Pojďte si postěžovat,pokecat...

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Raceman

Re: Pěkně to tu chcípá -Pojďte si postěžovat, pokecat, pohádat..

Příspěvek od Raceman »

a to že perfektně :D
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Klucí vydržte, pak jí představím v profilu, ale ještě není definitivně má, tak je blbý tu o ní psát apod. Sice je zaplacená záloha, vše je na 99%...Víte ale jak to je..

Vici: Mě ty velký krávy nelákaj, jsem mladej a blbej chci sporťáčka a ty žerou co? No jasně benzín :lol: Doufám že si to nepřečte luka páč mi fundovaně vysvětlí opak :lol:
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Tholis : myslim ze Te to prejde az ti poprve ujede nejaky naftak :lol:
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Pokorili sme hranici deseti stranek...otviram pivko hh...kdyz tu bylo slovo o VW sourek...kamoscin tata vlastni ten deseti valec, myslim, v nafte a takovej zatah co to melo to sem se jako tezce nazachapal. Jinac co se
tyce octy-hodne nobl auticko. Meli sme ji asi tri roky, druhej nejsilnejsi motor, primo z MB Od nejakyho manazera. Ale kdybyste videli na sidlisti tu zavist, bylo by vam spatne. Parkrat byly aji vajicka na sklu
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Vici píše:Jinak když už probíráte auta... doufám že si nic lepšího než feldu nebudu muset dlouho koupit. Ale kdyby jo tak to bude určitě nafta (TDi je prostě TDi, nemíním jezdít pořád s plyňákem po servisech a řešit kde plynárnící udělali chybu s tím že pak se začnou ohánět tím že na zástavbu plynu je jen rok záruka + hodně jen popojíždím takže bych jezdil stejně skoro pořád na benzín, než by to přeplo na plyn - to si taky málo kdo uvědomí. A nafta je nafta :-)))). A rád bych automat. Už mě to kvedlání klackem nebaví... Takže bych začal asi shánět nějakou Oktávku long s automatem...
Tak já už Tholisovo nové vozítko znám a je to opravdu mazel, tedy gratulace velká. No a teď k tomu plynu. Vici nevím v čem s plynem jezdíváš, nebo jsi jezdil, ale koukám že patříš asi do skupiny lidí jako já ještě nedávno. Protože jsem znal plyn pouze z plechovek jako favorit nebo felicie (+ občas nějaké BMW a podobně, kde to fungovalo kupodivu perfektě, ale tomu jsem moc nevěnoval pozornost), tak jsem byl také jednoznačně pro naftu. Jelikož se ale doba a systémy s lpg značně změnily, tak dnes jsem naopak jednoznačně pro lpg, pokud nemá člověk naftu zdarma. Udělá-li se montáž u kvalitní firmy (například fedor Prostěov) na jednom z nejlepších systémů (BRC, Landi), tak nejen že se s autem v servisu není proč objevovat kvůli nějakým závadám, ale hlavně to jezdí opravdu perfektně. Na nových systémech už vůbec není start a rozjíždění na benzín, ale vše hravě zvládá plyn. Tedy i s prázdnou nádrží benzínu to pořád jede stejně. Výkon motoru už jsem si na několika autech ověřil, že se nesnížil, ale zůstal naprosto stejný (ověřeno jak brzdou před a po instalaci, tak hlavně sprintem se shodným autem). Jediné co nelze přesně zajistit je spotřeba. Ta je v ideálním případě naprosto stejná jako u benzínu (k tomu je většinou výhodné dát nové lambdy, aby se to dalo lépe nastavit), v nejhorším případě je potom spotřeba u těchto nových systémů na nových autech max. o 10% větší. Tedy když si kdokoli spočítá, že diesel auto je samozřejmě dražší na pořízení (jistě i dražší při prodeji, ale to sem netaháme), tak se vesměs většinou vyplatí zainvestovat ještě do plynu, aby se cena srovnala. Mimo to ten diesel bude jezdit pořád dráž než ten nafťák (pokud se bavíme třeba právě o 1,8T a 1,9TDI octávka a nákupu pohonných hmot na benzinkách a lpg stanicích). Sice je rozdíl potom malý (třeba 20 haléřů na kilometr), ale pořád se to na lpg krásně odečítá a šetří penízky, které při běžném nájezdu kilometrů ročně hravě zaplatí revizi a podobné blbiny. Je ale pravda, že pokud někdo jen tak popojíždí, tak je pro něj vhodnější ten nafťák (i když chudák motor), protože mu spotřeba nějak moc příšerně nestoupá a z 5 litrů se dostane na 6 při takovém provozu. U toho benzínu/lpg to bude z běžných 8 na 10 (kdo tyhle auta zná, moc dobře ví, že běžnou jízdou dokíží jezdit za 6,5-7litrů, jenže s tím výkonem by byl člověk blázen, kdyby jezdil na předpisy, proto ty spotřeby). Pokud třeba 1,8T jede nad 5km vzdálenost, jsme opět na těch 8 litrech.
No ať si to každý spočítá sám co se mu vyplatí. Není to samozřejmě jen o té spotřebě, ale také o tom, že Tholis bude mít už v sérii 132kw a v dieselu by měl max 96 (pravděpodobně by sáhnul spíše po 81kw verzi, jelikož je to jeden z nejlepších motorů). Na to, aby mu tedy potom takové dieselová octávka ujela je potřeba do ní nasypat pěkný raneček peněz, který on ovčem může do té své nasypat také a opět ukáže té dieselové záda. Nehledě na to, že asi každý kdo jezdil trochu s RS už se bude jen těžko vracet do normální octy, jelikož RS toho zvládá na cestách podstatně více ve zcela jiných rychlostech.
Ale jinak já tady nejsem za zastánce RS, ani benzínu :D , sice o RS vážně uvažuji, ale dost možná taky nakonec skončím u nafty, protože samozřejmě pokud udu mít dále naftu zdarma, tak bych byl debil, kdybych si koupil benzín a předělal na lpg.
Tholis - FK

Zbyšek: Ty znáš konkrétně to auto co budu mít já? odkud? co mi o něm povíš? Jako ten kluk je strašně v pohodě člověk.. :D jinak já budu mít v octě 147kW odbržděných :oops: :roll: Ale při 30°C a 997 tlaku..Ale o ten výkon mi tak nešlo, autíčko je v nádherném stavu, mě se strašně líbí jak si krásně přede a jak je to nádhernej motor, chtěl jsem tu nejlepší verzi škodovky s nejlepším motorem...Navíc když si odfrkne popík a nebo uslyším jak si přisaje sání tak se to rovná orgasmu, navíc ty široký gumy, jak je posazená..jsem z n na větvy, jen mě sere že si ještě budu muset týden dva počkat.. :lol: Takže asi tak se věci mají u mě...

Vici: v úterý mě předjela i 206 a felicie, neumím s tím pořádně jezdit, takže se nehoním, dávám tomu čas a na sprinty to mít nebudu. Uvidím časem, spíš by mě bavili okruhy, nebo slalom..Jenže na to nebude asi ani čas ani peníze...Duesel mi smrdí, když stojím za octou a čmuchám tak je to příjemnější.. :lol: :lol: Ta spotřeba je hold o něčem jiném, plyn nechci, nejsou na to peníze a v tomto duchu laděném autě nemá co dělat...to si radši po čase koupím na normální ježdění feldu..
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Počkejte, až vám zdraží plyn :lol: :D joke - to by jste pak dopadli jako "Hittler" možná :lol:
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Josh: jj, ten to zdražení neunes :lol: :lol: :lol:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Tholis - FK

Chlapy můj sen je překonat topic o feldách z ulice...Už jen 23 stránke. Ale chci to překonat poctivě kecama ne spamem jasný :lol:
Josh123456 - FK

Tholis: mě to nedalo - já jsem musel :-D
Drahoš: jj přišel mu účet chudákovi zastřelenýmu :lol:
Korny

Příspěvek od Korny »

Tholis: Hele, koukám, že potom co to taky čtu, jsem čím dál víc zvědav, jak octa vypadá? Jinak chápu, změna je život, pokud je to auto, které financuješ sám, tak to klobouk dolů.... ve tvým věku je jen málo takových....
Já jsem taky financoval současné (první) auto sám, s rozdílem, že "jen" feldu.

Mimochodem, kolik lidí z Klubu počítá s felicií na déle než rok? Já s ní počítám na hodně dlouho... ;)
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi

Korny: já taky na hodně dlouho s ní počítám..
Tholis - FK

Korny: abych to vysvětlil, dělám od 19let, doma platím nájem, ale nic hroznýho. Měl jsem koníčka kterej stál dost peněz, ale ty se dávali do věci co absolutně neztratili hodnotu, některé naopak hodnotu časem zvyšují..Dělal jsem to 3roky, v Lednu jsem dostal nabídku jestli nechci nějaké věci prodat, nakonec jsem prodal téměř vše a získal tím jednu třetinu peněz na octávku. Peníze co mi zbývali do poloviny ceny jsem došetřil stylem: "o chlebu a vodě" z výplaty, druhou polovinu si půjčuji od tety, které to budu dost brutálně splácet, ale zase bez úroků..Ani korunu sem od nikoho nedostal, vše jsem si vydělal nebo vydělám, dnes pravděpodobně prodám auto, ale peníze z něho padnou na pojistku. Jinak výplatu v hrubém mám o něco málo před celorepublikovým průměrem...Takže si myslím že každej má na to si ušetřit na svůj sen. Malou nápovědu jak octa vypadá máte v mém avataru...

že je málo takových si nemyslím. Podívejte se na luku kterej si vlastníma rukama vydělal na Rsko, na snb kterej má octávku ala RS, na radekN70 co si koupil fábku RS ve stejné cenové relaci...Není to nic světobornýho a vím že ty kluci si na to vydělali stejně tvrdě jako já...Někdo jinej to dává do bytu, v něm mám já štěstí-zdědil jsem po babičce...Nejsem žádná vyjímka, zadlužím se na 2roky...Ale s tím že kdyby se cokoliv stalo polovinu auta budu mít za keš=prodám a jsem bez dluhu...
Korny

Příspěvek od Korny »

Tholis: Jasně, neříkám že jsi sám... ohledně toho koníčku, nechceš být konkrétní?
VW Touran 1.9 TDi

Dělal jsem millitary airsoft, ale brali jsme to skoro jako klub vojenský histori, takže většina věcí dobových originálních, žádná komerce, posílaný z anglie apod. Už jsem na to neměl čas ani náladu, ale je fakt že když se útočilo 200 na 200lidí, používala se u toho vojenská taktika a dril, byl to krásnej adrenalin..Ale jak říkám stálo to moc času, v pátek po práci odjet někam do lesa a v neděli večer se vrátit...stačilo..Navíc už se nescházeli tak dobrý lidi, přišli do toho mladší ročníky co to brali jinak..šlo to do kopru čím víc je to mediálně známý...Teď si raději zajdu s klukama na čundr..A poslední dobou ani to ne...Spíš teď chci s přítulkou objíždět památky, srazy atd.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Josh123456 píše:Počkejte, až vám zdraží plyn :lol: :D joke - to by jste pak dopadli jako "Hittler" možná :lol:
Jojo, plyn se rozhodně zdraží, o tom žádná. Akorát že vždy bude za poloviční cenu jako benzín (většinu času i mnohem méně). Takže až zdraží plyn, zdraží i benzín a to ne málo. Však uvidíme zase v létě jak bude plyn na 15-17kč a benzín na 35-40kč.
smazany clen - FK

Tholis: hele ale v topicu o street feldach sou obrazky ktery zvetsuji velikost topicu takze to tam je rychlejsi :-D
smazany clen - FK

Kua nejedou me smajlici
Tholis - FK

No a? Mě jde spíš o to aby se to tuujalo. Ať je v období sucha sranda...
smazany clen - FK

Ja to nemyslim blbe, jenom rikam ze tam to jde rychlejc ptze tam maj obrazky hh
smazany clen - FK

Tyjo zbysku nestras se zdrazovanim, sem student a nevim jak bych to dal hh
Korny

Příspěvek od Korny »

Tholis píše:Dělal jsem millitary airsoft, ale brali jsme to skoro jako klub vojenský histori, takže většina věcí dobových originálních, žádná komerce, posílaný z anglie apod. Už jsem na to neměl čas ani náladu, ale je fakt že když se útočilo 200 na 200lidí, používala se u toho vojenská taktika a dril, byl to krásnej adrenalin..Ale jak říkám stálo to moc času, v pátek po práci odjet někam do lesa a v neděli večer se vrátit...stačilo..Navíc už se nescházeli tak dobrý lidi, přišli do toho mladší ročníky co to brali jinak..šlo to do kopru čím víc je to mediálně známý...Teď si raději zajdu s klukama na čundr..A poslední dobou ani to ne...Spíš teď chci s přítulkou objíždět památky, srazy atd.
Tholis: Pěkný sport, ale je jasné, že časy se mění a chce to změnu ;).... taky bych dal přednost přítelkyni . Dík za odpověď.

Ještě zareaguji k plynu, sice je to úspora, ale smrdí to, auto nejede... prostě nikdy bych to nechtěl :)
VW Touran 1.9 TDi

Příspěvek od RedmeX - FK »

Korny: k tomu plynu. Ak máš rozumný splynovač v nejakom schopnejšom aute ide to super. Máme to už 6 rokov v Megane 1,6 16v od výroby a je to bomba. Výkon je na nerozoznanie od benzínu, dokonca auto znáša nižšie otáčky ako na benzín, lebo plyn má šialené oktánove číslo. Naopak, ja ho občas točím po obmedzovač a nasieram ľudí večer rodinným kombíkom a splynovač zvláda v pohode vysoké otáčky...
Spotreba je niečo vyššia na plyn, ale to nikto nerieši pri cenách 12 SK/l... V konečnom dôsledku sú náklady na palivo podobné ako u mojej feldy len otec jazdí mesačne 3x viac...

Je veľký rozdiel aký systém má v aute. Ak je to archaický zmiešavač a ešte vo felde 1,3 tak to ani nemôže ísť. Nárast váhy+ menší výkon = zdochlina.... potom ťa chápem... Moderné priamovstreké systémy sú niekde inde a spolupracujú aj s turbom.
Inak také OPC robí aj Opel Astru OPC 2,0T na plyn a ver tomu, že to musí byť úplna bomba, mať 240 koní a cenu vozenia ako tdi :mrgreen:
A existuje aj BMW M5 na plyn :o
RedmeX - FK

tholis: super šport, kamoš ma nahovára na airsoft, keďže občas chodíme hrať paintball a tam sme veľmi obmedzený priestorom a aj nákladmi :)
Taká bitka 200 vs. 200 musí byť fakt hukot. Ako amíci vo Vietname :D
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Jak amici ve vietnamu to opravdu nebude....
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
RedmeX - FK

lesy tu na to máme :) a myslel som to, že na teba letia strely z každej strany ani nevieš odkiaľ :D
Takú masovku si ani neviem predstaviť, ale musí to byť iný adrenalín ako 10 vs 10 pri paintballe s malým dostrelom...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

RedmeX píše:archaický zmiešavač a ešte vo felde 1,3 tak to ani nemôže ísť. Nárast váhy+ menší výkon = zdochlina....
Blbost.
Tholis - FK

Já nevím no, nedávno jsem četl test nafta-benzín-plyn...kde vybrali asi 6typů aut od káždého jeden pohon a tuším že vyhrál v kvalitě jízdy benzín...V úspoře sice plyn vyhrál, ale jízdní vlastnosti byli nic moc..Nafta byla někde mezi..Bylo to v české mutaci autobildu...
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Tholis píše:Peníze co mi zbývali do poloviny ceny jsem došetřil stylem: "o chlebu a vodě" z výplaty, druhou polovinu si půjčuji od tety, které to budu dost brutálně splácet, ale zase bez úroků ...
U tehle vety jsem si myslel, ze pritelkyni nevedes ... :)
Pokud ano a je schopna tohle "o chlebu a vode kvuli autu" tolerovat a pochopit, tak az ti bude chtit zdrhnout, zavri ji do sklepa a prikurtuj retezama, protoze jinou takovou uz nesezenes :D
Tholis - FK

bitmap:
Má před maturou a je zima takže zatím si moc nestěžuje, jinak mi to auto nedává tak moc zadarmo, nelíbí se jí jak vypadá (závodní polepy), bojí se že s ním budu jezdit jako prase a občas se vytočí že o ničem jiném nemluvím..Ale i tak musím říci že je to poklad, protože semnou to asi vážně není jednoduchý...Hlavně nebejt jí tak si koupím zase 1,6 kovou felicii...Ona mě dokopala že když už nové auto tak plnohodnotné..Vím že v ní mám poklad, doufám že ona má stejnej pocit semnou 8-) No ona to tu často čte takže dám echo jak reagovala..
Tholis - FK

http://auto.idnes.cz/prodej-volva-je-ve ... tomoto_fdv

No myslím že bude v dobrých rukou co keine? :lol: Myslím že se zde hodí přísloví: "Vrána k vráně sedá"
RedmeX - FK

Ivarek píše:Blbost.
prečo? teda, možno som použil blbý výraz :D ale známy má feldu 1,3 na plyn, ktorá má ten lacný splynovač a totálne neide, aj keď je firemným autom, takže sa o ňu nikto poriadne nestará...
inak vychádzam z tohto delenia, aj keď je trochu staré... http://www.zdruzenie-lpg.sk/index.php?o ... &Itemid=35
Korny

Příspěvek od Korny »

RedmeX píše:Korny: k tomu plynu. Ak máš rozumný splynovač v nejakom schopnejšom aute ide to super. Máme to už 6 rokov v Megane 1,6 16v od výroby a je to bomba. Výkon je na nerozoznanie od benzínu, dokonca auto znáša nižšie otáčky ako na benzín, lebo plyn má šialené oktánove číslo. Naopak, ja ho občas točím po obmedzovač a nasieram ľudí večer rodinným kombíkom a splynovač zvláda v pohode vysoké otáčky...
Spotreba je niečo vyššia na plyn, ale to nikto nerieši pri cenách 12 SK/l... V konečnom dôsledku sú náklady na palivo podobné ako u mojej feldy len otec jazdí mesačne 3x viac...
Je veľký rozdiel aký systém má v aute. Ak je to archaický zmiešavač a ešte vo felde 1,3 tak to ani nemôže ísť. Nárast váhy+ menší výkon = zdochlina.... potom ťa chápem... Moderné priamovstreké systémy sú niekde inde a spolupracujú aj s turbom.
Inak také OPC robí aj Opel Astru OPC 2,0T na plyn a ver tomu, že to musí byť úplna bomba, mať 240 koní a cenu vozenia ako tdi :mrgreen:
A existuje aj BMW M5 na plyn :o
RedmeX : Neříkám, že to není možné, ale co znám auta na plyn, tak na mě prostě působí tak, jak jsem psal - úspora, ale smrad a žádný výkon ;).
VW Touran 1.9 TDi

Příspěvek od p@vel »

Tak dneska mě táta celkem dostal, když říkal ohledně toho jak chtějí socani zavést šrotovný, že snad by i do toho šel a felinka chudák by šla do věčných lovišť, no měl sem co dělat aby mi do očí nevjeli slzy :(
1.3MPi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1.3MPi »

p@vel:To hádam nie pacific-a zošrotovať :o :cry:
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
p@vel

Příspěvek od p@vel »

no jiný auto nemáme a hlavně nevím kde by vzali peníze ale myslím, že pokud bude šrotovný, tak nad tím táta bude asi uvažovat protože ta nová fabia se tátovi dost líbí. Těžko říct no :( No snad to bude (pokud to bude) jen na auta starší 10ti let.
1.3MPi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1.3MPi »

No u nás už šrotovné skončilo a muselo to byť auto vy robené 99-dole a musel si ho vlastniť minimálne rok.
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
Korny

Příspěvek od Korny »

No nevím, ale feldu dávat do šrotu je blbost...
VW Touran 1.9 TDi

Příspěvek od Abdul - FK »

Je zas pravda, že feldu za výšku odpočtu šrotovného nepredáš. :oops:
Škodovka dávala ešte bonus predajcu takže 2.500 € = 75.315,- akože Sk. Pokiaľ niekto chcel nové auto tak lepšiu možnosť asi nemal.
Tholis - FK

Tak jsem včera prodal auto a šel z práce a dnes do práce pěšky. Jsem dost znechucenej, ta štreka to je porod. Už abych měl auto. Jsem byl nadšenej jak budu něco dělat pro sebe, ale bolej mě nohy a mám pychýře. Jsem hold beznadějnej sedavej typ :lol: No spíš mám blbé boty..Co vaše ráno?
Josh123456 - FK

Tholis: rána jsou krušná :-(
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

No mě dnes překvapilo, že jsem ráno škrábal okna :o Ale to bude tím vymeteným nebem, v Boleslavi krásně svítí sluníčko!
Obrázek
Korny

Příspěvek od Korny »

Rána jsou krušná.... souhlas, například dnes jsem zaspal :D
VW Touran 1.9 TDi

Korny: já taky :-D
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Ráno??? To je to nejhorší za celej den :D ... člověk se musí vyhrabat z postele, která je krásně vyhřátá. A pak ještě cesta do školy :? ... A pak ještě ve škole (teď mam momentálně druhou hodinu) učitelé zkoušej co všechno vydržim než usnu :D :lol: .
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Rána, tak ty mě problem nedělaj. Vstal jsem někde po 7 prošel net, dal si kafe vyřidil nějaký telefonáty, ted si omeju felis, a pofrčim na 11 směr škola, tam nějak přečkám 2 hodky a hurá dom.
smazany clen - FK

2 Hazi: No mě by taky nedělalo problém vstávat kdybych chodil do práce na 11. :-) Ale jelikož chodím spát k půlnoci a vstávám s problémama v šest, tak je to o něčem jiném. :-) Jinak jsem zase dneska nestihl bus o dvě minuty. Tak musím nadělávat. :-(

2 Tholis: A co třeba autobus? :-) No tak už se nedivím že se u mě nechceš stavit, když chodíš pěšky. :-)
Josh123456 - FK

Hazi: to bych taky bral takhle pozdě vstávat a pak dvě hodiny mít nějakou povinnost a to jest vše :-D
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

jenže těch 11 se povede málokdy, většinou vstavam v pul 7 a vracim se domu kolem 3-4odpoledne a šup makat na garáži. No a do postele chodim kolem ty pulnoci. Ovšem pravdou zustatava, že se mi ten dnešek docela líbí :lol:
Josh123456 - FK

Hazi: z jakýho Skuhrova si?
Odpovědět