthorn - FK

no ona ta kazeta je ještě horší..
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

no zalezi jaky mas kazetak...dle myho souzeni co jsem slysel na transmittery...zalezi jakej mas ten kazetak mel jsem zanovniho pioneera ktery ma dolby a nevychechlany kazetak tak ted putovalo do wintercaru a nehraje to vubec spatne rozhodne lip nez na "knoflikovem" radiu
méně znamená někdy více...
Obrázek
smazany clen - FK

Macman píše:pokud mas kazetovy radio tak je lepsi kazeto-redukce na jack 3,5mm nez nejaky zbytecny tzransmiter..mam to vyreseny ve druhym aute pichnu na to cokoli mobil, mp3, discmana... hraje to dle myho gusta na to co tam mam za repra ...cd kvalita to neni ale hraje to bez sumu, skakani a meneni hlasitosti..vyhoda je ze nemusis nic napajet je to skladny a levny
jo to jo, ale ja chci si pouštět přes SD kartu :) tak proto jsem zvolil jinči transmitter :)

bwt ta fotka co mas v avataru je focena v ove u lidlu? :)
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

jak to sakra vsichni poznate :-D ja to nevedet ze to tam je tak to newim :-D asi zmenim avatar :lol:
moskvic - FK

Příspěvek od moskvic - FK »

že by tyhle obchody měly všechny stejné budouvy :)
smazany clen - FK

ten transmyter ma celkom slusny zvuk ja mam bellkyn a som snim spokojny takties sa da zvysit dosah toho transmitera ako vysielac v nom sluzi jeden integrovany obvod bh v ktorom je limiter, stereokoder a vysielac po vybrati odporov s vystupu sa da zvysit jeho dosah ale no no no to sa neroby a musely by ste mat na upravu mikropajku v kazdom pripade je ovela lepsi nes ta kazeta co sa do nej vsuva cd prehravac a niektore maju vstup aj na usb.
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Maslicko píše:No pozdě :) už sem si ho koupil :) a to tenhle
http://www.partnertelekom.cz/cz-detail-118266.html
Ten samý mám i já, počáteční radost, že to hraje empétrojky z flešky celkem rychle opadla. Transmitter nedrží v zásuvce, teda v tý felďácký, protože je vodorovná, v oktávce držel skvěle. Na každý větší nerovnosti se vypne. Najít volnou ničím nerušenou frekvenci je fakt nadlouho a za jízdy na to ani nemyslete pokud s váma nejede někdo, kdo umí dokonale ovládat rádio i tenhle bebech. Co se týče náhodného výběru skladeb tak z 800MB písniček hrál dokola asi 6 a to kolikrát i dvakrát zasebou tu samou. O kvalitě zvuku se nedá mluvit, protože žádná není. Rádio se musí hoodně zesílit, což je nepříjemný, když najednou tu frekvenci začne rušit nějaký rádio, no a transmitter má ovládání hlasitosti skoro zbytečně, pač tam jedině zesílený na max jinak je to tak akorát na poslouchání při stojícím autě. S nastavením ekvalizéru jsem si hrál celkem dlouho, ale zvuku to nepomůže. Jinak bych ještě dodal, že je bez jakýhokoliv návodu ani anglickej neni, tak na vše budete muset přijít sami. Dálkové ovládání vám zas bude naprd v autech co maj svislou zásuvku, typu oktávky a fabie, kde je úhel náklonu i přes možnost nastavení nevyhovující. Tolik moje krátkodobé zkušenosti. Kdybych to používal dýl asi bych časem přišel i na něco pozitivního, ale vzhledem k tomu, že tu chytáme Rock Max, tak volím rádio. :D

Vzhledem k tomu, že starý rádio origo MS401 mi pomalu odchází, tak jsem si už naplánoval návštěvu u fancara na prodejně a zatnu tipec starým časům a těmhle pokusomylům.
smazany clen - FK

TRANSMITER STOJI 500SK ZA TU CENU JE TO CELKOM DOBRA VECICKA.Co sa tika toho ze hraje potichsie s tim suhlasim nakolko v nom je nekvalitny limiter.Co sa tika toho rusenia radiami takisto je problem vybrat vhodnu frekvenciu na ktorej by nebola nejaka stanica cele to pasmo vkv je uz preplnene a este tomu pomoze aj nekvalitny zosilovac v antene ktory sa prebudy vplivom silneho signalu stanice a v pozadi nejakeho radia hraje potichu dalsie v niektorych pripadoch je lepsie pouzit antenu bez zosilovaca kvoli prebudeniu pripadne pouzit antenu s mosfet tranzistorom ktory je odolnejsi voci prebudeniu.Samozrejme ze kto jazdi dlhsie trate tak ten transmiter musi preladit lebo stale natrafi na frekvenciu na ktorej je nejake radio.Zariadenie ktore by nehralo potichsie by vyslo na nejakich2000sk to by ho asi nikto nekupil kde by boli osobytne bloky oscilator,frekvencna synteza,stereokoder,limiter a ani tam by nebolo vylucene ze by ste nenatrafily na frekvenciu kde je nejake radio a bola by to podstatne vedsia krabycka ktora sa zatial ani nepredava.Transmiter je vysielac pre nenarocneho posluchaca a vziadnom pripade nie pre audiohifistu.
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Transmitteru bych se vyhnul velkym obloukem... Kdyz jsem si koupil minuly rok moji feldu, tak tam bylo jen radio na kazety. Koupil jsem si transmitter, protoze se mi nechteli vyhazovat penize za nove radio. Kdyz prisel transmitter tak jsem ho bezel vyzkouset a nastalo obrovske zklamani a zaroven rozcileni. Kvalita zvuku byla tak mizerna, ze to nemuzu ani popsat...Proste normal FM radio hralo mnohonasobne kvalitneji. Rekl jsem si, ze snad neni mozne, ze by neco mohlo takhle mizerne hrat a ttransmitter jsem reklamoval. Prisel druhy a hral uplne stejne... Nastval jsem se a transmitter jsem hodil na aukro od korunky. Koupil jsem si nove radio i s repro a je klid. Jestli chce nekdo usetrit a chce si poustet mp3 v aute, tak bych sel spise do te kazety s kablikem...jak se to strci do kazetaku a trci z tama jen kablik s jackem, ktery se pripoji do mp3.
smazany clen - FK

TRANSMITER HRAJE O POZNANIE LEPSIE AKO KAZETA ALE NAJLEPSIE RIESENIE JE NOVE RADIO.
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Já taky mam s transmitterem lepší zkušenost jak s CD, využíval jsem ho pro navigaci a naprostá spokojenost.
drv.Astor - FK

transmitter je na ho... Lepsi nejakej sunt radio nez transmitter
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

tak mě řekni, jak provedeš, když máš rádio na CD, abys dostal zvuk z navigace no rádia. Kupodivu použito v Meganu II rádio za nějakejch 12tisic, je na CD, ale ne na MP3 a nemá AUX. Tak co jiného? Já mam blaupunkta taky bez MP3, sice mam aux, ale ten používám na MP3 přehrávač. A kvalita je z transmittru naprosto stejná jako když v autech přehrávám CD, nebo rádio. A ještě ta výhoda, že když jedeme někam s otcem on si nechá navigaci v autě, hodi ji na transmitter, tak podle ni můžeme jet oba. Asi záleží jakej trasmitter máš.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...tak o transmitru si myslím taky své :roll:
Pokud chceš do Renault AUX tak to jde i jinak než tímto způsobem...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Tohle vypadá zajímavě, vzadu na radiu na to místo je, ovšem jak potom na radiu nastavim, že chci právě aux. Takhle to mam řešený ve Feldě, jenže v menu radia si povolim aux, ale pokud si dobře vzpominam, tak renault nemá možnost nastavení vypnutí či zapnutí aux.
drv.Astor - FK

Hazi píše:...Asi záleží jakej trasmitter máš.
ja mel nejakej zebrak za 500. bylo k tomu DO, nacitalo to z sd karet nebo z flasky a melo to 1gb vnitrni pamet. jaka znacka uz to byla si nepamatuju. Urcite se najdou nejake kvalitnejsi kousky, ale zas je otazka za kolik...jestli neni lepsi nove radio. ja si koupil transmitter taky diky testu ktery byl kdysi na prime v autosalonu, transmitery tam docela chvalili, ale uz nerekli jaky model testovali. Udajne dle autosalonu transmitter nabizel kvalitnejsi prenos zvuku nez treba propojeni autoradia pomoci jack vstupu, ci te prevodni kazety... V mem pripade vsak byla kvalita zvuku mizerna.
smazany clen - FK

tak musel by si mat v radiu aj aux2 alebo si musis urobyt na skrinke ktora vyzera na obrazku ako zlucovac manualny prepinac ktorim by si prepinal ras jeden vstup ras druhy podobne to je riesene v tv pri prepinani scart vystupu manualne.malim prepinacom
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Ale o tohle mi nejde, jde mi o to. Jak na přímo na rádiu navolim, že chci brát zvuk z auxu. Ovladačem přepínám jestli chci CD, FM1-3, AM, to si mužu navolit, že třeba tam nechci, aby se mi to přepinalo na AM, ale AUX tam nikde neni. O to mi jde.
smazany clen - FK

us viem co myslis proste chces odpojit jednu funkciu a namiesto nej pouzit aux tak to bez zasahu do radia nepojde a inac us fakt len tim transmiterom napriklad belkin ma moznost ulozit as 5 frekvencii napr 92 mhz a dajme tomu 102mhz a priamo na transmiteru prepinat vstupy ale tich transmiterov je ties obrovske mnozstvo a neviem ci to kazdy umoznuje.
smazany clen - FK

Já koupil auto a bylo tam jen staré kazetové rádio bez aux vstupu. Takže než dávat 2000 za nové rádio s USB a MP3, koupil jsem z druhé ruky za 300 Kč Fm transmiter. Raději transimter a k tomu lepší repro než seriové a za 1000 kč celkem slušné řešení a slušný zvuk.
Mám tam USB flasku na které mám asi 300 písniček. Mírný šum na pozadí tam byl, ale pak jsem prohnal mp3 přes jeden program na zesílení a srovnání zvuku. http://mp3gain.sourceforge.net/
Šum teď vůbec není na pozadí slyšet. Hraje to čistě. Já jsem s tím spokojený.
A navíc mi to nikdo nešlohne, protože v autě zůstává jen to staré rádio na kazety bez tatranky co má hodnotu asi tak 200 kč.

PS: Kdybych chtěl využít kazetovou redukci, tak bych ji musel koupit a k tomu i ten MP3 přehrávač, který nemám :roll:
FM transmiter mi přijde praktičtější a levnější řešení. Vemte si kolik stojí 4 giga mp3 přehrávač a pak si vemte kolik vyjde transimter + 4 giga flash .-)
Navíc tu Flash lidi už většinou mají.
Bolthorn - FK

mp3gain ti nevyčistí mp3, ale pouze zarovná hlasitost s ostatními mp3 soubory.. jakmile mp3 šumí a má nízký datový tok, tak jí už není pomoci..
smazany clen - FK

No právě že je tam slyšet šum na pozadí s transmiteru, pokud má mp3 nízkou hlasitost. Pokud se hlasitost zvedne a srovná u všech mp3, tak ten šum transmiteru na pozadí je už neznatelný. Tedy redukce šumu na transmiteru díky zvýšení hlasitosti mp3.
Bolthorn - FK

jj už to chápu, jak jsi to myslel..
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

jopo166 píše:us viem co myslis proste chces odpojit jednu funkciu a namiesto nej pouzit aux tak to bez zasahu do radia nepojde a inac us fakt len tim transmiterom napriklad belkin ma moznost ulozit as 5 frekvencii napr 92 mhz a dajme tomu 102mhz a priamo na transmiteru prepinat vstupy ale tich transmiterov je ties obrovske mnozstvo a neviem ci to kazdy umoznuje.
Jási můžu nastavit na svym transmiteru jakoukoli frekvenci od 87 do 180. Ovšem Fancarhifi, mě naladil na aux přímo do rádia. Vstup tam je, jen kdyby ještě poradil, jak rádiu domluvit, aby ho taky bral.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...zjisti typ rádia.Jestli má NAVI CARMINAT.Ten je levnější.Pak jsou to vozy 00> a tam jsou myslím rádia VDO.Tady počítej s vyšší cenou.Pokud má ovl. CD měniče tak se vstup přepíná ovladačem pro CD changer (většinou) v ideálním případě udělej foto zadní části rádia.Některý značky jsou mezi sebou kompatibilní protože jeden výrobce dělá rádia pro více značek.
smazany clen - FK

co sa tika toho sumu musi byt pre transmiter vybrana frekvencia na ktorej vobec nepocut radio a este si treba uvedomyt ze transmyter ma maly vykon 0.05mw a treba ho dat co najblissie k radiu.VELMI JE VSAK DVOLEZITI VYBER FREKVENCIE .
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

fancarhifi píše:...zjisti typ rádia.Jestli má NAVI CARMINAT.Ten je levnější.Pak jsou to vozy 00> a tam jsou myslím rádia VDO.Tady počítej s vyšší cenou.Pokud má ovl. CD měniče tak se vstup přepíná ovladačem pro CD changer (většinou) v ideálním případě udělej foto zadní části rádia.Některý značky jsou mezi sebou kompatibilní protože jeden výrobce dělá rádia pro více značek.
Tak a't jsem na rádio koukal jak jsem koukal, tak nic jyního než Renault a jejich znak tam neni.
Nicméně tady je pohled na konektory rádia. Je to original renault MeganeII listopad 06.
ul_pinout_anim.gif
jopo166 píše:co sa tika toho sumu musi byt pre transmiter vybrana frekvencia na ktorej vobec nepocut radio a este si treba uvedomyt ze transmyter ma maly vykon 0.05mw a treba ho dat co najblissie k radiu.VELMI JE VSAK DVOLEZITI VYBER FREKVENCIE .
Používam u něj frekvenci 108, na ni většinou moc radii není a 50metru je zvuk v pohodě šířen.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...tak je to jak jsem si myslel...toto je klasický ISO konektor s malými MINI ISO.Toto je u většiny VW koncernových autorádií.
Takže budeš potřebovat ten adaptér co je na obr. nahoře.Vaše autorádio by mělo mít ovládání CD měniče protože toto je konektor pro jeho připojení a tam se zastrčí i konektor adaptéru.
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Takže čistě teoreticky, když připojim na ten isokonektor kabel se zdrojem zvuku, tak by to mělo hrát. To bych mohl vyzkoušet, neboť ve feldě mam stejnej isokonektor.
Ulthar - FK

Příspěvek od Ulthar - FK »

Hazi píše:tak mě řekni, jak provedeš, když máš rádio na CD, abys dostal zvuk z navigace no rádia. Kupodivu použito v Meganu II rádio za nějakejch 12tisic, je na CD, ale ne na MP3 a nemá AUX. Tak co jiného? Já mam blaupunkta taky bez MP3, sice mam aux, ale ten používám na MP3 přehrávač. A kvalita je z transmittru naprosto stejná jako když v autech přehrávám CD, nebo rádio. A ještě ta výhoda, že když jedeme někam s otcem on si nechá navigaci v autě, hodi ji na transmitter, tak podle ni můžeme jet oba. Asi záleží jakej trasmitter máš.
koukam ze mas blaupunkt a vyvedeny AUX. Mas to vyvedene pres ten Mini-ISO konetor? ja bych potreboval vedet jak jsou oznacene ty piny, protoze to nikde nemuzu najit :-( Sice jsem v navodu nasel pin 19 - Line-in L, ale ktery pin na tom konektoru je 19ty?
jozko

Příspěvek od jozko »

mal by som na vas otazku ohladom toho transmittera .. musite ho aj vy stale vyťahovať a zasuvať ked ochadzate z auta alebo mate nejake tlačitko na vypnutie .. pytam sa len zo zvedavosti lebo sa bojim že stalym vysuvanim by som to mohlo poškodiť .. kamarat ma stary peugeot a tam to funguje tak že pri vypnuti auta sa vypne komplet elektronika v aute tym padom aj transmitter .. škoda že to nie je aj vo feldach .. alebo o tom neviem ? :)
Ulthar - FK

sice uz si nepamatuju o jakem transmiteru jsme se tady bavili, ale kazdopadne felicie ma nejakou tu funkci X-power nebo X-start nebo tak nejak se to jmenuje... ostatne nazev neni dulezity. Jde o to, ze pri startovani ti to odpoji vsechny elektricke spotrebice vyjma tech, ktere mas natvrdo pripojene na baterku. Nepamatuju si presne jak je to se zapalovacem, ale mam tuseni, ze ten neni pripojeny natvrdo.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Určitě myslíš X-Relé, které odpojuje nepotřebnou elektroniku při startu auta pro "víc šťávy" do startéru
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Ulthar - FK

jop, to bude ono. Ja vedel, ze to ma v nazvu X :-D
Odpovědět