Vadný termospínač
-
drv.Astor - FK
Vadný termospínač
Dnes jsem zjistil nemilou věc když jsem stál v koloně. Teplota šla až za 110C a ventilator se nezapl... Pak jsem se rozjel a za chvili opet stal v koloně, teplota pořád 110C a z ničeho nic šla teplota dolů. Takže termospínač spíná asi náhodile nebo nevím čím by to mohlo být
Neví někdo jestli se dělá termospínač, který by sepl např. už při 95C a vypnul například v 87C nebo podobně...? Když jsem měl 1.9D, tak tam se teplota nehla z 90C, kolona mohla byt jakakoliv... Má někdo udělaný přímý vypínač na ventilátor chlazení? Jde nějak proměřit termospínač např. pomocí multimetru?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Asi termospínač KO :-(
Musíš to zjistit, jestli je to opravdu spínačem, může být i větrák, zaseknutý po zimě ap. Vyndej konektory a propoj je, jestli se bez problémů točí větrák.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Delaji se ruzna s ruznymy rozsahy a mely by byt zamenne . Ale 110 stupnu nic neni to je jeste porad v norme pokud pracuje okruh jak ma tak pohoda jina bude az bude tlak utikat ven. Jinak ono je taky dost mozny ze teplotni hodnoty jsou ok ale uz bude zevnitr zaneseny bordel na nem tak to nefunguje jak ma. Staci vymenit za novy kus a melo by se to zlepsit.
-
drv.Astor - FK
vetrak kdyz pripojim primo na baterku, tak funguje...
110C nic neni, ono uz se to blizilo k cervenymu, tak me to uz nahanelo strach
zkusim to vycistit, jestli to pomuze. pokud si pamatuju dobre, tak me to spinalo jeste kdyz to fungovalo nekdy pri 106 a tak kolem 95 se to vypnulo. nevim proc to nedelali od vyroby, aby se vetrak sepinal tak pri 95 a vypinal v 88C, to by byl ideal.
110C nic neni, ono uz se to blizilo k cervenymu, tak me to uz nahanelo strach
zkusim to vycistit, jestli to pomuze. pokud si pamatuju dobre, tak me to spinalo jeste kdyz to fungovalo nekdy pri 106 a tak kolem 95 se to vypnulo. nevim proc to nedelali od vyroby, aby se vetrak sepinal tak pri 95 a vypinal v 88C, to by byl ideal.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Na chladiči máš spínač a vedou do něho 2 dráty.Tak je vytáhni a propoj nějakým drátkem nebo jiným vodičem.Tak vyzkoušíš komplet celý obvod včetně větráku.Pokud se větrák roztočí,vyměň termospínač.Pokud ne,hledej v instalaci auta.Pojistky atd.
-
drv.Astor - FK
byl to termospinac... je novy org. a funguje to dobra (zatim) ... vetrak se sepne cca ve 100C