výměna zámků za novou verzi ?

karoserie, narazniky, skla atd.
smazany clen - FK

výměna zámků za novou verzi ?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím vás všechny, tak jsem se stal šťastným majitele Felinky 1.6 Mpi Combi, tak se tu teprve rozhlížím a při procházení zde fóra i na jiných www stránkách se uvádí že jsou dvě varianty klíčů, starší se zoubky a novější plochý s vyfréz. drážkou.Řeším problém s tím, že mám funkční pouze jeden zámek pouze u řidiče a DO k centrálu není. Navíc původní majitel vyměnil z bezp. důvodů víčko nádrže, takže jsou na svazku dva klíče a pořád se pletou, tak bych zabil dvě mouchy..... Takže má otázka zní, pokud mám starou verzi klíčů, tedy se zoubky, můžu koupit sadu již nových klíčů, tedy s vyfréz. drážkou a namontovat je, nebo je tam nějaký techn. problém , že by to nešlo namontovat do starší verze vozu?
Díky všem za odpovědi.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: výměna zámků za novou verzi ?

Příspěvek od 103457 »

Můžeš namontovat i novější verzi zámků na starou feldu, ovšem, novější verze zámků je náchylnější na poškození od vandalů, či lidí, co se chtějí do auta dostat. Navíc pokud budeš měnit vše ( dva zámky, spínačku, zátku a kufr ), je to celkem nákladné.
V tvém případě bych sehnal jen jeden zámek na stranu spolujezdce a nechal ho postavit na tvůj klíč. A za ušetřené peníze si kup DO. Nádrž nezamykej, alespoň ti nikdo nezničí v blatníku nalejvací trubku, až ti bude chtít čornout benzín.
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Pominu diskuzi zda je lepší zámek pro vroubkovaný nebo plochý klíč. Užitné vlastnosti budou tak na stejno, bezpečnostní hledisko jednotlivých variant bych vzhledem k x jiným možnostem vniknutí do vozidla ani neřešil. Zásadní podle mne je to, jaký klíč máš do spínačky a k tomu bych doladil klíče dveří a nádrže (nádrž bych přece jen zamykal aby tam jen tak kdejakej harant něco nenacpal. A ani bych se nedivil kdyby ten co jde krást benzín ani nezjistil, že je odemčeno a rovnou naklofnul nádrž nebo již zmíněnou trubku) abych měl jeden klíč (zámek nádrže má méně lamel právě z důvodu, aby podle víčka nešel udělat klíč do ostatních zámků). Jiné varianty jsou podle mne zbytečně nákladné...
keke

Příspěvek od keke »

ano nádrž zamykat,jinak to nemusiš teda zamykat ani anuto aby ti někdo neponičil zamek když ti ho pujde čornout :shock: .Práci zlodějům spíš stížit a ne zlehčit :?
smazany clen - FK

103457 píše:Můžeš namontovat i novější verzi zámků na starou feldu, ovšem, novější verze zámků je náchylnější na poškození od vandalů, či lidí, co se chtějí do auta dostat. Navíc pokud budeš měnit vše ( dva zámky, spínačku, zátku a kufr ), je to celkem nákladné.
V tvém případě bych sehnal jen jeden zámek na stranu spolujezdce a nechal ho postavit na tvůj klíč. A za ušetřené peníze si kup DO. Nádrž nezamykej, alespoň ti nikdo nezničí v blatníku nalejvací trubku, až ti bude chtít čornout benzín.
A to jde koupit nový zámek dveří spolujezdce a podle klíče ho ,, nastavit,, ? kdo to dělá, musím do origin.servisu Škoda?
Tak celá sada klíčů výjde na cca,2500,- . Jo na DO jsem se už taky díval, cena od 500 nahoru, jenže ikdyž bych dal DO, stejně mě zůstává problém s kufrem, protože je v něm zámek zřejmě zarezlý a tudíž musím do kufru jen přes vnitřní otevření, takže u kufru mi DO nepomůže, jedině tam ještě namašlit ten odskok 5 dveří k DO. Právě, že v sadě zámků je i komplet klika i se zámkem 5 dveří.
Potom mě napadá alternativa,. pokud by to šlo koupit zámek kufru a dveří spolujezdce a ty nechat teda nastavit na klíč, ovšem jestli to půjde.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ty starý fabkový zámky jdou přestavit, zeptej se u vás, kde dělaj klíče a oni ti poradí někoho z okolí. Na 5-té dveře můžeš použít centrál nebo odskok.
smazany clen - FK

právě, že centrál mi na páte dveře nepomůže, protože ten zámek je ve fázi zamknuto a tudíž tlačítko je volné, takže to bych tam musel ještě přimontovat k centrálu i ten odskok
a ten zámek na spolujezdcovu stranu se dá normálně koupit? že jsem se díval na netu a nikde jsem ho nesehnal
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

vrakoviště. Musí ti do toho zámku jít zastrčit klíč. potom se jen přestaví stavítka v zámku.
borlan - FK

Jen doplním - přestvět jdou zámky jak pro starý klíč, tak i pro ten nový plochý. V každém běžném zámkařství.
smazany clen - FK

a myslíte, že půjde přestavět i zámek pátých dveří??, to bych jinak měl už 3 klíče na svazku
borlan - FK

Prakticky jsem nezkoušel, ale princip je furt stejný = musí to jít. Je to jen otázka vyjmutí té zámkové vložky...
georg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georg »

Zdárek,
já jsem podobný problém řešil před 4mi roky - nakonec jsem si koupil novou sadu FAB - cca2500,-Kč, mám jistotu, že se nikde nepotuluje druhý klíč ( ačkaři mi dali jen jeden a bez dálkače ).Pak jsem si nechal překodovat klíče ( 110,- v Škoda servise ) kvůli imobilizéru. Dodatečně jsem si nechal udělat DO k centrálu ( Laserline - nový zámek alarmu se dvěma klíči, DO 1x, zakodování - naladění - cca1700,- ). Nedávno jsem kvůli pohodlnosti ještě zakoupil a namontoval CZ pro 5.dvéře - cca 500,-.
Takže takto jsem se uspokojil.
Zůstala mi však demontovaná sada FAB s jedním klíčem (plochý) který se dá přidělat u odborníků - spec.prodejny FAB - na počkání, jen si pak přeladit pro svůj imobilizér.Už dávno jsem to nabízel v inzerci, ale bez zájmu. Než aby mi to i nadále leželo, za pětikilo to klidně dám. Osobně bych ale investoval, nové je nové.
JF.
zwan - FK

Nová vložka zámku řidiče podle klíče??

Příspěvek od zwan - FK »

Zdravím všechny znalé problematiky,
Během noci mi nějaký nenechavý spoluobčan zničil zámek řidiče.
Neví někdo lze li sehnat Cylindrická vložka zámku bočních dveří FAB 1344 M podle klíče?? Chci se vyhnout dalšímu klíči.Jde o ten novější oboustraný klíč.
Neví někdo kde a za kolik??
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 13. srp 2011 13:32:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová vložka zámku řidiče podle klíče??

Příspěvek od 103457 »

V každém lepším klíčnictví ti vložku seženou a postaví podle klíče.
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová vložka zámku řidiče podle klíče??

Příspěvek od hromyblesky »

zwan píše:Zdravím všechny znalé problematiky,
Během noci mi nějaký nenechavý spoluobčan zničil zámek řidiče.
Neví někdo lze li sehnat Cylindrická vložka zámku bočních dveří FAB 1344 M podle klíče?? Chci se vyhnout dalšímu klíči.Jde o ten novější oboustraný klíč.
Neví někdo kde a za kolik??
ten si koupis cinsky a s trochou sikonvnosti si ho preskladas na svuj klic sam,,, osobne to delam a zas tak slozity to neni, dverni zamky jdou uplne luxusne preskladat, zamek kufru je o neco slozitejsi a vicko nadrze nebo spinacku sem zatim neresil....
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Odpovědět