SOIETA

Odpovědět
Kalfa - FK

Re: SOIETA

Příspěvek od Kalfa - FK »

tak nakonec jsem koupil tu soietu co je tu na foru jako má kejzi atd... budu se snažit trošku upravit potrubí a posunout ji více doprava
Dandula007 - FK

Příspěvek od Dandula007 - FK »

Všichni kombinují JP střed+ Soiete koncový tlumič. Má někdo zkušenost s kompletem od p. Pavlíčka firma JP? Třeba JP střed + JP koncový tlumič, nebo JP díl nahrazující kat + JP střed + JP koncový tlumič? A ještě dotaz, zda nemá někdo zkušenost se sportovním výfukem společnosti TYLL na felicii 1.3mpi?
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Co se týče komplet výfuku od JP tak znám pár lidí co to od něj mají. Jeden má od něj komplet výfuk, duplex, na svém Opel Vectra C. Jediná chyba, že to nemá homologaci. Ptal jsem se přímo Pavlíčka a prej s tím na STK vůbec nemá problémy, ale taky bych váhal :?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 14. dub 2009 18:54:47, celkem upraveno 1 x.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

ahoj lidi mám problém na soietě mi upadla přepážka řínčí to jak kráva... byl by někdo ochotný s dílnou a co očkem.. že by sme to za nějakou uplatu zavařili... pls ostrava, hranice, popř zlín... děkuji..
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Zlín bych věděl.Kde se flákáš?Sme to dneska mohli fouknout.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

no jo jenže zrovna dneska jsem podle plánu se měl chistat k moltikanovi... měl sem mít práci a vydělaných pár švestek... ale bo je všechno na h... tak sedím nasranej doma na zadku...
Jawinka 350/638 -> 639
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

ahoj nemate nekdo zkusenosti se stredem od jp s rezonatorem misto toho tlumice co v nem je normalne...chtel bych to dat na 1,6ku...a taky me zajima, jestli se treba nezvedne spotreba, a jak to ovlivni zvuk...ted tam mam soitu + stred od jp pruchozi ale je to pekny jen pri nizkych otackach...dik za poznatky......
a jeste jeden dotazek kdyz se tu pise o tmelu na vyfuk(mezi stredem a koncovym dilem)kdepak se to da sehnat, a kolik to stoji???protoze mi to vzadu, nezdrave podfukuje a to se mi nelibí :D
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Jestli tam máš JP+Soietu tak bych to nechal tak, na rezonátor se vykašli, tohle je nej - nejnižší spotřeba a zvuk určitě dostatečný
smazany clen - FK

tak asi na tebe dam, zkusim to jeste utesnit tim tmelem, treba se to jeste trochu zmeni...
smazany clen - FK

ahoj tak dnes sem byl na emisich a na technicke kontrole v Hradci Kralove se soietou a stredem od jp...u jedne stanice to neproslo ani nahodou prasahovala na jejich pc lambda....meze dovolene jsou od 0,97do 1,03.. a me to namerilo 1,1...nevim v cem se to udava ale absolutne se se mnou nebavili..nejdriv rikali to je mrte vejfuk, ma krasnej zvuk..a kdyz to zmerili tak se na me tak podival jeden a rika..je to pekny ale na ho*no...prej to mam zahodit..tak sem jel jinam ..tam byla dohoda bezproblemu..chlapi mi rekli jen ze kdyz sem tam byl na emisich tak sem mel normal vejfuk a v pohode...vejfuk mi pochvalili a jel sem domu...a navic to bylo o stovku levnejsi nez v Hradci..podlozky pod kolama 3cm a rikal jen ze to takhle vypada mnohem lip :) ...je to proste jen o lidech

jo a taky se mi koukal na soietu..protoze sem se ptal jestli je homologovana...a rekl neco tam vytukany je na stitku ale homologaci to mozna jen napodobuje..
dobry ze? :lol:
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Soieta homologaci má, protože splňuje normy, duní do 90dB. JP duní více proto homologaci nemá. To že máš vyšší emise je celkem zajímavé, když jsem byl se Soietou na emisích já tak byly o hodně nižší než předtím.
U nás se homologace moc neřeší, ale v zahraničí (Německo) to pry při dopravní kontrole chcou vidět (ten papír), já ho vozím vždycky sebou.
smazany clen - FK

nemuze to byt dane trebas ze mam 1,6ku??nevim ale treba tam bude neco spatne..zere to tak 8,5l/100....
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Honzii píše:....meze dovolene jsou od 0,97do 1,03.. a me to namerilo 1,1...nevim v cem se to udava
Udává to poměr vzduchu ve směsi ku ideálnímu množství, tj. asi 14 kubíků vzduchu na 1 litr benálu. Ideální množství je takové, kdy veškeré palivo shoří a nezůstanou ani nespálené uhlovodíky ani žádný kyslík, lambda 1,00. Jestli tam máš 1,1, tam máš buď moc chudou směs díky špatné lambdasondě, nebo se ti do výfuku přisává falešný vzduch, což znamená chybu na nějakém spoji výfuku, prasklinu nebo něco podobného.
1,6 sportline 1999
smazany clen - FK

tak to by vysvetloval ten spoj, jeste sem to netesnil tim tmelem..a tak to trocha podfukuje :lol: mezi stredem a soietou....dik schimi..zkusim to utesnit a pak to hodim na vag ke kamosoj...
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Ale na VAG nebude mít spoj mezi středem a koncem výfuku žádný vliv.
To bys poznal zase jen na emisích, tvoje lambda sonda je na prvním dílu výfuku a můžeš ji ovlivnit dírou před ní, nebo těsně za ní. Tobě nahlásili špatný lambda poměr proto, že ti asi výfuk přisál vzduch a jejich čidlo, které ti vrazili do laufu, detekovalo přebytečný kyslík. U těsného výfuku nemá kyslík ve spalinách co dělat, pokud je pmotor a spalování OK.
1,6 sportline 1999
Stollby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stollby »

privodni trubka je z nerezu.aspon na mojem vyfuku.mam ho ale ted 2 mesice 2x900 mm na kombi a mam i tazne a zadny vetsi problem nebyl.akorat je treba privarit na levou stranu vyfuku hak dat na nej silentblok a na vyfuk taky navarit hak.lze pouzit ze stareho vyfuku aby byl vyfuk rovne.zvuk dobry ale budu vydelavat stred dil a nahradim trubkou
Vždy je co zlepšovat
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

nemá někdo na Combi 2x85x70 mm, nejlépe s TZ, ať vidím jak to vypadá? Dík
Popř. i jiný typ, ale ať auto má TZ. Chci vidět, jak je to hodně dole.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Já to měl na kombíku bez tažnýho a aby to vypadalo dobře musel bys vystřihnout kus nárazníku a zvýšit to...s tažným to bude moc nízko a bude to vypadat hnusně. Na kombíka nejlepší jedna větší trubka
Martinho - FK

Příspěvek od Martinho - FK »

Chtel bych se zeptat na cenu stredu od JP? a taky postovny... a co rikate na stred od laytingu?
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Střed od JP stojí myslím 700Kč. Ten layting vypadá jak? Taky jen trubka nebo tam je nějaký rezonátor?
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

stačí si vybrat, buď jen trubku za 670,- nebo s rezonátorem ale to stojí myslím 1800,-
Martinho - FK

Jj,presne jak pise dexter.... tak to jsem myslel,ze JP je levnejsi,to pujdu asi do toho laityngu bez tlumice....
Dexter - FK

no ale od JP stojí trubka 500,- :!:
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

JP stojí 500kč + 250kč pošta....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Martinho - FK

No tak to je potom o nicem jinem... :D a co ta kvalita? asi dost podobny,ne?
Bubacek077 - FK

Příspěvek od Bubacek077 - FK »

když mi prdnul střední díl výfuku, moc jsem to teda neřešil a koupil jsem klasiku od Tylla - střed i konec, celkem za 1600 + sponu a kdyžuž jsem to měnil, dal jsem tam nový i všechny silembloky...když nad tím teď uvažuju, měl jsem jezdit s prasklym vejfukem, tuning zadarmo, ale ta spotřeba :D

Obrázek
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Tak jsem měnil střední díl výfuku a vepředu vlnovec ( mam jeden velkej za lambdou ) a auto dostalo úplně jiný zvuk.
Naštěstí lepší. :D
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Já mam soietu rok a už mam pocit že je vylítaná. Zvuk jak do plechovky... ještě zkontroluju všechny spoje jestli mi to někde nefouká, ale myslíte že za ten rok se to muže vylítat?
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Za rok jistě ne.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
Martinho - FK

Tak se pridavam do klubu SOIETAKU :D dneska jsem objednal ovalnej 140x76, ve stredu by mel prijit a dneska si jedu pro stred bez tlumice ;) neni nekdo z prahy (okoli černeho mostu) kdo by mi to pomohl namontovat??
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

to zvládneš sám... nic na tom není... hlavně si nachystej flexu...
Jawinka 350/638 -> 639
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Martinho píše:Tak se pridavam do klubu SOIETAKU :D dneska jsem objednal ovalnej 140x76, ve stredu by mel prijit a dneska si jedu pro stred bez tlumice ;) neni nekdo z prahy (okoli černeho mostu) kdo by mi to pomohl namontovat??
Kolik za ten auspuf chtěj??
Martinho - FK

3500, myslim,ze za nerez vyfuk,to neni spatny ;) jinak uz je namontovanej,ale porad se krouti, vcera jsem ho stahnul dvema sponama a porad to neni ono a taky se mi zda,ze pada jakoby k zemi a to jsem koupil novej zaves.... :(
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Já dával za moji (teď už RAIMMIho) soietu myslím 3000 kč a seděla perfektně...
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

to srovnání je o rukách... jinak jsem měnil výfuk už na dvou feldách a u žádný jsem nepotřeboval flexu ;)
Martinho - FK

Hanzi, stejne od tebe asi budu potrebovat pomoc. Vyfuk je porad nakrivo :( budem se moc myslis nekdy domluvit?
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Neví někdo o soietě k prodeji na kombíka? A jak dlouho ta soieta vydrží? Nerad bych za dva roky kupoval další...
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Dexter - FK

otec ji kupoval myslim v 97 a vydržela ještě mě, myslim až do roku 06 ale ty poslední dva tři roky už se muselo zadělávat pát dírek, a ta hmota zevnitř už byla taky pryč
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

A nerozpadá se zevnitř? Nějakej nápad jak ji zakonzervovat?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tímto se zapisuju do klubu SOIETA.
Hele, nemám to nějak nízko? Přitom mám ten silentblok nový.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Radek - FK

Příspěvek od Radek - FK »

Soieta je to pravé orechové.Ale ten certifikát mi príde ako kus papiera.Tiež to máte dokopy aj s návodom?Akceptujú to "chlpatý"? :cry:
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Policajti to po mně nechtěli a na STK jim to stačilo. :D
Mexikan: Teď musíš hodně jezdit ať naladíš ten správný zvuk. Mně se začal ladit do toho správného tónu až tak po 1000 Km :D
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Krutor9000 - FK

Příspěvek od Krutor9000 - FK »

tak jsem včera volal do soieta-tech.řada členů tu psala, že v minulých letech měli vánoční slevy a nebo, že si výfuk vzali bez papírů a při osobním odběru je vyšel na 3 litry. pán mi řekl, že bez papírů to oni nedělají a žádné slevy nejsou a nebudou...cena 3500Kč plus případná pošta. docela mě zarazilo jejich jednání....asi měli hodně práce :) jediné, co jsem z něho dostal, tak že sleva by případně byla při odběru více kusů, minimálně však 5-ti. jak ste to kupovali vy?? a za jakou cenu?? myslel jsem, že felušce udělám pěkný vánoce, ale tohle mě docela zarazilo, asi to vrazím do něčeho jiného ;) :D
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Krutor9000 - asi by to chtělo spíš osobní jednání na slevičku ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Taky jsem to měl za 3,5t. Ale na slevu jsem se ani neodvážil zeptat, mě naopak potěšili, že mi vyrobili na přání koncovku 1x90mm, což v katalogu neměli...
Obrázek
Pavel

Příspěvek od Pavel »

Cau vsichni, cetl sem vase nazory na Soietu, ale nejak porad nevim, co bude lepsi. Takhle, mam konec Soieta, ale chtel bych, aby to bylo vic sliset, ale ne tak abych se bal vecer nastartovat v garazi, ze vsechny probudim. Tak by me zajimalo, co mam udelat s tim stredem, bud dat jen rezonator, nebo ten stred od JP a nebo jen trubku misto tlumice, katalyzator tam necham. A jeste otazka, kdyz budou na STK chtit papir od Soiety, tak jim bude stacit kdyz si vytisknu tu homologaci, kterou sem nekdo uz vlozil?? Dik predem za rady ...
felda131 - FK

Příspěvek od felda131 - FK »

tak mam soietku 140*76 supr trochu pritvrdil na zvuku :D kuchlej kat a stred jp zvucek parada . to by me zajimalo kolik ted muze :o mit db :D :D
CdRw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CdRw »

Me jde jen o ten stred, co nebude moc kricet, jestli ten rezonator, nebo jen obyc navarena trubka a nebo neco od JP ?? Ja si koupim na STKcko novej origo stredovej dil a ten starej prave chci nejak upravit ... :?:
Martinho - FK

Podle me, mensi ramus bude delat rezonator nez samotna trubka. Pokud jezdis spis po dalnici,urcite vol rezonator, s trubkou to neni uplne prijemny... ;)
CdRw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CdRw »

Po dalnici nejezdim ... Takze rezonator, mluvil sem se znamym, co ma udelanou Felicii a ten me rekl, ze bych mel i vyndat katik, ze kdyz ho tam necham a dam jen rezonator, tak ze prej me muze odejit lambda a ze by me to na 1,6ce delalo bordel. Nabidnul me vykuchanej katik a uz upravenej vyfuk s rezonatorem na Feldu. Nevi nekdo neco vic o jeho tvrzeni?
Odpovědět