Oživení
-
Maniacop - FK
Oživení
Zdravím Vás tady fšecky. Taxme s manželkou zdědili po jejím dědovi sváteční Felicii 1,3 Atlanta line,r.v.1996. Auto má najeto 23tis.km, po celou tu dobu si hovělo v garáži a děda jezdil Favoritem
Vozítko je jako nové, ale vzhledem k tomu, že roky stálo tak když jsem s ním teď začal jezdit zjistil jsem, že je až neskutečně motoricky shnilé tzn.že bych jej potřeboval nějak oživit jestli je to teda možné a po Vás chci nějaké rady co mám udělat či co vyměnit. Díky.
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oživení
tankoval bych chvilku žel-ví power a svižnou jízdu... sem tam ji pořádně vytočit a prohnat po dálnici... jinak gratuluju takové auti to je nádhera...
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Jawinka 350/638 -> 639
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jinak bych taky provedl výměnu všech náplní.
-
raduzo22 - FK
Přesně jak říká kolega trochu prohnat na dalnici a točit, jednotka si na to zvykne a bude to v pohodě.jinak pěkná barva a kolečka. 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
JJ urcite vymen vsechny naplne - oleje motor a prevodovka a chladici smes. Jinak tez gratulace k takovemu kousku. S tim ,,ozivenim,, muzes si i pomoci tim ze na chvilku odpoj baterku (predpokladam ze je to BMM u Mpi todle neplati) ona se RJ da do zakladu a pak parkrat projet trosku i tocit ono staci k 4 max 4,5 tis ot a hned uvidis jak ozije.
-
Dexter - FK
jj to bude asi BMM je to Atlanta 96 ... mám uplně to samý akorád červenou...a potvrzuji nachvíli odpojit od baterky a nebát se to nějakou dobu točit a ona se probere
-
Maniacop - FK
díky...za rady...zítra jsem v práci, ale o víkendu ji zkusím pořádně prohnat a odpojit a příští týden až bude čas se vrhnu na ty kapaliny a média
Díky za gratulace, za auto jsem celkem rád neboť je opravdu jako nové a nenáročné jak na celkový provoz tak případné opravy horší už to je s komfortem
Když jsem s tím byl na technické tak na to čučeli jak kdyby nikdy neviděli Filetu
Už mě i pár lidí lanařilo na prodej, ale takové auto se přece neprodává
Ještě musím vyměnit rádio neboť MC kazety již nemám, odmontovat ruční řízení plynu (děda byl bez nohy) a snad se mi podaří namontovat alarm
Dnes mi nezhasla kontrolka airbagu...něco jsem si tu přečetl, takže nejspíš ta diagnostika ŘJ...
Ještě musím vyměnit rádio neboť MC kazety již nemám, odmontovat ruční řízení plynu (děda byl bez nohy) a snad se mi podaří namontovat alarm
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dělej jak myslíš ale pokud je to tak že to auto roky stálo a např olej tam je letitej tak bych jí určitě s ním netočil a neproháněl.
-
Dexter - FK
to ne to neprodávej beztak bys za to zas o tolik víc nedostal kdo ví jestli by věřili že to není stočený
a ta kontrolka airbagu může být víc věcí no mě taky začal svítit a nakonec jsem zjistil že blbnul alternátor a dával asi kolem 19V a to mi elektrikář řek že přes 20V se už může zkur... ŘJ atd... no naštěstí vše vydrželo a airbag pak zhasnul
-
Maniacop - FK
Myslím, že by věřili kdyby to celé prolezli...voní to ještě novotou
Až bude čas navštívím nějakého automekánika a snad mi to dá do pořádku(ale né tak, že mi vyndá tu žárovku z kontrolky
)
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
jestli to dýl stálo tak by stálo za to vyměnit filtry a i svíčky....
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
Jawinka 350/638 -> 639
Jawinka 350/638 -> 639
-
Josh123456 - FK
Gratulace k takové felis 
jinak souhlasim s tim, že by to chtělo všechny náplně vyměnit, kapalinu brzdovou též
-s tím točením bych ještě vyčkal-nejdříve bych nějaké kilometry jezdil volnějším tempem a až potom bych odpojil baterku a pak to roztáčel postupně. Nejlepší je svižná jízda, než točení.
jinak souhlasim s tim, že by to chtělo všechny náplně vyměnit, kapalinu brzdovou též
-s tím točením bych ještě vyčkal-nejdříve bych nějaké kilometry jezdil volnějším tempem a až potom bych odpojil baterku a pak to roztáčel postupně. Nejlepší je svižná jízda, než točení.
Možná bych ještě, pro jistotu, nalil něco do nádrže kvůli vodě v benzínu. Aqua stop, velfobin, nebo jak se to teď všechno jmenuje.
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Určitě začni pozvolna. Jinak tomu víc ublížíš než pomůžeš. To auto je sice jako nové, ale kdy jelo naposled? Nejhorší je, když auto "nežije" = málo jezdí. Dal bych si také pozor na brzdy, určitě je vyzkoušej na bezpečném místě.
Ty provozní náplně v první řadě, pak jezdit.
Ty provozní náplně v první řadě, pak jezdit.