výměna zámků za novou verzi ?
-
smazany clen - FK
výměna zámků za novou verzi ?
Zdravím vás všechny, tak jsem se stal šťastným majitele Felinky 1.6 Mpi Combi, tak se tu teprve rozhlížím a při procházení zde fóra i na jiných www stránkách se uvádí že jsou dvě varianty klíčů, starší se zoubky a novější plochý s vyfréz. drážkou.Řeším problém s tím, že mám funkční pouze jeden zámek pouze u řidiče a DO k centrálu není. Navíc původní majitel vyměnil z bezp. důvodů víčko nádrže, takže jsou na svazku dva klíče a pořád se pletou, tak bych zabil dvě mouchy..... Takže má otázka zní, pokud mám starou verzi klíčů, tedy se zoubky, můžu koupit sadu již nových klíčů, tedy s vyfréz. drážkou a namontovat je, nebo je tam nějaký techn. problém , že by to nešlo namontovat do starší verze vozu?
Díky všem za odpovědi.
Díky všem za odpovědi.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: výměna zámků za novou verzi ?
Můžeš namontovat i novější verzi zámků na starou feldu, ovšem, novější verze zámků je náchylnější na poškození od vandalů, či lidí, co se chtějí do auta dostat. Navíc pokud budeš měnit vše ( dva zámky, spínačku, zátku a kufr ), je to celkem nákladné.
V tvém případě bych sehnal jen jeden zámek na stranu spolujezdce a nechal ho postavit na tvůj klíč. A za ušetřené peníze si kup DO. Nádrž nezamykej, alespoň ti nikdo nezničí v blatníku nalejvací trubku, až ti bude chtít čornout benzín.
V tvém případě bych sehnal jen jeden zámek na stranu spolujezdce a nechal ho postavit na tvůj klíč. A za ušetřené peníze si kup DO. Nádrž nezamykej, alespoň ti nikdo nezničí v blatníku nalejvací trubku, až ti bude chtít čornout benzín.
-
borlan - FK
Pominu diskuzi zda je lepší zámek pro vroubkovaný nebo plochý klíč. Užitné vlastnosti budou tak na stejno, bezpečnostní hledisko jednotlivých variant bych vzhledem k x jiným možnostem vniknutí do vozidla ani neřešil. Zásadní podle mne je to, jaký klíč máš do spínačky a k tomu bych doladil klíče dveří a nádrže (nádrž bych přece jen zamykal aby tam jen tak kdejakej harant něco nenacpal. A ani bych se nedivil kdyby ten co jde krást benzín ani nezjistil, že je odemčeno a rovnou naklofnul nádrž nebo již zmíněnou trubku) abych měl jeden klíč (zámek nádrže má méně lamel právě z důvodu, aby podle víčka nešel udělat klíč do ostatních zámků). Jiné varianty jsou podle mne zbytečně nákladné...
-
keke
ano nádrž zamykat,jinak to nemusiš teda zamykat ani anuto aby ti někdo neponičil zamek když ti ho pujde čornout
.Práci zlodějům spíš stížit a ne zlehčit 
-
smazany clen - FK
A to jde koupit nový zámek dveří spolujezdce a podle klíče ho ,, nastavit,, ? kdo to dělá, musím do origin.servisu Škoda?103457 píše:Můžeš namontovat i novější verzi zámků na starou feldu, ovšem, novější verze zámků je náchylnější na poškození od vandalů, či lidí, co se chtějí do auta dostat. Navíc pokud budeš měnit vše ( dva zámky, spínačku, zátku a kufr ), je to celkem nákladné.
Tak celá sada klíčů výjde na cca,2500,- . Jo na DO jsem se už taky díval, cena od 500 nahoru, jenže ikdyž bych dal DO, stejně mě zůstává problém s kufrem, protože je v něm zámek zřejmě zarezlý a tudíž musím do kufru jen přes vnitřní otevření, takže u kufru mi DO nepomůže, jedině tam ještě namašlit ten odskok 5 dveří k DO. Právě, že v sadě zámků je i komplet klika i se zámkem 5 dveří.
Potom mě napadá alternativa,. pokud by to šlo koupit zámek kufru a dveří spolujezdce a ty nechat teda nastavit na klíč, ovšem jestli to půjde.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ty starý fabkový zámky jdou přestavit, zeptej se u vás, kde dělaj klíče a oni ti poradí někoho z okolí. Na 5-té dveře můžeš použít centrál nebo odskok.
-
smazany clen - FK
právě, že centrál mi na páte dveře nepomůže, protože ten zámek je ve fázi zamknuto a tudíž tlačítko je volné, takže to bych tam musel ještě přimontovat k centrálu i ten odskok
a ten zámek na spolujezdcovu stranu se dá normálně koupit? že jsem se díval na netu a nikde jsem ho nesehnal
a ten zámek na spolujezdcovu stranu se dá normálně koupit? že jsem se díval na netu a nikde jsem ho nesehnal
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
vrakoviště. Musí ti do toho zámku jít zastrčit klíč. potom se jen přestaví stavítka v zámku.
-
borlan - FK
Jen doplním - přestvět jdou zámky jak pro starý klíč, tak i pro ten nový plochý. V každém běžném zámkařství.
-
smazany clen - FK
a myslíte, že půjde přestavět i zámek pátých dveří??, to bych jinak měl už 3 klíče na svazku
-
borlan - FK
Prakticky jsem nezkoušel, ale princip je furt stejný = musí to jít. Je to jen otázka vyjmutí té zámkové vložky...
Zdárek,
já jsem podobný problém řešil před 4mi roky - nakonec jsem si koupil novou sadu FAB - cca2500,-Kč, mám jistotu, že se nikde nepotuluje druhý klíč ( ačkaři mi dali jen jeden a bez dálkače ).Pak jsem si nechal překodovat klíče ( 110,- v Škoda servise ) kvůli imobilizéru. Dodatečně jsem si nechal udělat DO k centrálu ( Laserline - nový zámek alarmu se dvěma klíči, DO 1x, zakodování - naladění - cca1700,- ). Nedávno jsem kvůli pohodlnosti ještě zakoupil a namontoval CZ pro 5.dvéře - cca 500,-.
Takže takto jsem se uspokojil.
Zůstala mi však demontovaná sada FAB s jedním klíčem (plochý) který se dá přidělat u odborníků - spec.prodejny FAB - na počkání, jen si pak přeladit pro svůj imobilizér.Už dávno jsem to nabízel v inzerci, ale bez zájmu. Než aby mi to i nadále leželo, za pětikilo to klidně dám. Osobně bych ale investoval, nové je nové.
JF.
já jsem podobný problém řešil před 4mi roky - nakonec jsem si koupil novou sadu FAB - cca2500,-Kč, mám jistotu, že se nikde nepotuluje druhý klíč ( ačkaři mi dali jen jeden a bez dálkače ).Pak jsem si nechal překodovat klíče ( 110,- v Škoda servise ) kvůli imobilizéru. Dodatečně jsem si nechal udělat DO k centrálu ( Laserline - nový zámek alarmu se dvěma klíči, DO 1x, zakodování - naladění - cca1700,- ). Nedávno jsem kvůli pohodlnosti ještě zakoupil a namontoval CZ pro 5.dvéře - cca 500,-.
Takže takto jsem se uspokojil.
Zůstala mi však demontovaná sada FAB s jedním klíčem (plochý) který se dá přidělat u odborníků - spec.prodejny FAB - na počkání, jen si pak přeladit pro svůj imobilizér.Už dávno jsem to nabízel v inzerci, ale bez zájmu. Než aby mi to i nadále leželo, za pětikilo to klidně dám. Osobně bych ale investoval, nové je nové.
JF.
-
zwan - FK
Nová vložka zámku řidiče podle klíče??
Zdravím všechny znalé problematiky,
Během noci mi nějaký nenechavý spoluobčan zničil zámek řidiče.
Neví někdo lze li sehnat Cylindrická vložka zámku bočních dveří FAB 1344 M podle klíče?? Chci se vyhnout dalšímu klíči.Jde o ten novější oboustraný klíč.
Neví někdo kde a za kolik??
Neví někdo lze li sehnat Cylindrická vložka zámku bočních dveří FAB 1344 M podle klíče?? Chci se vyhnout dalšímu klíči.Jde o ten novější oboustraný klíč.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 13. srp 2011 13:32:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nová vložka zámku řidiče podle klíče??
V každém lepším klíčnictví ti vložku seženou a postaví podle klíče.
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nová vložka zámku řidiče podle klíče??
ten si koupis cinsky a s trochou sikonvnosti si ho preskladas na svuj klic sam,,, osobne to delam a zas tak slozity to neni, dverni zamky jdou uplne luxusne preskladat, zamek kufru je o neco slozitejsi a vicko nadrze nebo spinacku sem zatim neresil....zwan píše:Zdravím všechny znalé problematiky,
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi