DO k centralu
-
jajjcy - FK
DO k centralu
mam takový problém,zakoupil jsem si DO k centralu a řj centralu mám neoriginál a k servu jdou jenom 2dráty.Nevíte někdo jak to mám zapojit?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: DO k centralu
K přednímu servu řidiče by měly jít 2 dráty pracovní a 3 dráty řídící. Pokud ne, tak máš ve dveřích jen řízené servo a ne řídící. Pokud ti ale funguje centrál na klíč, tak jsi jen špatně koukal.Vykašli se na servo a napoj to přímo u ŘJ centrálu, tam najdeš dráty s ovládacími impulsy.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Na řídící jednotce musíš mít minimálně šest drátů
1. napájení (+)
2. kostru (-)
3. vstup odemknout
4. vstup zamknout
5 a 6 výstupy pro motory
Některé řídící jednotky pak mají ještě dva vstupy speciálně pro přípojení dálky.
Jak vidíš, tak mimo přívodu od klíčku a přívodu od dveřního spínače máš u té řídící jednotky všechno potřebné.
1. napájení (+)
2. kostru (-)
3. vstup odemknout
4. vstup zamknout
5 a 6 výstupy pro motory
Některé řídící jednotky pak mají ještě dva vstupy speciálně pro přípojení dálky.
Jak vidíš, tak mimo přívodu od klíčku a přívodu od dveřního spínače máš u té řídící jednotky všechno potřebné.
-
jajjcy - FK
Mám to takhle z řj jsou připojeny:
červený +12
černý kostra
šedý a modrý jdou do dveří k servům
zelený,bílý,hnědý a fialový nezapojeny
na klíč to normálně funguje jak od řidiče,tak spolujezdce fakt nevím jak to zapojit
červený +12
černý kostra
šedý a modrý jdou do dveří k servům
zelený,bílý,hnědý a fialový nezapojeny
na klíč to normálně funguje jak od řidiče,tak spolujezdce fakt nevím jak to zapojit
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já taky ne.
-
smazany clen - FK
Měl jsi rozdělaný i všechny dveře, nebo si jen myslíš že do předních jdou také pouze dva dráty? To jak to máš teď zapojené je samozřejmě špatně, ale funkčně to nevadí, protože se takhle prachsprostě obrací polarita na motorky a ono to funguje. Jde ale o to jak to tam máš zapojený do jednotlivých dveří. Aby to totiž mohlo fungovat i při odemykání na klíč že se odemkne celý zbytek auta, tak by musely tyhle dva kabely vést do obou předních dveří, odkud si pak berou signály zadní dveře a tedy to odemkne komplet auto. Je-li tomu vážně tak, tak stačí tu dálku připojit na ten modrý a šedý, tedy přímé silové ovládání motorků. A nebo zkusit korektně zapojit tu řj, ale asi těžko k tomu seženeš schéma co to má dělat.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To je hloupost, nemůže připojit dálku na silové vodiče. Na těch se obrací polarita, kdežto dálka má jen -12V impulsy nebo jen +12V impulsy, dle toho, jak ji nastavíš. Když dálku napojí na silový vodiče motorů, tak dálku nejspíš odpálí.Zbysek píše:Měl jsi rozdělaný i všechny dveře, nebo si jen myslíš že do předních jdou také pouze dva dráty? To jak to máš teď zapojené je samozřejmě špatně, ale funkčně to nevadí, protože se takhle prachsprostě obrací polarita na motorky a ono to funguje. Jde ale o to jak to tam máš zapojený do jednotlivých dveří. Aby to totiž mohlo fungovat i při odemykání na klíč že se odemkne celý zbytek auta, tak by musely tyhle dva kabely vést do obou předních dveří, odkud si pak berou signály zadní dveře a tedy to odemkne komplet auto. Je-li tomu vážně tak, tak stačí tu dálku připojit na ten modrý a šedý, tedy přímé silové ovládání motorků. A nebo zkusit korektně zapojit tu řj, ale asi těžko k tomu seženeš schéma co to má dělat.
Nemůžou ti jít do předních dveří jen 2 dráty, musí tam jít minimálně 4 dráty, jinak by ti nefungovalo odemykání klíčem. Musíš se podívat lépe. Nemůžeš mít ještě jednu ŘJ centrálu?, že by tato dřívějšímu majiteli odešla a on ji jenom nevyndal z auta a paralerně máš někde zapojenou ještě jednu ŘJ centrálu a ani o tom nevíš???
-
smazany clen - FK
103457 píše: To je hloupost, nemůže připojit dálku na silové vodiče. Na těch se obrací polarita, kdežto dálka má jen -12V impulsy nebo jen +12V impulsy, dle toho, jak ji nastavíš. Když dálku napojí na silový vodiče motorů, tak dálku nejspíš odpálí.
Nemůžou ti jít do předních dveří jen 2 dráty, musí tam jít minimálně 4 dráty, jinak by ti nefungovalo odemykání klíčem. Musíš se podívat lépe. Nemůžeš mít ještě jednu ŘJ centrálu?, že by tato dřívějšímu majiteli odešla a on ji jenom nevyndal z auta a paralerně máš někde zapojenou ještě jednu ŘJ centrálu a ani o tom nevíš???
Vždyť snad skoro každá dnešní dálka podporuje několik pracovních modů a jedním z nich je právě silové ovládání motorků (tak to mám zrovna píchlé i já). Takže samozřejmě záleží co má za dálku, ale 90% jich to má.
Jinak s tou další řj je to taky možnost, ale podle mě by muselo jít na těch kabelech co jsou "nezapojené" poznat že jsou tedy buď zkrácené jak je někdo vydělal z té staré, nebo by dokonce měly ještě kontakty.
-
smazany clen - FK
Tak RJ CZ KEY zrovna přímé ovládání servomotorků má, takže by to případně nebyl problém.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Taky možnost, použít dálku i jako ŘJ centrálu, ovšem pořád se mi nezdají ty dva dráty. Z řidičových dveří od serva musí jít víc drátů, minimálně 4, jinak ti ta RJ CZ KEY bude fungovat jen na dálkový ovládání, pokud odemkneš klíčem, tak, jako by jsi centrál nemělZbysek píše:Tak RJ CZ KEY zrovna přímé ovládání servomotorků má, takže by to případně nebyl problém.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Podle návodujajjcy píše:a jak se to zapojí?
-
smazany clen - FK
No však jajjcy psal že tam má drátů dost ne? Akorát že do té řj nejsou zapojený. Podle mě to ve dvěřích zapojený bude, akorát u řj to je nějaký zmotaný.
Jinak mě tedy funguje teď odemykání taky pouze na dálku, jelikož mi origo řj odešla a tak jediná možnost byla zapojení na přímé ovládání motorků. Na dálku tedy vše funguje tak jak má, ale odemykání zbytku auta nereaguje na zámky, protože tam chybí ta origo řj. Kdyby se mi ji někde podařilo sehnat, tak bych ji tam hned zase připojil a fungovalo by to tak i tak, ale nikdo ji nemá
.Už jsem si i říkal že bych možná ještě připojil nějakou univerzální řj (stojí asi 300,-), ale spíš mě k tomu donutí asi až nějaké trable jak mě někdy nechá dálka ve štychu. Ideální by bylo sehnat tu originál Brano, ale ta se asi jen tak někomu doma funkční neválí. Další variantou by bylo jiné zapojení kabelů ve dveřích, čímž by se dalo pořešit to reagování na klíče, ale to je pak jednodušší zapojit tu univerzální řj.
Jinak mě tedy funguje teď odemykání taky pouze na dálku, jelikož mi origo řj odešla a tak jediná možnost byla zapojení na přímé ovládání motorků. Na dálku tedy vše funguje tak jak má, ale odemykání zbytku auta nereaguje na zámky, protože tam chybí ta origo řj. Kdyby se mi ji někde podařilo sehnat, tak bych ji tam hned zase připojil a fungovalo by to tak i tak, ale nikdo ji nemá
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No já rozuměl, že drátů má dost u tý ŘJ centrálu, ale do dveří mu jdou jen dva a to je divný.Zbysek píše:No však jajjcy psal že tam má drátů dost ne? Akorát že do té řj nejsou zapojený. Podle mě to ve dvěřích zapojený bude, akorát u řj to je nějaký zmotaný.
Jinak mě tedy funguje teď odemykání taky pouze na dálku, jelikož mi origo řj odešla a tak jediná možnost byla zapojení na přímé ovládání motorků. Na dálku tedy vše funguje tak jak má, ale odemykání zbytku auta nereaguje na zámky, protože tam chybí ta origo řj. Kdyby se mi ji někde podařilo sehnat, tak bych ji tam hned zase připojil a fungovalo by to tak i tak, ale nikdo ji nemá.Už jsem si i říkal že bych možná ještě připojil nějakou univerzální řj (stojí asi 300,-), ale spíš mě k tomu donutí asi až nějaké trable jak mě někdy nechá dálka ve štychu. Ideální by bylo sehnat tu originál Brano, ale ta se asi jen tak někomu doma funkční neválí. Další variantou by bylo jiné zapojení kabelů ve dveřích, čímž by se dalo pořešit to reagování na klíče, ale to je pak jednodušší zapojit tu univerzální řj.
Jinak origo ŘJcentrálu byla teď na aukru. http://www.aukro.cz/item310707997_proda ... licia.html
-
jajjcy - FK
Tak sem to rozdělal do dveří jdou opravdu jen 2dráty,měl jsem oddělanej i servo a jdou z něho 2dráty ve všech dveřích a jde to ovládat i zezadu čudlikama.Jinou řj sem opravdu nenašel za palubkou,za kastlíkem v motoru prostě nic.
-
borlan - FK
jajccy - chystám se zatím jen teoreticky a poloprakticky k přidání DO k centrálu. A dřív jsem lezl do předních dveří kvůli výměně serva. Tak jsem něco okoukal a prozkoumal už. V tvé záležitosti nemám úplně jasno, ale:
- mám pocit, že mám za kastlíkem spolujezdce taky neorigo ŘJ centrálu. Ještě mohu ověřit, ale mám pocit, že to je ten Autron KZ-10/A
- do předních dveří vede 5drátů
- barvy co jsi jmenoval asi sedí (musím zkouknout a potvrdit)
- u ŘJ jsou smotaný dva nevyužitý dráty, mám pocit že právě šedý a modrý - reagují na připojení kostry (jeden zamkne, druhý odemkne, na ně chci právě napojit DO)
Jestli jsi opravedu pečlivě prozkoumal možnosti co psali výše (druhá ŘJ, 5drátů do předních dveří...), tak to máš nějak geniálně avšak nestandartně zapojené skrz 2 dráty (nechce se mi teď koumat zda je to možné, nějak v servu převracet přes spínač polaritu), skoro to vypadá, že dokonce pomocí těch dvou drátů co jsou určený pro připojení DO.
Až se kouknu na moji ŘJ a potvrdím typ a značení drátů, tak budem chytřejší třeba. Opravdu tedy klíčem odemykáš celý auto? A DO máš nebo nemáš?
- mám pocit, že mám za kastlíkem spolujezdce taky neorigo ŘJ centrálu. Ještě mohu ověřit, ale mám pocit, že to je ten Autron KZ-10/A
- do předních dveří vede 5drátů
- barvy co jsi jmenoval asi sedí (musím zkouknout a potvrdit)
- u ŘJ jsou smotaný dva nevyužitý dráty, mám pocit že právě šedý a modrý - reagují na připojení kostry (jeden zamkne, druhý odemkne, na ně chci právě napojit DO)
Jestli jsi opravedu pečlivě prozkoumal možnosti co psali výše (druhá ŘJ, 5drátů do předních dveří...), tak to máš nějak geniálně avšak nestandartně zapojené skrz 2 dráty (nechce se mi teď koumat zda je to možné, nějak v servu převracet přes spínač polaritu), skoro to vypadá, že dokonce pomocí těch dvou drátů co jsou určený pro připojení DO.
Až se kouknu na moji ŘJ a potvrdím typ a značení drátů, tak budem chytřejší třeba. Opravdu tedy klíčem odemykáš celý auto? A DO máš nebo nemáš?
-
borlan - FK
jajccy - teď jsem si všiml "...jde i ze zadu čudlíkama...", to je taky dost zajímavá a podstatná záležitost v bádání jak je to u tebe zapojeno vlastně...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Aby jsme si to ujasnily....do každých dveří ti jdou k servomotorku jen 2 dráty a odemykání/zamykání celého auta centrálním zamykáním funguje od čudlíků v tapecu a i od klíčů?Tzn například v zadních dveřích vytáhneš čudl a celý auto se ti centrálem odemkne?Anebo odemkneš dveře u spolujezdce klíčem a taktéž se ti otevře celý auto?jajjcy píše:Tak sem to rozdělal do dveří jdou opravdu jen 2dráty,měl jsem oddělanej i servo a jdou z něho 2dráty ve všech dveřích a jde to ovládat i zezadu čudlikama.Jinou řj sem opravdu nenašel za palubkou,za kastlíkem v motoru prostě nic.
-
borlan - FK
Znovu to celé pročítám a nějak se nemohu zbavit dojmu, že nám nějaká podstatná informace unikla, nebo jajjcy něco opomenul...prostě mi to nedává smysl ať koumám jak koumám. Jestliže jdou k servu jen 2 dráty, tak aby mohly serva odemykat/zamykat musí se v drátech měnit polarita + musí to být impuls (nemůže být motorek stále pod napětím, tedy v "tahu"). A kde by mohl vznikat impuls+polarita než v ŘJ? A jestli má ŘJ zapojeny jen ty dva dráty k servům a +12 a kostru (celkem 4 dráty), tak kde bere informaci, že má odemknout/zamknout, když to nebere od spínače v servu řidiče (spolujezdce). Fakt mě to zajímá, ale asi nemáme kompletní informaci...
-
smazany clen - FK
No já myslím že to má zapojený právě nějakou tou záhadnou variantou, kdy opravdu motorkům stačí dva dráty. Prakticky jsem to nedokázal pochopit, ale když jsem si zapojoval dálku a stavil se v garáži známej co je starej autař, tak do toho sednul že ať se s tím neseru že to zapojí. Asi špatně pochopil co chci a zapojil to přesně tak, že pouze pomocí dvou drátků to reagovalo na jakýkoli servo (i zadní která nemají řídit), že čím se cvaklo nebo vytáhlo, tak to zamykalo a odemykalo komplet auto. Tedy ono to fakt nějak půjde, ale absolutně jsem to nepochopil jak to udělal. Pak když jsem mu vysvětlil že řeším úplně něco jinýho to zase rozpojil a já si mohl konečně zapojit dálku tak jako jsem chtěl.
Říkal že je to prej základní systém zapojení centrálu, že to žádnou řj nepotřebuje a jen si to nějak přehazuje polaritu mezi sebou. Ty serva asi když dostanou polaritu na jeden směr, tak tam dojedou a i když do nich jde pořád proud, tak se nějak vypnou a čekají než se zase obrátí. Prostě tohle nechápu, rpotože jsem vždycky řešil centrál přes řj a to co udělal jsem viděl poprvé. On zase čuměl na mě proč řeším nějakou řj když on takhle udělal už spoustu aut a funguje to.
Do předních dveří mi sece šlo pět drátů ale on to fakt nějak záhadně popropojoval že mu zbyly jen dva kontakty co píchnul na některý dva z těch pěti keblů a jelo to.
Tedy neptejte se mě jak, ale fakt to funguje i takhle debilně.
Říkal že je to prej základní systém zapojení centrálu, že to žádnou řj nepotřebuje a jen si to nějak přehazuje polaritu mezi sebou. Ty serva asi když dostanou polaritu na jeden směr, tak tam dojedou a i když do nich jde pořád proud, tak se nějak vypnou a čekají než se zase obrátí. Prostě tohle nechápu, rpotože jsem vždycky řešil centrál přes řj a to co udělal jsem viděl poprvé. On zase čuměl na mě proč řeším nějakou řj když on takhle udělal už spoustu aut a funguje to.
Do předních dveří mi sece šlo pět drátů ale on to fakt nějak záhadně popropojoval že mu zbyly jen dva kontakty co píchnul na některý dva z těch pěti keblů a jelo to.
Tedy neptejte se mě jak, ale fakt to funguje i takhle debilně.
-
jajjcy - FK
Funguje to klíčem od řidiče i spolujezdce a ze zadu cudlikama v obou 2dveří a zamknu a odemknu celý auto.a ke každýmu jdou pouze 2dráty.z řj centralu jsou yapojeny 4draty +12,-12 to je jasny a pak modrej,sedej tojde kousek pak se rozděluju na levou apravou stranu a u sloupku řidiče a spolujezdce dál dozadu.Fakt už nevím snad jako by byli nějaký mikrospínače v servech.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Spousta zajímavých informací, věřím, že vám to tak funguje na dva dráty, ale nevím jak.
Servomotor ve dveřích je složený z motorku a ozubeného převodu, otáčením polarity se motor točí buď jedním nebo druhým směrem a převod tlačí nebo tahá táhlo zámku. Do motorku mohou jít jen impulsy, nemůže být pod napětím, jelikož by shořel. Takže nechápu, jak ŘJ pozná, že má odemknout i ostatní dveře, když zatáhneš za čudlík nebo otočíš klíčem v zámku.
A za další je mi rovněž záhadou, že vám funguje centrál i ze zadu čudlíkama. Třeba ford to tak má, že když zamkneš jakýkoli dveře, tak zamknou všechny, ale má všechny motorky čtyřdrátové, to felda vzadu nemá.
A za další je mi rovněž záhadou, že vám funguje centrál i ze zadu čudlíkama. Třeba ford to tak má, že když zamkneš jakýkoli dveře, tak zamknou všechny, ale má všechny motorky čtyřdrátové, to felda vzadu nemá.
-
jajjcy - FK
Pravě,že to taky nechapu a to sem už jeden dálkač namontoval jenže tam to bylo normal.Tady to je nějakej čínskej atyp beztak.
-
smazany clen - FK
Jo já to taky nechápal. Takže jsem si to pak zase zapojil normálně. To by mi tak ještě scházelo, aby mi někdo zezadu zamykal auto 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hmmm,tak to mi hlava nebere.Nikdy jsem nic podobného neviděl a nějak nechápu jak to může makat.Docela rád bych tvojí feldu chtěl vidět zblízka,pohrabat se v ní a přijít tomu na kloub.
EDIT...nemáš fotku té řj centrálu,nebo nějaký popisek na ní?
EDIT...nemáš fotku té řj centrálu,nebo nějaký popisek na ní?
-
jajjcy - FK
Tak když budeš mít cestu do orlickej hor,dej vědět a můžeš hrabat.Já se jdu zítra poradit s jednim maníkem co do toho dělá,tak snad něco vymyslí.Zítra sem dám jak to dopadlo foto sem dám zítra snad je na ní napsano KZ-10/A AUTRON
-
borlan - FK
jajjcy - tak jsem zkouknul včera svoje auto a tu je výsledek (částečně se výsledky liší od mých dohadů co jsem psal výše):
- jednotka Autron KZ-5 type 2/0210/99
- dráty - T2 fialový (odemyká nebo zamyká - teď nevim - na kostru, tam se připojí odemk./zamk. z DO)
S2 bílý - spínač serva předních dveří - pin N.O.
T1 zelený (odemyká nebo zamyká - teď nevim - na kostru, tam se připojí odemk./zamk. z DO)
S1 hnědý - spínač serva předních dveří - pin N.C.
M1 modrý - k motorku serva
M2 šedý - k motorku serva
31 černý - kostra, spínač serva předních dveří - pin C.
30 červený - plus 12V
To označení pinů spínače serva nevím co je, musel bych prosvítit jestli bude zájem. Zřejmě vypnuto = kostra spojená s bílým (hnědým), zapnuto = kostra spojená s hnědým (bílým). Buď tak nebo verze v závorce...ale je to domněnka, musel bych prosvítit. Ale zřejmě bys na pinech spínačů našel stejné označení.
ZKUS PUSTIT KOSTRU NA ZELENÝ A PAK NA FIALOVÝ - JESTLI BUDE AUTO ODEMYKAT A ZAMYKAT, TAK NIC DÁL NEBUDEŠ ŘEŠIT A NA TYHLE FOUSY NAPOJÍŠ FOUSY ODEMK./ZAMK. OD DO.
Je otázkou jestli centrál překopat do standardu a pak připojit DO, nebo jestli jak je. Jestli to maká na ten zelenej a fialovej drát jak píšu v předchozím odstavci, tak asi nechat jak je, nepolezeš pod všechny tapecy, provedeš vše jen v kastlíku...
- jednotka Autron KZ-5 type 2/0210/99
- dráty - T2 fialový (odemyká nebo zamyká - teď nevim - na kostru, tam se připojí odemk./zamk. z DO)
S2 bílý - spínač serva předních dveří - pin N.O.
T1 zelený (odemyká nebo zamyká - teď nevim - na kostru, tam se připojí odemk./zamk. z DO)
S1 hnědý - spínač serva předních dveří - pin N.C.
M1 modrý - k motorku serva
M2 šedý - k motorku serva
31 černý - kostra, spínač serva předních dveří - pin C.
30 červený - plus 12V
To označení pinů spínače serva nevím co je, musel bych prosvítit jestli bude zájem. Zřejmě vypnuto = kostra spojená s bílým (hnědým), zapnuto = kostra spojená s hnědým (bílým). Buď tak nebo verze v závorce...ale je to domněnka, musel bych prosvítit. Ale zřejmě bys na pinech spínačů našel stejné označení.
ZKUS PUSTIT KOSTRU NA ZELENÝ A PAK NA FIALOVÝ - JESTLI BUDE AUTO ODEMYKAT A ZAMYKAT, TAK NIC DÁL NEBUDEŠ ŘEŠIT A NA TYHLE FOUSY NAPOJÍŠ FOUSY ODEMK./ZAMK. OD DO.
Je otázkou jestli centrál překopat do standardu a pak připojit DO, nebo jestli jak je. Jestli to maká na ten zelenej a fialovej drát jak píšu v předchozím odstavci, tak asi nechat jak je, nepolezeš pod všechny tapecy, provedeš vše jen v kastlíku...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hele nevím, jestli je to dobrý nápad s tou kostrou na zeleným a fialovým drátu. Je sice pravda, že když jenom přiloží kostru, tak to bude v jedné poloze fungovat, ovšem, když je napojí na stálo, tak se v těch drátech mění polarita, to znamená, že v jednom drátu je při zamykání -12V a při odemykání +12V.borlan píše:jajjcy -
Teď je otázka co se stane s ŘJ dálky, která je nastavená na -12V impulsy, když se do ní vrátí od serva +12V impuls.
-
jajjcy - FK
Tak jsem o tom uvažoval a v servu musej být spínače a diody,nevím jak to je řešený ale jinak by to nemohlo makat.Zkoušel jsem připojit dálku na řj centrálu konkretně bílý,zelený dálka maká,ale klíčem pouze zamknu a když chci odemknout tak se to se mnou pere
-
borlan - FK
Nejsem si jistý jestli si dobře rozumíme, asi teda jo. Ty říkáš, že v tom jeho "speciálním" zapojení je na těch drátech (zeleným a fialovým) pokaždé něco jiného? Já říkám, že má zkusmo ťuknout kostrou jednou na ten, jednou na ten a jestli to bude makat, tak na ty dráty připne fousy od ŘJ DO do kterejch ta ŘJ DO pustí minus - jednou do zelenýho, jednou do fialovýho...podle toho jestli dostane příkaz z klíčenky zamknout nebo odemknout. Není to tedy myšleno připojit natvrdo kostru na ty dva dráty pokud jsi tak pochopil...103457 píše:Hele nevím, jestli je to dobrý nápad s tou kostrou na zeleným a fialovým drátu. Je sice pravda, že když jenom přiloží kostru, tak to bude v jedné poloze fungovat, ovšem, když je napojí na stálo, tak se v těch drátech mění polarita, to znamená, že v jednom drátu je při zamykání -12V a při odemykání +12V.
Teď je otázka co se stane s ŘJ dálky, která je nastavená na -12V impulsy, když se do ní vrátí od serva +12V impuls.
-
borlan - FK
Já bych fakt zkusil kus drátu, cvaknout na kostru (já třeba dal šroub sedačky) a ťuknout jednou do zelenýho a jednou do fialovýho a sledovat co se děje (dveře pro jistotu zabouchnutý, nevím co se děje když je zámek předních dveří otevřenej, jestli se to nějak nepere...)jajjcy píše:Tak jsem o tom uvažoval a v servu musej být spínače a diody,nevím jak to je řešený ale jinak by to nemohlo makat.Zkoušel jsem připojit dálku na řj centrálu konkretně bílý,zelený dálka maká,ale klíčem pouze zamknu a když chci odemknout tak se to se mnou pere
-
jajjcy - FK
Tak jsem zjistil,že to je nějakej madarskej výrobek a s tou mou dálkou to nechce moc komunikovat.Sice komunikuje,ale tak napůl a byla by možnost poškození.Šlo by to předělat,ale nová řídící jednotka a aspoń jeden pětidrátový servo.Takže dálku prodám mám na ni i kupce a nechám to zatím jak to je a časem možná koupím centrál i s dálkou.Jinak dík za rady.
-
borlan - FK
Hele, zkus ťuknout tu kostru jak píšu, za to myslím nic nedáš...Jak jsem psal, mám taky ten Autron akorát 5ku...ale dráty barevně souhlasej...a budu na to věšet taky RJ CZ...jajjcy píše:Tak jsem zjistil,že to je nějakej madarskej výrobek a s tou mou dálkou to nechce moc komunikovat.Sice komunikuje,ale tak napůl a byla by možnost poškození.Šlo by to předělat,ale nová řídící jednotka a aspoń jeden pětidrátový servo.Takže dálku prodám mám na ni i kupce a nechám to zatím jak to je a časem možná koupím centrál i s dálkou.Jinak dík za rady.
-
MARCEL
zdravím trochu odbočím mám originál centrálne zamykanie vo felicii a kvôli pohodliu som si objednal DO http://www.autoalarm.sk/sortiment/206_01.pdf,len neviem či to budem vedieť zapojiť,mám hlavne obavu ako zistím či funguje môj centrál na -alebo+ impulzi,viete mi niekto popísať ako jednoducho to zapojiť?ďakujem za každú radu. 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Origo centrál je ovládán mínusovými impulsy.
Jinak to zapojíš takhle...
bílý a modrý zapojíš na černý a žlutý (anebo obráceně) u řj centrálu (je pod panelem s budíkama)
hnědý dáš na kostru
fialový s růžovým nezapojíš
černý je kostra
červený plus dvanáct
oranžový buď zapojíš na parkovačky anebo ho rozdvojíš pomocí diod a zapojíš na blinkry (černozelený a černobílý drát např u přepínače pod volantem)
bílý a modrý zapojíš na černý a žlutý (anebo obráceně) u řj centrálu (je pod panelem s budíkama)
hnědý dáš na kostru
černý je kostra
červený plus dvanáct
oranžový buď zapojíš na parkovačky anebo ho rozdvojíš pomocí diod a zapojíš na blinkry (černozelený a černobílý drát např u přepínače pod volantem)
Naposledy upravil(a) Ivarek dne stř 20. úno 2008 11:34:29, celkem upraveno 1 x.
-
MARCEL
opravujem odkaz http://www.autoalarm.sk/produkty.php?id=206&idK=0013 poznáte to niekto?
-
MARCEL
ďakujem ti moc takto som to potreboval vedieť,ešte raz dík.Ivarek píše:Origo centrál je ovládán mínusovými impulsy.
hnědý dáš na kostru
černý je kostra
červený plus dvanáct
-
Marcel
Ivarek prosím,čo to ešte znamená rozdvojenie pomocou diod,resp.na ktorý drát od parkovačiek by som ho mal zapojiť.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ten drát na parkovačky ti teď z hlavy neřeknu,jde o to jak chceš aby na tebe auto blikalo při zamykání/odemykání.Jestli blinkrama nebo parkovačkama.Jestli blinkrama tak tam musíš zapojit diody,jsou nakreslené i v tom návodě co máš ten odkaz.Marcel píše:Ivarek prosím,čo to ešte znamená rozdvojenie pomocou diod,resp.na ktorý drát od parkovačiek by som ho mal zapojiť.
-
MARCEL
Ivarek povedzme,že v tom balení tie diody nebudú a chcel by som to zapojiť na smerovky aké diody sa tam dajú použiť a posledná otázka ak by som to chcel len na parkovačky tak diody nepotrebujem je to tak?no nejasno mám aj s tým zapojením otvárania kufru.Vieš mi nejako poradiť ešte vtomto smere. 
-
jajjcy - FK
Pravě zkoušel různě a furt se to hádalo,tak na to kašlu.asi mám nějakej spešl typ.co nejdřív poletí po psoj.borlan píše: Hele, zkus ťuknout tu kostru jak píšu, za to myslím nic nedáš...Jak jsem psal, mám taky ten Autron akorát 5ku...ale dráty barevně souhlasej...a budu na to věšet taky RJ CZ...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem to tak, že když na jeden silový vodič od serva připojíš třeba dálku zamknuto a na druhý silový vodič serva dálku odemknuto, tak ti to bude fungovat, ale pouze jednou. Protože, když třeba zamkneš, tak ti v silovém drátu serva č. 1 jde -12V a v silovém drátu serva +12V a když odemkneš, tak se polarita obrátí, takže se ti do dálky +12V a to je špatný, protože dálka pracuje jen s -12V impulzy.borlan píše: Nejsem si jistý jestli si dobře rozumíme, asi teda jo. Ty říkáš, že v tom jeho "speciálním" zapojení je na těch drátech (zeleným a fialovým) pokaždé něco jiného? Já říkám, že má zkusmo ťuknout kostrou jednou na ten, jednou na ten a jestli to bude makat, tak na ty dráty připne fousy od ŘJ DO do kterejch ta ŘJ DO pustí minus - jednou do zelenýho, jednou do fialovýho...podle toho jestli dostane příkaz z klíčenky zamknout nebo odemknout. Není to tedy myšleno připojit natvrdo kostru na ty dva dráty pokud jsi tak pochopil...
-
jajjcy - FK
A to asi dělá,poněvadž zamknu a už neodemknu páč se to pořád vrací.Nic dálku sem už prodal a zatím to nechám takhle103457 píše: Myslel jsem to tak, že když na jeden silový vodič od serva připojíš třeba dálku zamknuto a na druhý silový vodič serva dálku odemknuto, tak ti to bude fungovat, ale pouze jednou. Protože, když třeba zamkneš, tak ti v silovém drátu serva č. 1 jde -12V a v silovém drátu serva +12V a když odemkneš, tak se polarita obrátí, takže se ti do dálky +12V a to je špatný, protože dálka pracuje jen s -12V impulzy.
-
borlan - FK
Ale já nikdy neříkal zapojit kostru na silový vodiče k servům. Já říkal ťuknout kostru na ty nezapojený vodiče (zelený a pak fialový) a to sou dráty připravený pro minus impulsy z ŘJ DO. A furt mě nějak jajjcy nepřesvědčil jestli to tak zkusil...kua mě to fakt zajímá...103457 píše: Myslel jsem to tak, že když na jeden silový vodič od serva připojíš třeba dálku zamknuto a na druhý silový vodič serva dálku odemknuto, tak ti to bude fungovat, ale pouze jednou. Protože, když třeba zamkneš, tak ti v silovém drátu serva č. 1 jde -12V a v silovém drátu serva +12V a když odemkneš, tak se polarita obrátí, takže se ti do dálky +12V a to je špatný, protože dálka pracuje jen s -12V impulzy.
-
borlan - FK
Hele, omlouvám se, že jsem tak neodbytnej...jajjcy píše: A to asi dělá,poněvadž zamknu a už neodemknu páč se to pořád vrací.Nic dálku sem už prodal a zatím to nechám takhle
-
jajjcy - FK
Zkoušel a to i šlo i když sem dal dálku,tak to šlo.po chvilce se to začlo hádat a když jsem zkusil pouze klíč,tak se to pralo a to je hlavně důvod proč jsem se na to vyprdnul-nebezpečí sčoudnutí
-
MARCEL
prosím viete mi povedať na ktorý drát sa pripojiť aby mi blikali parkovačky pri odomykaní a zamykaní centrálu mám už zapojený vyššie uvedený model DO cent.zamykania RC 102 A.DíK.