řadící páka-chrastí

vybavení a úpravy interiéru atd.
smazany clen - FK

řadící páka-chrastí

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mám takovej problem, chrástí mi v řadičí páce, prostě takovej zvuk jako kdyby v ní byla kulička :), když jedu a pustím jí chrastí, když jí chytnu přestane...neměl jste to taky někdo , nebo nějaký zkušenosti s tím...díky
Pjotr - FK

Re: řadící páka-chrastí

Příspěvek od Pjotr - FK »

Neni to podobne spis drnceni? Me obcas drncela,zvuk jak kov o kov,kdyz sem stal treba na krizovatce na volnobeh.A jak pises,kdyz sem ji drzel byl klid.Taky sem mel v razeni dost vuli do stran,az me radici paka drhnula o vyrez ve stredovem panelu.
Mel sem to v servisu a vymenily kloub razeni.Od drnceni by mel byt klid.
Nicmene mam jiny problem,zkusim to nahodit sem at nezakladam dalsi tema.Hlavnim problemem bylo ze sem drhnul na vnitrni strane stredoveho panelu o nej,radici pakou pri razeni 5 a zpatecky.I kdyz tam mam ted novy kloub drhnu tam taky :( Vule uz je miziva ale cele razeni je jakoby posunuto doprava,tj.pri razeni 1 a 2 mam mezi pakou a sredovym panelem minimalne centimetr,pri razeni 5 a zpet drhnu.. Stredovy panel je pritom namontovan spravne,pekne uprostred.
Nemate nekdo taky podobny problem? Nebo jak vychazi pozice radici paky pri razeni oproti stredoveho panelu Vam?
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

to samý....ale vadí mi jen ten bazmek co drží manžetu řadičky.....má na stranách takový zobáky na uchycení a dycky když tam dam trojáka tak se mi posune celý panel o 1 cm a uděla to hroznou ránu....stačí vzít pilník a pilovat.....spíše mi ta řadící páka vrže ....to mě ted trapi
smazany clen - FK

to co píšeš ty jsem měl taky, a musel jsem panel vycentorvat tak aby vše klaplo, taky mi to drhlo a posunul jsem panel a je to v poho......a jaký kloub myslíš , to musim zezpoda pod auto, nebo kde? a dělalo ti to i při jízdě....mě to dělá až když se to rozklepe rychlostí mi připadá třeba už u trojky je to slyšet hodně, jak jsem rozjetej a auto má vibrace :)
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

To Scuderia: Dělá mi to (asi) přesně to stejný, jenom při zařazený pětce... Příčina: Je to rozbitý... :) Takže se taky přidávám s dotazem... Neví někdo co s tím???
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

to sem měl taky na tý starý žluto-karbonový řadičce, dělalo to ale jen hlavice, která nebyla dotažená těma třema imbusama. Když sem je dotáh, tak byl klid
smazany clen - FK

jenže když já tam mam tu normální černou, a samozřejmě jí za jízdy zkusil sundat a měl tam jen ten klacek a jed to z něj, prostě jak kdyby tam chrastila kulička či co, nevim, vůbec nevim :oops:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 11. čer 2009 20:44:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

Aha, tak v tom případě tipuju taky klub. Třeba je v něm nějakej kamínek, protože to jak je ten kloub nahatej je docela brutus
smazany clen - FK

a ten kloub myslíš ze zdola? jako ten co je mezi řadičí pákou a tou tyčí co vede do převodovky? celou tu tyč jsem nedávnou měnilm,protože ten kloub byl vyžvejkanej, dávala se tam s favoritu, protože ta ten kloub má na pevnou, jak u felici ten je žvejkací a pak má vůli jako bejk..tak já nevim čim to může být, ale asi je pravda že mi to začlo dělat po této upravě...a ještě se tedy hýbalo s plastem u řadicí páky aby se řadička netřela o plasty..
caska

Příspěvek od caska »

ahoj mám přesně stejnej problém, ať tam mám kvalt nebo jen na volnoběh stále chrastí, a stim řazenim 5ky a zpátečky to mám to samý taky drhne a občas dyž ji tam dám rychle tak klepne z venku o podlahu respektive o zámek (consruct)
Pjotr - FK

Příspěvek od Pjotr - FK »

to Scuderia: Me to drncelo vicemene nahodne,nekdy vic,nekdy min,nekdy vubec.Kazdopadne to za jizdy nebylo moc slyset,tak ze sem to pozoroval hlavne pri stani na krizovatce,bylo jedno zda je zarazeno nebo neutral.Kloub me menily ten pod radici pakou,aspon myslim.Vule se zmensila,a razeni je ted takove presnejsi.Treba kdyz davam za 3 jen tak lehce dvema prsty jde pekne citit rovna draha pohybu pri razeni.Driv to melo tendenci uhybat do stran.Drnceni uz od vymeny nepozoruju.

to all: Diky za info ohledne toho drhnuti o stredovy panel.Asi to bude cesta nejmensiho odporu ho trosku posunout.Zkusim to trosku poladit..
Fucajs - FK

Příspěvek od Fucajs - FK »

Taky mi občas šalt páka tak jako vrže... Není to vždycky, ale občas na chvíli začně při řazení vrzat...
Nemůže to být nějakým olejem? Nebo tam zkusit stříknout nějakej konkor? Nemáte s tím někdo zkušenost? :-)
vjost - FK

Příspěvek od vjost - FK »

Jo a děje se to hlavně v zimě. Na křižovatce párkrát prošlápnout spojku, lehce zatlačit pátý stupeň (ale tak aby nedřely zuby) a přestane to.
1) Výměna oleje za řidčí, protože se nedostane až dozadu
2) ložisko 5. stupně v převodovce (občas se povolí, celkem běžný problém)
3) lamela a to co se tu probíralo
Odpovědět