Motor vaří

MPi 1AV
AEE
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor vaří

Příspěvek od Atnarfus »

Ale jo, v kelly ho klidně kup, ale nespoléhej na to že je OK. Když dál budou s teplotou problémy, tak to klidně může dělat i nový termostat.
Já jsem koupil origoš ve škodovce a hned první makal a dodnes maká jak má. Rafička se za jízdy "zabetonuje" na vodorovné čárce.
Sildaaa

Příspěvek od Sildaaa »

no jo, dneska ho jdu koupit, zatím nemám s díly od Kelly problém, tak snad mě nezklamou...... snad se mi podaří ho i dneska namontovat a uvidíme.... dám vědět. zatím všem dík.
Sildaaa

Příspěvek od Sildaaa »

Takže... včera jem úspěšně vyměnil termostat, jak jsem předpokládal, tak ten starý byl KO a byl vystrelený do komory, protože se urval jeden plastový drzáček... takže jsem to vyměnil, nasadil nový z autokelly a termostat funguje. Ovšem čidlo naventilátoru nespíná,voda jede zase až na 110, když zkratuju přímo čidlo na chladiči tak to sepne. Rozhodl jsem se, že dneska koupím origo termospínač WAHLER, protože je pravda, že ty dva byly neznačkový ,.. Tak snad ten WAHLER pojede, protože celý problém je jen v tom, že mi nespíná ten spínač, jinak vše funguje jak má. Pokud to nepojede tak na to hážu bobeček a udělám ruční zapínání...Hlavu určitě sundávat nebudu, zatím není důvod. Ozvu se v pondělí co a jak. Zatím dík.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Přesně tak bych to udělal já ;)
zkusil bych jiný spínač tím pádem a jinak pak bych si udělal ruční spínání, což je veliké plus ve městech. taky se na to chystám, abych si větrák mohl zapnou, kdy se mi zachce. :)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdarec lidi,resim taky podobny problem,nedavno sem jel,vyjel kopec a najednou rucicka teplomeru vysplhala snad za pul minuty az na samy vrchol cerveneho policka...hned sem zastavil a jak je to Tčko,spojeni hadic,tak ten spoj mi praskl a voda vytekla,mam ten problem.....vymenil jsem termostat,nevim,jake znacky,ale stal 350kč,teplota se i ve meste drzi cca 2mm nad tou stredni ryskou,ale mam jinej problem,proste ten tlak v te nadrzce!!:(...musim jezdit s povolenym vickem a to se mi zase z prepadu a tim tlakem ztraci voda:(....jinak voda,je cista,...ale ten tlak!!...myslite,ze to muze byt tesneni??..a na kolik to prijde kdyztak? a jde to v domacim prostredi s trochou sikovnosti udelat?
smazany clen - FK

Jinak poznamenavam,pred tim,jak bylo jeden den to horko,kdyz sem jel mimo mesto,teplota normal,ale ve meste me porad bezel vetrak a voda na 110:(..z toho duvodu ten termostat...ale nepozoroval jsem ten tlak,nekdo mi rikal,ze nejaky urcity tlak tam byt prej musi,tak nevim...treba je to nomalni....
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

Nějaký vyšší tlak tam určitě je, je to přetlakový systém aby se zvýšila teplota varu chladící kapaliny. Nezkusil jsi vyměnit víčko? Jestli v něm není nějak zlý ten přetlakový ventil...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tlak je v chladícím systému normálně. Jeho maximální hodnotu jistí víčko na expanzce. Kup nové a máš jistotu.

Mě naopak tlak nedrželo a navíc se mi skrz něj ztrácela voda. Už jsem myslel, že jde do motoru. Po výměně víčka neubyla za rok ani kapka.
Sildaaa

Příspěvek od Sildaaa »

Zdarec lidi, takže serial na pokračování.. namontoval jsem nový termostat, který ovšem vydržel 70 kilometrů a pak přestal fungovat.. ano, je to z kelly a jedná se o ten polský, cena 230 korun.. teplota byla uplně dole, tak jsem to rozdělal a když zacpu tu tenkou trubičku, která vede přes hadičku do expansky, a foukám do té tlusté, tak to krásně letí přes termostat pryč.. takže je vadný.. ani nevím, jestli to funguje, když je termostat nový, protože je to plastové víko, na kteríé doléhá kovový termostat.. no nevím.. dnes jsem tam volala a vyreklamuju ho, nevím, jestli si mám vzít nový, nebo koupit origo..uvidíme..v podstatě bych potřeboval jen tu půlku skříně s origo termostatem, nevíte něko kde se to dá koupit v ,,origo,, kvalitě?? iinak se mi nový nechce kupovat, i s čidlem stojí 900..
Tak, dále jsem udělal ruční spínání, dráty mám průřez 1,5mm, teče tam 5A, tak by to snad mělo vydržet..protáhl jsem je hadičkama na sklon světlometů a napojil na čidlo, ted jezdím bez termostatu, přes víkend jsem najel cca 100km, voda se neztrácí, vše OK.. jen jsem se chtěl zeptat..včera bylo 30 stupnu, za jizdy v poho, když zastavím, tak teplota leze logicky nahoru.. zapl jsem saharu ručně při stání, když tam bylo cca ´80 stupnů, a stál 5 minut aOK, sahara v klidu chladila.. kdosi tady psal, že by se bez termostatu neměla teplota šplhat nahoru, že by se to mělo samo uchladit, .. což si myslím, že je blbost, když vemu, že je tam cca 5 litrů vody, tak to přece i bez termostatu nemůže uchladit, pokud stojím a venku je 30 stupnů, což vlastně je stejný i s termostatem, pokud stojím a otevře se termostat naplno, tak je to to stejné jako bez termostatu, voda koluje celým systémem a sahara se taky zapíná..... co vy na to??
No a další věc.. všude, kam jsem volal a ptal s ena to čidlo sahary se mně ptaly, jestli nemám v kelu hlavu, že všichni mění čidla a je v prdeli hlava, nebo těsnění...takže bacha, pokud dáte auto s banálním problémem do servisu, tak servis začíná od toho,, nejlehčího,,-sundáme hlavu... mazec.. no a další věc.. přece jenom asi není naškodu kupovat určité věci origo... termostaty, čidla atd.. já koupil už 2 čidla neorigo a každé jelo jen zezačátku a ted jede jak se mu (ne)chce.. holt starý dobrý spínač.... tak zatím čus...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mrkni zpět. Psal jsem že ZA JÍZDY se ani nezvedne rafička.
Když stojíš na místě, tak se to ohřeje s termostatem i bez něj, protože chladič bez proudění vzduchu nefunguje.
Sildaaa

Příspěvek od Sildaaa »

OK, tak tím je to vysvětlený....No, mně se za jízdy zvedne, má něco nad 70 stupňů.. záleží na počasí atd.. ale v podstatě se pohybuje lehce na 70., pokud zastavím, tak jde nahoru...
tomakecTDs

Příspěvek od tomakecTDs »

Zdarec lidi,tak porad resim problemy s teplotou,dneska sem mou felicijkou jel na prijimacky,celkem daleko,tak sem projistotu vyjel jeste za chladna :D pri normalni jizde,i pri 150kmh na dalnici teplota dle cidla(mam dve vyzkousene,stejne hodnoty)cca 1,5mm nad tou ryskou ,ta je tusim cca 90C?a jinak,kdyz se dostanu v tedle teplote do mesta,krizovatky,popojizdeni,dostanu se zanedlouho na hranici cca 100 az 105 stupnu voda zrejme jeste nevari ale i tak se mi to zda dost dokonce se i sem tam zapne vetrak tesne pred 110ti stupni no mam strach ze kdybych se dostal na dalnici nebo na nejake delsi popojizdeni tak sem out :D tak se ptam?je todle normalni? a co byste doporucili....jinak vodni pumpa funguje,voda se neztraci,ale dnes sem se dival po te jizde a byla kalna,jako by se do ni drtil vodni kamen nebo co,ne od oleje,ani od rzi,proste nevim co to:)....treba spatnej chladic?..a jinak mam LPG,taky nekdo rika,ze se to na nej zrejme hreje vic...

a jinak,prosim,rad bych poprosil nejakyho admina,zda-li by to šlo,o moje heslo na ucet tomakecTD...mam novej pc a jiz si nepamatuji,z jakeho mailu jsem se registroval,kdyztak at nekdo napise na icq 294-604-244 kdyby byl cas,at porad nepisu jako anonym:)),moc dik.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Až přijedeš domu, tak nech motor běžet a sleduj půl hodiny co to dělá. Pravděpodobně to bude pravidelně spínat větrák a jinak se nic nebude dít.
Když chceš mít jistotu, že se ti to uchladí i když budeš dlouho stát na místě v koloně, tak si dodělej ruční spínač. Trvale běžící větrák ti udrží stejnou teplotu jako máš za jízdy.
Sildaaa

Příspěvek od Sildaaa »

Dle vlastních zkušeností s chlazením bych
1)vyměnil čidlo na spínání ventilátoru na sahaře za ZNAČKOVÉ čidlo, nejlépe wahler, dá se koupit na š. 105, spíná tuším kolem 90 stupnů, v kelly stojí 250 korun, nebo WAHLER do feldy, ale v kelly stojí 320... závity jsou stejný, jen to do Š.105 spíná dříve. Důrazně varuju před nákupen neznačkových čidel, jsou to bohužel vyhozené peníze- vlastní zkušenost.Čidlo by mělo spínat origo kolem 97, dej si tam čidlo co spíná kolem 90..92 stupňů a máš klid.
2) pro jistotu dodělal ruční chlazení, já to natahl kabely 1,5mm průřez, protahl jsem to přes gumu, ve které jsou hadičky štelováků na světla a připojil na čidlo chladiče, natvrdo jsem to na to napájel, na kontakty-fastony.. je tam celkem blbej přístup a u auta, který má cenu cca 45 tisíc je to už jedno...jen pozor, myslím, že 1,6 má větší odběr, to je lepší přes relé, 1,3 má odběr cca 5ampér a to si myslím, že je na ty kabely v poho, je to jištěno pojistou 25A v poj.śkříni.Nezapomeň to pořádně zaizolovat, použil jsem smrštitelnou bužírku, raději 2 přes sebe a ještě pásku.
3) sleduj zda nemáš v oleji vodu, nebo olej ve vodě, pokud máš kalný fridex tak si zjisti kdy a jestli byl vůbec měněný.
4) bacha na servisy, každý chce sundávat hlavu (nevím proč...)¨, já řešil to stejný a mám jen problém v čidlu na sahaře..., ale každej chce sundávat hlavu a měnit těsnění.. asi nemají co dělat..
5) postav auto na místo , nech zaplý motor a sleduj to, auto se musí uchladit samo, klidně i hodinu stát na 30 stupních, nebo zapínej ručně chlazení na sahaře, pokud Ti nebude čidlo fungovat (tak jako mně... :oops: ),ale nic nemení na tom, že ti teplota nesmí jít výše jak na 110 stupnu a i když tam vyleze, tak ji sahara musí shodit.
good luck.
smazany clen - FK

S tím relé to funguje.mám to vyzkoušený.Udělal jsem to po odchodu čidla sahary do věčných lovišť po cca 8tkm.Je to 30A relé s držáčkem a dírkou na šroubek pro embéčka. :)
tomakecTDs

Příspěvek od tomakecTDs »

Zdarec,tak ta voda je kalna zhruba po tydnu jezdeni :roll: a nemam tam nemrznouci smes,ale obycejnou vodu....jinak sem to nechal bezet chvilu pred barakem,uchladilo se,ale ta raficka stejne byla dost vysoko,na dalnici 2h v kolone ve 35stupnovym vedru nevim prave,jestli by se to uchladilo......a olej ve vode nemam...a vodu v oleji bych rekl,ze taky ne....a ta kalna voda muze byt z ceho?...a jinak,na tu upravu,jaky relatko byste doporucili? nejhak se v tom neorientuju..
Sildaaa

Příspěvek od Sildaaa »

Přečti si všechny příspěvky na téma motor a chlazení.. já z toho vycházel a dozvěděl se hromadu věcí.. tak předně voda může být kalná ze starého chladiče, záleží jak moc je kalná a jestli není mastná a neztrácí se.. dále nesmí ubývat voda v expanzní nádržce, na olejové měrce nesmí být pěna ani jiná neobvyklá věc, měl by tam být jen olej, všechny hadice od vody by měly být dozaženy a v pořádku,a by se systém nezavzdušňoval. Jako první krok bych ti doporučil výměnu teplotního čidla sahary, a to typ termospínač ventilátoru chladiče WAHLER - WH 6010.95D , mají ho v kelly za 315 korun,ale seženeš ho i levněji, hlavně nekupuj neznačkový šmejdy- ale POZOR - nevím jaký máš typ auta, tohle je na starší typy, pokud máš novější nacvakávací konektor, tak si sežeň ten, co tam má být!!!Tento má teplotu 95/90, což by mělo stačit.Vycházím z předpokladu, že ti funguje dobře termostat, je možné, že ho máš vadný a otevírá pozdě...To si musíš zjistit sám, jak na to se dozvíš v příspěvcích od ostaních.. stačí si udělat hodinku a čas a pročíst si to tu.
Pokud ti potom bude chlazení fungovat, tak ruční spínání bych neřešil, pokud si ho tam chceš udělat, tak -pokud máš 1.3 motor a máš tam saharu, která bere cca 55W (1.3 sahara) tak si sežeň kabely o průřezu cca 1,5mm2 a natáhni je přes pravou stranu jak jdou modré trubice, kterými se seřizuje sklon světel, uděláš tam dírku nůžkama a protáhneš kabely, pod volant dáš kvalitní spínač, (já má 12volt/15A) a přemostíš čidlo tak, že ho budeš spínat ručně. musíš si s tím trošku pohrát. Pokud nejsi v elektrice nějak zběhlý a netroufáš si na to, dej to raději udělat nějakýmu kamošovi, at ti nevyhoří auto... je zapotřebí to kvalitně zaizolovat, aby nevznikaly zkraty.Mně to trvalo cca hodinku, něž jsem to udělal.
Pokud si na tohle netroufáš dej to raději celé na prověření nějakému kamarádovi, který se v autech vyzná ( ne nějakému blbečkovi, který to akorát rozdělá , dovrtá co může a vráti ti to v ještě horším stavu než to možná je) aby ti to zjkontroloval..myslím, že mu bude stačit najet cca 50 kiláků aby věděl co a jak.. ty 300 stovky, které si za to veme se ti vyplatí, takhle budeš možná kupovat čidl a atd.. a nakonec to bude třeba vadný termostat... ¨Musíš vycházet, že může být vadný termostat-chladič-čidlo-čidlo na měření teploty za termostatem--expanska-vršek na expansce... všechno je možný...
Schnelll - FK

Příspěvek od Schnelll - FK »

mě teď felina začala vařit ve středu v noci...ale ani ventilator se nerozběhl... tak nevím čím to může být.. voda tam byla.
Sildaaa

Příspěvek od Sildaaa »

můžeš mít seklý termostat, prý se to u 1.6 stek stává, ale nevím, o 1.6 stkkách toho moc nevím.. prý se stane, že se tam cosi urve a termostat se nemá o co opřít, tak se nemůže otevřít, ale myslím, že na to jsou tady jiní, kteří to znají lépe.... ale tak nějak jsem to vyčetl z fora... přečtěte si forum a budete vědět víc.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Náhlé uvaření 1.6ky je stoprocentně závadou termostatu. Propíchnul příčku v přírubě a už se nikdy neotevře.
smazany clen - FK

Zdarec,tak hadice mam dotahly dobre,termostat mam novy,funkcni,otevirajici nejspis na 92C,ten sem menil pred tydnem,kdy sem jel a teplota sla porad do cervenyho,ano,byl sekly,tenhle je ok,chladic studeny,jakmile otevre,je horkej...ventilator mi vali tak,jak ma,jedu,nebo stojim a nekolikrat se pusti,je spolehlivy,cidlo funguje jak ma,dycky tak 5s bezi a vypne se.....jinak ta kalna voda,dal sem novou a po 100km zase:(....proste jako by tam byl rozsypanej rozdrcenej vodni kamen...a voda se neztraci,to vim jiste,sice nekdy je pravda,kdyz se to moc hreje,tak tam vznikne urcitej tlak a mam spatny vicko,tak obcas to nekde kapne....ale vodu v oleji nemam a ve vode olej taky urcite ne...asi ten chladic mno....loni me to delalo taky,ale nebylo to tak hrozny,dycky se to uchladilo,tedka je to uz spatny,v kolone by se to neuchladilo beztak....jinak ten chladic....nevim jak poznam,ze je spatnej,zespoda,jak je to zelezo,tak toe cely vyrezly,loupe se to dokonce,ale prej to na to nema vliv,preci je to z hliniku....a kaspel doporucoval zkusit cistic chladiciho ustroji..tak to jeste mozna zkusim..a pak uz nevim..:-D.....ale diky vsem za pomoc! ;) :)
smazany clen - FK

a jinak,zapomel jsem dodat,mam 1.6Ku 12/96 LPG.... ;)
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Taky jsem měnil termostat a až ten třetí byl origo ze škody a funguje dobře.Jinak se chci zeptat, jestli existuje víc druhů čidel na spínání větráku.Myslím jestli jsou rozdělený podle teploty kdy sepnou.Mě to teď spíná až na vrchní bílé čárce, před červeným polem, tak bych chtěl aby to spínalo dřív a ne až tak ne vrchu.díkes
blow.fishy - FK

Příspěvek od blow.fishy - FK »

Ja taky stale resim problem s prehrivanim.Mel jsem bordel v chladici,tak jsem ho parkarat prohnal cistou vodou,pak jsem koupil za 200kc cistic chladice a nalil ho tam,po 100km jsem vypustil a opet parkrat prolil vodou.Pak jsem to naredil s fridexem a myslel si,ze uz to bude OK,ale ono nic.Porad se mi to hreje vic,nez je normalni.Po zkusenostech s termostaty a dosedani k tem vickum uz jsem se nas..l a ted v pondeli mi budou objednavat kompletni skrin i s termostatem za 1400kc,tak uvidim jak to bude fungovat pak.samozrejme dam vedet ;)

Jinak existuje vic druhu tech termospinacu a lisi se stupni,kdy maji sepnout.Ten,co tam mas ted by tam mel byt normalne...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Budu to opakovat už po Xté.
Když se motor přehřívá, tak za to většinou může termostat. Než namontujete nový, tak zkuste jezdit bez termostatu. Jestli to bez něj bude chladit dobře, tedy za jízdy se to zdaleka nedostane ani na pracovní teplotu, tak je závada jasně v termostatu.
Jestli se to bude ZA JÍZDY přehřívat i bez termostatu, tak je to někde ucpané (chladič), nebo je v háji čerpadlo.

V případě, že se motor přehřívá jenom na stojícím autě (do červeného), nehledejte problém v termostatu... Problém je se spínačem ventilátoru, případně s ventilátorem samotným.

Normálně pracující termostat udržuje teplotu vody za jízdy tak, že je rafička někde kolem té skoro vodorovné čárky (v půlce budíku). Teplota by neměla znatelně kolísat. Motor se musí ohřát na pracovní teplotu během několika kilometrů.
Na stojícím autě samozřejmě teplota půjde nahoru. Větrák sepne ještě kus před červeným polem. Poběží tak 30s a zase vypne. Rafička leze nahoru a dolu podle toho jak spíná a fouká větrák.

Obecně nepředpokládejte, že je něco OK jenom proto, že je to nové. Speciálně termostaty, to je kapitola sama pro sebe. Nedá se stoprocentně věřit ani tomu, co ukazuje rafička teploměru.
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Mě se to zahřívá dobře.Pár kilometrů a už je na vodorovné čárce.Topíto, vše jak by mělo.Jen když mi sepne větrá běží tak 5s a vypne to dělá pořád.pochybuju že se to za 5s ochladí.Pořád spíná a vypíná.na kolik to čidlo tak vychází?Jde o to, že před výměnou mi to spínalo někde mezi tou vodorovnou a vrchní bílou čárkou.Teď to spíná víš, ale jak jsem psal tak termostat za jízdy funguje bezvadně zavírá otvírá a při studeném motoru, když sundám hadici, propouští minimum vody.
Mirin - FK

Příspěvek od Mirin - FK »

čidlo vychází kolem 300 korun, doporučuju značkové čidlo wahler... podívejte se ale jaký máte typ kontaktů, čidlo je namontované na spodní části chladiče.. jinak já jezdím bez termostatu, najel jsem už cca 250 km a vše v poho, když jedu tak je teplota mezi dolní ryskou a 70stupni, jakmile jedu přes Brno a popojíždím tak se dostanu (dle počasí) klidně až na 90 stupnů,ale stačí ujet cca 3-5 km a jde to zase dolů, dle toho jak se chladí chladič. Jinak-ještě musím jít vyreklamovat poslký šunt termostat a asi objednat bud novou celou skříň (se mi teda moc nechce), i když v kelly stojí origo 900 korun i s čidlem teploty, je na tom vyražený znak škoda, a nebo se budu muset jít někam poradit co tam dát za termostat. poláka už nechci ani vidět, fungoval mi 70 km a pak odešel...asi do polska, tak zítra jdu do kelly, snad mi vrátí prašule.
blow.fishy - FK

Ja uz ji objednal pres znamyho,co ma obchod s ND a origo me vyjde na 1470kc.Vyzkousel jsem uz nekolik termostatu i tech prirub na nej a stejne jsem nenasel zadnou kombinaci tak,aby to drzelo tak jak ma.Zitra ji budu menit,tak doufam,ze uz to po trech mesicich trabli bude v poradku.

Jinak se chci zeptat.Kdyz budu menit tu skrin,je tam nejaky tesneni,nebo se to tesni nejakym tmelem?diky
smazany clen - FK

Zdarec lidi,tak vydelat termostat a zkusit jet bez nej a pozorovat teplotu je skvela myslenka!! pac me se ta teplota drzi strasne vysoko a nekdy pri konstatni rychlosti z nenadani klesne a drzi se tam,jako ma a za 3minuty zase pred cervenym....sem myslel,ze je to treba tim,ze uberu mirne plyn...ale opravdu to muze byt tim termostatem...by me v zivote nenapadlo,ze muze byt spatnej novej termostat jako
Josh123456 - FK

bohužel to se dost stává a pravidlo je skoro takové, že jeden ze tří nových termostatů se jde vrátit zpět do mototechny, že nefunguje. Na to už jsem si tak nějak zvykl :-D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Že to nemaji rovnou v kartonu po třech za cenu jednoho :D
Josh123456 - FK

tak to souhlasim, ale hold třeba časem na to přijdou.. Měli by tomu dát název "zkoušková sada termostatů" :D a nehodící se vraťte :-D
Mirin - FK

blow.fishy píše:Ja uz ji objednal pres znamyho,co ma obchod s ND a origo me vyjde na 1470kc.Vyzkousel jsem uz nekolik termostatu i tech prirub na nej a stejne jsem nenasel zadnou kombinaci tak,aby to drzelo tak jak ma.Zitra ji budu menit,tak doufam,ze uz to po trech mesicich trabli bude v poradku.

Jinak se chci zeptat.Kdyz budu menit tu skrin,je tam nejaky tesneni,nebo se to tesni nejakym tmelem?diky
tesneni je o-krouzek, ktery doseda na blok hlavy, takze v poho...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Přímo pod skříní termostatu je O kroužek. Tam problém není. Vzadu za motorem ale ze skříně vede plastová trubka k čerpadlu. Jak se s tím pohne, tak to rádo začne dole u čerpadla vlhnout. Jestli můžeš k autu i zespodu, tak to rovnou vyndej. Díru v litině očisti. Dej nový kroužek na plastovou trubku a ještě to napatlej silikonem.
blow.fishy - FK

Ja jen,ze kdyz jsem se v tom vrtal poprvy,tak ta skrin v miste,kde prileha,tak je napatlana nejakym cervenym tmelem,ale jestli tam byt nemusi,tak pohoda.Prosimte a s cim nesmim pohnout.Vim,ze od ty skrine vede takova hadice za motor,kde je vsunuta do jiny hadice.Myslis tohle?Kam ta hadice dal vede nevim,tak abych nic nepos.al.Kdyby nahodou jsem s tim nejak nesikovne pohnul,tak kde to muze zacit vlhnout?At vim,co a kde pak hlidat...Jinak v garazi mam jamu,jen abych vedel,co tam mam delat :?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 16. črc 2009 14:05:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ze skříně termostatu vede několik hadic a za motorem šikmo dolu jedna plastová trubka. Ta až dole leze do díry v bloku. Je to přímo u vodního čerpadla. Jak je to dole a lítá na to sajrajt ze silnice, tak i ta litina rezne a časem to tam začne téct i když se v tom nikdo nevrtal. Jak s tím pohneš (s tou trubkou), tak je možnost následného provlhání větší. Proto když už se v tom vrtám, tak tu trubku vyndám i se skříní termostatu. Díru v litině vyčistím. Na trubku dám nový kroužek. Díru i trubku ještě navíc napatlám silikonem a namontuju to zpět.
Mirin - FK

WPUHKTak včera jsem byl vrátit termostat do kelly, pán se na mě podíval, zeptal se mě, jestli chcu novej, tak jsem řekl, že asi ne, pač tam nebudu furt běhat, tak napsal na fakturu- reklamace-vrátit love a řekl mi.. oni to v Praze ví a nic s tím nedělají... tak asi tak.. vědomě prodávají šmejdy.. no juo, v naší banánové republice je vše možný... pokud byste někdo měl typ co tam místo toho poláka dát, dejte vědět... jestli tam dát origo skříň celou i s čidlem teploty, nebo s eprodává nějaký origo polokus jen s termostatem...
Díky,.
Mirin - FK

Škodovkáři, mrkněte na tohle http://www.autodoplnkyfro.cz/skříň-regu ... cd167311d7

tenhle díl jsem tam měl původně avydržel mi 5 let... pak se urvala ta packa.. tohle by mělo fungovat.. co vy na to???
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

1.3 MPI je pro mne pole neorané, tak to ti neporadím.
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

Ja som tam dal Wahler a zatial spokojnost:D
Mirin - FK

Tak jsem koupil nový termostat, opět made in Polland, ovšem naprosto jiné konstrukce... ten z Kelly měl 2 plastové packy a byl přichycený plíškem na ty packy, tento má nalisovanou segrovku, která drží temostat, bez plastových pacek, kamoš ho má v autě už asi rok a vše OK... je to ten, co má na plastu zvenku písmeno B, ten z kelly ho neměl.. takže dneska/zítra namontuju a snad to bude OK.. jako další tam ještě hodín spínač sahary wahler a bude.
Josh123456 - FK

Nehledě toho, že když ti odejte ten termostat náhodou s tou ségrovkou, tak ti nic nespadne do motoru, ale když máš ten termostat s těma packama, tak ty rády se rozpadnou a šup do motoru :-), takže je lepší, i když neni origo ten s tou ségrovkou, co máš.
blow.fishy - FK

Ja jsem konecne vymenil celou tu skrin termostatu origo fauvé a konecne je po problemech..Jestli to vydrzi dalsich 130tisic km,tak budu spokojenej ;)
Mirin - FK

No, mně by docela zajímalo jak to má škodovka na origo dílu -skříň s termostatem- dělané, jestli to taky montuje jak poláci se segrovkou, nebo jestli ještě používají ty plastové packy... to s tou segrovkou mi přijde super, jak píše kolega nademnou, nic nespadne do motoru, žádný plast.. takže proto by mě zajímalo, jestli škodovka na origo dílu používá pořád plastové packy, nebo už taky něco vymysleli jiného..
blow.fishy - FK

Je tam termostat se ctyrmi zobacky,ktere drzi tu pruzinu...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mirin
jseš si jistej, že víš o jakém se bavíme motoru :?: :?: :lol: :lol:
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Když už rvete ze svého miláčka střeva,tak zkuste ještě vyhodit na světlo boží chladič. Chladič vystříkejte vodou (pokud máte k dispozici WAPku tím lépe) a vložte zpět na původní místo (pochopitelně připojte vše co připojeno být má,to jen pro méně erudované :D ). Ještě jednu důležitou poznámku, vystříkávat proti směru jízdy,čili zevnitř!!! Jinak ten bordel zabijete ještě hlouběji....
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

wapkou nee zohýbáte si ty osiny v chladiči. Na to pozor, jde to ale jen rozprašovací tryskou, ne že tam někdo pustíte tu rotační.
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Mám takovej dotaz: občas se mi stává, že když přijedu a auto nechám stát na parkovišti tak je dost slyšet jak to v expanzní nádržce na chladící kapalinu bublá a kapalina i trošku uniká pod zavřeným víčkem. Je to nějakej problém? Mohlo by to být tím, že chladící kapalina je třeba už stará? :? Díky
smazany clen - FK

Kup si nový víčko,ten ventil,co v něm je už má asi dost a neudrží přetlak.
Odpovědět