Kolíčky zamykání...
-
smazany clen - FK
Kolíčky zamykání...
Zdravím všechy...
Projížděl jsem nové fórum, nenašel jsem, ale vím, že na starým se to řešilo, ale taky jsem to tam nemohl najít, nebo sem to přehlídl...
Kdysi se tady dávno řešilo téma ohledně kolíčků, který při zamčení sjedou až za úroveň tapecírunku, čili kolíček nevylízá ven a je to dobrý zabezpečení proti vyháknutí... A mám pocit, že to tadyk někdo prodával... Je to ještě na prodej??? Nebo, dá se to někde sehnat???
Díky za odpovědi...
Projížděl jsem nové fórum, nenašel jsem, ale vím, že na starým se to řešilo, ale taky jsem to tam nemohl najít, nebo sem to přehlídl...
Kdysi se tady dávno řešilo téma ohledně kolíčků, který při zamčení sjedou až za úroveň tapecírunku, čili kolíček nevylízá ven a je to dobrý zabezpečení proti vyháknutí... A mám pocit, že to tadyk někdo prodával... Je to ještě na prodej??? Nebo, dá se to někde sehnat???
Díky za odpovědi...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolíčky zamykání...
Použij kolíčky z octavie, jen je musíš dát na silikon nebo jiné lepidlo octa má 4,5 závit oproti feldě, ta má 4-ku.
-
Manji - FK
Alebo si vyber tyčku s dverí odrež kusok s toho zavitu a narež nový zavit tak aby ti to pasovalo.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
starý před faceliftem, jak to má nová nevím, tu jsem ještě nekrad 
-
smazany clen - FK
Jujda... Sem myslel, že zajdu na magicou internetovou stránku, kde budou kolíček prodávat za desetikorunu a jenom odšroubuju a zašroubuju...
A vono to takhle nefunguje...
Tak to abych zašel ke Škodovákům a optal se po čtyřech kolíčcích... Nebo zkusil ještě vrakáč, ale raději bych teda nový...
Tak to abych zašel ke Škodovákům a optal se po čtyřech kolíčcích... Nebo zkusil ještě vrakáč, ale raději bych teda nový...
-
gerrik - FK
Taky nad nima uvažuji, ale lepit by se to nemělo, jinak pak nevyndaš tapec.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vyndáš bez problémů, když jsou tyhle krátký. Zatlačíš kolíčky dolů a tapec jen trochu přizdvihneš a máš ho dole.
-
smazany clen - FK
Taky bych to tam nerad lepil... Ale asi objednám a "pokusim se" s tím něco udělat... 
-
borlan - FK
A když jsou krátký a zamáčkneš se uvnitř, dá se to pak otevřít? Páčkou mi to myslím nešlo. To by znamenalo uvnitř se nezamykat a při nechtěném zamčení pak oknem zvenku odemknout klíčem? To samé by platilo u DO pokud by selhalo...?
A když se dají krátké kolíky - co ta ohrádka? Vypadá to asi fujtajblově...nahradí se něčím?
A když se dají krátké kolíky - co ta ohrádka? Vypadá to asi fujtajblově...nahradí se něčím?
-
borlan - FK
Ještě dodatek - jak hluboko je v origo kolíčku zapuštěný táhlo? Nešlo by jen kousek víc navrtat+závit? Nebylo by tam místo?
-
Roman813 - FK
Neni potreba to lepit, ja jsem na to sel trosku jinak, kdysi tu byla finta, strcit tam kousek sirky, ale pak je to osove mimo.... Te vnitrek toho kolicku (takovy bily plastovy se da vytahnout...je tam vlastne krouzek spojeny a akovym plastovym ocaskem, do ktereho se zarezava zavit tycky a ten plastovy ocasek je skryty v drazce kolicku... no a na konec tohoto ocasku (teda jakoby uplne vevnitr v kolicku) jsem nalepil kousicek trebas sirky, delka cca 2mm a vyska necely 1 mm (proste jsem si urizl kousek sirky a jeste podelne rozdelil). Tim se ten "ocasek" ke konci kolicku lehce zvedne a tahlo tam jde zasroubovat, je to osove presne, nic neni vychylene, drzi jak fest... JInak samozrejme je potreba upravit lehce ten krouzek v tapecu...kolicek tama projde, ale tak tak, tak jsem trosku nozikem zvetsil jeho prumer a odrizl jednu tu nozicku navic co je vevnitr a nedrzi v tapecu, jen ma jakoby pridrzovaci funkci pro kolicek a tlaci jej ke stredu krouzku...
-
smazany clen - FK
Já jsem si upravil originální tak že jsem odbrousil tu horní rozšířenou část a když se to pak dolešťovalo jemným smirkem, tak to celé vypadá jako jedem materiál pěkně bez žádných vroubků, takže tam mám normální šedé které tam tak nerazí. Přední šly zašroubit dál ještě (samozřejmě jsme protáhnul co nejdál závit), a zadní se musely zkrátit, protože je tam ta tyčka ohlá a nešlo by to tak nízko.
Ale každopádně jednodušší je to koupit a našroubit.
Ale každopádně jednodušší je to koupit a našroubit.
-
gerrik - FK
Já to udělal taky tak, a při zavření ta čepička origo kolíčku krásně dosedne na kroužek v tapecu. Zkracoval jsem délku u všech 4, a to vroubkování jsem zbrousil.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 03. lis 2011 10:08:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pochopitelně, že se to nedá zevnitř otevřítborlan píše:A když jsou krátký a zamáčkneš se uvnitř, dá se to pak otevřít? Páčkou mi to myslím nešlo. To by znamenalo uvnitř se nezamykat a při nechtěném zamčení pak oknem zvenku odemknout klíčem? To samé by platilo u DO pokud by selhalo...?
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 6a2419e689
-
smazany clen - FK
Čili stačí vytáhnout všechny čtyři kolíčky, zbrousit tu "čepičku" a zase zamontovat zpátky???
-
gerrik - FK
Tak tak, obrousit to vroubkování, a taky je zkrátit cca o 1 cm. Musíš to přizpůsobit tomu aby pěkně dosedli na ty kroužky.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 03. lis 2011 10:09:35, celkem upraveno 1 x.
-
borlan - FK
Já to myslel tak jestli si po zamáčknutí kolíčku dokážu zevnitř otevřít dveře aniž bych ten kolíček musel znovu vytáhnout (což by u toho krátkého nešlo), mě myslím páčkou nešlo u Feldy otevřít jak třeba u stodvácy - tam jsem vzal zevnitř za kličku a kolík se sám vysunul...103457 píše: Pochopitelně, že se to nedá zevnitř otevřítproto se to dělá, aby to nešlo provázkem vytáhnout. A co se týče té krytky, tak se použije ze starého modelu jen ten kroužek nebo i z octy kroužek včetně ledky.
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 6a2419e689
-
smazany clen - FK
Ne, po zamáčknutí kolíčku si zevnitř neotevřeš, protože buď musíš nějak dostat ten kolíček ven, nebo stáhnout okno a zvenku otevřít (odemknout), či dálkáčem. Takže jestli máš dálku, tak si v autě někde nejlíp nahoď tlačítko pro případ, že ti někdo zacvakne čudlík, nebo to odemykej v tom případě přes dálku.
-
borlan - FK
Hm hm...tak jsi mi potvrdil moje domněnky. No - zkrácení kolíků budu muset ještě promyslet...to že to nejde po zamčení zevnitř jednoduše odevřít je pro mne dost závažné. Občas odbíhám od auta a nechávám tam na nezbytně nutnou dobu svoje haranty a samozřejmě se zamknou aby tam nevlezl někdo cizí. Ale kdyby se něco dělo, tak by si u těch krátkých kolíků složitě otvírali - klíč by neměli, ani dálku, jedině snad to tlačítko kdovíkde...pak už jen oknem by vylezli...no musím podumat jestli zvýšení odolnosti proti otevření stojí za to...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 03. lis 2011 10:10:20, celkem upraveno 1 x.
-
gerrik - FK
Pokud to uděláš tak jak říkám já anebo Zbyšek, tak to vytáhnout při troše snaze jde. Jestli vydržíš do odpolka, mohu sem přidat foto jak to vypadá.
-
smazany clen - FK
Tady je inspirace, jak se to dá také vyřešit...takhle mi to tlačítko přijde rozumně udělané...
http://www.jweb.cz/centralni%20zamykani.html
http://www.jweb.cz/centralni%20zamykani.html
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nikde tam nevidím ty kolíčky 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 03. lis 2011 10:11:06, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
Kolíčky ne...šlo mi o to tlačítko na ovládání centrálu v případě použití krátkých kolíčků...
-
gerrik - FK
-
smazany clen - FK
No tak tenhle způsob se mi tedy moc nelíbí. Takhle to jde stejně v pohodě vyháčkovat, tedy v ničem si nepomůžeš. Já to mám při zamčení sotva s vrchem těch plastů okolo, a díky tomu že jsem si to dělal sám a tedy zbrušoval ty vrchy, tak se tam nedá ani dát vlasec jako např. u sériových z ochcávky, které mají velkou vůli proti tomu.
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
V autě mám ty kolíky z aukra a žádný úpravy jsem neprováděl - starý vymontoval a namontoval nový. Tím jak jsou jiný závity, tak se vzájemně do sebe táhlo a kolík zařezaly a kolík drží perfektně. Takhle to vypadá při otevřených dveřích.

Při zavřených je kolík v jedný úrovni s plastovým kroužkem.

Při zavřených je kolík v jedný úrovni s plastovým kroužkem.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Danis:To vypadá dobře,asi si to taky dám.Sice mám okolo origo kolíčků ty plasty ale tohle je jistější kdyby náhodou chtěl někdo použít provázek
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Jj. nevypadá to zle, zatím to mám jen u řidiče, neboť ještě stále nemám CZ s DO (doufám, že do srazu už bude). Teď ještě skočím do garáže a vyfotím, jak to vypadá, když to je zamčený.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 03. lis 2011 10:11:46, celkem upraveno 1 x.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Danis:OK vyfoť to.Já si říkal jestli už máš centrál když máš kolíčky,pamatuju si že jsme to probírali na benzince před srazem 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Danis: Nedělá to při jízdě rámus? Já měl taky kovový, ale jak se klepaly v tý díře, tak to drnčelo, že jsem je vyndal a prodal. Teď tam mám jen ledku a je ticho. 
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Fota: večer se to špatně fotí, takže až bude den mohu udělat lepší.

Jj. tak přesně tohle CZ s DO budu mít (myslím že úplně stejné jako ty), ale nějak se pořád k tomu nemohu dokopat.
103457: já nic nepozoruji, alespoň ne do téhle doby

Jj. tak přesně tohle CZ s DO budu mít (myslím že úplně stejné jako ty), ale nějak se pořád k tomu nemohu dokopat.
103457: já nic nepozoruji, alespoň ne do téhle doby
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Asi do toho jdu.Nejde mi o vzhled ale o to že jsou zapuštěný
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
A opravdu stačí jen zašroubovat a drží - žádný lepení. Znova jsem to zkoušel.
-
smazany clen - FK
Takže ty říkáš, že stačí vzít tyhle:
http://www.aukro.cz/item317812062_vnitr ... skoda.html
a jenom vyšroubovat starý a zašroubovat???
http://www.aukro.cz/item317812062_vnitr ... skoda.html
a jenom vyšroubovat starý a zašroubovat???
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Radeggast:
přesně tyhle mám a také od islesmana za 100 CZK.
Nevím jak ostatní, ale já opravdu jen starý vyšrouboval a našrouboval nový (samozřejmě to jde různě přes závity) a drží, i když jsem za ně lehce zatáhl. A kdyby za nějaký čas přestaly drže, tak se do kolíku může dát trocha např. silikonu.
přesně tyhle mám a také od islesmana za 100 CZK.
Nevím jak ostatní, ale já opravdu jen starý vyšrouboval a našrouboval nový (samozřejmě to jde různě přes závity) a drží, i když jsem za ně lehce zatáhl. A kdyby za nějaký čas přestaly drže, tak se do kolíku může dát trocha např. silikonu.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi se ve Škodovce prodávali takovéhle krytky proti vyháčkování - http://zh.rajce.idnes.cz/Krytky_kolicku/#album .
Myslím že to je dobrá věc.
Mám je asi osm nebo devět let.
Nevím jestli se ještě prodávají. 
-
smazany clen - FK
Tak tyhle krytky mám přesně v autě a strašně moc je nesnáším... V létě, když si vystrčím ruku z okna, tak snad pokaždé si v nich přiskřípnu kůži od ruky... Právě proto bych chtěl ty zajížděcí, že by v případě potřeby zajely úplně dolů, kdybych o to omylem zavadil... No a taky kvůli bezpečnosti a aji to vypadá líííp...

- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Radeggast:
Já s nima problém nemám.
Já s nima problém nemám.
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem uvažoval o tom odstranit ty kolíčky úplně, jako to má OII. To by vypadalo ještě lépe, jenže jsem si říkal že neuvidím jestli se ty dveře zamkli, no ale stejně na to nekoukám když odcházím. Ty krytky proti vyháčkování jsou dobrý, ale když ti někdo rozbije okno tak si stejně otevře, což v případě zapuštěnejch nebo odstraněnejch kolíčků nepůjde.
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw 
tendle problém znám moc dobřeRadeggast píše:Tak tyhle krytky mám přesně v autě a strašně moc je nesnáším... V létě, když si vystrčím ruku z okna, tak snad pokaždé si v nich přiskřípnu kůži od ruky...
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
- zemlak
- Kontaktovat uživatele:
Také o tom přemýšlím, centrál už je objednanej od Jablotronu, tak pak budu muset ještě dořešit ty kolíčky.DJ.Mára píše:Taky jsem uvažoval o tom odstranit ty kolíčky úplně, jako to má OII. To by vypadalo ještě lépe, jenže jsem si říkal že neuvidím jestli se ty dveře zamkli, no ale stejně na to nekoukám když odcházím. Ty krytky proti vyháčkování jsou dobrý, ale když ti někdo rozbije okno tak si stejně otevře, což v případě zapuštěnejch nebo odstraněnejch kolíčků nepůjde.
A to mě nenapadlo s tím, že i když někdo rozbije okno, tak dokud nesundá ze dveří tapec, tak neodemkne.. to je dobrý
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jojo,to je super zejména v případě když zůstaneš náhodou zamčenej v autě např při bouračce.zemlak píše:
A to mě nenapadlo s tím, že i když někdo rozbije okno, tak dokud nesundá ze dveří tapec, tak neodemkne.. to je dobrý
-
borlan - FK
Tak já měl zato, že to je standardní vybavení...mohu informovat, že je i nyní prodávají - se mi podlomily kolena když jsem jednu kupoval za nějakých cca 30,-Kč!!! A závěrem - možná zabrání provázku či vlasci, ale proti drátu s hrotem ne-e...Zdenda19895 píše:Kdysi se ve Škodovce prodávali takovéhle krytky proti vyháčkování - http://zh.rajce.idnes.cz/Krytky_kolicku/#album .Myslím že to je dobrá věc.
Mám je asi osm nebo devět let.
![]()
Nevím jestli se ještě prodávají.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak je dejte pryč a je to, na co kolíčky, když máte centrálJyrgen píše: tendle problém znám moc dobře
- Georgerob
- Kontaktovat uživatele:
Já použil kolíčky od Milotecu přímo na Felu...daj se zašroubovat tak, že při zavření taky nejsou vůbec vidět.
Grafické studio | www.georgerob-design.cz
▼ BLACK LIST RACEMAN !▼
19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
▼ BLACK LIST RACEMAN !▼
19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
- zemlak
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mě nenapadloIvarek píše: Jojo,to je super zejména v případě když zůstaneš náhodou zamčenej v autě např při bouračce.
A mají to nějak vyřešený nový auta, co kolíčky nemají už z výroby? Nebo když sklame elektronika, tak jsou ztraceni?
-
smazany clen - FK
U aut, co nemají kolíčky není důvod se zamykat během jízdy... Prostě... Když je tam nemají, tak se nezamknou... 
A propo bych se rád zeptal... Nikdy, když jsem měl sundanej tapec jsem si toho nevšímal, ale vím, že pokud vydělám kolíček, tak ta tyčka vylézá nad povrch... Pokud bych chtěl kolíček oddělat úplně, stačí pouze vytáhnout tu tyčku pryč, nebo se musí odříznout??? (pokud by to vadilo ručnímu odemykání, či něco podobného...)???
A propo bych se rád zeptal... Nikdy, když jsem měl sundanej tapec jsem si toho nevšímal, ale vím, že pokud vydělám kolíček, tak ta tyčka vylézá nad povrch... Pokud bych chtěl kolíček oddělat úplně, stačí pouze vytáhnout tu tyčku pryč, nebo se musí odříznout??? (pokud by to vadilo ručnímu odemykání, či něco podobného...)???
- zemlak
- Kontaktovat uživatele:
To není až tak pravda, šéf má Citroen C5, a tam se za jízdy auto zamyká, ale myslím, že když zastaví, tak se odemkne. V případě nehody netuším jak to je.Radeggast píše:U aut, co nemají kolíčky není důvod se zamykat během jízdy... Prostě... Když je tam nemají, tak se nezamknou...![]()