Xenony, Bixenony, HID sady

Odpovědět
qelv
Kontaktovat uživatele:

Re: XENONY - kontrola při provozu Policií ČR

Příspěvek od qelv »

kejzi1 píše:103457,gerrik:Je vidět že potkáváte auta který to nemají vůbec seřízený a pak nadáváte na všechny.Já mám xenony stažený hodně dolů a neoslňuju.Zkusil jsem si jet proti svýmu autu a před svým autem v noci a neoslňuje to.To mě víc oslní fábie která má H7 nebo co a pak origo xenony v oktávkách nebo passatech když přejede hrbol tak ti to zabliká do xichtu
Souhlas s kejzi1m mám je taky sklopení a co je mám tak na mě nikdo nebliknul. a horší jsou origo xenoni a hlavně na SUV který se houpe jak loď a čidla mu to klopěj nahoru dolu o 106.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

takže já jsem taky tuzingář, co používá bixenony na machrování - to jen, aby jste věděli, co jsem zač :lol: :lol:
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

ani jsem to moc nečetl,ale když si dá někdo výbojky do sériový paraboly,tak je to špatně a nikdy to nemůže kloudně fungovat.. a já osobně za sebe to neschvaluju a potkávám takových auto který oslňujou vcelku dost a to sedím o trošku výš než se sedí v osobáku :idea:

kejzi: pořád tu píšeš že to máš stažený dolů aby jsi nikoho neoslňoval,vidíš vůbec v noci na cestu? :lol: :lol: aby ti to nesvítlilo 2 metry před auto.. :lol:
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Každý se tady brání tím, že je to kvůli lepšímu vidění v noci apod. Kolik toho po nocích nalítáte? Já najel na feldě 300 tisíc s klasickými světlama, bez problémů. Jezdilo se ve dne i v noci. Když je vše seřízené jak má, tak to slouží bez problémů. Ale je to věc každýho, jen tady tvrdíme že pokud cajti po rádobyxenonech půjdou, můžete mít problém. To je celé ;)
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Prostě si tu někdo nedokáže přiznat, že to tam být nemá ;) A nemyslím si že to funguje o tolik víc než dobře seřízené, čisté paraboly s dobrou žárovkou..
Raceman

Příspěvek od Raceman »

já už od začátku co tu kdokoliv propagoval HIDky a tvrdil že jsou homologovaný a kdo ví co ještě, říkal, že aby mohly bejt na autě musí tam být ostřiky, dynamická regulace sklonu a že ty světla pro ně musí být určený tudíš s tím indexem D

další věc je ta že elektronika homologaci má ale výbojka už ne

i když je mám na autě tak pořád vím že tam nemají co dělat stejně tak jako dení svícení v podobě bílýho neonu a 17" bez zápisu do TP
snb-rider - FK

Příspěvek od snb-rider - FK »

Race: a co ty na tý silnici vůbec děláš? :D
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

gerrik: jed s bixenonama a uvidime jak se budes "rád" vracet k žárovkám :D
Tholis - FK

Mám originál xeny v octě, byť už tam jsou od výroby stejné výbojky a když sednu zpět do feldy problém nemám teda. přijde mi to téměř stejné, jen mi o nějaké2-3metry dosvítí dál.. Ale je fakt že tátova felda má světla seřízená, paraboly čisté a nové kvalitní žárovky)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

snb-rider píše:Race: a co ty na tý silnici vůbec děláš? :D
no víš jak :D na silnici jsem teď málo spíše někde v lese a v terénu :D
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

také jsem je původně chtěl, ale řekl jsem si proč? Dám si tam kvalitní žárovky - mám tam Phillipsy Extreme od Prosince a pohoda, jak večer tak přes den. Když srovnám xenony které jsme montovali tátovi do Feldy, tak přes den je to jen vidět že tam jsou xenony, ale přes den stačí i žárovka za 10kč že? A večer to je znát jak kde, spíše se to hodí na zimu, je ale dost znát podle toho jak se to seřídí, prostě mi to za kecy u PČR nestojí, a to mám s PČR dobré zkušenosti....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Souhlasim ze do paraboly bez cocky by se davat nemeli. Vadava to divne rozplzly svetlo at je to nastaveny jakkoliv. Nicmene seriova Octavka oslnuje nejvic ze vsech seriove montovanych xenonu co sem videl. Oktici v zrcatku proste poznate. Jinak jak tu mluvite ze xenony-zarovka maly rozdil tak je to nesmyslnost. Ja kdyz jezdim treba 14 dni mym druhym autem a pak sednu do fely tak mi prijde jak kdyz jedu na parkovacky. Nejde jen o dosvit, ale o lepsi rozlozeni svetla bez stinu, jinou barvu atp. Proste clovek si zvykne. Je fakt ze nemam vyzkouseny jedno a to samy auto s xenonem a bez abych mohl rict nezaujaty postoj.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
gerrik - FK

Kurna, kluci rozlišujte xenony a rádobyxenony v podobě HID. HID nejsou xenony. Pokud se budeme bavit o origo xenonech, tak to je jiná, i když netvrdím že bych je za každou cenu chtěl.
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

proc? mel sem v aute original D2S vybojky a ted mam Hid sadu s vybojkou na H7 patici a sviti to stejne...
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

Tholis píše:Mám originál xeny v octě, byť už tam jsou od výroby stejné výbojky a když sednu zpět do feldy problém nemám teda. přijde mi to téměř stejné, jen mi o nějaké2-3metry dosvítí dál.. Ale je fakt že tátova felda má světla seřízená, paraboly čisté a nové kvalitní žárovky)
tak jestli nepoznas rozdil tak to jdi a na svoje xenony z velky vejsky slapni :D
jestli jediny rozdil mezi svetlama xenonovyma a svetlama u feldy vidis ve 2-3metrech tak je zahod :D
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

Tholis píše:mr.freak: Lidi si hidky pořizují protože je to tuning !! Nevěřím že chtějí lépe vidět! to by si nestříkali zadní kryty světel do barvy, nedávali čirý paraboly dopředu (nemyslím v kombinaci s xeny), nevyndavali si volanty s bagem a nedávali tam jiný s hrotem uprostřed, neřezali do podlahy aby to měli níž atd..To že si je kuli svítivosti pořídiš třeba ty Tome nebo kejzi tak tomu bych ještě věřil, ale většina tunerů je tu tak tupých že to mají jen proto že je to in a kůl. Není to směřované na pravý tuning, kdy je smysl něco vylepšit, nebo zkrásnět auto co nejezdí v provozu...Ale tvrdých 80% tunerů to auto jen zhorší, je nebezpečnější, ošklivější a zbastlené..

čekám útoky na to že nemám kat a díky němu rozsévám rakovinu, že nemám homologované brzdy (i když je to v podstatě vylepšení) a mám grázl 10mm podložky (bez změny rozteče..
ale ho... ze si je porizuji na tuning, to vubec neni pravda, co kdyz chtej lip videt?
Chapu ze tomu nemuzes verit kdyz si myslis ze xenon sviti stejne jako serie u feldy tak to pak u tebe chapu

a hele mezi nama ty "pravej" tuningu nejvic cooool je mit auto polepeny od shora dolu nalepkama jak od cirkusu, mit tam nejake smradlavej vejfuk bez katiku a hlavne pocakat seriovy kola bilou barvou jako ze sem tezkej rallyak tj vic cooooooooooooooool co? ;)
sice mas velkej "performance" ale jednotka hlasi chybu,lambda atd tak to zas tak profi nebude
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

jasně, že nejde srovnávat H4Hidky s obyč H4 žárovkama. Několik hned zřejmých lepších důvodů tam je, které jsem již jmenoval. Ale to určitý lidi nechtějí slyšet natož akceptovat :)
Vím, že to je neschválený je tam mít a jde o pokutu, ale to už je věc druhá. Ale, co se týče samotné kvality a viditelnosti, tak to nejde srovnat a vítězí jasně HIDky.
Tholis - FK

steffe99: Tyhle tvé argumenty mě fakt rozhoděj když jsem už takhle to auto koupil..Já ty bíle kole nepocákal, katík nevyndal a představ si to ani ty polepy jsem tam nelepil. Jestli se pohybuješ ve světě tuningu musíš sám vidět že valná většina to tam kuli svítivosti opravdu nedává. Jestli máš opačný dojem něco si namlouváš. Rozdíl nepoznám, je fakt že já mám divné rozlišovací schopnosti na hodně věcí, navíc xeny už budou chtít vyměnit..Jinak nikoho jsem tu osobně nenapadal tak nevím proč na mě steffe útočiš. Vůbec jsem si všimnul jisté intolerance od doby co mám octu. To tu nemůžu už kritizovat? Takže si musím pořídit feldu abych něco mohl říci?

myslel jsem že seš rozumnej, nechápu proč do mě šiješ neřekl jsem na tebe ani popel, lambda je opravená, chyba je díky chipu cimbu, kterej tu má taky dost lidí..Ano je to staré auto s chybama, není dokonalé. Upřímně na nový sportovní katík nemám=dokud to půjde bez něj nechám to tak. Polepy bych i sundal, ale bojíms e jak to bude vyšislý a už jsem si i zvykl. Bílé kola nesnáším, až budou peníze seženu si stříbrné a bíle budou na zimu..Zpovídat se ti tu nemusím, ale proč ne. Rally mám rád, ale zažranej fanda fakt nejsem a na srazy krom Doks nejezdím stačí? ;)

Josh: při správné montáži a parabole věřím že bude výsledek lepší jak u žárovek, ale to si myslím nesplňuje většina majitelů HIDek (nevím jak to má kejzi, kovi ani steff tak na ně nenarážím)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Luke:nene svítí mi to dál jak H4 ;) Ale neoslňuje.Teď teda jsou možná ještě trošku níž po tom ťukanci,musím si zajet na seřízení.Jinak rozdíl je znát hlavně za deště,to se nedá srovnávat s H4
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

Tholis píše:steffe99: Tyhle tvé argumenty mě fakt rozhoděj když jsem už takhle to auto koupil..Já ty bíle kole nepocákal, katík nevyndal a představ si to ani ty polepy jsem tam nelepil. Jestli se pohybuješ ve světě tuningu musíš sám vidět že valná většina to tam kuli svítivosti opravdu nedává. Jestli máš opačný dojem něco si namlouváš. Rozdíl nepoznám, je fakt že já mám divné rozlišovací schopnosti na hodně věcí, navíc xeny už budou chtít vyměnit..Jinak nikoho jsem tu osobně nenapadal tak nevím proč na mě steffe útočiš. Vůbec jsem si všimnul jisté intolerance od doby co mám octu. To tu nemůžu už kritizovat? Takže si musím pořídit feldu abych něco mohl říci?

myslel jsem že seš rozumnej, nechápu proč do mě šiješ neřekl jsem na tebe ani popel, lambda je opravená, chyba je díky chipu cimbu, kterej tu má taky dost lidí..Ano je to staré auto s chybama, není dokonalé. Upřímně na nový sportovní katík nemám=dokud to půjde bez něj nechám to tak. Polepy bych i sundal, ale bojíms e jak to bude vyšislý a už jsem si i zvykl. Bílé kola nesnáším, až budou peníze seženu si stříbrné a bíle budou na zimu..Zpovídat se ti tu nemusím, ale proč ne. Rally mám rád, ale zažranej fanda fakt nejsem a na srazy krom Doks nejezdím stačí? ;)

Josh: při správné montáži a parabole věřím že bude výsledek lepší jak u žárovek, ale to si myslím nesplňuje většina majitelů HIDek (nevím jak to má kejzi, kovi ani steff tak na ně nenarážím)
muj ucel taky neni te nejak rozhodit.
nevymlouvej se na to ze to udelal predchozi majitel, kdyby se ti to auto nelibilo nebo si byl nejak nespokojeny tak si ho bud nekoupis nebo to sundas

ve svete tuningu se pohybuju pomerne dlouho ta stykam se pomerne s hodne lidma co hodne znamenaji a nemam ani jednoho kdo by si daval prestavbovou sadu jen z toho aby to "vypadalo" (jinak mezi nama holkama na stojicim tuning aute kdyz se hodnoti to poznat stejne neni)
takze si neplest slovo tuning a tuzing, nevim co mas ty za kamose v tuningu,ty to mozna delaj ale co ja znam tak ty fakt ne

jinak neutocim na tebe. vadi mi jen ze od ty doby co si koupil "lepsi" auto a si myslis ze s tim si koupil i chytrost a muze se nad ostani povysovat a hlavne rikat rozumy, to ja nemam rad (a tohle neni jen muj nazor na tebe ale vice lidi z FK) ;)

takze proti tobe to neni nic, kritizovat klidne muzes ale to cemu rozumis a mas to nejak podlozeny
Tholis - FK

Ok už tu nebudu nikomu vyvracet jeho názor aŤ se nepovyšuju ;) Nechám to být...
snb-rider - FK

hoši hoši, že vás to baví... :D
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

si mi to vzal z huby :lol:
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
snb-rider - FK

ti taky můžu dát do tý huby... protože ty máš ilegální xeny a já ne... :lol: :lol: :lol:

už se peróuu? už se peróuu? :D
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Až na tebe bliknu svejma BXkama tak ty tvoje strachy utečou :lol:
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Tholis - FK

steffe až mě poznáš někdy osobně tak se tomu taky budeš smát..stejně jako se tomu teď směje luka, SNB a další lidi co mě stačili poznat... :lol: Včera jsem šílel kuli vyhořelé pojistce..Nešel mi tachometr a já zvyklej že to řešil u felicie bowden jsem už zase viděl že bude v prdeli čidlo za x-tisíc a ona to byla pojistka.. :oops:

Celou dobu se jen snažím říci že při cenové dostupnosti HIDek si je cpe na auto každej pepík a venca a neřeší jak to má být seřízené v jaké parabole atd. Samozřejmě že na tuning srazy jezdí většina kluků co se tomu věnuje a má o tom anung ti to většinou udělají jak se má a jak to co nejmíň vadí..Ale já myslel jiné typy lidí.. Na tenhle názor snad nemusím mít kvalifikaci a nemusím rozumět dané věci. Neporovnávám dané příklady, ale všeobecně analyzuji. Co se týká co svítí víc, dneska jsem jel po dlouhé době v noci, ale neměl jsem možnost srovnání, ale já ten rozdíl vážně nepozoruji :oops: Nechci tu už nic řešit, je to fakt nic neříkající zbytečná debata. Radši už tu nebudu nic kritizovat ani se k těmhle ožehavým tématům vyjadřovat, budu brát že jsem na to prodejem feldy a koupí oktávky ztratil právo.

SNB: Po včerejšku tě mám za bastliče :lol: Prznit konektor=fuj :lol:
favo

Příspěvek od favo »

Tak se taky připojím do diskuze. Nechápu co tu všichni obhajujete. Jednou byly světla na feldě vyrobený pro halogenovou žárovku tak tam má být halogenová žárovka . Zákony hovoří jasně o automatické regulaci sklonu a ostřikovačích světlometů a o homolagaci pro xenony ani nemluvím a kromě ostřikovačů felda nedisponuje ani jedním. Proto je zbytečný se tady obhajovat, že máte světla seřízený a sklopený dolů a oslňujete méně než třeba neseřízený světla fábií. Je to zbytečný , jednou to tam nemá co dělat a s tím nic nenaděláte. Poslední co k tomuto mohu říct je , že mám taky Bi-xenony a jsem s nimi maximálně spokojený a dle mého by nebylo odvěci řešit to tak že pokud oslňuji a mám neseřízený světla měl bych dostat pokutu stejně jako za špinavou SPZ což je taky absurdní. Pokud neoslňuji měli by mě nechat být, ale otom zda oslňuji by neměli rozhodovat nečích pocity, ale přístroje které to dokáží změřit zda světlo jde kam má. Protože zákon sice mele něco o maximální svítivosti 2000 lm, ale v příručce k vozu a všude jinde se píše, že světlomety byly konstruováný pro žárovky s maximální watáží 55/60 a nic silnější tam být nesmí ,ale xenonové výbojky mají pouze 35W čímž toto nařízení neporušuji . Nechápu totiž proč se všichni u žárovek ohání homologací když , brzdy , tlumiče, poloosy, díly spojené s řízením vozu homologaci nepotřebují a ty jsou dle mého mnohem důležitější pro bezpečný provoz než silnější žárovka. Řekl jsem to tu už mockrát a říkám to zase. Když mě auto oslňuje tak ho taky oslním aby věděl že svítí moc ale koukám se na cestu před sebou a né do jeho reflektorů.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
stuky - FK

Příspěvek od stuky - FK »

má pravdu soudruhu... :D podle mě to favo vystihnul. ;)
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

favo píše:Nechápu totiž proč se všichni u žárovek ohání homologací když , brzdy , tlumiče, poloosy, díly spojené s řízením vozu homologaci nepotřebují a ty jsou dle mého mnohem důležitější pro bezpečný provoz než silnější žárovka.
Uz jsem to tu jednou psal, ale napisu to znova.
Veci jako tlumice, brzdy, dily karoserie, podvozku atd. byly schvalovany spolecne s celym vozem, takze nepotrebujou zadnou dalsi homologaci a kdokoli bude vyrabet typove stejny vyrobek podle puvodni dokumentace ho muze prodavat bez nutnosti dalsiho schvalovani. Jakykoli dalsi dily pevne spojene s vozidlem jako zarovky, tlumice, tuzing atd. musi byt bud schvalene pro provoz na pozemnich komunikacich (zarovky, sterace, poklice na kola a podobne univerzalni veci) nebo musi mit glejt od zkusebny primo k montazi na dane vozidlo jako napr podvozky od HP apod.

Co se tyce argumentace, ze Felicia ma max. povolenou 55W zarovku a xenon ma jen 35W, cili ho tam lze v souladu s predpisy nabastlit je naprosto mimo misu, protoze vyrobce v te dobe nepocital s moznosti montaze xenonovych vybojek s radove vyssi ucinnosti, cili tahle wattaz plati jen pro halogenove zarovky.

S "honem" na HIDkare naprosto souhlasim. Ne proto, ze to neni v souladu s predpisy, ale proto, ze je to prasecka uprava, ktera me v noci obtezuje a jeste me stve, ze kdo ma vybojky teplejsi nez 6000K, tak je malej tuner, takze si obcas pripadam jak na pouti, kdy se proti me stridaji Fabie a Octavie, ktere me oslni zlute s HIDkari, kteri me pro zmenu oslnuji modre.

Dejte si to za cocku jako treba Kovi nebo Dole, nebo se na to radsi vykaslete. Nelegalni to bude tak jako tak, ale za cockou to bude svitit aspon tam kam ma, ne panu bohu do oken.
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

Souhlas...A pokud ma nekdo vyssi svitivost jak 6000K je to fakt priserny...
ja bych zaved "hon" na HIDkare a "cockare" bych nechal jit :D :D :D (par krat me staveli a zatim nic nerekli-asi sem mel castecne stesti a taky se snazim byt slusny)

v praci sme to zacali na prani zakazniku montovat HID sady zakaznikum s Fabii II a Roomster, do modelu kde maji cocky (seriove do Fabiie II ani Roomstera objednat xenony nejdou)
a v modelech s cockou to vypada moc pekne a je to "relativne" funkcni a pokud ma nahodou ostrikovace policajt pozna prd
Naposledy upravil(a) Maty dne sob 09. kvě 2009 13:33:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4 .. předchozí citace
qelv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qelv »

favo

Příspěvek od favo »

bitmap píše:Dejte si to za cocku jako treba Kovi nebo Dole, nebo se na to radsi vykaslete. Nelegalni to bude tak jako tak, ale za cockou to bude svitit aspon tam kam ma, ne panu bohu do oken.
Ano v tomto máš pravdu. Já mám teplotu 4300 K a to jen proto že jsem nechtěl moc provokovat policajty protože při běžném pohledu svítí skoro stejně jako kvalitní H4. Měl jsem před tím 6000 K a je to opravdu rozdíl.

Jen je druhá věc, kde mám jistotu, že díly které jsou dovezené třeba z číny nebo turecka jsou udělány skutečně podle předpisů výrobce vozu. A že je těchto dílů u nás nyní plná prdel a je skoro umění sehnat někde originály nebo kvalitnější druhovýrobu. Třeba taková poloosa která se za jizdy zlomí, jak se tady jednomu členovi stalo, asi nebyla vyrobena podle originál výrobní dokumentace a myslím si, že takový auto s urvanou poloosou je o dost nebezpečnější než silnější žárovky. Nechci obhajovat xenony ve světlech kde nemají co dělat , já si je tam dal proto, že líp svítí a déle vydrží a já nemusím každý 2 - 3 měsíce jezdit do obchodu kupovat novou žárovku, která stejně nesvítí tak aby to za ty prachy stálo. Osobně bych si asi Xenony do auta nikdy nekoupil ale dostal jsem je na vánoce a tak se mi to zalíbilo že když se posrala jedna výbojka tak jsem si raději koupil kvalitnější nový. Ještě jedna věc proč je HID lepší než nabastlená čočka. Na první pohled nikdo nic nepozná a xenony poznáte pořádně až v noci přes den ani ne. Kdežto každý policajt hned vidí že máte ve světle čočku a ví že felda je neměla.
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Raceman

Příspěvek od Raceman »

tak já dneska prvně viděl ve zpětným zrcátku svoje auto vybavený HIDkama o teplotě 8000K a musím říct že je to ostřejší bílý světlo který ovšem neoslňuje i když jsou seřízený a sklon mám na nule ale jakmile se auto houpne tak je to docela pecka do xichtu
qelv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qelv »

noo a při zhoupnutí oslní každý auto i s čočkama tak že budeš stejně slepej tak jako tak.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

při zhoupnutí bliknou do xichtu i bludičky H4
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Jinak když už jsme u těch xenonu, čoček, bixenonů, sraní policajtů atd, tak tady je něco moc pěkného http://www.e-xenony.cz/?p=productsMore& ... tor-H1,-H7
qelv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qelv »

asi o 4 příspěvky vejš jsem to dával taky ;)
gerrik - FK

Kluci, má to cenu se dál o tomto bavit? ;)
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

nemá protože kdo je tam má, je nevyndá, a kdo je tam bude chtít dát tak si je tam stejně dá ;)

spíš bych zde uvedl to nejmenší zlo, když už to někdo dává do auta ať je to v čočce atd.
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

gelv: sry nějak jsem to překouk :oops: , jinak tohle je H7/H1, ty máš H4 takže aspoň trochu se to liší :lol:
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Ako je to riešené na Slovensku pre informáciu uvádzam jeden materiál : ;) ;)
http://www.testek.sk/files/xenon.pdf
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

chtěl jsem se zeptat, zda-li mě mohou při jízdě zastavit městská policie např. když se jim bude zdát že jedu rychle nebo že nesvítím jak mám...nebo to mohou jen státní?
favo

Příspěvek od favo »

Mám pocit že městská policie smí stavět vozidla ve chvíli kdy má podezření ze spáchání dopravního přestupku. Ale zda se něco nezměnilo nevím
Moje felda 1.4 MPi
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

no ja mam xenonky origo v OII a pan prislusnik me tepal za to, ze tam nemaji co delat, ze v octach nebyli, ze oni je na new octach taky nemaji a at ji ukazu rezervni zarovky do hlavnich svetel :D tak jsem nevahal a vythl jsem origo brozurku s textem ze xenony se servisuji pouze v servisu, notabene cely predni svetlomet :D
tony.rs - FK

Příspěvek od tony.rs - FK »

Mno tak oni ty poliši občas ze sebe dokážou vypustit fakt óbr kravinu. Jinak k tématu. Poprvé jsem viděl HIDky na krtkově feldě a chtěl jsem je taky. Mno pak jsem to odložil, že si je koupím až budu mít octávku. No octu už mám a na HIDky už nedošlo. Ona přeci jenom octa svítí lépe i s obyč H4 než felda, alespoň ta moje. Nejvíce mě odradila životnost těch výbojek, protože při povinném svícení i přes den bych musel kupovat rok co rok nové výbojky.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

tony.rs:Myslím si že ta životnost není tak špatná,určitě ne aby jsi měnil každý rok výbojky,to ti vydrží mnohem dýl

Jinak okta nemá H4 ;)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

a na to si přišel kde že okta nemá H4? ;)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Má?Já myslel že má H7.Tak to se omlouvám :oops:
Raceman

Příspěvek od Raceman »

fábka má H7 ;) okty mají H4
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Aha,tak to potom jo.Sypu si popel na hlavu ;)
Odpovědět