radio vybija baterku

dotazy a rady na vše kolem hudby
smazany clen - FK

radio vybija baterku

Příspěvek od smazany clen - FK »

nazdar stal sa mi ASI tento isty problem http://www.audio.sk/?page=article&id=136 radio mam alpine cde 101r nainstaloval som ho normalne na tie miesta kde bolo stare radio ktore fungovalo ok a rano startujem a starter sa ani nesnazil otocit motorom iba to tak cvaklo ale netocilo myslim si ze baterka je komplet vybita... :cry: neviete ako by sa to dalo napravit tj. ako prehadzat tie kable v napajacom ISO konektore ?
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Re: radio vybija baterku

Příspěvek od fancarhifi »

...spínané +12V musíš dát na externí vypinač.Nové modely rádií jsou konstrukčně řešené pro vozy, které mají tzv. "0" kde je proud i při vypnutém zapalování.
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
smazany clen - FK

To není tím, že přeházíš káble... Do rádia vedou dvě +12V... Jedno je na udržování paměti v rádiu (stanice, ...) a druhá je na pohon celé té jednotky... No a právě na ten kabel, co pohání jednotku musíš dát bud vypínač, že to budeš ručně vypínat nebo to připojíš na klíček a to už tady bylo moooockrááát...

Bohužel... ///Alpine

EDIT: Fan mě předběhl...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...není to specifikum jen Alpine.Setkal jsem se s tím už i u Pioneer kde na tuto skutečnost upozorňují i v návodu.
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
smazany clen - FK

No jo... Máš pravdu... Taky sem viděl pincka, co to měl ve varování... Aji s obrázkama, jak má zapalování vypadat... :) :)

I když si myslím, že to je hovadina... Když rádio vypnu, tak ho prostě vypnu, ne??? Nj... Ale to by byla diskuze o něčem úplně jiným... ;)
smazany clen - FK

U Clarionu s tím zatím problém není.. I když problémem bych to ani nenazýval, veškeré novější auta mají už spínanou nulu a výrobci s tím už počítají..
Odpovědět