Přední tlumiče z 1.9 do 1.3 ???

Návštěvník

Přední tlumiče z 1.9 do 1.3 ???

Příspěvek od Návštěvník »

Můžu dát do 1.3 přední tlumiče z 1.9? (pasují?) Bude to tvrdší? Nebo bude to mít nějaký jiný efekt?
Centauria - FK

Re: Přední tlumiče z 1.9 do 1.3 ???

Příspěvek od Centauria - FK »

Tak jestli pasují to ti přesně nepovím ale tvrdší to bude. Jinak se dávaj z 1.9 do 1.6 ;)
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

pasujou,buedes to mit vyssi a tvrdsi
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Centauria píše:Tak jestli pasují to ti přesně nepovím ale tvrdší to bude. Jinak se dávaj z 1.9 do 1.6 ;)
Tlumiče pochopitelně pasujou, rozměrově jsou všechny stejný. Do 1,3ky to chápu, ale vůbec nechápu záměnu mezi 1,6kou a 1,9kou, tam je to naprosto stejný.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

je možné,že je každý tlumič jiný?myslím podle obsahu motoru...koupil jsem si nové tlumiče a ted mám předek víš a když jsem to porovnával se starým tlumičem tak je ta miska na tlumiči navařená asi o 2 cm víš...mám 1.6ku...vzpadá to ted jak 120ka,předek nahoru,zadek dolu,děs...jinak ta výměna to je práce za trest :(
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Je to možné, škodovka rozlišuje tlumiče u jednotlivých motorizací a je fakt, že třeba 1,9ka má kratší pružiny než 1,6ka a přitom by měla mít těžší motor.
smazany clen - FK

díky....to kdybych věděl,tak si dám péra s 1.9ky na 1.6kové tlumiče a hned mám nižší předek...premýšlel jsem,že bych je zasunul víc v tom rejdovém čepu,snad to nebude vadit....a na zadku jsou také rozdíly?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ano i zadek se rozděluje, jdou mezi sebou zaměnit felda krátká, combi, vanplus ale tam jde pouze o tlumící sílu, o změně výšky misky jsem ještě neslyšel. Spíše se prohazujou pružiny.
Pickup nelze použít na běžnou feldu, jelikož pickup má jinou zadní nápravu.
smazany clen - FK

to o pickupu jsem věděl,je to aby se mu vešla europaleta na korbu,ale o těch rozdílech ve výškách jsem neměl ani zdání...tak děkuju,zas jsem o něco chytřejší :)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

JE mozne ze ty tlumice kde je ta miska posunuta jsou pro facko to snad ma prave o 2-3cm jinde misky. Kdyztak nekdo potvrdte ci vyvratte.
smazany clen - FK

je pravda,že když jsem je kupoval,tak tam bylo uvedeno pro Favorit,Felicie...tak nevím
stverzd

Příspěvek od stverzd »

Ahoj,chtel sem se zeptat jestli vadi ze mam na 1,6 predni tlumice z 1,3? Zacli se mi sjizdet nerovnomerne vnitrky pneu,muze to byt tim???
Mylen

Příspěvek od Mylen »

podla mna to nicomu nevadi akurat, ze pri vymene tlmicov sa ti zrejme trochu pozmenila geometria... cize zajdi na geometriu, kym ti tie gumy nezozerie uplne z vnutra ;)
Felicia 1.3MPi LX ;-)
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

mylen na geometrii to nema vliv,pokud myslis zamenu tlumicu za 1.3trojkove,ty budou jen mekci,pokud by dal pera z 1.3 tak by auto kleslo niz a potom by byla vetsi sbihavost a odklon s kterym na felde stejne nic nejde delat
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Mylen

Příspěvek od Mylen »

nehadam sa .... ale kedze sa mu nerovnomerne ojazduju gumy, geometria nebude najlepsia ;)
Felicia 1.3MPi LX ;-)
stverzd

Příspěvek od stverzd »

Tlumice tam mam z 1,3 ale pruziny z 1,6. kdyz jedu rovne tak mam volant trochu natocenej do prava a kdyz ho pustim tak se mi srovna a tim padem mi auto jede trochu do leva. Myslite ze to geometrie spravi???
Chose

Příspěvek od Chose »

Ta geometrie nebude na škodu.Měnil sem na své feliš řízení a tím pádem sem dělal i geometrii.14náct dní nato sem měnil přední tlumiče a pro sichr sem si znovu dělal geometrii a nekecám bylo to fakt rozhozené.Po půl roce mě odešel jeden tlumič,v pátek sem tlumiče vyměnil a příští týden udělám určitě geometrii znova ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
stverzd

Příspěvek od stverzd »

A mam jit na klasickou geometrii nebo radsi na geometrii lejzrovou??? Je v tom velky rozdil??? Cenove to je totiz u nas 300kc klasoka a 900kc lejzr.
Chose

Příspěvek od Chose »

Určitě je lepší laserová!U nás v servisu za 450kč ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Odpovědět