nefunguje zadní stěrač

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
a1ex - FK

nefunguje zadní stěrač

Příspěvek od a1ex - FK »

Zdravim, z ničeho nic mi přestal fungovat zadní stěrač. Dneska sem sundal tapec z 5. dveřích a slyšel jsem v tom motorku takový cvakání (dvakrat cvakne, pauza a zase...) po otočení klíčku do první polohy bez toho, abych mačkal páčku stěrače. Co to může být?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 04. čer 2009 14:55:42, celkem upraveno 1 x.
leonardo25

Re: nefunguje zadní stěrač

Příspěvek od leonardo25 »

skus hnout se steracem jestli drzi a jestli s nim tocis jak chces tak ti nakadobra duse vzala za sterac a mas zlamany kolecka v motorku.
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

nene, sterac drzi na miste jako pribitej
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 04. čer 2009 16:18:33, celkem upraveno 1 x.
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

takze mam dalsi poznatky. do konektoru jde napeti. prostredni je zem, na levym mam staly napeti a na pravym je spinany packou. motorek jsem teda sundal z auta a co me nejdriv udivilo je to, ze kdyz jsem zkousel multimetrem konektor na motorku, tak zem a ty bocni piny jsou podle prozvanecky spojeny, tak se to podle me musi zkratovavat. samotnej motorek sem zkousel pripojit na napeti a jakoby malinko cvakne, ale netoci se, takze jsem usoudil, ze je ta hridel co drzi sterac nejaka zarezla, protoze s ni vubec nejde tocit. chci se zeptat, jde ta hridel vyklepnout nebo je tam jeste nejak jistena pod ozubenym koleckem? zajimavy je to, ze ten sterac fungoval v poradku, ale pak z niceho nic prestal jit... divny
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Vyndas si motorek ven, rozeberes to,povolis ze spoda asi 3 sroubky,pak uvidis bile ozubene kola na te hridelce,ty casto praskaji,jestli je to ono,je to blbe.Ja to mel uz dvakrat na aute.
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

dekl prevodovky mam rozebranej, vsechny kolecka jsou OK, ale ta hridel sterace se proste vubec netoci, tak se ptam, jestli jde vyklepnout ven aby se nejak rozhejbala

EDIT (OPRAVENO): hridel jsem vyklepl velkym kladivem a bylo to presne jak jsem si myslel> byla dost orezla, tak jsem ji prejel smirglama, dal jsem novou vazelinu a uz to slape zase jako zamlada :) nicmene co si ten motorek musel snest, nez jsem se pustil do opravy, to koukam. zasekl se v poloze, kdy bezel dobeh, takze se tak 1000km jizdy snazil dojet do vychozi polohy a prezil to :]
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Tak jsem to nestihl - přišel jsi na to sám. ;) Měl jsem přesně to samé, akorát to asi nebylo zčistajasna - já to koupil s nefunkčním stěračem, původní majitel mluvil něco o vypadlém konektoru...ukázalo se jako nesmysl a pak proběhlo to co jsi absolvoval ty. Zřejmě ten stěrač nepoužíval a tak to nakonec zarezlo...ještě tam je myslím nějaký těsnění nebo kroužek - to by mělo bránit aby zatýkalo do toho uložení hřídelky...už si nepamatuju, asi jsem ho tehdy vyměnil. Maká to gut víc jak rok a taky jsem se divil, že to motorek přežil (nebylo to v koncové poloze = dojezd chtěl furt dojet, jak jsem na to přišel, tak jsem alespoň odpojil konektor do doby než jsem se dokopal to rozdělat ). 8-)
Odpovědět