koupil jsem Felicii (1.6) a po najeti cca 500 km jsem zjistitl, ze se prehriva. Myslel jsem, ze je na vinne termostat, tak mi ho v servisu vyndali (byl ulomeny ten zobacek v prirube a ani novej tim padem neotviral). Tak jsem to zkousel projet bez termostatu a prvnich cca 150km (v kuse) to bylo OK, ale kdyz jsem zpatky jel pres mesto, tak teplota vylezla nahoru a zacal spinat ventilator. To je samozrejme normalni stav, ale ani dal po statovce se ten motor neochladil a naopak vylezl skoro az k cervenymu poli (ventilator porad bezel, ale teplota neklesala).
Voda nemizi a ani se mi nezda, ze by v ni byl olej.Olej je vymeneny a taky je cisty, zadnej bilej svinec. Na tesneni pod hlavou se mi to nezda, myslim, ze by to varilo asi hned. Nicmene z toho mam nejvetsi strach. V servisu tvrdili, ze oprava stoji cca 6000 Kc, coz mi zda hodne dost. Kolik stoji vymena tesneni a srovnani hlavy na Feldu + srouby, gufera atd. (orientacne) ?
Nicmene doufam, ze to praskla hlava nebude. Cim by to jeste mohlo byt ? Vodni pumpa ? Ale hadice k a od motoru byly teply...
Jsem z toho na nervy, novy auto a hned uvareda Sade
Mimochodem - v servisu jsem se ptal, co stoji nova vod. pumpa a rekl cenu + prej ze se k tomu musi menit i rozvodovej remen. To mi prijde jako blbost, protoze by se snad v tom pripade menila i kladka. Jak to teda je, jde vymenit i samotna pumpa, pokud je vadna ?